Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szerintem ítélkezésben te nyertél.
Büszkének is tűnök, megvetőnek is.
Az meg nem tudom, hogyan jön ide, hogy te a gyereket is megkérdezed. Vagy az is úgy tűnt, hogy én nem? Vajon miből?
Hát érdekes.
Hát honnan ismerhetnélek? A szóhasználatod, a kisírni, a nem fogok könyörögni kifejezés nekem igen büszkének tűnt.
Én a gyereket is meg szoktam kérdezni hogy mit szeretne, melyik suli tetszene neki. Attól hogy nekem meggyőződésem hogy mindegyik suli jó lenne a listáról neki nem biztos hogy az.
Hülye kérdés, egypetéjűek?
Mondjuk még akkor sem biztos, hogy ugyanúgy hat rájuk a stressz adott pillanatban. Meg nyilván nem mindent fogadnak be egyformán - legyen az akár tanács vagy információ.
Ez még nem került képbe, köszi, utánaolvasok!
Nem tudom hova elég a 68, ami sztem most sok gyereknek meglett, szóval egy nagyobb tömeget képviselő adat, emiatt nehéz kitűnni innen.
Leövey, Szinyei esetleg meglehet, talán.
A hozott pont max.
Ja és ugye hogy milyen nagy különbség lehet két kitűnő gyerek között, akik ugyanabba az iskolába, ugyanarra a sulis felvételi előkészítőre jártak?! És nyilván a szülői “ papolás” is ugyanaz ikreknél😃
Mégis 22 pont a különbség…
Komperenciafejlesztes 8.-ról 10.-re. Az, amit a diák kepességehez az adott iskolába járás hozzáad.
Ha ismered Nahalka munkajat, akkor olyasmi.
Nagyon büszke vagy. Én nem vetem meg azokat akik kikönyörgik a jobb jegyet. Nekik is van céljuk és mindent megtesznek hogy elérjék. A jogos reklamációról lemondani olyan luxus amit nem mindenki engedhet meg magának, főleg ha nyolcadikos.
És nem mindenki olyan szerencsés hogy 3-4 jó suli legyen elérhető közelségben.
Nálunk még a pontszámokat se adták össze az egyes feladatlapokon, nemhogy átlagot számoljanak a kb. 600 dolgozat eredményéből.
Gratulálok a lányok eredményéhez, nagyon szuper mindkettő! Valóban úgy tűnik elsőre, hogy két külön suliban fogják folytatni a tanulmányaikat.
Ez a középiskolai rangsoroló nagyon, NAGYON hasznos, hálás köszönet érte!
A hozzáadott érték mit takar pontosan?
Sajna Leöveyből nincs adat.
Ma voltam megnézni az írásbeliket, rákérdeztem,- sok más feladat van, nincs idejük összegezni, nem foglalkoznak vele.
Lányaimnak elég eltérő lett, egyikük 90(48 matek+ 42 magyar), másikuk 68( 28 matek, 40 magyar).
Vszínű, ebből nem lesz közös suli.
A 90 pont kb bhová elég, amit elsőnek beir, az meglesz, de a 68 ponttal sajnos nem biztosak a közeli gimik😞
Nyilván ikres anyukaként mindig az épp segítségre szorulón jár az agyam, most épp ez a 68 pont, amin agyalok, h mi fér még bele. Csak gimit szeretne, 9. kerületben lakunk, sok suli van a környéken, de a kedvencek ugrottak, úgyh újratervezünk.
...és ez az, ami miatt eleve nem is számítottunk 50 pontos matekra.. És topgimikhez nem is elég a tudásuk, de ahhoz eleve más szemléletű gyerekek kellenének.
De ahhoz, hogy a körzetes általánosból elmenjenek egy jó helyre, arra elég.
És az is igaz, hogy ilyenek miatt nem akarom őket hatodik után ebben az általánosban hagyni...
Ötödikben pl. A Pál utcai fiúkig se jutottak el magyarból. Aztán tanárváltás is volt.
Mindenből legalább 1 tanárváltásuk volt 2 év alatt.
Igaz, ilyen nálunk is volt. De ez utolsó félévben ki tud jönni, ha hajlandó feladatlapozni a gyerek.
nem biztos, hogy ezért ötödiktől különtanár kell.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?