Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Gratulálok a gyerkőceidnek ! Ügyesek !
És akkor ez még csak az azonosítószámos keresés. A mienkre pl. nem hoz fel semmit a Google , pedig szintén 5 helyen bent vagyunk, és mivel a heti váltásos rotálásba egyik gimi sem ment bele (pedig mekkora ötlet volt...), nálunk is csak egy marad a végén...
A Toldy rangsorban a legelső diák oktatási azonosítóját (72697135058) beütve a google-ba kidobja a listát, hogy ez a diák első helyen áll az Eötvösben is, 195,6 ponttal, első helyen áll a VPG-ben is, 196 ponttal, az Elte Radnóti gimijében német-angolon 3. helyen áll 177 ponttal.
Biztos befutó 4 helyen, de ebből 3 ki fog esni.
Akinek nagyon necces, hogy bejut-e a gyerkőce, az ezzel a módszerrel meg tudja saccolni, kb. hány diák van előttük a sorban, akit több helyre is felvételt nyert, és így kieshet a sorból. :)
A Toldy hatosztályos angolra 2018-ban a 108., 2017-ben a 141. volt az utolsóként felvett (Réka táblázata). Nagyon nagy valószínűséggel nálunk itt is felszabadul egy igen előkelő, biztos bejutó hely, így máris a 129.-en vagytok! :)
A Toldy Ferenc Gimnáziumban a 2019 szeptemberében induló első osztályba jelentkezők száma (az ideiglenes rangsor szerint):
- 01 angol: 543 tanuló
- 02 német: 200 tanuló
Ez 2018-ban még
- 01 angol: 636 tanuló
- 02 német: 269 tanuló
volt (Réka táblázata).
Ennek mi lehet az oka?
Mit gondoltok Toldy 130. helyről?? Inkább nem vagy inkább igen, amellett hogy most izgulhatunk még másfél hónapot???
Az Apihoz is gratulálok, a szuper meneteléshez pedig pláne! 😊
Gratulálok! :) És tudjátok már, hogy mit fog választani?
Reméljük nálunk is ez lesz.
Kint van a Toldy ideiglenes rangsor!
Ket eve ugyanezt mondtam...Ma mar a gyerek ket eve az alomsuliban vigan eli vilagat. En sem hittem akkor ezt meg marciusban.
Az imént kaptam meg az Oktatási Hivatal értesítőjét emailen, hogy a KIFIR-ben mikor és hogyan lehet sorrendet módosítani. Akit érint, nézze az email fiókját (spam-et is)!
Igen,köszi.néztem,de valahogy nehéz elképzelni,h ennyien kiesnek előlünk.
Azt hiszem, ezt már nem lehet statisztikából kiolvasni (nem lehet tudni, hányan szaladnak máshova a sorban előtte állók közül), meg kell várni a végét. Aztán bízzunk benne, h ti nevettek a végén... :)
Es nem veszik mar fel a telefont sem.. Ez nem koser igy. Mult heten telefonon beszeltem veluk es ma 16:00-ra igertek!
Toldy még sehol semmi :-(((
Igen, ezt én is mondtam neki, hogy a számok alapján jónak tűnik a helyezése. Csak azt nem tudom, hogy a megnövekedett felvételiző létszám hogyan fogja ezt befolyásolni, hiszen összességében nem lett több hely a 6 osztályos sulikban.
Veres Pálné hatosztályos angol: ugyanez a meglátásom, mint Vik7106-nak. A szóbeli minden más giminél szubjektívebb volt. Előzetesen tanulható listát, infot nem adtak, h mi várható, kizárólag erről a fórumról tudtunk tájékozódni (köszönet mindenkinek!). Nagyon kedvesek voltak, gyerkőc mindent tudott, szinte memoriterként visszamondta a felolvasott szöveget (szivacs az agya, ez van), nem is kérdeztek semmi mást (így aztán nem is értjük, vajon mit nem tudhatott...), majd most kiderül, h levontak KILENC pontot. Szerencsére még így is szinte biztos bejutó helyen van, ráadásul nem is ezt választotta azóta, mert erősebb gimikben is biztos bejutó. Jó hírünk a VPG vágyóknak: felszabadul egy angolos hatosztályos hely! De ezzel az erővel lehetett volna pl. 1-50-ig kártyát húzni, és annyi pontot kap, amennyi azon szerepel... :) Ha szimpátia alapján válogattak, hát nekünk már nagyon nem szimpatikus gimi ez! :) Ja, és én anno itt végeztem...
Igen, bár ha az nem jött volna össze, L-nek is a Trefort jött be leginkább, de így szerencsére nem kell sorrendet módosítani. Radnóti már nála sem nyerő, hiába mondtam, hogy a felvételi hangulata alapján nem lehet megítélni, milyen lesz...
Igen, úgy tűnik. A nyílt délután nagyon tetszett neki, azóta is oda szeretne járni. Ő is tetszett nekik, max szóbeli pontot kapott.
Nálatok marad E5?
Szia, végülis hova megy D? (Tudod, mi voltunk, akikkel majdnem mindenhol találkoztatok :))) Trefort a nyerő?
A Veres Pálné angol hatosztályosba (45 fős keret) Réka táblázata szerint 2017-ben a 117., 2018-ban a 141. rangsorszámú volt az utolsó, akit még felvettek. Itt keresd ki: felvizsga.eu/felvi.php?kor=6&hely=Budapest
És mi máris felszabadítunk egy biztos bejutós angolos helyet... :)
Annyi azért nem, "csak" 23/25, nálunk is a magyart érezte rosszabbnak, a töri az nagyon ment ("látom nagyon szépen felkészültél") -- de ezzel ez a 6 felvételije közül az egyik legrosszabb (csak a Karinthy lett rosszabb, egyrészt mert matek, másrészt meg, ahogy korábban írtam, kicsit félreszervezték a matek felkészülési idejét, aztán ugyan korrigáltak, de az úgy már nem volt tökéletes. Az így 42/50 lett. A többi szóbelije viszont mind 49-50/50 ill. 79/80 pontos lett, szóval ez már tendencia, nem eseti szerencse, vagy eseti szimpátia... <3 )
A Veres Pálné angol hatosztályosba (45 fős keret) Réka táblázata szerint 2017-ben a 117., 2018-ban a 141. rangsorszámú volt az utolsó, akit még felvettek. Itt keresd ki és mutasd meg neki: [link]
Plusz mi egy biztos befutó helyet felszabadítunk itt az angol hatosztályosban. :) Plusz már páran írták, h szintén nem ezt választják. Van még remény. :)
Persze, persze.
Akkor hajrá az igazi szerelemsulihoz! :-)
Sziasztok!
VPG 6 osztályos angol 125-135 körüli hely esélytelen szerintetek?
Van már egy fix, plusz egy várólistás, az a kettő a két első jelölt. A többit a gyermek elengedte, mert a fix második nála a "szerelem", az első, a várólistás meg a "teljes szerelem". Konkrétumot hadd ne írjak ide ki.
További ajánlott fórumok: