Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Én azt tapasztaltam, hogy amikor a gyerekeim mentek felvételit írni (akár 6, akár 8.-ban), mindig kiugróan nehéz volt:( Írtunk Zsófit is...Szóval mi erre készülünk, ne legyen igazam! Viszont éppen ezért tudom, hogy egy pontszám még túl sokat nem jelent, sok függ az országos átlagtól. Legelőször 85 pontnál elkeseredtünk, korábbi évek szerint több kellett volna az álomtagozathoz. Gyerek viszont végig bizakodó volt, aztán sorba jöttek az infok, hogy ez nagyon is jó pont. Végül magasan bent volt a suliban.
És sajnos a kiváló matekosok is tudnak bagatell dolgot is rontani, ez is tapasztalat, gyerek is a fejét fogta:)
Matekverseny eredménye jövő héten valamikor lesz kitéve a gimiben és a honlapon.
Sajnos az egyik feladat nem ment a gyerekemnek (meg akik a sulis matekcsoportjukból voltak azoknak sem). Én kb. 12.-14. helyre várom őt ami a "versenyeztem egy jót" kategória.
Gyerkőcöd versenyezett? Vagy te írtad, hogy lemaradtatok?
Boldog új évet mindenkinek!
Ez jó kérdés, szerintem benne van a pakliban, hogy mindkét tárgyból kicsit könnyebb sor lesz a covid miatt. Nem is tudom mi lenne a jó, a fiam jó matekos, könnyebb éveket megírt 50 pontosra is, de a 2019-es sornál a Zsófis feladatot se tudta megoldani és két másiknál is voltak problémái, úgyhogy mindössze 32 pontot írt volna abban az évben. Szerencsére a magyar meg 42 pontos lett, így azért sok helyre bejutott volna. László infó és matek viszont biztos nem jött volna össze. Két éve a nagyon nehéz hatodikos matekot 35 pontra megírta, akkor ez nagyon jónak számított, sajnos ott a magyar lett kevés. Szóval én eddig egy erős matek feladatsorban bíztam, de most elbizonytalanodtam, hogy mi lenne jó. Leginkább már túl lenni rajta:)). valahogy úgy érzem az eddigiek alapján, hogy 70-90 pont között bármi lehet. A matekversenyről van már híretek?
Jó reggelt!
Én viszont a másik végletnek sem örülnék, egy nagyon nehéz matek feladatsornak, valamilyen 2016 vagy 2017 szerű lenne a legjobb, de majd meglátjuk, mondjuk mi most próbáljuk a nehezeket begyakorolni.
Mert, ha nagyon nehéz, akkor bármilyen extra magyar ponttal sem tud semmilyen humán tagozatra bejutni. :(
A 2018-as nagyon könnyű volt? Azt ki is hagytuk, nem tudom miért, de megnézi a hétvégén, hogy ne csak a nehezek menjenek...
Jó reggelt!
Tegnap fiaméknál azt mondta a matektanár, hogy mivel 2 éve nem volt kompetenciamérés és nem tudják milyen képességűek a mostani nyolcadikosok, elképzelhető hogy könnyű matek feladatsor lesz.
Szerintetek van erre reális esély?
Én nem örülnék neki, mert a könnyű matek nem szór annyira, viszont egy jó matekos is tud rontani mert elszámolja vagy elnézi valamelyik adatot.
Akkor a magyarral lehet kompenzálni ami sovány vigasz olyan tagozaton ahol a matekot veszik súlyozottan figyelembe.
Nagyon nem szeretném ha az lenne, mint 2018-ban a hatodikosoknál. :(
Szerintem nem. :)
Csak a tanároknak egy rugóra jár az agyuk.
Téli olimpia? Azt, hogy idén lesz még a felnőttek jelentős része sem tudja.
Az online barátkozás előnyei veszélyei viszont jó téma lehet.
