Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

49175. Hermione G. (válaszként erre: 49171. - Anita0827)
2019. máj. 29. 11:34
Az ofője tényleg szétszórt:), de kedves, jól tanít a gyerekek szeretik. Csodálnám, ha nem tudna erről, lehet az időre bízza?
2019. máj. 29. 11:29
Nekem az furcsa, ha nem veszi észre az ofő. Családtag több évtizede ofő, rákérdeztem erre, azt mondta, hogy ezt lehet tudni és olyan nincs, hogy nem tud róla a pedagógus, a tanári kar. Egy tavalyi tragikus eset kapcsán beszélgetünk erről.
49173. Hermione G. (válaszként erre: 49168. - Mona525)
2019. máj. 29. 11:26
Gyanús amit írtál, tudom ki az ofő:). Persze Isten ments, hogy leírjam a nevét, annyit azért, hogy ő különleges és akkora szíve van:). A tapasztalata is a javára íródik, klónozni kellene:).
49172. eleonóra123 (válaszként erre: 49171. - Anita0827)
2019. máj. 29. 11:02

Én azért arra bíztatnálak (rutinos iskolaváltóként is) hogy próbálj meg beszélni az ofővel. Nem rossz iskola a Kossuth és simán elképzelhető hogy az ofő tudna segíteni Nektek.

Ha Ő nem segítőkész, akkor még mindig dönthettek úgy hogy váltotok. Én úgy gondolom hogy egy visszajelzés mindenkinek jár, mert a legjóindulatúbb tanerő se tud olyan problémát megoldani aminek a létezéséről se tud. Nektek, a gyerekednek nincs ebben a helyzetben semmi szégyelnivalótok, van olyan hogy kialakul egy ilyen helyzet. Félő hogy ha úgy váltotok hogy meg se próbáltatok segítséget kérni akkor lehet hogy egy jó sulit hagy hátra ami hosszú távon segítette volna a céljai eléréseben.

Szorítok Nektek hogy megnyugtatóan rendeződjön a helyzet!

49171. Anita0827 (válaszként erre: 49168. - Mona525)
2019. máj. 29. 10:21

Jaj, annyira örülök, hogy írtál, mert ezek a dolgok bennem is megfogalmazódtak már azzal kapcsolatban, hogy jövőre nem lesznek ennyire megbontva.Csak amikor az ember azt látja, hogy a gyereke hónapok óta "szenved", magányos, akkor úgy gondolja, hogy nincs más lehetőség csak a váltás.

Az osztályfőnök nem tud semmit a kialakult helyzetről, a gyerek nem egy panaszkodós fajta és külön megkért, hogy én se szóljak semmit, mert attól félt, hogy ezáltal még jobban kiközösítik majd.Amúgy az ofő nagyon kedves, bár kissé szét szórt, a gyerekek már úgy gondolom kezdenek kissé a fejére nőni, nem tudom mennyit tudna javítani a fent álló problémán.

Abban is igazad van, hogy nem biztos, hogy az iskolaváltás a megoldás ebben a helyzetben, hiszen máshol is kifoghat egy rosszabb osztályt.

Ezért is vagyok ennyire tanácstalan...

49170. zitoka (válaszként erre: 49164. - Anyatigris311)
2019. máj. 29. 10:04

A Szt.Margitból is igen negatív tapasztalatok sokasága után jött el a szomszéd kislány, és ment át a VPG-be 9. félévkor.

Meg is szűntek az ájulásos pánikrohamai...

49169. zitoka
2019. máj. 29. 09:56
Sziasztok! Ismerősöm érdeklődik az Újbudai Alma Mater-ről, tudtok valamit róla? Jár oda itt valakinek gyermeke?
49168. Mona525 (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 29. 09:46

Sajnálom, hogy ez történik veletek.

Az én gyermekem is Kossuthos csak néhány évfolyammal idősebb. Náluk azt láttam, hogy a nyek-es osztályok nulladik éve rossz abból a szempontból, hogy a gyerekek az iskolában töltött idejük 80%-ban csak a saját nyelvi csoportjukba járó gyerekekkel vannak összezárva. Az egész osztály kevés időt van együtt, és a rengeteg tanulnivaló miatt az angolos és spanyolos társaság nem igazán tud ismerkedni egymással.

Ehhez hozzáadódik még az, hogy a spanyolosok kevesebben is vannak, mint az angolosok, tehát ha ebben a kis 12-13 fős csoportban vki nem talál barátokat, akkor nagyon rosszul fogja megélni ezt az évet.

Plusz, ha az osztályban vannak néhányan, akik általánosból ismerik egymást, akkor ebben az évben velük is nehezebb barátkozni és kirekesztettnek érezheti magát, aki senkit nem ismer.

Viszont ez később meg fog változni, mert a nulladik év után sokkal többet lesz együtt az egész osztály és egyre jobban megindul a "keveredés", barátkozás az osztályon belül.

