Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Azok gyerekek szüleinek a neve van kint a táblákon, akik befizették oda a gyerekeiket. Rögtön a bejárattal szememben az oszlopokon.
Trefort : 650 méter sok, úgy hogy vidékről kell bejutni a gyereknek. Nagyon nem mindegy , hogy a 6:40 es buszt kell elérnie vagy a 7:05 öst. (A 7:05 a Trefortba nem érne be)
A Trefort nagyon jó suli és 650 méterre van a Kálvin tértől, ennyi azért beleférhet...
Az E5-ról mit lehet megérteni ha belép az ember? Én voltam ott párszor, de semmi különöset nem vettem észre.
Szia Reni!
Szóval a Trefort nagyon prózai okból esett ki: vártnál messzebb van a 4-es Metrótól ( messziről jövünk , reggel minden perc számít)
Az E5 nehezebb eset. Nagyon jó suli sok ismerős gyerek jár oda, de következetesen volt 1-2 akit nem értettem , hogy kerül oda. Amikor beléptem a kapun megértettem...
voltál már bent?
Meg fogunk nézni pár iskolát, hogy ő mondja meg, melyikbe szeretett bele, de én nem bánnám, ha menne a tesó után a Poliba.
(Óbudán lakunk, és ezeket gondolom még megnézni vele: AKG, Rákóczi, Veres Pálné, Radnóti, és a topok közül még dilemmázom, hogy Toldy vagy Apáczai, csak, hogy lásson egy olyat is)
Az én fiamnak is van egy stabil tudása a pontok alapján, kb. ugyanannyi pontot ír minden alkalommal, de neki matekból kellene javulnia. Magyarból pedig meg kell tanulnia a hetedikes anyagot.
A pár évvel korábbi matektesztek jobban mennek neki, akkor még alig volt szöveges példa, egyenletmegoldás, az újakban általában 3 feladat is ilyen típusú. Ezeket egyelőre nem tudja megoldani. Én próbálom tanítani... találgatom a számára érthető magyarázatot, egyelőre nem sok sikerrel.
Otthon az én gyerekemnek sem volt jó matektanárja, itt pedig nem került elő ez a téma, mióta a jelenlegi sulijába jár.
Nálunk inkább csak időben történt javulás, mármint hogy jobban be tudták osztani. Pontban a fiam stabil 80 körüliről indult és élesben is 81 lett, és a gyakorlások során sem mutatott különösebb ingadozást. A lányom viszont egy korlátok közé nem szorítható egyéniség :))) Ő írt 60-at és 95-öt is itthon, és nem is feltétlenül előbb-később, aztán élesben 80-at. Viszont nála magyarból a max volt a cél, matekból viszont örültünk a kb 30-nak is.
Hozzáteszem, egyiküknél sem volt normális matektanár felsőben, néha semmilyen, néha helyettes...
Köszi!
Ezek szerint nem irreális elképzelés egy jelentősebb javulás sem, kérdés, mivel tudom motiválni a gyereket.
Attól függ, milyen központi pontszáma lesz/várható. Nyolcadikos?
Ha 80+, akkor Berzsenyi, István, László, ha alatta sikerül netán, akkor Könyves, illetve elég jó szakgimik Észak-Pesten az Egressy, Petrik, Neumann, Újpesten a kéttanos informatikai.
Kicsinél melyik suli most a cél?
Az én fiam is kényelmes típus, de ő nem töri össze magát a felkészülés alatt sem.
Nekem is egyértelműen a Szt. István jut eszembe.
A gimi honlapján meg lehet találni, hogy mikor miből hány órájuk van hetente. ☺
Nálunk ez a következőképpen alakult:
Nagy 5. februárjában 25 pontos matekkal kezdett. Csomó dolgot nem tanultak még (főleg geometriát), ami kellett a felvételihez. Tavaly december környékén 40 körüli matekokat írt, élesben 47-et. Átlagos nehézségű feladatokkal. Magyarból 35 környékén kezdtünk, december környékén 42 pont átlag, felvételin 38. Szuper motivált volt, menekült az általánosból, minden feladatsort megcsinált.
Kicsi. Szintén tavaly, 45 pontos matekkal kezdett. Volt, h 23 perc alatt írt 48 pontosat otthon, de olyan is, h 45 perc alatt 25 pontot. Nem a nehézségtől függött, inkább a kedvtől. Élesben 41 pontot írt, átlagosnál nehezebb felvételin. Magyarból 25 ponttal kezdett, küzdelmes volt, végül 36 pontra sikerült feltornázni januárban, kifejezetten nehéz felvételi feladatsornál.
Mind2 gyermek bent van a 6, illetve 8 osztályos gimiben, eddig teljesen pozitív élményekkel és egyértelmű minőségi váltással. Én beleőszültem, de megérte 😀
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?