Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, meglepő, hogy semmi infó róla, máshol meg már eredmény is van.
Esetleg ha írsz a sulinak...?
A kislányomnál 5 pont ment el a fogalmazáson, a címet felejtette le, bekezdéseket nem jelölt és ékezethibái voltak. Pedig gyakorláskor csupa 9-10 pontosat írt. Ő is eltöltötte az időt a szövegértéssel.
Ő űrséta-sétahajó helyett űrkutató-kutatóhajót írt, elfogadták.
Igen, egyetértek. Jó, azért ez még csak két iskola, és nem is a futottak még kategóriából, lehet, hogy itt szuperművelt, szuperolvasott gyerekek írtak:-) De valamit azért előzetesként mutat.
A lányom elszöszölt a szövegértéssel, neki egyébként az egy erőssége, az max. pontos is lett, viszont a legvégén nem maradt ideje három pontozott vonalra három helyes megoldást beírnia egy másik feladatban, mert már a kezéből vették ki a feladatlapot, pedig azt tudta, na ott ugrott 3 pont. Ha fél perccel kevesebbet gondolkodik máshol (ami aztán nem is tudom, hogy végül jó lett-e), az 3 pontot jelentett volna. De nincs mi lett volna, ha... ez volt, ezt a pontot kapta.
Egyébként tegnap végre letette a telóját, felvette a könyvét, és rögtön szembejött vele a kutyagol szépen szövegkörnyezetben, ha ezt két héttel hamarabb olvassa, már azt is tudta volna (így az az egy volt, amit nem tudott ezek közül). Mondtam neki, hogy látod, ezt mondom, a szókincsedet akkor tudod bővíteni, ha olvasol. Kevesebb telózás, több olvasás.
A zsírpárnát és az űrsétát egyébként ő sem tudta.
Sziasztok!
Kicsit off, de ti mindent is tudtok. :)
Akinek a gyermeke az Istvánban írta meg idén a Pálmay versenyt tudja már az írásbeli eredményét..vagy tudja, hogy mikorra várható?
Az én környezetemben eddig 4 eredményről tudok (beleértve a sajátunkat is): 75, 76, 81, 90.
Ez sem kevés.
A magyar nekünk is egy kicsit várakozáson alul sikerült, pedig látod, összességében magyarból sok jó eredmény született.
Szia! Az én nagyobbik lányom hatodikos a Premiben. Nagyon szereti az iskolát, a tanárokat és az osztálytársakat. Jòl érzi magát ebben az iskolában. Mi nem vagyunk kifejezetten vallásosak. A kb. havi egy szentmise(iskolaidőben a gyerekeknek), a hétfő reggeli néhány perces “hétindítò elmélkedés”, heti két hittan jellemzi az iskolát. A lányunknak ezzel nincs gondja, sőt kifejezetten szereti ezeket az alkalmakat. Kòrusba jár, ahol az egyházi énekek beszippantottàk. :)
A tanulnivalò nem kevés, de pròbàl a hétvégeken előre tanulni, így belefér neki hétköznap még heti két edzés, szolfézs és a hangszeres òra is.
Ezek mellett kitűnő tanulò ötödiktől.
A kisebbik lányom pedig negyedikes, és most felvételizett. Ő is a Premibe szeretne menni. 86 pontot írt, így a szòbelire gondolom/remélem behívjàk!
Köszönöm! Örülnék, ha idén is a régebbi évek ponthatárai lennének!!!! Magyar úgy néz ki, hogy 41 lesz, matek 33.
7. osztályban egy négyese volt, 8. félév tiszta ötös lett.
Szia, nekem mmindkét gyerekem a Rákócziba jár. Nem tudom, mi rossz hír lehetne róla, mi nem nagyon tapasztaljuk.
Sajnos, elég kevés most a program a pandémia miatt, vagy nem tudunk róla, mert mindkét gyerekem fejvesztve siet haza a suliból. Nem szeretik, de ez nem a suli hibája, hanem az ő személyiségük ilyen.
Van egy-két osztály program egyébként, színház, korcsolyázás...
Először tapasztaltunk olyat, hogy 2 hét hiányzás után az ofő tartott különórát néhány gyereknek, hogy bepótolják a franciából a lemaradást. Ilyet még sose tappasztaltam iskolában, se a saját tanulmányaim alatt, se a gyerekekében.
Én is így érzem. Akikkel eddig beszéltem a következő pontokat mondták (4. osztály): 82,82,80,80,76,76,65,62.
Valahogy magasabb, mint volt.
Pedig szerintem a magyar az előző évekhez képest nehezebb volt.
4.
Szerintem ez egy könnyebb év volt. 2020 vagy 2018-hoz hasonlítanám. Ha megnézzük a Radnótiban vagy Babitsban írt eredményeket, magyarból kifejezetten sok jó van, az átlag is magas (Radnótiban az utóbbi évek legmagasabbja), és a matek sem igazán alacsony. Szerintem a magasabb behívási ponthatárokra lehet idén számítani.
Nem. Tudod, ez az iskola nem "versenyistálló".
Itt olvasta talán, vagy másutt, egy srác egyszer többek közt azt írta, hogy szeret horgászni. Na a vizsgáztató is szeretett. Innentől ez volt a közös pont. Egy ilyen beszélgetésből egy rutinos pedagógus fel tudja mérni, hogy erre az iskolára érett-e a gyerek. Benne van-e a szellem.
Három kérdés van a lapon:
1. miért akar ide járni
2. mutatkozzon be, hobbi, érdeklődés, stb.
3. versenyeredményei
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?