Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nekem tetszene.
Tartok azonban tőle, túl sok utazás - reggel csúcsidőben, a Budaörsi/Alkotás útján, ami buszsáv ide vagy oda, be tud dugulni (konkrétan van, hogy tőlünk GYALOG megy az ÖSB-be a gyerek kellemesebb napokon és ugyanannyi idő!) - , egy olyan irányba, ami semmi mással nem esik egybe.
Az edzései, amikre szerintem sokáig fog még járni heti 3-4 alkalommal, a 11.-22. kerületben vannak, ahogy a furulya is (még 2 év).
A belvárosból gyorsan odaér, az lenne az optimális. A VMG-től a leggyorsabb a 61-es villamos, de nem tud a metróval versenyezni. (Az Illyésnél is rezeg a léc, de az legalább forgalommal szemben menne és egy busszal ott van Kelenföldön).
De majd szóba hozom, mert rokonszenvesnek tűnik az itt olvasottak alapján. Jó, hogy emlékeztettél rá! :-)
Már persze ha egyáltalán elég pontja lesz bármihez is.
Köszönöm.
Válogatás, az már volt látatlanban is a fiatalember részéről.
Trefortot kilőtte, mert van néptánc és neki elég volt 4 évig alsóban.
E5-től tart.
API nem tudom,jó hely lenne-e neki.
VPnéG, Illyés, Fazekas (ha behívják).
Drukkolok a fiadnak !
(Meg hogy ne ismétlődjön ami 2018-ban volt a hatodikosoknál.)
Jó lenne mennie, de nem mindenáron. A sulink ugyan egyre gyengébb, de nagyon közel van, jó az ofő és a magyartanár. Csak jó gimibe érdemes lépnie, hogy megérje a minimum 1 óra utazás (oda-vissza) érte. VpnéG van a radaron mint kellemes opció, de oda se könnyű bejutni.
Mondjuk egy újabb felvételire készülős félévet most ebben a pillanatban nagyon nem kívánok, de addigra kiheverem, ő pedig remélhetőleg érik.
Neki nem való kéttan, még nyeket se akar. (Persze nyolcadikig változhat ez utóbbi.)
Szóval meglátjuk, mi lesz.
Ugyanezt gondolom a hatodikosról, még a lányom is, viszont neki valószínű több lehet a matek, mint a magyar, de magyarból erősebb..mondjuk matekból se rossz, szóval azóta a termtudi tagozatokon pörög és az eredetileg tervezett humán hátra akarja sorolni, szerintem ez hülyeség.
Nagyon durva, hogy mennyivel többen írtak...
Összesen most 4 gimi össz 8 vagy 9 tagozatán tudjuk beírni.
Nagyon kérdéses, de sztem marad a hajtós általánosban, ahonnan majd 8. Után szárnyalhat sokfelé.
Eltűntem egy napra, kiszellőztetni a fejemet.
6.
Fiam megdöbbentően könnyűnek érezte a matekot (persze így is lesznek figyelmetlenségi hibái), és sajnos ahogy olvasom, nem véletlenül. A magyart nehéznek gondolja. De nem nézte meg a kulcsot, szóval pénteken száll föl a füst.
Neki a matek lenne az erőssége, de így nem fog kijönni, mert figyelmetlenségi hibát ugyanannyit vét erős, mint gyenge sorban.
Hatodikosoknál azt néztem, hogy tavaly 7745 felvételiző volt, idén 9 ezret írt az Eduline. Ami 15%-os létszámemelkedés a dolgozatot megíróknál. Tavaly a nyolcadikosoknál 8%-os többletdiák okozott csúnya ponthatár-emelkedéseket.
Szóval most úgy néz ki az én olvasatomban, hogy
1) nagyobb verseny (sokkal több pályázó ugyanannyi helyre - ha nem is midenki adja be, de arányosan többen)
2) rosszul szóró és könnyű matek, tehát átlagpontszám-növekedés és előnyben az összeszedett, megbízhatóan jól teljesító diákok
Nem temetem a fiamat, de egyiknek sem tudok örülni.
És ők meg is mondják már holnap :)
Az AKG sajnos leszokott erről, pedig 4 éve még ők is megmondták hétfőn a pontszámokat,de 2 éve már csak később
Ez is igaz, nem annyira egyértelmű a pontok alapján, hogy mennyire laza vagy hajtós egy gimi.
A mi általánosunk színes. :) Mondjuk az utóbbi időben annyira sokan jelentkeznek, hogy már nem tudnak mindenkit felvenni, aki szeretne csatlakozni. De általában nem a teljesítmény dönti el, hogy kit vesznek fel.
Nálunk a lazaság a suliban a felesleges és értelmetlen keménykedés hiányában merül ki leginkább. :D
Az enyém matekon valamivel elvacakolt és azért nem tudta az utolsó számítást befejezni a tízesnél. Csak remélni tudom, hogy megérte annyit egerészni a többivel!
De én már azt se tudom vagy még mindig nem tudom, hogy mi lenne a jobb a gyerekemnek :D Sok pont, látványos eredményekkel rendelkező gimi, ami nyilván komoly követelményeket támaszt a diákokkal szemben vagy ha kevesebb pontja miatt kénytelenek vagyunk a szerényebbek közül választani, ahol talán lazábbak.
Pár nap és kiderül, hogy egyáltalán mivel gazdálkodunk.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?