Nálunk is volt olyan, hogy nulladikban a lányok között kezdett kialakulni az általad leírt helyzet (a lányok sokkal jobban rivalizálnak egymással mint a fiúk) és néhány lány megpróbált kiközösíteni vkit, de a mi ofőnk ilyenkor azonnal közbelépett, tartott külön ofőórát csak a lányoknak, leültek beszélgetni és mindenki elmondhatta a saját álláspontját.Sajnálom, hogy nálatok az ofő nem vette észre a jeleket és nem lépett időben közbe.

Talán érdemes megfontolni, hogy ez az osztály is még rengeteget fog alakulni, változni fognak a baráti körök és iskolai szinten is alakulnak baráti társaságok. Sajnos egy új osztályban, egy új iskolában ugyanúgy előfordulhat ilyen helyzet.

Nem tudom, hogy a jelenlegi ofő mennyire tud erről a helyzetről és mennyire lehet bevonni a megoldásba.

Az általad felsorolt sulikat nem ismerem. A Baktay-ról tudom, hogy onnan menekültek el hasonló helyzet miatt.

49167. virgilius (válaszként erre: 49166. - Markaa)
2019. máj. 29. 09:29
Persze, de mi nem oda jártunk. Sajnos.
49166. Markaa (válaszként erre: 49165. - Virgilius)
2019. máj. 29. 08:56

A Szent II. János Pál általános iskola és Gimnázium kivétel!

Nagyon családias, kis létszámú, híres arról, hogy egész nap jelen vannak beszélgető felnőttek (atyák, segítők) akik foglalkoznak a gyerekek lelkivilágával.

Te is ezt írtad korábban.

49165. virgilius (válaszként erre: 49164. - Anyatigris311)
2019. máj. 28. 23:12
Nekünk is pont fordított a tapasztalatunk lélekre odafigyelés-és egyházi suli tekintetében.
49164. Anyatigris311 (válaszként erre: 49163. - Szilvih2)
2019. máj. 28. 20:49
Szthelot nem ajánlom, pont az a tapasztalatom, hogy egyházi ellenére nem figyelnek a gyerekek lelkére. Ismerős gyerekét hagyták hogy megalázzák. És tényleg gyenge suli hírében áll. Az ismerős gyerek fejlesztését is elsunnyogták.
49163. szilvih2 (válaszként erre: 49161. - Anita0827)
2019. máj. 28. 19:05
Sztehlo gimi nem jöhet szóba? Van spanyol és angol tagozat is, egyházi gimi, bár nem túl erős. Viszont egyházi jellege miatt talán jobban odafigyelnek a gyerekek lelkére.
49162. Markaa (válaszként erre: 49161. - Anita0827)
2019. máj. 28. 17:37
Inkabb 30-aig intezd, ma-holnap!
49161. Anita0827
2019. máj. 28. 16:24

Köszi szépen a válaszokat:))

Amúgy a 23.kerületben lakunk.

Nagyjából én is ezeket a sulikat nézegettem, amiket javasoltatatok. Már csak szűkíteni kell a kört.

A héten már írok is néhány helyre...hátha szerencsénk lesz :))

49160. Hermione G. (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 28. 15:51

Ó, de sajnálom, nem szabad ott maradni. Gondolom a gimin belül sem akar maradni, nyilván a hölgyek ott is megtalálnák. Pedig nem ilyen a gimi, pont hogy nem. Ebbe a mai világba nem teljesen passzolóknak, trendi ellenes lányoknak is van helye:). Mindenki megtalálja általában a helyét, ha nem is osztályban, akkor az évfolyamában vagy feljebb. Van átjárás. De persze ofő is kell ehhez, óriási felelőssége van. A lányok nagyon durván tudnak egymással bánni, eljuthat a cyberbullyingig. Itt erről nem tudok, máshol sajnos igen, ahol szerencsére jó lett a vége, ehhez a szülők is nagyon kellettek.

A Jóska jó hely és a tanítás is rendben van. Ha van hely, mert ugye nagyon felkapott gimi én odavinném a gyermeket.

49159. eleonóra123 (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 28. 14:18
A Jedlikben nem próbálkoztok? A Baktayban a nyekes osztály bevállalható, de a sima eléggé zűrös, azt hallani. Nagy László esetleg?
49158. virgilius (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 28. 13:58
JAG nem gyenge, de nincs olyan közel, gondolom, ha a Kossuthba jár most. Szerintem egy kisebb, családias sulit keressetek, az ilyen érzékeny lelkű kislányoknak az jobban be szokott jönni. Énlányom is ilyen, csak azért mondom. Kispesti Deák, vagy 18. ker Vörösmarty, ilyenekre gondolok, de nem ismerem annyira azt a részt. Amelyik ált isk és gimn egyben, az többnyire jellemzően családiasabb, gyerekbarátabb szokott lenni.
49157. Gelini (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 28. 13:45

esetleg Hunfalvy Szakgimi?

akár csatlakozni az angol nyekesek ősztől, akár a most induló 4 éves képzésekre

49156. 733bf3a796
2019. máj. 28. 13:39

Szia!

