Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Fiam aludni szeretne.:) Pedig egyébként nem nagy alvó.
Én meg amikor már felkerülnek a feladatok a netre, felvételit írok mert megígértem neki. :)
Teljes kikapcsolódás, a gyereket leadjuk a nagyihoz és kettesben vacsi és valami mozi, a gyerekkel meg szombaton ebéd valami neki tetsző helyen és utána kori vagy gördeszkázás. :D
Utána meg az összes olyan barátnőmmel találkozni szeretnék, akiket a felvételi őrület miatt halasztottam. :D
Ezt a történetet is elmondom neki.
Mi is estünk már jó nagyot korizás közben, enyhe agyrázkódással, az a nagyobbik gyerek volt, jó nagy zöld folttal a szeme körül, de az sem felvételi évében volt. Nem, a jég sem jöhet szóba felvételiig:-)
Na, erről beszélek. Ez pont nem hiányozna nekünk. El is mondom neki ezt a történetet is.
Az biztos, hogy szombat délután az lesz, amit ő akar:-) Pont meglesz a félévi lezárás is, azon a hétvégén lazulunk, kieresztjük a gőzt végre, nemcsak rájuk, rám is rám fér:-)
Ti mit terveztek írásbeli utánra?
Enyém tavaly olyan szerencsétlenül esett le a lóról hogy operálni kellett a kezét. (Máskor meg korizás közben törte el.)
Én a felvételi évében nem engedtem egyiket se a jégre, csak írásbeli után.
A fiam padtársa is leesett a lóról a téli szünetben, szerencsére "csak" megrepedt a medencéje.
Két hetet pedig muszáj lesz kibírnia ló nélkül. Szombaton délután nem tudtok menni akár egy külön órára az írásbeli után? Kis jutalom a felvételire készülésért :)
Igen, ezt most már testközelből is megtapasztaltuk a nagyobbal. De neki jól megy, szépen belejött. Na, majd alakul, ahogy alakul, meglátjuk:-)
Most még azzal küzdök, hogy a hétvégi lovaglást már hagyja ki, persze nem könnyű, a nagyobb mehet, ő meg nem. A nagyobbik gyerek barinője téli szünetben leesett a lóról, jó kis pukli nőtt a bal kezére, végül nem lett belőle törés, de azóta ők is kihagyják a lovaglást felvételiig (ő hatosztályost ír), és én sem szeretném, hogy most menjen. Küzdök vele, nem igazán érti meg. Na, majd ígérek fűt-fát-vadvirágot, sokba fog ez nekem kerülni:-)
Amit az AKG csinál, az már tényleg transzperencia!
Nálunk is írt már felvételit élesben mindkét gyerek. Sajnos volt végig szipogó, orrot fújkálo gyerek, volt szipogó, síró gyerek:( Volt amikor az egyik az időt nem tudta és összezavarodott hol is tart…jaj…Bele sem gondolok mik lehetnek…
Nyilván ha tudja és írja mint a gép simán ki tudja ezeket zárni. A baj akkor van, ha vmi nem megy és gondolkoznia kellene. Akkor szresszelhet be… Úgy féltem❤️
Rossz, hogy megint ez a fő idegeskedés az írásbeli előtt… Tavaly nem gondoltam volna, hogy egy év után még mindig ezen kell stresszelni.. Ráadasul iszonyatosan gyorsan terjed a vírus, mindenhol ott van. Kb az nem kovidos lassan, aki nem tesztel.. Legalábbis én ezt látom. Ettől függetlenül főként fejfájásos tünetek vannak az ismerőseimnél.
Annak örülök, hogy a gyerek oltott, talán elkerüljük a karantént. Akkor van baj, ha lázas lesz és gyenge, mert épp elkapta:( Próbálok nem erre gondolni, de nem könnyű. A “mennyit fog írni” kérdés is elég stresszes:)
Izgulok, h ne legyen a teremben zavaro tényező és mosolyogva jöjjön ki…Kiderül 2 hét múlva..
szerintem csak 12 év felettieknél van ez. a kisebbeknél nem akkora az átoltottság, h csak azokat küldjék haza. akkor menne az osztály 80-90%-a haza, és mivel ez a többség szerintem digitálisba menne át, annak a párnak is aki be van oltva...
de csak tipp, nem tudom rájuk van-e szabály már.
Az oltott gyerekek nem kerülnek karanténba (kivéve, ha fertőzöttek). Ami nem tiszta nekem, hogy ha igazoltan átesett a fertőzésen, az bejárhat-e.
Ha jól értettem, osztálylétszámtól függetlenül 4 fő a határ: ha van ennyi oltott az osztályban, akkor jelenléti oktatást kell biztosítani nekik, és nem lehet online. A többiek így jártak. :(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?