Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Jó ismerős gyereke végzett ott, neki orosz volt a második nyelv, az jó volt. Az angol ami neki 3. idegennyelv volt, nem volt olyan jó a tanár miatt. Ennek ellenére mindkettőből középfokúja lett érettségiig, bár járt magántanárhoz is.
Ő amúgy kéttanos német ált.suliból ment, az volt az első nyelve, abból felsőfokúja lett már kb. 16 éves korában.
Köszi!
A Xántusnál a 2. nyelv oktatása milyen színvonalú?
A Szabó Lőrincről van esetleg információtok? Jobb, mint a Kőrösi?
Általánosságban C1-re felkészítő csoportnál magasabbat ne várj. Sok helyről, különböző tudással jönnek gyerekek, emiatt ettől magasabb szinten nem hiszem, hogy lehet kezdeni.
A Károlyi és DNG-n kívül eszembe jut még a Karinthy német kéttannyelvű osztálya választható második nyelvvel, Szent László olasz kéttannyelvűje, Madách három nyelvvel, második mindnél az angol. Keresgélni kell.
Itt nézted már a kéttanos sulikat? Lehet rá szűrni.
Lehet. De szerintem az Nektek pont nem jó, a DNG újrakezdő németes osztályában lehetséges a németet és az angolt is nulláról/újrakezdőről indítani. De ebben a suliban nem lehet más nyelvet választani, német az első nyelv, angol a második.
Azt hiszem a Károlyiban a spanyol első nyelv mellé mehet a német vagy orosz kezdő szintről. Ezek a sulik a nyekes év után kéttannyelvűek, de messze vannak tőletek. Bár a DNG-nek van kollégiuma.
Sziasztok
Az angol haladó szint jellemzően mit takar a gimikben? (4 és 5 évfolyamosokat keresek.)
A gyerek közel anyanyelvi szinten beszél, nem szeretné elfelejteni, ha hazamegyünk (most külföldön élünk), ezért gimiben szeretné folytatni, de én nem igazán látom értelmét. Kerestem kéttannyelvű sulikat, de csak a Kőrösit találtam, ami tőlünk elérhető távolságban van (Óbuda). Van még más ötletetek?
Eredetileg nyek-es képzésben gondolkoztam, német + egy 3. nyelv párosításban, a gyerek angolos vágya kicsit borította az elképzeléseimet. A nyekes képzéseken lehet mindkét nyelvet kezdő szintről tanulni?
Köszi, ezt láttam :)
Igazából személyes tapasztalatok érdekelnének, hogy szülőként hogy látjátok, mennyire valósult meg az, amit a suli ígért, mennyire lett digitális a mindennapokban. A nyelvi-kommunikációs osztályról is érdekelnének majd vélemények.
A családban jövőre lesz újabb hatodikos és gyűjtöm neki az infókat előre is
Ezeket a feltételeket nem tudtam.
Persze az más kérdés, hogy mennyi különóra árán lesz meg a nyelvvizsga a tanulóknak, de ez már kákán csomókeresés. ☺
Remélem sikerül majd jól választani ha majd addig eljutunk.
Szia! Milyen jól emlékszel. ☺
A Kölcsey is tervben van, meglátjuk lányom milyen esélyekkel pályázik majd. Meg a nyílt napokat is várjuk, hogy hol milyen benyomás éri a gyereket.
Szia,
Kölcseyt kizártátok, vagy még versenyben van?
Addig is egy video, érdemes megnézni
Jogos, a Károlyi tényleg kéttanos, csak az angol-spanyol kombó miatt gondoltam rá.
Én a belvárosi Vörösmartyra gondoltam. A Teleki Blankában is van nyek.
Szia! Köszönöm.
Angolt tanul most és még olaszt szeretne vagy oroszt vagy spanyolt. Németet csak ha beleszeret egy suliba ahol csak azt lehet. Zuglóból a XIV. XV. XVI. XVII és a XIII. ker. lehetne vagy valami a belvárosban.
Kispesti Deák jutott még eszembe, az nem annyira erős, de ismerős nagyon elégedett vele. Az se mindegy milyen nyelvet tanulna.
Ha pontosabban meghatározod hogy mi elérhető nektek földrajzilag akkor könnyebben tudunk segíteni.
Köszönöm az ötleteket.
A Szent László rajta van a képzeletbeli listánkon. :)
A Madách lenne még jól megközelíthető, a Berzsenyi kicsit kevésbé, viszont ezekbe a gimikbe szerintem "kevés" lenne a lányom. Persze ez még változhat ha tényleg elkezdenek készülni a felvételire, és kiderül, hogy mennyit is tud a gyerek, mit "bír" stb..:)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?