Középiskolai felvételi (beszélgetés)
E5, Apáczai, József Attila, Vörösmarty( bár ez nyekes, amit ő nem szeretne, én igen😃)van képben, esetleg Leövey( ha mégis tesóval együtt), tt szak.
Ti hova szeretnétek?
Lehet, h leendő osztálytárs?😉😃
Én azt mondtam a gyereknek, hogy csináljuk végig. Ahova felveszik, oda felveszik. Májusban dönthetünk úgy, hogy nem megy, de ha nem csináljuk végig, akkor nem mi vagyunk döntéshelyzetben.
És még ha elmegy és beiratkozik, és rettenetesen nagyon nem jön be, visszaút akkor is van, a régi suliban tárt karokkal várják.
Ha marad, sose tudja meg, mi lett volna...
És azt is gondolja meg, hogy ha elmegy, akkor nincs 2 év múlva ugyanez a stressz, ugyanígy az, hogy egy adott napon való teljesítésén múlik az, hogy milyen suli jön össze. És ha egy jó helyre bekerül, akkor van 4 nyugis éve amikor se a jegy, se a semmi nem számít. Érettségi előtti 1-2 év az persze megint stresszesebb és van tétje.
Sziasztok!
Szeretném elkérni valakitől az érettségis fórum linkjét, a nagy miatt szeretnék már oda is csatlakozni, beleolvasni, ha lehetséges.
A második nyelvvel kapcsolatban tud segíteni valaki? Az lenne a kérdésem, hogy ha az első nyelv a német, akkor az angolt mindenképpen választhatja bármelyik iskolában második nyelvnek? Barátnőm szerint a suliknak az angolt mindenkinek biztosítaniuk kell, és csak ez után jönnek a plusz nyelvek, pl. olasz, spanyol, francia. Ez igaz? Van ilyen előírás? Persze csak azokra a tagozatokra értem, ahol nincs a felvételi tájékoztatóban egyértelmű nyelvpár megjelölés. A legtöbbnél csak felsorolásban szerepelnek a választható második nyelvek. Tavaly valahogy nem merült fel bennem ez a kérdés. Viszont a kisebbiknél jövőre mindenképp az angolt szeretném második nyelvnek.
Én is ez a kategória vagyok... Én így is stresszelek azon, mi lesz, hogyan lesz, nekem emellé még egy fellebbezés nem férne bele - jó, ha egyértelműen rosszul javították, akkor biztos, de csak sportból semmiképp.
Jó volt egyébként a "versengő" jelző Leviától, mert ezzel pont eltalálta azt, aminek én az ellentéte vagyok. Abszolút kudarckerülő.
Az való neki, itt csak unatkozik, még kioktatja a tanárokat.
Szóval sokkal jobban passzol hozzá a specmat, amúgy a NASA lenne álmai munkahelye
Szia!
Tavaly nekem 6-ba felvételiztek az ikreim úgyhogy IfeelYou, bár csak 12 pontos különbséget írtak.
Szerintem 68-al a Leövey nem reménytelen, drukkolok!🙏 Szent Györgyinek van 4 osztályosa? A tesóm a Szent Györgyi 8 osztályosába járt, sehol nem olvasok túl jókat erről a gimiről pedig egyáltalán nem rossz. De a 8 osztályos azért jobb szokott lenni mint a 4, így óvatosan ajánlgatnám. A tizedik kerületben a Zrínyi szóba jöhet?
6.
Sziasztok! Lánykámnak nem úgy sikerült az írásbeli, ahogy szerette volna, így most épp nem tudja/tudjuk mi legyen. Elmenjen egy hatosztályosba, ami nem az álomgimik egyike vagy maradjon az ált.sulijában.
Kérlek erősítsetek meg, ha felveszik vhova és mégis úgy dönt, h maradna a sulijában, akkor azt megteheti, nem “kötelező” beiratkoznia abba a suliba, ahova felvételt nyer. Köszönöm!
Kb specmatra, Fazék, árpi, meg ilyenek,
nemrég nyert egy országos matek versenyt. :D
98-at írt, te jó ég. És ő hova készül? Fazék specmat?
Így azért megnyugtatóbb, ha mégis a maradás lesz a megoldás. Amúgy nálunk sem vonták anno össze a két osztályt, pedig ennél többen mentek el. De meglepő módon sokan jöttek is. A rosszabb általánosokból ilyenkor jó páran feljönnek a jobbakba.
4.
Ebben ugye még nincs benne a két pótfelvételi, szóval a végleges átlag változhat. A Felvizsga szerint 2021-ben itt 68.78 volt az átlag, akárhogy is nézem, ez eddig kb 6 pontos emelkedés.
Kérdés persze, hogy más iskoláknál is tapasztalható lesz-e hasonló emelkedés.
Remélem:-)
Nem baj, ha nem top-top. Csak hozzá passzoljon:-)
Kérdés az is, mennyire vagyok biztos benne, hogy igazam van. Ha csak egy elírás vagy egyértelmű dolog, akkor én azért szólnék. De a védhetetlent nem szívesen védeném (pl amit fentebb írtak, hogy a két az egy főnév, bocs, de ezen én lehidaltam nyelvészként).
Balázs Géza magyarázatán is néztem egy nagyot, ha azt elfogadják, annak az az oka, hogy nem értenek belőle egy szót sem, nem az, hogy meggyőző lenne, mert nem az. nem is a kérdésre válaszolt. ;)
Kezd tisztulni a kép az osztályban az eredményeket illetően és hogy ki az aki megy szóbelizni és kik azok, akik inkább maradnak, mert a vágyott gimi elérhetetlen lett.
Top zseni gyerek, Sheldon2-98pont, ez nem meglepő.
Top 2 zseni, 81 pont,
Utána jön a top 3 zseni gyerek 69 és a lányom 69 ponttal,
majd 60, 57, 55 (ezekből többen vannak) , 52.
Néhányan betegek vagy síelnek az övékét nem tudjuk.
Már az Ofő is kérdezte az eredményeket. A 40 pontos magyarra, azt mondta, hogy lehetett volna több is. Ja :D
14 felvételizőből 5 vagy 6 már nem igazán tervezi folytatni a felvételizést. Szóval kb, a tervezett fele fog tovább próbálkozni.
így szerintem az osztályt nem tudják összevonni más osztállyal, mert 12 vagy 14 gyerek biztosan marad.
Ez nagyon menő! Tényleg hasznos ez a mutató, hiszen sok gimi eleve válogatott gyerekanyaggal dolgozik, így viszont a jó eredmények mellett nehéz megítélni a hozzáadott értéket.
De hogy fogod tudni kezelni azt a helyzetet, ha egy jó iskola nem tud hova javítani? Mármint nem technikailag kérdezem, hanem az elvet.
Hát nemtom... azért a gyereknek mondtam, hogy menjen oda ő is... de nem ment... Annyira akkor nem vagyok büszke, hogy őt ne küldjem... :D De nem ment.
1. konfliktuskerülés
2. félénkség, gyávaság
Ez a kettő annyira erősen, hogy felőlem utána harmadiknak mondhatunk bármit, az sokadrangú szerepet kap ebben a helyzetben.
Amúgy én nagyon sok ponton egyetértek veled, a pontvadászat kapcsán is, meg a topon kívül is van élet témában is. Volt oszt társam, aki Apiba ment anno, egy drogos, kiégett vki lett, tovább se tanult... De mások meg büszkék rá, hogy oda jártak.
Lányomnál anno sokat tipródtam, hogy kaparásszunk-e össze pár pontot (E5 ugye tizedpontokon múlt, mint később kiderült), vagy nem véletlen, hogy ő ennyit írt, ezzel a matektudással úgyse lenne odavaló... A 49 pontos magyar az nem volt kérdés, de hogy egy matek 31 vagy 33... Akárhogy is, messze van az 50-től... Szóval sztem értem, amit írsz, és abban is egyetértek, hogy a top 20-on vagy 30-on túl is van élet. És részemről is inkább konfliktkerülés ez, mint büszkeség, de köztünk szólva, azért utóbbiból is van benne egy kevéske ;)
Kedves Ákos! Nagyon szépen köszönjük, ez +1 pontot jelentett az unokaöcsémnek! :-)
Illetve még a magyar 9/e pontnál is reklamáltunk egyet, mert ő az angolokat jelölte meg és azzal érvelt, hogy "Itt hozták meg a mai napig is érvényes játékszabályok nagy részét." valamint "Itt határozták meg a pálya pontos méretét". Azaz, ő az 5. (Modern labdarúgás) fejezetben taglaltakra hivatkozott, amit első körben 0 ponttal értékeltek.
Ezt majd leírom pontosan, mert tervezem változtatni; a lényege, hogy a 2 évvel korábbi kompetenciateszt alapján megjósolja az érettségieredményeket (a teljes adaton interpolálva), ill. ahol elérhetőek korábbi kompetenciatesztek (6- és 8-osztályos gimiknél), ott meg azt (szintén a teljes adaton interpolálva, az egymásnak megfelelőket, tehát amit ugyanazok írtak később); és amelyik iskolában az átlagban várhatónál jobban teljesítettek a gyerekek, az pozítiv, aminél kevésbé jól, az negatív pontokat kap ennek megfelelően.
Ezt lehet aztán az iskolák "értékelésében", a súlyozásba beszámítani.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?