Emlékeztek, régebben elmélkedtünk az Eötvös szóbeli pontrendszerén:)
Megoldódni látszik a rejtély:)
Ma azt mondták a tájékoztatón, hogy az 50 pontból 40 a tárgyi felvételi és 10 pont a személyes. Ez a 10 pont tökéletesen fel van építve, a tanárokat napokig képezték, hogy egységes legyen a pontozás:) És minden 0,5 pontnak szerepe van😀
A nyelvinél pedig 25-25 pont a két rész, B1 szintnek kell megfelelni ott és akkor. Hiába van vkinek B2-es papírja, nem számít..
Az utolsó 2 év nagyon dúrva, rengeteg fakt van, akár heti 5-6 órát fel lehet venni.
Csak matek faktból van vagy 6 db 11-ben..
A nyelvről ami érdekes, hogy 2.nyelvnek lehet választani kb 6-bol. A felvételi lapra 2 db.ot kell beirni. Aki ide beirja az oroszt/latint szinte teljesen biztos h azt kapja(tehat ha beirod 2.nyelvnek h német v orosz hiaba a nemetet elobbre irtad oroszt kapsz:)) ugy megörülnek neki:))
Tett vmi olyan megjegyzest is, hogy aki a felvetelin nagyon jo volt az tuti h azt kapja, amit csak szeretne😀
Nem egy suliba járnak a gyerekeink??
Sajnos épp most jön a félév, ebben a 2-3 hétben következnek a tz.k..vajon nem lehetne hanyagolni most ezeket?! Főleg biosz/kémia, ami nagyon nem felvételi:((
Nálunk a nyolcadikosomnak jövő héten lesz biosz, kémia, töri tz. Irodalomból, nyelvtanból szintfelmérőnek hívják, de nem tudom melyikhez megy a jegy. Matekból szintén szintfelmérő a neve.
Van amelyik tárgyból tényleg döntő lesz, mert fiam kétesre áll. Hurrá. :)
Nálatok ? Doga és tz és egyéb lesz félévig?
Nálunk: csüt.természet tz, péntek irodalom tz, honismeret felelés, jövő kedd matek doga és angol felelés és projekt leadás. Szerda köt.olvasmány dolgozat teszt, ja és robotika tz. Meg egy nyelvtan közepes doga...
És itt a felvételi is..
Szerintem iszonyat nehéz lesz a jegyeket javítani, sőt, ha szemét a 3 humán doga, akkor az ötösökről is lepattanhat...agyam az egész
Igen, töriből felelt egy javított és átjavította 4-ről 5-re, nyelvtanból rosszabbat ìrt be véletlenül, azt is átjavította.
Ugyanez infóval a helyzet.
Áltsuli 1 levelet küld minden megjelölt suliba, abba tesz bele mindent amit odaviszel hogy küldjék el. Arra nektek kell figyelni hogy minden benne legyen amit kérnek. Motlevél tartalma eltérhet ha két különböző tagozatra megy, más lehet a motivációja másik tagozat mellett, szerintem ilyen esetben két levelet adsz le.
Az is előfordulhat hogy menet közben változtatnak ha a járványhelyzet indokolja pl. tavaly szóbeli helyett portfóliót kellett beadni egy tagozatra. Máshol meg bizonyos határidőig beküldött motlevél pluszpontokat ért. Ezért érdemes gyakran nézegetni a megjelölt sulik oldalait.
Vagy így is megoldható. 😉
Jegyjavítás stb.: központilag az iskola tudja nyitni és zárni a KRÉTA-t. Van egy hivatalos határidő, de minden megoldható.
Nem akarásnak persze nyögés a vége.
Sziasztok!
Ha egy iskola több tagozatába jelentkezik a gyerek és a jelentkezési laphoz csatolni kell kézzel írt motivációs levelet, akkor egy darab motivációs levél elég (ugyanaz a tagozat csak egyik nyek-es, másik 4éves)?
Az általános iskola ebben az esetben az adott giminek egy levélben adja le a gyerek több tagozatra szóló jelentkezési anyagát?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?