Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Rossz, hogy megint ez a fő idegeskedés az írásbeli előtt… Tavaly nem gondoltam volna, hogy egy év után még mindig ezen kell stresszelni.. Ráadasul iszonyatosan gyorsan terjed a vírus, mindenhol ott van. Kb az nem kovidos lassan, aki nem tesztel.. Legalábbis én ezt látom. Ettől függetlenül főként fejfájásos tünetek vannak az ismerőseimnél.
Annak örülök, hogy a gyerek oltott, talán elkerüljük a karantént. Akkor van baj, ha lázas lesz és gyenge, mert épp elkapta:( Próbálok nem erre gondolni, de nem könnyű. A “mennyit fog írni” kérdés is elég stresszes:)
Izgulok, h ne legyen a teremben zavaro tényező és mosolyogva jöjjön ki…Kiderül 2 hét múlva..
szerintem csak 12 év felettieknél van ez. a kisebbeknél nem akkora az átoltottság, h csak azokat küldjék haza. akkor menne az osztály 80-90%-a haza, és mivel ez a többség szerintem digitálisba menne át, annak a párnak is aki be van oltva...
de csak tipp, nem tudom rájuk van-e szabály már.
Az oltott gyerekek nem kerülnek karanténba (kivéve, ha fertőzöttek). Ami nem tiszta nekem, hogy ha igazoltan átesett a fertőzésen, az bejárhat-e.
Ha jól értettem, osztálylétszámtól függetlenül 4 fő a határ: ha van ennyi oltott az osztályban, akkor jelenléti oktatást kell biztosítani nekik, és nem lehet online. A többiek így jártak. :(
Köszönjük! Nektek is jó sok pontot kívánok:-)
Még jó, hogy rögtön az első napokra sikerült foglalnom oltásra helyet, így már kettővel is be lesz oltva a felvételire, akkor így karanténba már nem kerül:-)
Drukkolok, hogy a fölső legyen 22-én!:)
Gimiben (16 év felettiek) ha covidos gyerek van, akkor aki oltott az járhat aki nem oltott, otthon marad. Nem kérdezik, hogy 2 vagy 3 oltásuk van-e.
Szerintem hatodikos felvételire ez a különbség csak nőni fog. Mi arra készülünk, hogy ha most nem sikerül, akkor már ötödiktől jár tanárhoz, tehát folyamatosan, inkább nem hagyjuk abba, mert akkor már kevésnek érzem a fél év hajrát, ha komplett tananyag-részek fognak hiányozni. Alapozzanak csak, gyakoroljanak vagy tanuljanak újat, már a hatodikos felvételi fényében. Ott lesz még a féléves jó jegyekért folytatott küzdelem is, jobb lesz, ha nem mindent egy fél év alatt kell behozni. Meg neki elfér a matek plusz gyakorlás egyébként is, bármikor:-)
Én is azt gondoltam máig, hogy a magyarral nem lesz gond, de pont ma javítottam neki egy magyart, aminél a fogalmazásra már nem maradt elég ideje, ilyen sem volt még, mióta időre írjuk a feladatlapokat. De most volt. Így arra kb. 4 pontot lehetett csak adni:-( Annyit mondott, hogy 'Ja, bocsi, a szövegértésnél már elfelejtettem ránézni az órára, így 5 percem maradt a fogalmazásra.' Pedig egyébként a fogalmazás az egyik erőssége. Hát igen, ez élesben elég fájdalmas felejtés lesz:-(
Nálunk talán nem is annyira a tanárokkal van baj, bár őket nagyon nem is ismerem, hanem inkább az osztálytársakkal. Gyakran érzem, hogy a tananyaggal csak egy helyben topognak vagy átugranak fontos dolgokat. Matekból ég és föld az eddig tanult és a felvételin elvárt anyag. Mértékegységekről szó sem volt, mint ahogy mértani formák, törtek és még sorolhatnám. Felsőben szerintem ugyanez várható.
Lányomnak a magyarral biztos nem lesz gond a felvételin, a matek pedig... Hát lehet akár 45 pontos is, de ugyanúgy 25 pontos is:) Izgulok én is :)
Biztos mehet.
De jó, hogy ez felmerült! Eddig nem gondoltam rá, de emiatt érdemes az iskolának is jelezni, hogy kétszer már beoltották.
A pontok nálunk is kb. hasonlóak, ingadoznak rendesen:) De mintha halványan javuló tendenciát mutatnának:)
Nálunk kicsit nagyobb a "nyomás", gyenge az általános iskolája.
Biztos vagyok benne, hogy az oltott gyerekek nem kerülnek karanténba.
12 év felett - ha jól tudom - úgy van, hogy az oltatlanok otthon, az oltottaknak pedig jelenléti oktatás, hibrid oktatás nincs.
Az én kislányom is tíz éves, rajta kívül egy oltott gyerek van a 28 fős osztályukban. De nem hinném, hogy kettejüknek tartanának jelenléti oktatást:)
Nekünk volt az elmúlt 2 hétben 57 és 89 pont is, úgyhogy bármi előfordulhat:-)) Jó, nekünk könnyebb, ha jót ír, megy, ha gyengét, marad. (Ettől én még nem izgulok kevésbé:-)
Azt nem tudjátok, hogy ha a gyerek kétszer van oltva, akkor is vonatkozik rá a karantén? 10 évesről van szó, az osztályt valószínűleg karanténba teszik, volt már rá példa ősszel, de akkor még nem volt oltás alsósoknak, szóval most erre a korosztályra mi vonatkozik?
Köszönjük. Nyolcadikos gyerek szülőjeként én is nagyon drukkolok, hogy az osztályból, ismeretségi körből senkinek ne kelljen pótnapra menni !
Most már izgulok picit az eredmény miatt is. Remélem az amúgy nem vizsgadrukkos gyerekem nem pont a felvételin válik azzá és rontja el a dolgokat.
???
Ez érdekes. Mennyire kicsik?
Nem, bizony!
Már kellőképpen izgulunk, bár inkább én, mint a gyerek, és ez jól is van így:-)
kisebbjeimnél most törölték el a kötelező maszk viselést a közösségi terekben is...ki érti ezt...
vagy úgy vannak vele, hogy úgyis mindegy?
Remélem, már minden rendben, és úgy is marad!
Nálunk a COVID hullámok csapdosnak most, ma csak kapkodtam a fejem, és már nem tudtam követni, hogy melyik osztályban melyik barát/barátnő/osztalytárs családjában lett ma + teszteredmény, egyik osztály karanténban, másik a sok beteg ellenére jelenlétiben, mert oltottak, de 32 főből 13 egészséges van (nem minden beteget teszteltek COVID-ra), de a jó hír, hogy senki nem komoly beteg, erősebb megfázás, kisebb-nagyobb hőemelkedés, ennyi a max., van, ahol még ennyi sem.
Mindenkinek jó egészséget, felvételi előtt egy enyhe COVID sem kell senkinek!
Országos Német Nyelvi Verseny 7. – 8. osztályosoknak
Iskolai forduló: 2022. január 13. (csütörtök) 14.00-15.00 óráig
Nem tudom,lehet én sem vagyok százas, de szerintem én is kiborultam volna, hogy ha megbeszéltük, elmentünk és ott közli, hogy nem... :)
A felelős meg gondolom a szülő a gyereke egészségéért :)
A 6 évesem adott elő oltásnál egy megasírást és tényleg sajnáltam, én is világ életemben féltem a tűtől. A doki tündéri volt és türelmes, de megkapta a szurit. Egyszer az egyik kötelezőnél el is ájult a félelemtől, azóta minden szuri egy rémálom :(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?