Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A bécsi közgáz egyetem elsőéveseit, mintegy 3000 diákot leteszteltek egy 15 perces gyorsteszttel szeptemberben. Azért is, mert ez a mintaszám már kellően nagy a megbízhatóság élesben történő ellenőrzésére.
Ott ilyen antigén tesztet használtak:
Több orvos / gyógyszerész sajnos vírustagadó. 😔
De ha van valami mostmár az új háziorvoshoz fogunk járni, ő sokkal normálisabb.
Még szerencse, hogy így megoldható.
Ezt mondja egy orvos?:(
home office-ban van, mert a beosztottam és megkértem, ne jjjön be a többiek miatt
de az orvos szerint ha nincsenek tünetei, dolgozhat, csak viseljen maszkot
no comment
Ez a hivatalos
Kimaradt egy szó :(
Szóval úgy tudja, hogy nincs messze az átállás.
Jaja, valami ilyesmit vélnek tudni felénk is. Illetve most beszéltem egy politikához közeli ismerőssel, aki szintén úgy tudja, hogy nincs az átállás. Ő dátumot nem említett.
Hogy aztán ezekből mi lesz és mi nem, az majd kiderül. Mert ugye egy dolog, hogy mit terveznek, az megint más, hogy mit szivárogtatnak ki és aztán lehet, hogy egy harmadik variáció valósul meg a végén. Utólag majd eldönthetjük, hogy ki tippelt jól :)
Bejutott a Bajnokok Ligájába, 25 év után.
Csak fura, hogy amig iskolákat zárnak be,addig pl meccsen lehet egy légtérben 20.000 ember pl.
Hát, de mi értelme a teszteknek, ha az EMMI vagy KLIK vagy ki nem engedi átállni az iskolákat digitális oktatásra? (ez is költői kérdés, persze...)
Kérdezgettem a fiamtól, 90 valahány tanárjuk van összesen, abból 18 (rosszul írtam előbb) koronás, az több mint 20%-os fertőzöttség, plusz a diákok, azokról nem tudok. Ezek hivatalos, nem önkéntes teszt adatok, mégsem történik semmi. (Ezt az egyik tanárjuk osztotta meg velük pénteken, ő is nagyon háborog miatta.)
Én is úgy gondolom, főleg a pedagógusok aggódnak, a diákok és családjuk közül inkább azok, ahol krónikus beteg van, én is főleg ezért, anyukámnak sokféle ilyen-olyan baja van, és még csak nem is attól félek, hogy elkapja, mert attól próbáljuk megóvni, nem "kontaktálni", csak telefonon, stb., de tavasszal is halálra izgultam magam, amikor minden orvosi szakrendelő be volt zárva, hogy hová vigyem, ha valami újabb tünete lesz, megint elszáll a vérnyomása, szívritmuszavara támad, bedagad a lába, rosszabbodik a dereka (súlyos csontritkulással is küzd)? Sajnos most is az a trend, hogy ezeket zárják, halasztható műtétek, vizsgálatok sztornó, de ez is kerülhet emberéletbe sajnos. :-(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?