Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Bláthy Informatikai Technikum ( [link] előrejelezte, csak 03-22-én válnak lekérdezhetővé az eredmények.
"Tájékoztató a felvételéi eredmények nyilvánosságra hozataláról
Tájékoztatjuk önöket, hogy a 17/2021. (III.5) EMMI határozat értelmében a felvételi eljárás határidői módosultak, a középfokú iskoláknak 2021. március 22-ig kell nyilvánosságra hozni a jelentkezők felvételi jegyzékét.
A BMSZC Bláthy honlapján 2021 március 22-től lesz elérhető a felvételi jegyzék, a szóbeli felvételik beosztásának nyilvánosságra hozatalakor már megismert lekérdező rendszeren keresztül.
A rendszerbe bejelentkezve a tanuló, illetve szülő megtekintheti, hogy összességében milyen eredményt ért el iskolánkban a felvételiző és egy adott tanulmányi területen a jelentkezők rangsorában hányadik helyet foglalja el.
A felvételiről szóló döntés (egyeztetett felvételi jegyzék) április utolsó hetében lesz elérhető iskolánk honlapján."
Deák téri evangélikus:
A nyolc- és négyosztályos tagozat ideiglenes felvételi jegyzéke ma 16 órától elérhető honlapunkon.
8. EJG mikorra várható szerintetek? Csak a hét vége felé? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán rangsorolják-e (az angol szint miatt)??
Tűkön ülve várom az Illyést én is, sikítson légyszi aki először meglátja :) :)
JAG haladó angol nyek-en 29. :)
Nézd csak a mi példánkat. Amikor a gyerek 4-edikben felvételizett, 14 ponttal maradt le a szóbeli nélküli itteni csúcsgimiben (120 ponton belül). Következő évben ugyanez a pont már csak 4 lett volna, a rákövetkező kettőben felvették volna. Ha tehát nem ebben az évfolyamban van, mások a sanszok. Ennél jóval durvább a szitu a körzet 2. gimijében. A 2. számú másik gimiben, ami még mindig egy nagyon jó egyházi - szóbelis - 8-osztályos suli neki 4 éve 115 pontja volt a felvételi határ AZ Ő ÉVFOLYAMÁNAK 125 pont volt, de csak ebben az évben, a következőkben 91, 92, majd 99 pont... azaz 16-24 ponttal fölötte volt a ponthatárnak a saját túltöltött évfolyamát leszámítva minden évben.
E helyett, mi történt, csak mert ennek az évfolyamnak a tagja. Lúzer pályára került, az általad "leépítő általánosnak" nevezett iskolaformában.
Két teljesen más tanulási pálya.
Na most, EZEK UTÁN, szerinted hány sulit írtunk be a listára... hadd ne mondjam el ;)
Nyilván nem mindenkinek van ilyen tapasztalata, vagy talán relatíve keveseknek, de sokan hallhattak arról, hogy ez egy "feltorlódott", szerencsétlen évfolyam, meg a szülők így-úgy "megérzik" az ilyesmit.
Tisztán bizonyítják ezt a mentőiskoláknak IS használt sulik horribilis jelentkezés-számai.
Összefoglalva: szerintem, innen-onnan sok szülő tudta, hogy ez egy halálos évfolyam, és ha csak egy releváns részük tudta ezt ÉS pl. annyi sulit írtak be, mint mi, AKKOR elszállhattak a jelentkezés-számok.
No ezért lenne "közérdek" megtudni, hogy az OH-s 54 6XX 8-adikos írásbelizője a mennyi, mi mennyi kérdésre valójában mennyi.
Neumann és Egressy info technikumok kitették a listát.
Sokszorosa a jelentkező szám az előző évekhez képest.
Neumannban 39. hely, Egressyben 10. A Petrik a cél, de csak 22-én lesz ott kint a lista. Mindenképpen első marad.
Kölcseyben és Leöveyben is viszonylag jó állunk, de ott hajszállal le fogunk szerintem maradni.
Két sarokra van az egyetemi menza, ahová járnak. 6. óra után hosszabb szünet van, és igen, kiengedik őket. Valahogy elhiszik, hogy visszamennek utána, ha van még iskolai programjuk :) Más kérdés, hogy az enyém hetedikes, így egy héten csak 1x van 7. órája, szóval legtöbbször a menzáról hazajön.
Kicsit túl van itt spilázva ez a menza dolog a Treforttal kapcsolatban sztem. Csapatostól mennek, közösségi program, szeretnek oda átjárni, és még a kaja is jó. 5-ből lehet választani, valamit mindig talál, ami tetszik neki.
A Fazekasban nem tudom, mi a szabály, a gyerekeim sosem kaptak büntit akkor sem, ha éppen beestek.
Nyilván szerencsés 10 perccel előbb beírni, de nem mindig sikerül.
Órakezdés előtt mennyivel kell beérni az alábbi a sulikban? Vehetem a 10p-et általános szabálynak (ahogy a Majornál van)?
Radnóti, Apáczai, Trefort, Fazekas, Toldy, Eötvös?
(azt tudom, hogy az utóbbi kettőnél 8:15 az órakezdés, a tobbinél 8:00, de azt nem tudom, mikorra kell beérni :(... ) Köszi!
Nem. Német NYEK és infó. Az utóbbi kevésbé jól sikerült, de az úgyis csak a második helyen volt. (A matek biztosan jobban sikerült volna).
Biztosan a jól főző anyukák kényeztetik el a gyerekeket 😁.
Van olyan, aki egyáltalán szereti a menzát?
Amikor én általánosba jártam, a közeli étterembe járunk ebédelni, oda voltunk befizetve. Pincér hozta ki, nem úgy mint a suliban 😊.
Hajrá :) Matek és infó, ugye?
Fura nekem, hogy reklamálnak, sztem akkor nem ettek még igazán rossz menzakaját. :) Fiam sem egy tipikus mindenevő, de sose panaszkodott, csak arra, hogy kevés. :) Az 1. és 2. kerületit viszont anno ő sem ette meg.
Hát én ezt sajnos máshogy értelmezem. Szerintem az 54.614 eredmény, ami a grafikonokban szerepel, az az összes írásbelizőnek a 90%ának az eredménye. Tehát összesen kb 58.000en írták meg, ami 16%os emelkedést mutat a korábbi évekhez képest. És még örüljünk, mert matematikailag a +3 hónap (évvesztesség eltolása) 25%os emelkedést kellett volna eredményeznie.
Mi is több suliban a tavalyi ponthatár felett vagyunk 3-5 ponttal, de rangsorban 10-20-al a tavalyi utolsó bekerülő után. :( Megy a körömrágás és új szakok keresése, végigizguljuk ezt a pár hetet április végéig az tuti...
Most is kettőből lehet választani, online intézhető. De valahogy szülőin többször reklamáltak a szülők.
Ugyan a szóbelin a fiamat is lehúzták, de az írásbeli miatt még elég jónak tűnik a pozíciója a korábbi évek listái alapján.
Könyves:
Szerintem nem írtam bántót. De valamiert csak beírja több, mint 1000 gyerek a 60 helyre magát. Kb 3 kerület nagy része. És amit szerettem volna írni, hogy általában ott a jó tanulók kerülnek be(tehát közel sem a maradék....) akik nem szeretnének utazni a közelből egy hasonló suliba.
A mezőny legeleje elmegy máshova, abból a szempontból “mentő “ suli, hogy nincs szóbeli, tehát érdemes beírni mert nem kell készülni oda..
Ott is azért 300.gyerek is bejut, tehát sokan mégsem mennek oda.
De tényleg sok jó tanuló, szorgalmas gyerek jár oda. Pl egy Berzsenyinek tudom hogy pótsulija...Vagyis aki onnan kiesik, az azért szomorú, mert biztosan szeretettvolna bioszt v kémiát tanulni, Ismerek ilyen gyerekeket, akik végül a Könyvest választották
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?