Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben fórum

Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
1747. Timejja (válaszként erre: 1746. - 480b578442)
2010. okt. 14. 08:47
Sajnos itt már nincs pardon,ezért kell nekik most már végérvényesen megszokni,hogy felelősek a saját dolgaikért,holmijukért.Persze ez még nálunk sem tökéletes.Ha ma nem nyomom a kezébe a tesi cuccot,akkor elfeljti elvinni.De olyan kába reggel,hogy szerintem még alszik a suliba beérkezésig.Majd megszokják lassacskán a rendszert.Én a jegyek miatt aggódom,alig van nekik pár darab.Nem felelnek sokszor ,csak néha,nem irnak röpit,szóval nem tudom mit akarnak a tanárok ebből kihozni.Aztán leht,hogy majd meglepődök,ha egyszerre meg beír az ofő egy csomó jegyet.:)
2010. okt. 13. 22:14

Ma mondta Judit, hogy fognak menni a tavaszi szünetben Franciaországba illetve Disneylandba 12 napra.Nem családoknál hanem valahol egyben lesznek elszállásolva,80.000 Ft amit havi 10-es részletekben kell fizetni azt nem tudom, h ebben a Disneyland is benne van-e írásos dokumentációt még nem láttam.Nem tudom elengedjük e a Kassai kiruccanás után.Azt sem tudjuk még, h ez csak osztályszinten fog menni vagy megint az egész iskola.

Ma itthon felejtette a nyelvtankönyvét amiben a házi volt ezért kapott egy 1-est.Hiába mondta, h megcsinálta.Igen mérges volt mivel itthon dolgozott rajta más meg óra előtt körmölte le a másikéról.Ez van:(

1745. Cilumiluci (válaszként erre: 1736. - Cilumiluci)
2010. okt. 13. 21:09
remélem nem fog visszafelé elsülni ez:)
1744. Lili74 (válaszként erre: 1742. - Timejja)
2010. okt. 13. 20:17
Ez nálunk is így van. Mondtam neki, h ugye új iskola, új közösség, új tanárok, nagyon fontos az év eleji benyomás. Amúgy is jól tanul, de ha azt látják, h alapvetően egy normálisan jól tanuló gyerek, akkor ha éppen vmi gikszer van, talán könnyebben elnézik neki. Amúgy meg igenis tanuljon, más dolga nincs.
1743. 480b578442 (válaszként erre: 1742. - Timejja)
2010. okt. 13. 16:16

Na hát nálunk pont nem így van.

Ma is mondta ha ez így fog maradni elcsökevényesedik az agya.Az osztály fele agyilag zokni akai beszélgetnek, viháncolnak órán és már többen kaptak szaktanárit a tanárok pedig ezekhez mérik az osztályt.Ma azt mondta az ofő sokan nem fognak eljutni a 10-ig.Én nagyon remélem, h fog valami változni mert ezzel az erővel mehettünk volna szakmunkás iskolába is.

1742. Timejja (válaszként erre: 1741. - Viki021)
2010. okt. 13. 10:56
Fel bizony,én is észreveszem a régihez képest a különbséget.Sokkal többet kell tanulni és tanul is.Mondtam neki én is,hogy nem szeretném ha felkészületlenül menne el egyszer is.Tudja,hogy mi a tét.Azon kívül nagyon szereti az posztályát,jobban mint a régit.Ezzel is inspirálom,hogy meg kell nyomni a tanulást.Eleve jobban el is fáradnak,több az óra.Ált. suliba volt 5 órája is,a max a 6 ritkán,de most a 6 az alap,de hétfőn egy szakkörrel együtt 9 órája van szerda,péntek pedig 7.Fáradtan jön haza mindig.De ez a dolguk,semmi más jelen pillanatban.
1741. viki021 (válaszként erre: 1740. - 480b578442)
2010. okt. 13. 08:22

Nálunk az éneket nagyon szeretik a gyerekek,mert nagyon jó fej az ének tanár.Mindig is volt kórusa a giminek de most jó sokan lettek.Sok 9.-es ment és jó a felhozatal.A fiam is énekel benne és nagyon jól érzi magát.A hétvégén is volt már fellépésük.

Nagyon sokat tanulnak a suliba is és elég sok az itthoni tanulni való is.Úgy hogy fel kell kötni a gatyát:):)

1740. 480b578442 (válaszként erre: 1738. - Lili74)
2010. okt. 12. 17:56

Van ének heti 1 nálunk is és hasonlóképp zajlik:))

Egyébként nálunk detto ugyan ez van csak a többi tantárgyból.A lányom pont tegnap mondta, h jó lenne már ha kicsit behatóbban tanulnának mert kezd unatkozni ha hazajön.Az tény sosem tanul csak gépezik délutánonként a barátok közt alatt pedig lekörmöli a házit.Mondtam neki nyugodjon meg szerintem ez csak az első évben lesz így.

1739. Timejja (válaszként erre: 1738. - Lili74)
2010. okt. 12. 12:33
Nálunk van,egy héten 1x.Ennyit meg szerintem ki lehet bírni.Érdekes az ének könyv,olyan mintha inkább töri könyv lenne.Szóval ez szerintem nem csak kifejezetten az énekről szól már,hanem egy kicsit ilyen kultúra és művészet keverékéről.Legalább is mondom ,nézve a könyvet nekem ez jön le.
1738. Lili74
2010. okt. 12. 09:24

Sziasztok. Nálatok is van ének óra?

Minden órán elénekelnek 5 dalt, ilyen hull a szilva a fáról-visszaidézve az ovit, kb ilyeneket.

No most a Robesz fiam 8 éve gitározik, ének tagozatos suliba járt, így ez nem különösebben hatja meg. Aztmondja támaszkodik a padon, fél szemével nézi a menyót. Mondtam,h egyszer le fog bukni, azt majd kap a tanártól a fejire. Tegnap megkérdezte tőle a tanár, h mi ez a "nagy" érdeklődés tőle, a gyerek meg elmondta. Azt nem tudom milyen stílusban, de remélem normálisan. Mindenesetre ha majd hozza a karókat, akkor megtudom hogy mondta meg.

1737. Timejja (válaszként erre: 1736. - Cilumiluci)
2010. okt. 12. 09:15
Van ilyen igen,most mit nyaggatná,úgy is tudja.Nálunk detto ez van:)))
2010. okt. 12. 08:38

Sziasztok!Azt mondta az angol tanár,hogy a fiamat nem felelteti,mert túl jó:)

Ez is érdekes,nem?

1735. Timejja
2010. okt. 12. 08:33
Fiamnak meglett a matek 5-ös.Végül is nem három,hanem öt kis 5-ös-ből.Nagyon örülök,hogy a kettes mellé ez így bejött mert az elég aggasztó volt.Van még egy 4-ese is,mert a dolgozatra két jegyet kaptak,maga a dolgozat jegy és van rajt egy külalak jegy is ami 4-es.Nem tudom mennyire számít majd bele mondjuk a félévi osztályzatba,de nagy jegy benne van az ellenőrzőbe.Mondta a tanár,hogy nála nagyon sokat számit a küllem,ez jó dolog.Amgy másból még azóta sincs jegyünk,gondolom lassan iratnak dolikat.
1734. 480b578442 (válaszként erre: 1732. - Laszlozsu)
2010. okt. 11. 13:44

Igen én is így gondolom.

Ez nem osztálykirándulás volt hanem bárki mehetett az iskolából és ők páran jelentkeztek.

De gondolom akkor az osztálykirándulás is hasonló lesz.

1733. Cilumiluci (válaszként erre: 1731. - 480b578442)
2010. okt. 11. 08:12
Hát ez elég érdekes kirándulás.)
1732. laszlozsu (válaszként erre: 1731. - 480b578442)
2010. okt. 11. 08:11

Nem, ez nem normális így. Ebben mélyen egyetértünk.

Eleve nem értem, hogy miért ilyen kirándulásra vitték őket. Ilyenkor év elején kimondottan osztály és csakis az ő osztályuk kirándulására lenne szükség, ami összerázza az egymásnak még ismeretlen gyerekeket. A tanár pedig felelősséggel tartozik mindig és mindenkor a gyerekekért egy kiránduláson, tehát ha ilyen szintű szabadprogramot engedélyez, akkor ne felejtse el, hogy bármiért számon kérhető.

2010. okt. 10. 22:34

Sziasztok!

Ami azt illeti nálam is sikerült az első negatív képet az iskoláról felállítani.

Tegnap voltak Kassán ami ugy zajlott, hogy megnézetk egy múzeumot és egy templomot utána pedig fél 2-től fél 6-ig szabadprogramot kapott mindenki.Judit jól érezte magát de sok mindent nem tudtak csinálni mivel egy belvárosi út volt ahol tudtak téblábolni és kész.Beültek 3-an egy kávézóba utána pedig elmentek a Tescoba ahol szerencsésen elköltötte az összes euróját.(Többet adtam neki a kötelezőnél)Az iskolából összesen 30 gyerek ment az ő osztályából végül 6-an és 5 tanár, köztük az osztályfőnökük is.Csak nem tudom miért ha 4 órára szabadjára engedték őket és bármi tőrténhetett volna.

Furcsa, hogy ez már a középiskolákban így zajlik?

Oké, hogy már nem kicsik de mi van ha pld a nagyobbak berugnak?Jó nem volt ilyen probléma de, hogy tudtak a tanárok nyugodt szívvel nézelődni? Nem értem.Akkor, hogy engedjem majd el 1 hetes külföldi útra? Ráadásul mikor még együtt volt a csoport bementek egy nyílvános wc-be és míg ők bent voltak a csoport elment nem várták meg őket.Hát szóval!Na minden esetre jó volt ezt megtapasztalni így már ezt az oldalt is megismertük és felkészítettem a gyereket, hogy úgy néz ki mostmár neked kell magadra vigyázni.

Szerintetek is ez már így normális és én vagyok ilyen anya szoknyáját melengető szülő?

1730. 480b578442 (válaszként erre: 1726. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 8. 20:46

Szerintem minden iskolában van ami jobb illetve rosszabb oktatást ad.Ti az angolt fogtátok ki.

Nekünk általánosban a földrajz most pedig úgy tűnik a magyar lesz ráfekvős tantárgy.

No igen csak már egyszer korábban írtam, hogy majdan az érettséginél illetve utána felsőbb iskola felvételinél a kutyát nem fogja érdekelni kinek milyen szigorú volt a tanára a jegyek ugye ott lesznek fehéren-feketén.De ez még messze van addig még sok minden történhet viszont a gyerek kedvét önbizalmát elveszi a sok kudarc.

Nálunk is az volt írva előzetes nyelvismeret nem szükséges mégis egy kislányt át akartak tenni másik osztályba mivel az általánosban németet tanult és majd nem tud a többivel haladni.Ez is érdekes.

1729. Timejja (válaszként erre: 1726. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 8. 16:34
Nem semmi,hogy pont nyelvből kell így küzdenetek,mikor ott van a matek,töri,magyar ami nagyon fontos,persze a nyelv is az,de abból nem jellemző ,hogy ilyen szinten kéne vergődniük a gyerekeknek.Jó nagy tapló lehet ez a tanár szerintem....már bocs,de én tuti bemennék hozzá.Azért ez durva amit csinál.Azért ne adjátok fel,ha látja az akarást,akkor betörik és el fogja ismerni a gyerkőcöt.Kitartást hozzá!
1728. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1723. - Timejja)
2010. okt. 8. 16:14

Timejja! Lehet, h igazad van, és az összes tanárnak ez a szövege, hogy "ti vagytok a legrosszabb osztály!" - Ezzel kivánja őket lelkesiteni?!

Engem speciel nem dob fel, mert ha a munkahelyemen a főnököm állandóan azt mondaná, h én vagyok a legrosszabb munkaerő, - hát bizony elkeserednék!

