Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben fórum

Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
1867. Timejja
2010. nov. 12. 07:40

Sziasztok!

Tegnap nagyon örültem közgazd. tantárgyból a témazáró ötööööössss:)))) lett.Csak az ővé meg még egy 5-ös volt össz-vissz.Nagyon örültem.Hát a föci tanár nem hívta ki,de lehetett jelentkezni kiselőadásra 5-ösért,na ná ,hogy jelentkezett.az az 1-es nagyon idegesíti őt is.Mars bolygóról kell beszámolót tartani.Amúgy fogadóórán bele lehet nézni a naplóba és rengeteg a rossz jegy,az ofő is mondta.Volt akinél 5-6 db egyes is volt,csomó 2-es és 3-as van.Nem indultak jól a gyerekek sajnos.Nálunk azért nem ilyen rossz a helyzet,de jó lenne ha nem lenne 3-as egyátalán.

2010. nov. 11. 22:36

Ok majd megírom:))

Tudjátok most arra gondoltam, jártam egy forumon ahol a bevezetendő új törvényt taglalták a 40 év munkaviszony után korrengedményes nyugdíjt és arra gondolok már a mi korosztályunknak sem könnyű a folyamatosan emelkedő nyugdíjkorhatárral de mi lesz a gyerekeinkkel? Nekik még rosszabb lesz.Folyamatosan ösztönözzük őket a tanulásra és nem is biztos, hogy ezzel jót teszünk.Csak gondoljatok bele ők mire megszerzik az első diplomájukat lesznek kb 25 évesek és még egy nap bedolgozott évük sincs és valljuk be egy diploma most nem diploma:))

Én 17 voltam mikor elkezdtem dolgozni és munka mellett tanultam, 25 éves koromra már 8 éves munkaviszonyom volt.

Hm. Mi lesz ezekkel a gyerekekkel?

Hogy lehet most nekik jó tanácsot adni?

1865. Lili74 (válaszként erre: 1864. - 480b578442)
2010. nov. 11. 19:21

Nem csináltam belőle ügyet, de olyan szarul mutat.

Mindenből 5-ös és tesiből 2-es. Nah, mindegy.

Most begyűjtött egy 8! perces késést is, ezekből lehet összeszedni az igazolatlanokat.

Fogadoórán még nem voltam, most lesz 22-én szülői, de már előre tudom, hogy nem megyek el.

Állítólag nagyon háklis erre az ofő, de mindenórásan mégse akarok odamenni. Nála a max kifogás a halál.

Olvastam az otthonmaradt háziról, hát igaz, középsuliban már csak így megy. Majd írd meg milyen lett a doli.

2010. nov. 11. 13:01

Tegnap írtak nyelvtanból végre mert még nem volt jegye senkinek (csak nekünk ugye az 1-es feszerelés és házira) Azt mondta elég jól sikerült.

Lili ne aggódj nekünk meg nyelvtanból van az 1-es és én is kíváncsi vagyok, h fogja a féléves jegyet befolyásolni.

Mondjuk én az ének, tesi, rajz tantárgyakból sosem csináltam nagy ügyet ki a fenét érdekel milyen? Soha nem fogják sehol nézni ha nem ebbe a szakirányba megy majd tovább.

A kisfiam szokta mondani mikor jön haza hoztam egy 5-öst énekből de tudom ez neked nem számít:)

1863. Lili74
2010. nov. 10. 22:31
Nálunk még egyelőre jó jegyek vannak, de tesiből becsúszott egy 2-es. Jó szarul néz ki a sok 5-ös mellett. Az a helyzet, hogy a tanár nem bírja, mert nem sportoló. Ő zenél. Most akkor miért kell kicseszni vele? Kíváncsi leszek mi lesz az év folyamán.
1862. 480b578442 (válaszként erre: 1861. - Timejja)
2010. nov. 10. 10:23
Igen én is így gondolom. Tegnap kérdeztem, h apa beszéljen-e reggel a kislánnyal mivel reggelente kocsival viszi de azt mondta nem mert az még rosszabb lesz majd ő elintézi.Bízom benne mert így közbelépünk hamarosan.Tegnap azt mondta már az osztálytársai is kérdezték mi baja a lánynak vele.Azt is mondtam a folyosón ha kötekszik szóljon neki de úgy, h mások is hallják legyen nyoma.Kíváncsi vagyok a mai nap fejleményeire.
1861. Timejja (válaszként erre: 1860. - 480b578442)
2010. nov. 10. 07:14
Ha ez tényleg ilyen komoly akkor már most szólni kellene az ofőnek,hogy nehogy jobban elfajuljon.Az ilyenekből szokott kialakulni bizonyos fenyegetettség egy idő után,vagy verekedést fog kiprodukálni ,ha lány akkor is.Elég szomorú,hogy ilyen buta diákok vannak.Hagyni nem szabad.
2010. nov. 9. 22:51

Igen én is el szoktam menni legalább az elején de ma kérdeztem nem tud rólla, h náluk lett volna.

A szülőin azt mondták nov. körül de időpontot nem mondtak.Azt tudom az áltban minden hó első hétfőjén volt.

Nálunk most más jellegü probléma van.

Judit mondogatja, h van egy lány az osztályban aki szerinte valamiért nagyon nem bírja.

Eddig gunyolódott, nevetett rajta, piszkálódott de ma már a folyosón is szándékosan nekiment és a barátnőire is rászállt.Korábban ilyen gondja nem volt, ha valaki nem bírta az sem mutatta ki.Tudom, h nem egy kötekedős fajta nem is értjük viszont másoktól hallottam már e fajta gyerekekről.Ma félrehívta és megkérdezte mi baja vele de a kislány mosolygott és faképnél hagyta.

Volt már nektek is hasonló problémátok?

Azt hiszem a kislányban van egy kis félvér amivel mellesleg a fél osztály tele van gondolom onnan ez az útszéli stílus.Nagyon rosszúl tanul valószínű év végén kipereg de azért addig még van pár hónap.Szerintetek mit lehet ilyenkor tenni?

Félek jobban el fog fajulni.

1859. Timejja
2010. nov. 9. 15:02
Igen tegnap volt.4 tanárhoz bementem.Különosebb gond nincs,még fizikából van egy 2-es,megmutatta a dolgozatot,hát mondtam neki,hogy ehhez ő nincs hozzászokva.Tesztkérdések 5 válasz lehetőség egyet karikázz be.Persze a kérdésre adott válaszok majdnem egyformák és nem jól karikázott,de más sem nagyon mert szinte csak egyes meg kettes lett.Mondtam neki ha simán felteszi a kérdést,arra biztos tudta volna a választ mert ki is kérdeztem,de nem így.A föci tanár csak azt hajtogatta,hogy úgy is felelnie kell mert ez az egy jegye van,másnak meg már 3.Holnap lehet,hogy ki is hívja.Amúgy meg egy fél évben azt mondja 4-5 jegyet ad általában.Jó,hogy ha elmegy az ember,belenézhetsz a naplóba,meg kicsit meg ismernek és ez azért jó a gyereknek is,még is látják,hogy normális szülők gyereke.Ma mondta a fiam,hogy ofő órán mondta a pasas,hogy több szülőt várt.Én szeretem magam megmutatni néha.
1858. 480b578442 (válaszként erre: 1857. - Timejja)
2010. nov. 9. 14:02

Volt fogadóóra? Nekem nem mond ez a gyerek ilyeneket pedig én is menni akartam.

Nem tudom de nálunk általánosban a föcivel mindenkinek baja volt.Lehet, h nehéz tantárgy?

És mit mondott a tanár? Néha rosszabb ha beszélünk velük.

1857. Timejja (válaszként erre: 1856. - 480b578442)
2010. nov. 9. 13:35
Van föci,fizika,kémia és biológia.Az egyest leszámítva azért tegnap fogadóórán annak örültem,hogy idén változik a rendszer a suliba ,a fizika eddig 4 évig volt és csak 2 évig volt föci,most meg fog fordulni és 2 év fizika 4 év föci lesz.A fizikát útálja.Most még a föcit is amig ki nem javitja az egyest.De azt jobban csípi attól függetlenül.Elég ellenszenves a tanár,tegnap megkerestem az egyes miatt.Fiatal csaj,de olyan karót nyelt típus.
1856. 480b578442 (válaszként erre: 1855. - Timejja)
2010. nov. 9. 12:45

Én vagyok:)

Nektek föci is van? Pedig ti is közgázosok vagytok nem?

Rá se ránts. Volt egy kollégám aki mindig azt mondta nem is gyerek az aki még nem kapott rossz jegyet:) A lányának is volt pedig aztán ügyvéd lett belőle.

Nekünk még csak a fránya nyelvtan háziért jött be egy 1-es pedig megcsinálta csak otthonmaradt a könyv.Aztán, h mi lesz belőle ugyanis más jegye nincs még nyelvtanból de állítólag nem is nagyon lesz félévig.Na érdekes lesz ha a h...e tanár meghúzza.