Károlyi, ott van spanyol.

49155. Markaa (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 28. 13:31

Alberfalva-n van a Szent II. János Pál, angol tagozatos,

DE, hogy jut el oda minden reggel, és hogy megy haza.

49154. Markaa (válaszként erre: 49153. - Anita0827)
2019. máj. 28. 13:25

Most van a sulikban a felvételi utáni méltányossági beadási idő, és lassan döntenek. Hogy legyen helyetek, sürgősen adjatok be kérelmet néhány suliba.

Nektek szerintem nem méltányosságit kell beadni, mert nem most felvételiztetek. Inkább átvételre vagy átirakozásra.

Ilyen esetben elég hatásos, ha személyesen is bemész, és beszélsz az igazgatóval, hogy nem maradhat ott a lányod.

Jó lenne, ha megírnád hol laktok.

49153. Anita0827
2019. máj. 28. 12:37

Sziasztok,

Tudom, hogy ez a fórum leginkább a felvételikről szól, de mivel a legtöbbeteknek már elég sok tapasztalata, infója van a különböző iskolákkal kapcsolatban, ezért gondoltam, hogy így ismeretlenül is, de a segítségeteket kérem.

Az a helyzet, hogy a lányom jelenleg a Kossuth Lajos Gimnázium spanyol Nyek tagozatára jár, de nagyon nem érzi jól magát. Nem a tanulás miatt, hanem az osztályban nem találja a helyét... volt év elején egy konfliktusa két osztálytársnőjével, akik teljesen kiutálták maguk közül.

Addigra kialakultak az ún. klikkek és már sehova nem tudott igazán bekapcsolódni, próbált többször is nyitni a többiek felé, de nem igazán sikerült.

Egy idő után pedig végképp feladta. Én pedig nem szeretném még 4 évig ennek a borzalomnak kitenni, mert azt gondolom, ha még egy évet várnánk, mindketten a pszcihológusnál fogunk kikötni.

Ezért úgy döntöttünk, hogy másik gimnáziumot keresünk.

Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.

Ami esetleg szóba jöhetne a Baktay, Szent-györgyi ( japán miatt), esetleg József Attila gimnázium.

Tudom, ezek mind gyengébb sulik, de már eljutottunk odáig, hogy ez sem szempont. Egy erősebb gimiben pedig lehet esélyünk se lenne átmenni, a létszám miatt.

Szóval aki esetleg tudna infóval szolgálni ezekről a gimikről, vagy lenne ötlete kérem, hogy ossza meg velem, hátha könnyebben tudnánk dönteni.

Leövey sajna kilőve, ott már érdeklődtem, csak angol Nyek-en lett volna hely, de a lányom már lassan a középfokú nyelvvizsgára készül.

Előre is köszönöm a válaszokat.

49152. grumpy56
2019. máj. 27. 17:52
Szem. ig.: fiam az 5. kerületiben csináltatta (utólag is köszönöm a tippeket) kb. másfél hete. 8.10-re ért oda, 8.20-kor behívták, 8.40-kor távozott. Szabad időpont 2-3 hét múlva lett volna.
49151. levia (válaszként erre: 49150. - Aquarius76)
2019. máj. 27. 17:17
Mi sose kérünk időpontot előre. Csak megyünk, kivárjuk a sort. Fél óránál nagy ritkán kellett többet várni.
49150. Aquarius76 (válaszként erre: 49145. - Markaa)
2019. máj. 27. 17:03

Személyig. cserére Zuglóban Júl. 5 körüli időpont volt, de addigra lejár lányomé. Ezért mi a X. kerületibe megyünk Jún. végén.

Jó sokára lehet időpontot foglalni a legtöbb helyen.

49149. akinomuj (válaszként erre: 49145. - Markaa)
2019. máj. 27. 16:44
Diákig elvben nem kellhetne, hiszen h elveszett, illetve ha most kezd iskolát és eleve nincs neki, akkor is kiállítják az adatlapot.
49148. rozalinda (válaszként erre: 49145. - Markaa)
2019. máj. 27. 16:09

Hát hétvégén az üres kormányablakok (akik egyébként nyitva voltak) nem csinálták meg mert csak szavazóképes egyéneket szolgáltak ki.

Igaz rajtunk kívül nem volt ügyfél és rá is értek de nehogy már megcsinálják, persze a kormánypropaganda nem erről szólt...különben is gyereknap volt és még így se:-(

49147. Miett74 (válaszként erre: 49146. - Bmacs)
2019. máj. 27. 13:43
Az OM azonosító megmarad.
49146. bmacs
2019. máj. 27. 13:19
Bocs, ha már volt. Új diák (NEK adatlap) igénylésekor új OM azonosítója lesz a gyereknek, vagy az általános suliban kapott OM azonosító megy most már érettségiig? Köszönöm

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook