Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Van valakinek tippje, hol érdemes számlát nyitni az osztálypénznek? Néztem az OTP osztálypénz számlát, de egyenlőre nem jött össze az 5 junior számla az ingyenességhez.
Még egy tipp a felkészüléshez: online felkészítő tréning is létezik matekból és magyarból, hatodikosoknak és nyolcadikosoknak is.
A lányom a nyolcadikos tanfolyamot végezte el tavaly, nagyon bevált. Sok időt spóroltunk azzal, hogy nem kellett eljárni sehová és saját időbeosztás szerint haladhatott. Hamar kiderült, hogy hol vannak hézagok a tudásában, amivel foglalkozni kell. Az első hét ingyenesen kipróbálható.
Mellette persze csinálni kell a feladatsorokat is, de ez minden tanfolyamra igaz.
A kezdőlapjukat megújították, szerintem kicsit bénák lettek a bemutatkozó videok, ez ne ijesszen el senkit :-), érdemes kipróbálni az első próbahetet.
Sziasztok!
A matek felkészüléssel kapcsolatban....
Az én fiam a hajrában ezen az oldalon gyakorolt és mindketten hisszük, hogy sokat segített az Apáczaiban megírni hibátlanul a matekot. 🙂
Először nógatnom kellett kicsit, aztán magától ült a gép elé, mivel tele van olyan feladatokkal is, ami időre megy, pontokért. 😁
Ha valakit érdekel:
A matek felvételi előkészítővel kapcsolatban:
gyermekem tavaly a Szent István Gimnáziumban vett részt matek felvételi előkészítő foglalkozáson. Külső cég csinálja egyébként, de a gimnázium tanárai tanítanak. Őszintén szólva, a felvételi eredményén nem látszott meg, hogy járt előkészítőre. Az általánosban gyenge 5-ös volt matekból, szerettem volna, ha stabil tudással vág neki a felvételinek. A felvételin a számtani átlagot hozta, mi többet vártunk. Ezzel senkit sem szeretnék befolyásolni, ez szubjektív, de tudni kell, hogy ez sem "életbiztosítás".
Passz...
A diák adattal való belépésnél az új suliot adtam meg, úgy sikerült. Most megpróbáltam beírni a gyerek előző suliját. Úgy is beengedett a rendszer és ott tényleg nem látszik semmi tankönyvrendelés - ami logikus, mert szeptembertől nem oda fog járni.
A gimis adatokkal belépve nekem behozza, hogy milyen könyveket rendeltek neki - meglepően keveset, összesen 3 tantárgyhoz + 1 atlasz.
Akinek nem sikerült a belépés: szülői regisztrációt próbáltátok? Úgy sem megy a belépés?
Sziasztok !
Újra itt vagyok, lassan kezdődik a tanév. Most úgy tűnik, hogy végül csak egy nyolcadikos felvételiző lesz a családban, de ki tudja, hátha hatodikosom is meggondolja magát. :)
Láttam nyáron is ment a fórum.
Kötelező témában: gyerekeimnek sincs Kőszívű ember fiai, de hetedikben van Szent Péter esernyője, amit lányom jónak talált. Hetedikben még Gerald Durell:Családom és egyéb állatfajták volt meg Jules Verne: A dél csillaga (vagy még másik háromból lehetett választani). Most nyolcadikra lányoméknak javasolták, hogy nyárom olvassák az első kötelezőt, ami Jane Austen: Büszkeség és balítélet (fiúknak vagy lányoknak akik úgy akarják: William Golding: A Legyek Ura) lesz még Fahrenheit541 és év végén Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában)
Viszont kérdezném, hogy a Szent István gimis előkészítőről kinek van tapasztalata stb. Markaa már tavaly is írt...esetleg másnak tapasztalata???
Szia,
Én sem tudok belépni, nekem is hibás adatokat ír ki :(
Pedig kíváncsi lettem volna.
Igen , minden stimm...
Az Om azonosító nem változott ugye, azzal , hogy új diákot kértünk?
Nem tudom, mi lehet a hiba. Megnéztem, nekem ment most is. A felvételi idején még az általános iskola adataival tudtam megnézni, most már a gimiével
Település: nem a lakhely, hanem a suli székhelye kell
Iskola neve: legördülő menüből ki tudod választani
OM azonosító: a gyereké kell
Nem tudok belépni...
Azt írja hibás adatok. Mi lehet az ok?
Hiszek neked :-)
Az emelt fizika kísérletis könyv mindenesetre nem volt rossz (de könnyű sem).
Hát... A remény hal meg utoljára.
Mindenestre ritkán lesznek szamárfülesek. Leginkább alig használják azt is, amit megrendelünk. Meglátásom szerint azonban a töri elolvasása nehezen megkerülhető, hisz ezen könyvek anyaga/értelmezése képezi az érettségi anyagát.
Igen, ezek az OFI-s könyvek (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet). Itt rá tudsz keresni az egyes könyvekre:
És nagyon remélem, hogy javítanak rajtuk folyamatosan...
Ha valakit érdekel, hogy milyen könyvekből fog tanulni a gyerek szeptembertől, akkor a Kello oldalán meg tudja nézni a "Diák rendelései" menüpontnál, hogy mit rendelt meg az iskola
Ők is jók, főleg matekra, szombaton is oktatnak.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?