Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ismerős autista gyereke a Poliban érettségizik, nagyon elégedettek a suli hozzáállásával, segítségével.
Jaj, most látom, hogy nem ilyen sulit keresnek.
Kolleganőm fia (autista) a Bajza utcai Gyermekház Gimnáziumba járt, és tavaly érettségizett.
Nagyon meg voltak vele elégedve, nagyon gyerek központú.
Igen az lehet, nekem volt ilyen osztálytársam egy évig gimiben. Hozzánk már bukott, utána elvitték a suliból. Nem tudom mi lett vele, biztos nem sikertörténet lett az övé. :(
Úgy képzeltem, hogy egy 18-20 év körüli lány, akiről írtál:). Nagyon szép és megható, amit leírtál, az ő története a mi világunkban egyfajta tündérmese:).
Sziasztok.
Túlhallás témához. Lányom is volt vizsgálaton, pénznyelő terápián, ami majd 4 hónap múlva hat. Hát már 6 is eltelt és azóta is várjuk a hatást.
A Bethlen Gábor Ált. Isk. és Gimnázium a XI. kerületben. Ismerős auti gyermeke jár oda. Bővebbet sajnos nem tudok, de érdemes lenne ott is érdeklődni!
Köszi, a középiskola alatt támogatókra talált, rájött, hogy nemcsak ő az egyetlen "problémás különc", apránként egyre bátrabb, nyitottabb lett. Az egykori kislány azóta maga is ifjú anyuka. :-) Egyetemről sose álmodott, de szakmát szerzett, sőt ha úgy adja, énekel a babájának. Az akinek a szavát se lehetett venni évekig. Igen, ez is egyfajta sikertörténet. :-)
Egészen elképedtem amiatt, amit írtál. Nem hallottam még eddig az elektív mutista gyermekekről. Le a kalappal a kislány és a szülei előtt. Nagyon büszkék lehetnek rá és remélem ő is magára. Örülők, hogy volt lehetőségük, hogy kitörjön a kislány a kocka rendszerből. Szívből kívánom, hogy ilyen sikerrel vigye tovább az életét.
Egy ismerős kislánya ide jár, és nagyon dicséri:
[link]
De nem mindegy honnan utazik, pl. Békásmegyerről Dunaharaszti nem opció.
Ha magamból indulok ki, speciális esetben én is hajlandó lennék utazni.
Megkérdezem a kolleganőm, hogy hova járt a fia, enyhe autista.
Ilyen paraméterekkel bíró ismerős gyerek a Baktayba jár és elboldogul. Másik ismerősünk Halásztelekre jár a Bocskaiba (Ő súlyos diszlexiája miatt nehéz eset) és eddig még nem nézték ki.
De azt nem írtad hogy földrajzilag merre gondolkodnak, így lehet hogy ezekkel az információkkal nem sokat segítettem.
Távoli ismerős autista fia is ott tanul. Sokat utaznak a suli miatt, de azt mondja, megéri.
Egy ötlet:
[link]
Jó ismerősünk elektív mutista lánya 1+4 évfolyamon itt érettségizett. Általánosban flusztrálta a tanárokat, hogy nem beszél, így bár értelmileg rendben van, rossz jegyeket kapott, nem egyszer volt hogy pótvizsgáznia kellett.
Felvételi dolgozat nélkül vették fel. Szépen helytállt, még angolul is megtanult (sikeres érettségi), ami ilyen hendikep esetén igen nagy szó.
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni?
Egy baráti család fia most hetedikes. Vagyis van még idő....
De!
A fiú enyhe autista. És nem akarják speciális iskolába vinni. Most is egy szimpla általánosban tanul.
Tapasztalatból, hallomásból tudtok olyan középfokú intézményt, ahol egy autista srác jól érezné magát? Ez az elsődleges szempont. Ezért még egy gyengébb sulival is beérnék.
Szeretettel köszöntöm a Pedagógusokat. Velünk voltak, velünk vannak és velünk lesznek. Annyi élmény, szó, érzés kapcsolódik Hozzájuk. Köszönjük🤗!
Nekünk is mondták a sulis szülőin, hogy ha ki is töltjük a Krétát, személyesen is menjünk el.Egyfelől még inkább kísérleti az e-beiratkozás, másfelől nekünk sok mindent személyesen is kell megvenni, megrendelni, leadni, pl. gólyatábori jelentkezést, egyenpóló beszerzést. Már túlestünk a NEK adatlapon, egy szülő kellett a személyi okmányaival.
El kell menni személyesen is, ez csak gyorsítja az ügyintézést :) Erre a Kréta is felhívja a figyelmet és a suliban is mondták.
Tavalyelőtt nekünk volt pár más intézni való is a beiratkozáskor, be kellett mutatni a bizonyítványt, akkor írtuk alá a tankönyvrendelést, ebédbefizetés, akkor derült ki, hogy ki melyik osztályba került és kik lesznek az ofők... nem hiszem, hogy ez kiváltja a személyes megjelenést.
El kell menni személyesen is beiratkozni, erre az online felületen külön felhívják a figyelmet. Nálunk az iskola weblapján hozza az e-ügyintézést, mint szülői teendőt. Legalább előre ki lehet nyomtatni a szükséges nyilatkozatokat és már aláírva vinni.
Erre nem tudok válaszolni. Ha engem érintene, elmennék.
Az e-ügyintézést hiányzás igazolás beküldése kapcsán próbáltuk ki (azért használuk a hagyományos, ofőértesítős utat is).
És aki így íratkozik be, az nem megy el a személyes beíratkozásra? 😳 Miért?
A felvételiző gyerekte vonatkozó Kréta program iskolai alaprendszer (azaz a teljes verzió, nem az egyszerűbb mobil alkalmazás) főmenüjében (három vízszintes vonalka jobbra fent) az e-Ügyintézés almenüből hívható be a beíratkozás alpont.
Hol lehet ezt kipróbálni?
Most sikerült, folymatban lévő ügyek között van.
További ajánlott fórumok: