Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok! Az I. ker. Petőfi Sándor Gimnáziumról vagy XIII.
ker. Ady Gimnaziumról ( általános tagozat), mint iskola, tanulás, közösség van információja valakinek? Köszönöm.
Sziasztok!
A lányom a Madáchba szeretne menni, nagyon tetszett a hangulat neki is meg nekünk szülőknek is a bejárások illetve nyílt napok alkalmával. 83pontos írásbelivel, max vitt pontokkal esélyesnek látjuk a bejutást is. Viszont a szóbeliről szeretném kérdezni azokat, akiknek oda jár a gyermeke, muszáj a b1 szint vagy valamivel kevesebbel is van rá esély? Köszi előre is!
Az betelt és el is kezdődött már.
2 éve járt a lányom, de nem sok értelme volt.
Igen, a hatos gimibe sok saját diákot is fölvesznek (átvesznek), ezért elég kevés helyük van.
Ismerős lánya ott végzett. Elájulva nem voltak tőle, de rendben leérettségizett és egy év kihagyás után most gyógypednek tanul a lány.
Köszi a választ.
Az Illyésről kezdünk lemondani.:(Oda keves lesz a 77+max.pont.
A Városmajori gimi esélyes.A német is ,ha nem lesz egekbe a ponthatár.
A Bethlenről van infója valakinek?Nem igazán ismerem azt a sulit.
Ezt nem tudom, de majd rákérdezek a szülőin. :)
Remélem megtartják ezt a jó szokást, mert tényleg annyira jó érzés, hogy odafigyelnek a gyerekeinkre és fontosnak tartják a szülővel való kommunikációt.
De csak ismétlem magam.:)
Nálunk az a helyzet volt, hogy miután megnézett pár sulit (tavaly csak a szóbelin lehetett benyomást nyerni) Toldi, Rákóczi, Apáczai.Ezután nem volt kérdés számára. Kizárólag oda akart menni,ha felveszik. Az ált.sulink is nagyon jó. Nem menekültünk. Jó volt az osztály, 7-8-ban bontva a matek, angol. Tudott volna még ott is fejlődni. De szerencsére sikerült az ÁLOM :)
A lányomnál más a helyzet. Neki nem jó az osztálya, Ő készült, hogy hatosba megy a bátyja nyomdokain. Vele a Bethlent, Margitot, talán a Rákóczit nézzük. És beírjuk a VPnéG-t.
De nem hoz max-ot, "csak" 47-et és idén a 78 pontos központi, nem bizti hogy elég oda szóbelire sem:) De azért ki tudja.
Ahogy nézem a sulikat, akik kirakták az erdeményeket, nekem nem tűnnek többnek a gyerekek mint a tavalyiak. (Réka statisztika füle alapján)
No meglátjuk, de 3-4 behívási pont és ponthatár emelkedésre is számítok. De NE legyen igazam!
szia, ponthatárok: felvizsga.eu
itt pedig: [link] azt találod, hogy tavaly a 95. és 98. volt az utolsó, akit a városmajoriban felvettek angolra, illetve németre.
Pedig biztos hasonlóak, mint az ottani gyerekek zöme . Ez is annyira tetszik fiamnak.
Különösen jónak tartom az API-ban, hogy odafigyelnek a gyerekekre mind és fontosnak tartják a szülőkkel való kommunikációt.
Olyan szöveges értékelést kaptunk félévkor, mint utoljára oviban. Tűpontos, dicsérő és közben még jobbra inspiráló.
Én jó szívvel ajánlot az API-t mindenkinek.
Sziasztok!
77 pontos írásbelivel és max.hozott ponttal van esély bekerülni a Varosmajori illetve a budaörsi Illyésbe? (6.osztaly.)
Jelenleg a Varosmajori gimibe:97 pont az Illyésbe 86.2 pont van.
A Varosmajori gimibe kb.mennyi ponttól vesznek fel?Az előző évek tapasztalatait nem tudja valaki?Köszönöm.
7. D., szerencsére nem ugyanaz a gyerekünk :D
De amúgy tényleg, az enyém is imádja, most értette meg, miért akartuk elhozni az általánosból.
Mi a belvárosban 5 percre laktunk q suliból, kiköltöztünk Pilisbe, innen 1+1 órát utazik a 2.kerületbe suliba, de kiderült, hogy imád utazni.
Gimibe is beakar járni a 2.vagy 3. Kerületbe.
Egyelőre a Móricz tt és humán, Rákóczi humán és tt, Schiller német 6+1 év, Óbudai tt és angol.
Ezeket fogjuk beírni, 4 gimi 7 tagozat, meg lehet még a Hunfalvyt, több tippem nincs, sztem a Toldyt kihagyjuk.
Ti milyen sorrendbe írnátok be? Én a Rákóczi, Móricz, Óbudai, Schillerre gondoltam....
Előre rettegek a KIFIRC :D rendszertől is.
Lányomnak most 3 barátnője lép ki a hatosztályos versenyzők közül, nem mennek szóbelire sem.
Mi megpróbáljuk, de nekik alacsonyabb is lett.
6.
Mintha az én fiamról írtál volna, kivéve hogy a mi fiunk a XI.-ből jár be. Imádja az API-t, imádja az osztályt. Pont ennyit tanul, két db négyes lett félévkor.
És 77-el, kitűnővel és max szóbelivel indult az API-nak ősszel.
7.c? :)
6.
Sziasztok, friss Apis tapasztalatok, mert láttam, hiányoltátok :)
Fiam falusi kisiskolából, tavaly 77 pontot írva jutott be épp a behívási határon hatosztályos szóbelire (jó tanuló, de nem kiemelkedő semmilyen tárgyban). Mivel nagyon el akartam hozni az általánosból, beírtunk egy csomó sulit, sok helyre fel is vették volna, sajnos tavaly a nyílt napok elmaradtak, így onnan nem volt támpontunk.
Mi is tartottunk az Apáczaitól, de gyakorlatilag repült kifelé a szóbeliről, h ő márpedig ide akar járni. Ezt nem tudta megmagyarázni, semmi extra nem volt, egyszerűen ide tartozónak érezte magát. Próbáltuk felkészíteni lelkileg rá, hogy nem nagyon fog a határról bejutni, de valamit megérezhetett a kiscsávó, max szóbeli ponttal, simán meglett. Most az első féléves bizije az osztályátlag feletti (3 db négyessel), és annyira imádja a sulit, h akkor is bemegy reggel a korábbi vonattal, ha nincs első órája :) Napi átlag egy órát tanul, és a reál fölényt sem igazán érezzük most. És az ofő rendszeresen megüzeni a szülőknek, h akadjanak le a jegyekről, nem fontos most még...:) (Láttam korábban, hogy volt olyan suli, ahol ledorongolták a váltás után visszaeső gyereket, na itt nem láttunk ilyet.)
Mi a Szerbbel jól járnánk, pár buszmegálló a kerületen belül, ráadásul ingázó forgalommal ellentétesen, reggel kifelé, délután befelé.
Nagynak a Radnóti kb. 50 perc, én azt mondom, egy jó gimiért annyi még ok.
Igen, igazad van, ez is egy nagyon fontos tényező.
Melegben ülve, olvasva sokkal kevésbé megterhelő még egy hosszabb út is.
Az álszállásos utazás eléggé időpocsékolás.
A gyerekeim három kívánságában rendszeresen első helyen van a teleportáció.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?