1727. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1725. - 480b578442)
2010. okt. 8. 16:11
- Hát ez dühitő, amikor egy tanár nem tud fegyelmezni! Sajnos azok isszák meg a levét, akik normálisak.
1726. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1724. - Timejja)
2010. okt. 8. 16:10
Igen, ez igy normális. A másik két kis volt osztálytársa is igy van, mint a Fiad. Csak mi jártuk meg azzal, hogy angol-német nyek-re vittük, és hiába irták, h bármely szintről lehet menni, ez igy nem igaz. Bedobták a mélyvizbe. Csak tudjon "kiuszni":)Az igazat megvallva, képzeljétek el,hogy van olyan osztálytársa, aki sokkal jobb angolből, (tök folyamatosan beszél) mint ő, és mégis tele van 1-esekkel. Lehet, hogy nem is kellene annyira elégedetlenkednem. Ha fel tudja venni a fordulatot, lehet még a végén jól jövünk ki belőle??!
2010. okt. 8. 14:49

sziasztok!

A rosszaságra visszatérve nekünk most e miatt a matekkal vannak gondok.Az osztály nem figyel (tiszt. a kivételnek)így a matektanár feladta és magyarázás helyett feladja házinak amit persze senki nem tud megcsinálni mivel még nem tanulták azt az anyagot.Na ezzel most jól kitólt azzal a néhány gyerekkel aki esetleg mégis akarna figyelni.Judit menni akar korrepre csak az a baj csütörtökön a 0-dik órában van ami három 0-dik után azért már fárasztó a múlthéten pedig potyára ment el mert nem volt ott a tanár.Csak tudnám miért nem szól akkor előre.Szóval van nálunk is fejetlenség.

1724. Timejja (válaszként erre: 1722. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 8. 08:11
Nálunk ez az angol dolog nem igy volt.Ők 38-an angolos osztály és azon belül lettek csak angol órán kettéválasztva,kezdő és haladó csoportra.Szóval aki eddig pl .tanult már angolt,de mondjuk nem érzi jónak a tudását,az mondhatta a tanárnak,hogy kezdő csoportba rakják hiába lett volna a szintfelmérő után haladó tudású úgymond.Az én fiamnak még a haladó is kevés,de ez már más kérdés,ugye írtám már anno,hogy 8.ban nyelvizsgára vitték volna,de a felvételi miatt nem tudott felkészülni.
1723. Timejja (válaszként erre: 1719. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 8. 08:06
Nálunk az ofő azt mondta szülőin,hogy az eddigi legjobb I osztály,a fiam meg már azt mondja,hogy ofőn mondta a pasi,hogy ők eddig a legrosszabbak.Na hát akkor döntsék el már.Általánosban is az ő osztályuk volt a legrosszabb,szóval van egy olyan gyanúm,hogy ez egy sablon szöveg csak.
2010. okt. 8. 07:55

Köszi a válaszokat! Akkor remélem nem mi vagyunk azok a nagyon rosszak csak. Persze beleirja a levelébe, hogy "tisztelet a kivételnek" és hogy mindenki döntse el, hogy az ő gyerekére vonatkozik-e. Dehát akkor sem vagyok nyugodt, ha az én gyerekemre nem vonatkozik, mert azt gondolom, hogy "ilyen" gyerekekkel van körbevéve. Ugy látszik divat panaszkodni a gyerekekre, én el is hiszem, hogy vannak problémák, de bosszantó, hogy ezt kell mindig hallani. Beszéljék meg a problémás gyerekek szüleivel a gondokat.

Tudjátok meséltem, hogy a lányomat haladó angol csoportba rakták, és hát küzdünk rendesen!

Tegnap a lányom találkozott azokkal az osztálytársaikkal, akik a másik angol nyek.-be mentek, tele vannak 5-össel, mivel őket betették a kezdő csoportba, és persze sikerélményük van. Az én gyerekemet meg haladóba tették, és van már jó néhány 2-se, van egy két 4-es, és két 5-öse is angolból. Csak az bosszant, hogy a gyerekkel csesznek ki, azért mert ők igy osztották be a gyerekeket. Csináltak egy nyelvi felmérőt, aztán mindenkit beosztottak, aki már tanult angolt azt haladóba, aki nem kezdőbe. - Hát ez nem a felmérés, vagyis a tudás alapján történt, most meg szegény küzd, a másik osztályba meg tele vannak sikerélménnyel, akik a kezdő angolba kerültek! - Bosszantó!

1721. laszlozsu (válaszként erre: 1719. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 7. 17:22
Ó Jucus, ezt nálunk már két heti ismeretség után közölte a szülőkkel. Mármint két hete ismerte a gyerekeket, s rögtön az első szülőin ezzel fogadott minket. Régebben írtam is erről, hogy nem tudom elhinni, hogy ilyen röpke idő alatt ennyi rosszat tapasztalt volna. De hát hiába, ilyenek a gyerekeink. Rögtön a bűn martalékává válnak. Ugyan már, tiszta vicc.
1720. 480b578442 (válaszként erre: 1719. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 7. 17:00

Jucus nyugi ez nálunk is pont így van.

Az áltba is mindig az volt az ő osztályuk a legrosszabb és most szintén megkapták, hogy ,,kéttanos osztálytól azt szokták meg sokkal erősebb és ez meglepő, hogy most nem így van."Szerintem nem kell ezeket komolyan venni gondolom ezzel az ijesztgetéssel akarják őket ösztönözni a tanulásra.

Igen én is örülök neki, hogy a plázán kívül más dolgokat is észrevesz.Bár Juditot a művészet mindig is vonzotta.Sokáig járt színjátszókörbe és volt idő amikor színésznő akart lenni amért tett is hisz a színjátszókörrel sok helyre mentek fellépni napokra is(az ország legjobb mozgásszínház csoportjai voltak)a szakma már ismerte őket.

Mivel én is szeretem a színházat együtt szoktunk menni (a fiúk ki nem állhatják)

De igaz a múzeumok azért sosem kelltették fel az érdeklődését.

Az osztályból 5-en mennek szombat reggel 8-kor indulás és este fél 9-re érnek haza.

1800 Ft-ot és 5 eurot (ez is anno az egyik külföldi színjátszós fellépésükből maradt meg)

kellett fizetni.Azt gondolom igazán olcsó egész napos kirándulás.Én pedig a fiúkkal kimegyek horgászni.Most egész mozgalmas hétvégénk lesz:)

2010. okt. 7. 12:34
Más! Az Osztályfőnök irt egy hosszu e-mailt a szülőknek. Még mindig nincs megelégedve az osztállyal. Azt mondja, ilyen passziv osztály még nem volt ebbe a gimibe! - Ezt ugy utálom, mindig azt kell hallgatnom, hogy a mi osztályunk a legrosszabb. - Nem tudom, mit szólnának, ha elvinném a gyereket, azzal a véleménnyel, hogy nem szeretném a legrosszabb osztályba járatni??? Általánosban is ezt hallgattam, és most is ezt kell?!! Csak az én gyerekem osztálya a "legrosszabb" mindig??? - Vagy ez a divat, hogy lehuzzuk a gyerek osztályát? - Nálatok ez hogy van? Engem személy szerint kifejezetten idegesit, - ez a tisztelet a kivételnek - szöveg.
1718. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1714. - Timejja)
2010. okt. 7. 12:28
Jó fej lehet a fiad! Nekem nagyon tetszik, ha valaki izlésesen öltözködik, még ha gyerek is az illető. A lányom is reggel képes minden ruhájához külön összeválogatni az övet, fülbevalót, cipőt, stb. Egy-két éve még azt hittem soha nem fogja érdekelni az öltözködés, mert ha venni kellett valamit, nem érdekelte, mondta, hogy vegyem meg nyugodtan, el sem akart velem jönni! - Most meg minden vásárlásnál valamit kiudvarol magának!
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook