Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igazad van, de az már tök mindegy annak, aki komolyabb betegség miatt nem tud részt venni az elsőn, a másodikra se lesz esélye pár nap múlva.
A pót nem szombaton van, hanem csütörtökön. Én anno majdnem benéztem.
Biztosan vannak esetek, amikor egyszerűen nem megoldható egyik szombaton sem, hogy bemenjen írni a gyerek. Ezek szerint eddig ezt privát kellett megoldani "házalással". Most se biztos, hogy másképpen lesz, de majd elválik.
Nem tudom. Anno pár éve abban a gimiben ahol valamelyik gyerekem írásbelit írt elmesélte a titkarnő hogy az OH útmutatására várnak mert van egy nyolcadikos gyerek aki eltörte a kezét és nem tudja megírni a központit. Az enyém akkor "csak" influenzás volt és lázcsillapítóval el tudott menni.
Jaaa, hogy az nem a csókosoknak van kitalálva, hanem ilyesmire? Logikus.
Jaj, de jó, hogy talált egy normális hozzáállású igazgatót, maradjon is mindig tünetmentes! :)
Egyénileg kellett kuncsorogni az igazgatóknál. Igaziból erre való az igazgatói keret.
Az évfolyamunkból egy kiválóan tanuló kislány a kemó miatt nem tudott anno írásbelit írni. A Kosztolányi vette fel végül, ott volt megértő az igazgató/tudott helyet biztosítani. (És a kislány kezelése sikeres volt, azóta is tünetmentes.)
Én ezt találtam a Oktatási Hivatal oldalán.
Mi a teendő, ha a tanuló nem tud részt venni a központi írásbeli vizsgán (pl. eltört a keze, kórházban van)?
A tanulónak és szüleinek fel kell vennie a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, ahová a tanuló jelentkezni szeretne a középfokú felvételi eljárás során, és ott kérni, hogy mivel – saját hibáján kívül, neki fel nem róható ok miatt – a gyermek nem tud részt venni a központi írásbeli felvételin, tegyék lehetővé számára, hogy az iskola saját felvételi eljárásában valamilyen formában ezt a követelményt pótolhassa. A középfokú felvételi eljárásban a tanuló felvételéről – a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. §-a alapján – az igazgató dönt, aki megteheti, hogy ezt lehetővé teszi, ám erre nem köteles.
Eleonóra, ha egy gyerek tüdőgyulladást kap vagy picit komolyabban megsérül edzésen stb., akkor ugyanez a helyzet áll elő járványhelyzeten kívül is. Olyankor, mi a mondás? Én még nem néztem utána, mert csak jövőre felvételizünk. De feltételezem, hogy már többekkel megtörtént ezelőtt is, hogy nem tudott részt venni sem az első, sem a pótírásbelit. Arra mi a jelenlegi szabály?
Utólag intézkedni? Ha nem mondanak előre valami megoldást akkor a központi előtt jó néhány szülő otthon tartja majd a gyerekét hogy ne kockáztasson feleslegesen.
Amúgy ha csak egy tanulót érint akkor sincs rendben.
Hát igen, ezt zsebre tehetjük. Akkor az a kérdés, hogy utólag akarnak intézkedni, amikor kiderül, hogy hány tanulót érint, vagy konkrétan kivárnak, hogy hoz-e a kormány olyan döntést, ami az egész problémát okafogyottá teszi... Ahogy a nyári szünet oktatási járványügyi felkészülésre "hatékonyan kihasznált hónapjait" nézem,valószínűleg semmilyen javaslat nincs kidolgozva, várakozás van.
Nesze semmi, fogd meg jól! De legalább válaszoltak és gyorsan.
Válaszoltak, bemásolom:
"Biztosíthatjuk arról, hogy az Ön által jelzett probléma a döntéshozók előtt nem ismeretlen. Amennyiben a vizsgákkal kapcsolatban rendkívüli intézkedésekre kerül sor, úgy az arra vonatkozó tájékoztatás elérhető lesz az Oktatási Hivatal honlapján.
Javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel A középfokú felvételi eljárás információ oldalt, az Oktatási Hivatal minden, az eljárást érintő információt ezen az oldalon hoz majd nyilvánosságra a későbbiek során is.
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglalásához/tájékoztató levélhez semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban/tájékoztatásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti."
Felhívtam őket, nem fogunk kapni az email címre visszaigazolást, de benn van a listában, úgyhogy nem kell aggódni, ha valakit érint még rajtunk kívül.
Az attól függ, hogy mennyire nehéz megszervezni vs mennyire vagy ráparázva, hogy tényleg otthon ragad a gyerek és a végén a bürokráciára lesz bízva, hogy hová megy majd suliba.
De ha belegondolsz, ha valakit baleset ér és nem tud menni se írni, se pótolni, az is bekerült eddig valahogy a középoktatásba. Persze, abban igazatok van, hogy most reális esély van arra, hogy a szokottnál jóval több gyerek maradjon le az írásbeliről és jó lenne valami megnyugtató "terv", hogy velük majd mi lesz.
2 éve sem jött visszajelzést, de regisztrálták a gyerekemet. Esetleg hívd fel a titkárságot és kérdezz rá, látják-e a rendszerben
Trefortos regisztrációt csinált ma valaki? Én az email címre semmilyen visszajelzést nem kaptam. Kellett volna?
Egyetértek veled. Nálunk a nyár folyamán minden osztály okostáblát kapott. Ezeket az online oktatásban is lehet használni, amennyiben ismét át kellene váltani. De ha nem használnák csak termi munka során, akkor is ki kell fizetni, ha éppen online oktatásra váltunk.
Egyáltalán nem lenne korrekt. Az iskola beleértve a tanulók családjainak érdeke, hogy folyamatos legyen az oktatás. Az online oktatás nem olcsóbb, mint az offline, csak más.
Legtöbb költségük fix, amiből a legnagyobb tétel általában a bérköltség, ingatlan bérleti díj, hiteltörlesztések, ezeket fizetni kell függetlenül attól, hogy kinyitnak vagy sem. A közüzemi számlák valószínűleg alacsonyabbak lesznek, de nem 0 így sem, érdemi megtakarításuk valószínűleg nem nagyon van ilyenkor. Ha meg mégis, jó eséllyel a suli fejlesztésére költik később.
Érdekes, hogy online oktatásnál nem adják vissza a fizetős iskolák, vagy legalábbis nem mérséklik a tandijakat.(Közép és főleg felsőoktatásban)Igy lenne korrekt.
Sajnos nálunk a szülői home office nem működik, addig elköltöztessem az apjukat? Azért remélem lesz valami normális megoldás, bár nincs rá jó ötletem.
Nem tudom, kiderül pár napon belül, amikor megyünk a férjem szemüvegéért.
Van egy pár, de tényleg csak próbálgatásra lehet eldönteni, hogy melyik jön be.
A Lenspen FOGKLEAR kendőt 200-szor lehet használni.
Az enyém egy Zeiss gyártmányt ajánlott. De mindez attól függ, hogy pl. mennyire karcos a szemüveg, milyen a hőkülönbség és mennyire szmogos a levegő.
Clear It - Anti-fog wipes a Hoyatól ?
A mi optikusunk szerint ,most van olyan szemüvegtörlő, ami az ő saját tapasztalata szerint is (ő maga is szemüveges) páramentesen tartja maszkviselés esetén is a szemüveget. Nem tudom, hány törlést említett, hogy bír.
De ha azon nem működik akkor vsz. szemüvegen se fog.
Nem. De ha teszel rá egy bevonatot, akkor tulképp mindegy, mi van alatta. A bevonat és a párás levegő határfelületét kell vizsgálni.
További ajánlott fórumok: