Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Még a Szt. Lászlóhoz !
"A honlapon olvasható beiskolázási tájékoztató elég részletes, de természetesen rengeteg kérdés lehet, amire nem tér ki. A tájékozódás elősegítése érdekében létre hoztunk egy e-mail címet: beiskolazas2021@szlgbp.hu , amire várjuk a kérdéseket, és a válaszokat – témánként csoportosítva – fel fogjuk tenni a honlapra."
A Szt. László Gimnázium nyílt napjáról írtam múltkor, de változott a helyzet;
"Az induló képzésekről, tagozatokról a honlapon lehet tájékozódni, illetve november második felétől elérhető lesz egy kisfilm, amiben bemutatjuk iskolánkat."
Ha esetleg valakit érdekel.
Hátha valakit érdekel.
A Petrik Technikum közösségi oldalán írták, hogy tartalmaik hamarosan elérhetőek lesznek azok számára is, akik lemaradtak a nyílt napról!
November-december folyamán is új online tartalmakkal jelentkeznek.
Teljesen egyetértek veled. Időben kell tájékoztatni a felvételizőket és szülőiket, mi fog történni. Decemberig ezt tudni kellene. Nem lehet a majd meglátjukra alapozni. Írok én is az OH-nak, hátha írunk sokan. ( Bár nekem semmi közöm a felvételihez mar-sajnos)
Kellenének az újságíró ismerősök-még most elkezdeni feltenni a kérdéseket.
Nyomás nėlkül nem látom a, hogy mernének gondolkodni ezeken.
Ha valakit épp érint: a jászberényi Lehel Vezér Gimi a facebook oldalán közzétett 31 perces videoval pótolja a nyilt napját. Egyébként az igazgató épp kovidos.
Miért kiszámíthatalan és távoli? Járvány lesz akkor is, karantén is lesz. Két hónap alatt futott fel idáig és még felfele megy. Nem fog megszűnni két hónap alatt, azt nagyon drasztikus intézkedésekkel is ennél több idő
alatt lehetne elérni. Ez teljesen egyértelmű, nincs benne bizonytalanság. Tehát kell valamilyen megoldást találniuk, nem lehet megúszni.
Szerintem nem elég ha a csak felvételi előtt hoznak valamilyen döntést mert nem fogok rizikózni, kiveszem a gyereket a suliból 10 nappal korábban. Nem leszek ezzel egyedül.
Jobb lenne ha mielőbb kitalálnák hogy mi legyen, kihirdetnék és akkor mindenki tudna mihez viszonyítani.
W. Stroh (Meghalt a latin, éljen a latin!) egyébként maga is elképesztő en zseniális alak, többször hallottam Budapesten is előadni, latinul, persze. Megírom priviben, ha jön újra:)
De jó, hogy valaki ismeri a könyvet!
Sziasztok
Mi itthon vagyunk karanténban így nagyon ráérünk az iskolakereséssel. 😁
2 iskola került szóba ma.
Egyik az 1.kerületi Szent Gellért Gimnázium. Van valakinek tapasztalata az iskolával kapcsolatban? Mennyire vallásos? Azt láttam hogy van hittanból szóbeli. Illetve a jelentkezési lapban kérik a szülők egyházi esküvőjének a helyét és idejét. Mi összeházasodva sem vagyunk..
A másik a 3.kerületi Veres Péter Gimnázium. A 4 évfolyamos képzés is olyan erős mint a 8 évfolyamos? Tényleg "elit" iskola?
Az igazgatói keret elég lehetett eddig, ha volt néhány nagyon balszerencsés eset. De ebben az évben potenciálisan ez nagyon sokakat érinthet (nem tudjuk, mi lesz januárban, és igazából azt is nehéz megtippelni, hogy éppen most hány nyolcadikos covidos, hányan vannak karanténban).
Szóval eddig is parázhatott a szülő, de most a dolog sokkal közelebb van a realitáshoz.
Pont erről beszélgettünk itthon tegnap, hogy egy iskolánál a vezetés nagyon fontos - ha van rá mód megismerni -, nem csak az érettségi eredmények, szakkörök, épület stb.
Ő most nagyon sokak szimpátiáját vívta ki, csak nehogy az állásába kerüljön!
Szeretek én is pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, csak annyira kevéske esélyünk van a tapasztaltak alapján. :(
Azért remélem, hogy minél kevesebb gyerek kerül nehéz helyzetbe!
Tegnap kicsit rosszul fogalmaztam.
A negyedikes, hatodikos felvételizőket is sajnálom, csak nekik nem kötelező a felvételi nyolcadikban meg már az. Persze ha így pont elesnek egy jó gimi lehetőségétől az nyilván nekik is fájni fog.
Drukkolok mindenkinek aki idén felvételizik, hogy a körülményekhez képest minden "rendben" legyen!
Egyre szimpatikusabb a Kőrösi igazgatója :)
Most olvastam, hogy saját hatáskörben döntött az online oktatásról.
Megértem a lányod döntését és szerencsére az eredmények is őt igazolták.
Nagyon örülök, hogy csak jövőre kerül ránk a sor. Remélem, addig valamivel normálisabb lesz a helyzet. Most még ismerkedni sem lehet az iskolákkal csak neten keresztül.
Igen. Lányom nem akart pótot írni, hiába volt beteg ráadásul félt, mi van ha addigra betegebb lesz, mint a rendes írásbelin. Alakulhatott volna rosszabbul is, de szerencsére nem így lett.
Nagyon sajnálom az idei nyolcadikosokat, remélem lesz valami mindenkire kötelező szabályozás, hogy ne kelljen bejárniuk írásbeli előtt, vagy valami. Az sem mindenkinek jó, ha a hozott pontok alapján veszik fel, mert vannak akik egy jó írásbelivel tudnak/tudnának javítani.
Sziasztok!
Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető az írásbeli vizsgahelyszín kereső és az írásbeli jelentkezési lap.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?