Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A suli természetesen hálás a támogatásért.
"A földszinti aulában elhelyezett megemlékező táblával köszönjük meg a támogatásokat, melyek generációkon át őrizni fogják az adományozók emlékét."
A honlapon minden nyíltan fent van. A táblák "tulajdonosainak" nevei is:
Azok gyerekek szüleinek a neve van kint a táblákon, akik befizették oda a gyerekeiket. Rögtön a bejárattal szememben az oszlopokon.
Trefort : 650 méter sok, úgy hogy vidékről kell bejutni a gyereknek. Nagyon nem mindegy , hogy a 6:40 es buszt kell elérnie vagy a 7:05 öst. (A 7:05 a Trefortba nem érne be)
A Trefort nagyon jó suli és 650 méterre van a Kálvin tértől, ennyi azért beleférhet...
Az E5-ról mit lehet megérteni ha belép az ember? Én voltam ott párszor, de semmi különöset nem vettem észre.
Szia Reni!
Szóval a Trefort nagyon prózai okból esett ki: vártnál messzebb van a 4-es Metrótól ( messziről jövünk , reggel minden perc számít)
Az E5 nehezebb eset. Nagyon jó suli sok ismerős gyerek jár oda, de következetesen volt 1-2 akit nem értettem , hogy kerül oda. Amikor beléptem a kapun megértettem...
voltál már bent?
Meg fogunk nézni pár iskolát, hogy ő mondja meg, melyikbe szeretett bele, de én nem bánnám, ha menne a tesó után a Poliba.
(Óbudán lakunk, és ezeket gondolom még megnézni vele: AKG, Rákóczi, Veres Pálné, Radnóti, és a topok közül még dilemmázom, hogy Toldy vagy Apáczai, csak, hogy lásson egy olyat is)
Az én fiamnak is van egy stabil tudása a pontok alapján, kb. ugyanannyi pontot ír minden alkalommal, de neki matekból kellene javulnia. Magyarból pedig meg kell tanulnia a hetedikes anyagot.
A pár évvel korábbi matektesztek jobban mennek neki, akkor még alig volt szöveges példa, egyenletmegoldás, az újakban általában 3 feladat is ilyen típusú. Ezeket egyelőre nem tudja megoldani. Én próbálom tanítani... találgatom a számára érthető magyarázatot, egyelőre nem sok sikerrel.
Otthon az én gyerekemnek sem volt jó matektanárja, itt pedig nem került elő ez a téma, mióta a jelenlegi sulijába jár.
Nálunk inkább csak időben történt javulás, mármint hogy jobban be tudták osztani. Pontban a fiam stabil 80 körüliről indult és élesben is 81 lett, és a gyakorlások során sem mutatott különösebb ingadozást. A lányom viszont egy korlátok közé nem szorítható egyéniség :))) Ő írt 60-at és 95-öt is itthon, és nem is feltétlenül előbb-később, aztán élesben 80-at. Viszont nála magyarból a max volt a cél, matekból viszont örültünk a kb 30-nak is.
Hozzáteszem, egyiküknél sem volt normális matektanár felsőben, néha semmilyen, néha helyettes...
Köszi!
Ezek szerint nem irreális elképzelés egy jelentősebb javulás sem, kérdés, mivel tudom motiválni a gyereket.
Attól függ, milyen központi pontszáma lesz/várható. Nyolcadikos?
Ha 80+, akkor Berzsenyi, István, László, ha alatta sikerül netán, akkor Könyves, illetve elég jó szakgimik Észak-Pesten az Egressy, Petrik, Neumann, Újpesten a kéttanos informatikai.
Kicsinél melyik suli most a cél?
Az én fiam is kényelmes típus, de ő nem töri össze magát a felkészülés alatt sem.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?