Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Én azért arra bíztatnálak (rutinos iskolaváltóként is) hogy próbálj meg beszélni az ofővel. Nem rossz iskola a Kossuth és simán elképzelhető hogy az ofő tudna segíteni Nektek.
Ha Ő nem segítőkész, akkor még mindig dönthettek úgy hogy váltotok. Én úgy gondolom hogy egy visszajelzés mindenkinek jár, mert a legjóindulatúbb tanerő se tud olyan problémát megoldani aminek a létezéséről se tud. Nektek, a gyerekednek nincs ebben a helyzetben semmi szégyelnivalótok, van olyan hogy kialakul egy ilyen helyzet. Félő hogy ha úgy váltotok hogy meg se próbáltatok segítséget kérni akkor lehet hogy egy jó sulit hagy hátra ami hosszú távon segítette volna a céljai eléréseben.
Szorítok Nektek hogy megnyugtatóan rendeződjön a helyzet!
Jaj, annyira örülök, hogy írtál, mert ezek a dolgok bennem is megfogalmazódtak már azzal kapcsolatban, hogy jövőre nem lesznek ennyire megbontva.Csak amikor az ember azt látja, hogy a gyereke hónapok óta "szenved", magányos, akkor úgy gondolja, hogy nincs más lehetőség csak a váltás.
Az osztályfőnök nem tud semmit a kialakult helyzetről, a gyerek nem egy panaszkodós fajta és külön megkért, hogy én se szóljak semmit, mert attól félt, hogy ezáltal még jobban kiközösítik majd.Amúgy az ofő nagyon kedves, bár kissé szét szórt, a gyerekek már úgy gondolom kezdenek kissé a fejére nőni, nem tudom mennyit tudna javítani a fent álló problémán.
Abban is igazad van, hogy nem biztos, hogy az iskolaváltás a megoldás ebben a helyzetben, hiszen máshol is kifoghat egy rosszabb osztályt.
Ezért is vagyok ennyire tanácstalan...
A Szt.Margitból is igen negatív tapasztalatok sokasága után jött el a szomszéd kislány, és ment át a VPG-be 9. félévkor.
Meg is szűntek az ájulásos pánikrohamai...
Sajnálom, hogy ez történik veletek.
Az én gyermekem is Kossuthos csak néhány évfolyammal idősebb. Náluk azt láttam, hogy a nyek-es osztályok nulladik éve rossz abból a szempontból, hogy a gyerekek az iskolában töltött idejük 80%-ban csak a saját nyelvi csoportjukba járó gyerekekkel vannak összezárva. Az egész osztály kevés időt van együtt, és a rengeteg tanulnivaló miatt az angolos és spanyolos társaság nem igazán tud ismerkedni egymással.
Ehhez hozzáadódik még az, hogy a spanyolosok kevesebben is vannak, mint az angolosok, tehát ha ebben a kis 12-13 fős csoportban vki nem talál barátokat, akkor nagyon rosszul fogja megélni ezt az évet.
Plusz, ha az osztályban vannak néhányan, akik általánosból ismerik egymást, akkor ebben az évben velük is nehezebb barátkozni és kirekesztettnek érezheti magát, aki senkit nem ismer.
Viszont ez később meg fog változni, mert a nulladik év után sokkal többet lesz együtt az egész osztály és egyre jobban megindul a "keveredés", barátkozás az osztályon belül.
Nálunk is volt olyan, hogy nulladikban a lányok között kezdett kialakulni az általad leírt helyzet (a lányok sokkal jobban rivalizálnak egymással mint a fiúk) és néhány lány megpróbált kiközösíteni vkit, de a mi ofőnk ilyenkor azonnal közbelépett, tartott külön ofőórát csak a lányoknak, leültek beszélgetni és mindenki elmondhatta a saját álláspontját.Sajnálom, hogy nálatok az ofő nem vette észre a jeleket és nem lépett időben közbe.
Talán érdemes megfontolni, hogy ez az osztály is még rengeteget fog alakulni, változni fognak a baráti körök és iskolai szinten is alakulnak baráti társaságok. Sajnos egy új osztályban, egy új iskolában ugyanúgy előfordulhat ilyen helyzet.
Nem tudom, hogy a jelenlegi ofő mennyire tud erről a helyzetről és mennyire lehet bevonni a megoldásba.
Az általad felsorolt sulikat nem ismerem. A Baktay-ról tudom, hogy onnan menekültek el hasonló helyzet miatt.
A Szent II. János Pál általános iskola és Gimnázium kivétel!
Nagyon családias, kis létszámú, híres arról, hogy egész nap jelen vannak beszélgető felnőttek (atyák, segítők) akik foglalkoznak a gyerekek lelkivilágával.
Te is ezt írtad korábban.
Köszi szépen a válaszokat:))
Amúgy a 23.kerületben lakunk.
Nagyjából én is ezeket a sulikat nézegettem, amiket javasoltatatok. Már csak szűkíteni kell a kört.
A héten már írok is néhány helyre...hátha szerencsénk lesz :))
Ó, de sajnálom, nem szabad ott maradni. Gondolom a gimin belül sem akar maradni, nyilván a hölgyek ott is megtalálnák. Pedig nem ilyen a gimi, pont hogy nem. Ebbe a mai világba nem teljesen passzolóknak, trendi ellenes lányoknak is van helye:). Mindenki megtalálja általában a helyét, ha nem is osztályban, akkor az évfolyamában vagy feljebb. Van átjárás. De persze ofő is kell ehhez, óriási felelőssége van. A lányok nagyon durván tudnak egymással bánni, eljuthat a cyberbullyingig. Itt erről nem tudok, máshol sajnos igen, ahol szerencsére jó lett a vége, ehhez a szülők is nagyon kellettek.
A Jóska jó hely és a tanítás is rendben van. Ha van hely, mert ugye nagyon felkapott gimi én odavinném a gyermeket.
esetleg Hunfalvy Szakgimi?
akár csatlakozni az angol nyekesek ősztől, akár a most induló 4 éves képzésekre
Szia!
Károlyi, ott van spanyol.
Alberfalva-n van a Szent II. János Pál, angol tagozatos,
DE, hogy jut el oda minden reggel, és hogy megy haza.
Most van a sulikban a felvételi utáni méltányossági beadási idő, és lassan döntenek. Hogy legyen helyetek, sürgősen adjatok be kérelmet néhány suliba.
Nektek szerintem nem méltányosságit kell beadni, mert nem most felvételiztetek. Inkább átvételre vagy átirakozásra.
Ilyen esetben elég hatásos, ha személyesen is bemész, és beszélsz az igazgatóval, hogy nem maradhat ott a lányod.
Jó lenne, ha megírnád hol laktok.
Sziasztok,
Tudom, hogy ez a fórum leginkább a felvételikről szól, de mivel a legtöbbeteknek már elég sok tapasztalata, infója van a különböző iskolákkal kapcsolatban, ezért gondoltam, hogy így ismeretlenül is, de a segítségeteket kérem.
Az a helyzet, hogy a lányom jelenleg a Kossuth Lajos Gimnázium spanyol Nyek tagozatára jár, de nagyon nem érzi jól magát. Nem a tanulás miatt, hanem az osztályban nem találja a helyét... volt év elején egy konfliktusa két osztálytársnőjével, akik teljesen kiutálták maguk közül.
Addigra kialakultak az ún. klikkek és már sehova nem tudott igazán bekapcsolódni, próbált többször is nyitni a többiek felé, de nem igazán sikerült.
Egy idő után pedig végképp feladta. Én pedig nem szeretném még 4 évig ennek a borzalomnak kitenni, mert azt gondolom, ha még egy évet várnánk, mindketten a pszcihológusnál fogunk kikötni.
Ezért úgy döntöttünk, hogy másik gimnáziumot keresünk.
Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Ami esetleg szóba jöhetne a Baktay, Szent-györgyi ( japán miatt), esetleg József Attila gimnázium.
Tudom, ezek mind gyengébb sulik, de már eljutottunk odáig, hogy ez sem szempont. Egy erősebb gimiben pedig lehet esélyünk se lenne átmenni, a létszám miatt.
Szóval aki esetleg tudna infóval szolgálni ezekről a gimikről, vagy lenne ötlete kérem, hogy ossza meg velem, hátha könnyebben tudnánk dönteni.
Leövey sajna kilőve, ott már érdeklődtem, csak angol Nyek-en lett volna hely, de a lányom már lassan a középfokú nyelvvizsgára készül.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Személyig. cserére Zuglóban Júl. 5 körüli időpont volt, de addigra lejár lányomé. Ezért mi a X. kerületibe megyünk Jún. végén.
Jó sokára lehet időpontot foglalni a legtöbb helyen.
Hát hétvégén az üres kormányablakok (akik egyébként nyitva voltak) nem csinálták meg mert csak szavazóképes egyéneket szolgáltak ki.
Igaz rajtunk kívül nem volt ügyfél és rá is értek de nehogy már megcsinálják, persze a kormánypropaganda nem erről szólt...különben is gyereknap volt és még így se:-(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?