Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen szerencsére tud tanulni, de látszik hogy nagyon hiányzik nála a tanári magyarázat. 😩
Milánnak hőemelkedése volt illetve hasmenése 4 napig, de azt mondta olyan mintha lángolna az egész teste.
Biztos, hogy kell két negatív teszt?. Nálunk nem kellett egy se, se a vírushordozónak, se a kontaktoknak. Ellenben az eü-i dolgozóknak, idősotthonban dolgozóknak igen. És a medikusomnak is.
Az orvosunk azt mondta, hogy 10 nap karantém után szabad az ember. (Az más kérdés, ha a munkahely kéri. )
Hát, nektek sem egyszerű. Most senkinek sem. Nem tudom, mennyire tud így tanulni, a lányom szünet előtt volt beteg, ugye, őt sem tesztelték, de utólag a tüdőgyógyász szerint lehet, hogy az volt, és ő nem volt se lázas, se nagyon nem fájt a torka csak a nehézlégzés volt és valszeg ettől borzasztóan fáradékony volt, még egy kis sétára sem tudtam rávenni, nemhogy tanulásra.
A fiad bír tanulni? Ha igen, akkor készülgessetek a dolgozatokra, remélhetőleg szerencsésen megírja őket.
Jobbulást! De akkor legalább mostanában nem kapja el újra.
Mi 10 nappal a központi előtt önkéntes karanténba vonulunk. Már ha lesz központi. Meglátjuk.
A középiskolák alkalmazkodni fognak a helyzethez, nem nagyon tehetnek mást.
Én ezt tenném: hétfőn felhívnám az orvost azzal hogy mi a helyzet, elmondod hogy tünete volt (a fejfájás is tünet) aztán Ő majd eldönti kér-e tesztet. Én nagyon határozottan ragaszkodnék ahhoz hogy írja ki erre a hétre. Majd bepótolja a tananyagot, máskor is előfordult már ilyen. Ha belefér (anyagilag) magánúton Ti is csináltathattok tesztet, az gyorsabban elkészül. Ha úgy gondolod akkor odahaza is hordhattok maszkot amíg nem tudtok biztosat.
Nem vagyok matematikus és statisztikus se de ha most van kb. 1 millió fertőzött akkor 2 hét múlva ez minimum duplázódik. (Bár ugye most a járvanygörbe nem lineáris, tehát lehet hogy hamarabb.) Ha nem történnek valódi intézkedések akkor pár hónapon belül elérjük azt hogy a lakosság 70 százaléka átesik a fertőzésen. Akkor lecseng a járvány, újra kevesebb megbetegedés lesz.
Ha ez valósul majd meg akkor a felvételi lesz a legutolsó szempont, tehát szerintem elképzelhető hogy nem lesz írásbeli. De az is benne van a pakliban hogy semmin nem változtatnak ezzel kapcsolatban.
Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
Fogalmam sincs mi lesz felvételivel, mi nagyon félünk. 😩
Szeptember óta Milán 3 hetet volt iskolában, azt is részletekben. Kontakt volt, aztán beteg lett, családi okok, most meg elkapta a vírust. Szerencsére már 2 napja tünetmentes. Viszont meg kell várni a 2 negatív tesztet, és akkor mehet iskolába.
Rengeteg hiányzása van.. Azt mondta az igazgató akkor nem kell mennie osztályozó vizsgára, ha minden dolgozatot bepótol amit a többiek írtak. Eddig 8 vár rá, de ott van még a jövőhét. 😩
Ha jövőre is így marad nem tudom a középiskolák mennyire tolerálnak ennyi hiányzást.. Főleg technikumba, ahol a szakmai tárgyaknál max.30 %-ot lehet hiányozni..
És bele sem merek gondolni mi van ha a központi alatt is karanténban leszünk..
Nem akarom borzolni a kedélyeket, de már 17 tanár covidos a Lászlóban. A fiam péntek du erős fejfájással érkezett haza, nem kicsit megijedtem, de szerencsére csak fáradt volt, egy algofelxtől elmúlt neki, azóta is jól van. De nem vagyok nyugodt.
Mondtátok, hogy tartsam itthon, de meddig, és mi lesz a mulasztással?
A kozmetikusom nagyon jól értesült mindig (mindenféle ember megfordul nála), azt hallotta, dec. 1-től lesz digitális oktatás. Hát, meglátjuk.
Sógornőm, aki kórházi gyógyszerész és követi a nemzetközi szakirodalmat arra tippel, hogy nyáron enyhül majd a helyzet, de még jövőre is vírusozunk, mert az oltások még nem tökéletesek, nem kaphatja meg mindenki egyszerre, jönnek a mutálódott vírusok stb.
Szerintetek arra van esély, hogy nem rendeznek írásbelit, csak jegyek alapján lesz felvételi? Én már minden eshetőséget futtatok az agyamban...
Nem hallottam róla, és erről sem:
CREASCOLA Innovatív Nyolcosztályos Gimnázium (Budaörs).
Ez utóbbit az OH hoblap szerint idén márciusban alapították és a nyáron jegyezték be.
Milyen jelentkezési lapokat adtál le? A központira?
Ezt a variációt már én is hallottam hogy bevonják az áltsulikat is.
Fekete karácsonyra. És annyira szeretném ha nem lenne igazam!
Tudom, az ország nem állhat meg.
Tavasszal is ez volt. Utána meg a nagy szabadság. Egyszerűen nem kiszámítható, nincsenek tervek, hány fertőzöttnél, halálozásnál mire lehet számítani. Nem tudjuk a fokozatokat, nem tudunk készülni rá.
Tavasszal OK, senki nem tudta, mire számítson. No de most?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?