1855. Timejja
2010. nov. 9. 12:39
Látom nem pörög a fórum mostanában.Meg van az első 1-esünk.:(((( Föci.Csak zóna idő számításokból iratott a nő és nem érti szegényem.Hát ,hogy már föciből is számolni kell ez borzalom!!!
1854. Timejja (válaszként erre: 1853. - 480b578442)
2010. nov. 5. 17:33
Nem rúgott be,mi hoztuk el de nem láttam rajt semmit.Amúgy ott voltak a tanárok is,ugye műsort adtak elő a 9.-es osztályok.Jól érezte magát,v.mi Holland sztár DJ volt aki nyomta a zenét.11-kor eljött.Amúgy lehet,hogy tényleg csak a szájuk nagy,de hála égnek,szóba sem jött a pia.
1853. 480b578442 (válaszként erre: 1852. - Timejja)
2010. nov. 5. 17:24
És hogy sikerült a gólyabál? Nem rugott be a kicsifiad? A lányom azt mondta tőllük a leginkább azért várja mindenki a gólyabált mert ott szeretnének előszőr berugni:)De lehet, hogy csak a szájuk nagy.Örömmel hallottam, h ő nem szeretne menni.
1852. Timejja (válaszként erre: 1851. - D6d0a67fc0)
2010. okt. 29. 19:04
Köszönöm szépen!Hát bizony aggódok még elég rendesen.Más egy fiú és egy lány is ,de hát mindegyiknek gondolom vannak jó és kevésbé jó periódusai,amikor nehezebb kezelni őket.Néha mostanában ahogy megnyílik előttem,teljesen le vagyok döbbenve.Pl.lányos dolgok.Kérdeztem is,hogy készülnek-e a lányok a bálra,azt mondta,ne is mondd anya már órák óta azt irják ki msn-re "fészbúkra",hogy nem elérhetőek mert készülődés van.Kérdezte is,hogy mit csinálank-.Aztán megmagyaráztam,hogy smink felrakás,csini ruci és ugye ilyenkor az egész szekrény tartalmát felveszik melyik a jobb.Hát ez is olyan ari,persze ők már nagy nőnek képzelik magukat...:))))
1851. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1850. - Timejja)
2010. okt. 29. 18:43

Olyan aranyos vagy!:) ahogy aggódsz a pici fiadért!

Tök jó lehet, ha az embernek van egy nagy fia.

Nekem csak lányaim vannak. Persze ez is jó, de jó lehet, ha az embernek van egy nagy, és majd később védelmező fia.:)

1850. Timejja
2010. okt. 29. 18:20
Fiam most indult el a gólyabálba.Nagyon izgulok.Teljesen egyedül semmi kíséret.Néztem utána az ablakon amíg csak láttam a buszt.11-ig tart majd oda megyünk érte.Élete első bulija,ő még nem jár dizsibe.Nagyon csinos volt.Olyan őszinte velem,oda hívott a géphez,hogy meg mutassa kik kérték fel táncolni.3 lány is.Meg mutatta ,hogy van pár kósza szőrszál az arcán,segítsek leborotválni.Annyira szeretem.....:)))
1849. d6d0a67fc0 (válaszként erre: 1847. - 480b578442)
2010. okt. 28. 18:50

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez hogy van Nálatok, viszont ha 6 év alatt lesz egy szakmája az jó. Nálunk 5 év, első év nyelvi előkészitő, és utána általános 4 év gimnázium, majd ugye kereshetünk valamit, amiből majd később meg is fog élni, ugyhogy néhány év utána is lesz még!

Mondtam nektek, hogy lecseréltem az angol magántanárt.(egy pasi volt) - Ugy néz ki, hogy nem bánom, mert ugyan még csak kétszer volt (2x2 órát) ennél a tanárnőnél, de ez sokkal alaposabb, házifeladatot is ad neki. - hát majd meglátjuk hogyan fog tükröződni a jegyeket. Persze az még egy kis idő lesz, de legutóbb 4-est kapott angolból. Most irtak TZ-t, hát ettől egy kicsit félek, mert magnóról hallgatni kellett angol szöveget, és azt nem igazán értette. Németből is irtak, kiváncsi leszek!

