Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nahát, csak átköltöztek végül? Azért nem csodálkoznék ha 3 év lenne az a 2.
Nekem nincs idén felvételizőm 😅.
Hetedikesem van és nekünk azt mondták az áltsuliban hogy ha középiskolai nyílt napra mennének akkor 2 napra elfogadnak igazolást. Nyolcadikosoktól 3 napra. Ez azért rendes tőlük.
Jedlikben is indul, nyolcadikosoknak.
És még egy hatodikosoknak és nyolcadikosoknak :-)
A Fazekas is meghirdette az előkészítő tanfolyamait:
Újabb felvételi előkészítős lehetőség nyolcadikosoknak.
Köszönöm, ez tényleg jól hangzik 🙂,holnap jelentkezik is rá
Mindenkinek jó éjt! 😊
Az én fiam is általánosban kéttannyelvű németes osztályba járt, és ő is tanult második nyelvként angolt.
Nagyon megérte, német mellett az angol viszonylag könnyű, és így gimiben is mindkét nyelvből a haladó csoportban került. Valószínűleg meg is lesz érettségiig mindkét nyelvből a középfokú.
Szóval ne hezitálj, abszolút érdemes a német mellett már most angolul tanulni!
Köszönöm a válaszokat🙂
akkor belevágunk, kicsit sajnálom szegényt, mert így 1 héten 4x lesz 7 órája, de majd megszokja 💪🙂
Köszi mindenkinek!
Nem az órarend miatt, azt megkaptuk mi is, csak elhatároztam, hogy idén szorosabban monitorolom mind a kettejük teljesítményét Ꙭ :)
Az angolt szimplán csak a tudás miatt is érdemes felvenni, de azáltal hogy jegye lesz belőle a biziben valóban sokkal több iskolát tudtok majd megcélozni.
Semmiképpen nem hagynám ki ha a gyerek bírja. Bárcsak nálunk is lenne ilyen lehetőség!
Abszolút igen!
És nemcsak a jegy miatt.
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni: lányom 2 tannyelvű németes osztályba jár, idén 7.-es és felajánlották az angol tanulást 2.nyelvként.
Tavaly amikor el akart menni gimibe csak nem sikerült, úgy emlékszem beszélgettetek itt arról, hogy az angolosoknak mennyivel több választási lehetősége van mint a németeseknek. Szóval az lenne a kérdésem érdemes e felvenni az angolt, csak azért, hogy legyen belőle jegye.
Köszönöm, ha válaszoltok
🙂
😂 Mit érdekel még az e-napló!
De komolyra fordítva....én még nem is próbáltam.
Köszi, én mindkettőben érintett vagyok, ketteskével kezdjük újra az idén :S
De fel is tennék egy kérdés gyorsan, az új sili e-naplójába Ti be tudtok már lépni vagy ne legyek ennyire türelmetlen?
Mégegy tipp magyar felkészülésre ... mi két hétvégét áldoztunk erre a tanfolyamra és E5be sikerült bejutni. Nagyon intenziv de megéri. Most találkoztunk más gyermekekkel is az évnyitón akiket innen ismertünk.
Mindenkinek remek startot!
A felvételire készülőknek pedig nagy hajrá! 🙂
Mi az osztályfőnök és az SZMK-s tag nevére nyitottunk egy rendes folyószámlát, az Ofő kapott kártyát és azzal fizetett, vett fel kp-t, sz SZMK-s tag pedig tudott utalni... A havi befizetéseket csak átutalással fogadtuk el...
Mi a KH Bankot választottuk, mert az SZMK-s tagnak volt már ott számlája, így szinte ingyenes volt ...
Vidám sulikezdést kívánok holnapra mindenkinek!
Váltsák be az új iskolák mindazokat a reményeket, vagy még többet is, amik miatt a gyerekek/családok annyi energiát fektettek a felvételi felkészülésbe!
Hajrá prücskök! :-))
Sziasztok!
4. osztalyosoknak nem tudjatok veletlenul, hogy Bp-i Radnotiban van elokeszito felvetelire?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?