1848. Timejja (válaszként erre: 1847. - 480b578442)
2010. okt. 28. 15:29
Én fiam is el szokott néha aludni,hulla fáradt sokszor.Hétfőn pl. 9 órája van.Igen a matak 3-ast meg kell becsülni,az nem olyan rossz azért.Mi még nem tudjuk,ma nem volt matek.Nyelvtan doli lett 4-es.Most még azt mondja,hogy nem marad,de szerintem meg kéne fontolni,de majd csak közvetlenül előtte,lehet,hogy addig még változik a véleménye,meg lehet,hogy más meg marad akivel pl. tök jóban lesz az évek alatt és mégis úgy dönt,hogy végig csinálja.5 év után már az az 1 az semmi.Az életéből egy fikarcnyit sem fog amiatt elvesztegetni,hogy 6 év volt a suli.Bár biztos is ,hogy sok így első hallásra.Főleg,hogy nem tudtátok.
1847. 480b578442 (válaszként erre: 1846. - Timejja)
2010. okt. 28. 15:11

Nem tudom de a legközelebbi szülőin megkérdezem.

Nem akar még 1 évet maradni.

Ma hazajött és bevonult a szobájába elaludt.Ezért ülök most én a gépben a másikban pedig a kicsifiam.2 van de az is kevés:))

A matek doli 3-as lett de állítólag ennek örülni kell:)

1846. Timejja (válaszként erre: 1844. - 480b578442)
2010. okt. 28. 11:15
Az nem semmi.6 év??Van itt is 6 éves suli,de arról tudtuk is a pályaválasztási könyvből,hogy oda nem megyünk.Azért szólhattak volna,ha esetleg ez a dolog a könyvből kimaradt.
1845. 480b578442 (válaszként erre: 1844. - 480b578442)
2010. okt. 28. 10:30

Ja gondolom azért gondoltad mert itt már ismernek?

Igen azért mert gyes alatt dolgoztam náluk de akkor még csak alkalmi munkavállalóként néha .

2010. okt. 28. 10:27

Sziasztok!

Na azt hiszem sikeresen összezavarodtunk ezekben az években. Tegnap kérdeztem Judittól azt mondta nekik a tanárok ugy mondták még egy évet rá kell húzni, h a szakirányú képesítést is megkapja.Tehát a mi esetünkben 6 év?

Nem értem erről miért nem számolnak be a felvételi tájékoztatók? Fogalmam sincs mi nálunk az-az 5 év.

laszlozsu!

Sajnos nem oda megyek vissza ahonnan eljöttem (elküldtek).Oda ugy látszik 21 év után már nem kellek. Ez is irodai munka ami mellett az szól, h bejelentenek és egy szép modern felszerelt helység normális kollégákkal, főnökkel ellene viszont az, h messze van és rém unalmas, monoton de én most, h ebben a cipőben járok látom mennyire lehetetlen elhelyezkedni még diplomás fiatalnak is ígyhát örülök ha valakinek még én hiányzok:)

1843. Timejja (válaszként erre: 1840. - Timejja)
2010. okt. 28. 08:57

Köszi szépen!

Na megírták a matek dolgozatot,hát mérges volt a gyerek,mert mikor eredetileg írták volna és a gyerekek lebeszélték a tanárt,az egy témakör vége volt és algebrából irtak volna amit nagyon ért most.De mivel ugye nem írták meg ,elkezte a tanár a másik témakört.Még csak két óra ment le belőle.Tegnap megiratta a dolit és belevette az újat is,amit nem nagyon tudott megoldani még csak az algebrát.Mondtam,hogy köszönje meg a társaknak akik vernyogtak a dolgozat ellen múlt héten.

1842. laszlozsu
2010. okt. 28. 07:06

Sziasztok Lányok!

Zsula! Gratula az új munkádhoz. Csak nem oda mentél vissza, ahonnan eljöttél? Vagy csak rosszul értelmezem?

Mi is ötévesek vagyunk egyébként. Nyelvi előkészítő szak a gimiben. A kicsivel meg 6, merthogy ő hatosztályos. Szóval ebből a csapatból mi leszünk az utolsó mohikán.

1841. Cilumiluci (válaszként erre: 1840. - Timejja)
2010. okt. 27. 21:54
gratula!
1840. Timejja
2010. okt. 27. 21:53
Töri doli 5-ös:))))))))))
1839. Timejja (válaszként erre: 1837. - 480b578442)
2010. okt. 27. 21:53
80-as évek végén az ötödik év a szakma volt,az már a technikusi végzettség volt akkor,ha azon nem maradt ott,nem volt a szakmájáról papir csak a sima érettségi.Nővérem is ilyenbe járt anno,de ilyen most már nincs.Ha nem nyelvi előkészitősök vagytok,akkor viszont nem tudom mire az 5 év,ha meg igen,akkor érthető.:)))
1838. Aranka2 (válaszként erre: 1837. - 480b578442)
2010. okt. 27. 13:17

Andráséknak az 5.ben csak szakmai tantárgyak voltak.

De ő már 30 éves :)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook