Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
... úgy látszik h mindenhol másképp működik , csak működjön egyáltalán ! a múlthéten egyik nap hajnalba belenézett a lányom az E-mail-jébe és volt lehetőség 1 Modernára mára , itthon a saját háziorvosánál :) gyorsan jelentkezett is , rögtön jelezte is a 2.-ra is a gép 1 hónap múlva :) remélem minden gond nélkül össze is jön neki :)
Mi decemberben voltunk betegek. Férjem jobban megszívta a tüdőgyulladással, volt már kontrollon. Én nem voltam akkor sem, azóta sem, labort nem nézettem, valamiért úgy éreztem, ezektől nem lesz jobb. 🙂
Vércukrot méregetem itthon automatával, mert erre gyógyszert szedek, de nem viszem túlzásba.
Az tényleg rossz lehet, ha edzett test gyengébben teljesít a megszokottnál. Ilyen magamfajta eleve lomhánál nem feltűnő.
Én most oltattam pénteken. Gyakorlatilag egy honap se telt el a tunetek ota.
Azt tudom hogy antitest nekem nem alakul ki, vagy ha ki is alakul, nagyon gyorsan eltunik.
3 szor ment at rajtam, tudom hogy megmaradok.
Ha az oltas annyit tud, hogy 2 napos betegseget csinal belole, mar jo vagyok. Hiaba tudtam dolgozni vegig, ugy aktiv eletet elek, es elvitt lathatatlan par kilo izmot mindig, utana szar visszaepiteni, illetve nekem is megdobta a pulzusom, (habar eddig visszaallt ahogy az edzettsegem is visszatert)
Szerencsere volt lehetosegem tajekozodni a temaban, a raoltas vagy a korai oltas nem kockazati tenyezo.
Kinait kaptam, tobbezres korzet, meg hire hamva sincs hogy sorrakerultem volna. Tokeletesen jo a kinai is. Bennem oar adag alus adjuvansos oltas mar bennem, azoktol se lett sose bajom, igy ez se kockazati tenyezo.
Ha kell en felevente is oltatok. Jobb mint felevente jojozni az edzettseggel. Lathatolag konnyen elkapom sajnos. Habar konnyen at us veszelem. De en mar azt is utalom ha felnapig orrot kell fujni, inkabb maradnek tokegeszseges
Hogy részletesebben is leírjam miért oltattam:
1. Márciusban kértem időpontot vérvételre (antitestet is nézettem volna) április 15-re kaptam. Mivel háziorvosnak több ezres a praxisa és 70+ betegeinél tartott esélyem nem volt oltást kapni addig, így oltásra tisztán láttam volna mennyire vagyok védett.
2. Március végén közölték mégis kapnak oltást a tanárok és mehetünk vissza április 7-én. Oltás április 1. addig nem lesz meg labor (amúgy biosynex negatív), így oltatni kellene, antitest mennyiség ismerete nélkül.
3. Ha nem oltatok tanári körben lehet háziorvosnál június végén kerülök sorra. Mert akkor nem a mostani helyzet volt. Nem voltam igazoltan covidos így vagy oltatom magam április 1-én vagy nem kapok. Az igazoltak megkapták később.
4. Oltóponton jeleztem az orvosnak, hogy februárban covidos voltam, azt mondta semmi gond, ha nem most vagyok beteg megkaphatom.
5. Így is félek bemenni dolgozni, hogy bennem van a 2 oltás, nem hiszek abban, hogy megvéd pl. indiai-tól. De ez magánvéleményem. Abban sem hiszek, hogy egy enyhe tünetes fertőzés túl hosszú védettséget ad.
6. Féltem az erősebb immunreakciótól, az újrafertőzéstől még jobban. Egyébként az erős tünetes anyukámat nem regisztráltam, csak a napokban, ő 3 hónap után lesz csak oltva.
7. Jajj így nem kapom meg a Pfizert nem ér, mert ha lett volna választási lehetőségem kínaival oltatom magam. De egyébként az álláspontom az volt, hogy amit első körben ajánlanak az lesz.
Én kovid után 3 hónappal kaptam az oltás, a férjem 4 hónappal később, a fiam pedig 5 hónappal utána, azaz nem a betegség után oltattunk közvetlenül. És arról ne is beszéljünk, hogy nem úgy volt, hogy én eldöntöttem, hogy mikor van oltás, hanem felhívott a doki, hogy most.
2 hónappal betegség után oltattam. Sehol nem írták, hogy nem lehet, Pfizer oldalán néztem. Miután elkaptam és nem futhattam semmi nem érdekelt egyébként sem, inkább beadattam, mint újból elkapjam. Abban sem hiszek, hogy hónapokig védett maradok. Azt is mondták nem veszélyesebb a brit. Köszi. Tapasztaltam... De most is oltatnék tisztább fejjel. Legfeljebb nézetnék antitestet előtte.
Amikor a kórházból szabadúltam, kórházi dokinő szerint akár másnap olthattak volna. Körzetim még tegnap is határozottan tiltotta, ki kell várni a 3 hónapot.Én kivárom, amúgy is erős post-covid tüneteim vannak
Értem.
Elmagyaráznátok, hogy betegség után közvetlenül miért oltattok?
Elég sok minden arra utal, hogy az volt. Sportoló vagyok, egy sima betegség után nem lesz 20 ütéssel magasabb pulzusom. Egyből el lettem tiltva, labor+kardiológia után kezdhettem újra. Plusz sehova nem járó család beteg lett pár nappal utánam, nekik pozitív lett a teszt és összes kollégám covidos volt akkor (iskola). 99% covid volt, orvosok is ezt mondták.
De minek? Hisz előtte estél át a covidon, találkozott a szervezeted a vírussal!
Sőt 2 hét alatt még meg sem gyógyultál igazán. A védettségi kártya is fél évig szól. Tehát értelmetlen, és talán még veszélyes is! Az oltás nem gyógyszer!
Nem okoz kovidos tüneteket.
Nekem, a családomnak és az összes ismerősömnek annyi oltás reakciója volt, mint az egyéb oltásoktól szokott lenni.
Karfájdalom, abban a karban, amelyikbe adták.
Kis izom fájdalom ami hamar elmúlt.
Esetleg hőemelkedés.
Nyúzottság/fáradtság.
Az ismeretségi körömben nincs olyan, akinek kovidos tünetei lettek volna az oltástól, pedig nem 3 oltott ismerősöm van.
A fiam ma kapta a második kínait.
Fentről már az az infó jön, hogy az utolsó tünetek vagy negatív teszt után 2 héttel lehet oltatni és eddig azért vártunk 3 hónapot, hogy jusson oltás azoknak, akiknek nincs természetes védettsége;)
Bocsánat: első oltás után már lobogtatja egyik-másik ember, mintha védett lenne.
Védettségi igazolvány...akkor kellene adni, amikor megkapja az illető a második oltást.Első utá
Ti nem olvastok utána a híreknek, a vakcina leírásnak? Kezdettől fogva azt hangoztatják, hogy legalább 3 hónapon belül nem ajánlott, sőt fél évig nem szükséges, mert addig amúgy is védett, aki betegségen átesik. Ne hallgassatok már az ettől eltérő információkra. A gyártó által le van írva, hogy kiknek nem javasolja, és mennyi időn belül.
Gondolkozzatok már!
Ha nem voltál igazoltan covid-os, akkor merész dolog ezt kijelenteni, és félrevezető. Máskor tedd hozzá, hogy valószínűsíthető (nem utólagosan). Milyen tüneteid voltak, amiből erre következtetsz? Mindenképpen érdekes lenne tudni, hogy az oltás miért okoz covidos tüneteket (olyanoknál is, akik már voltak betegek. Nem hiszem, hogy olyan nagy valószínűséggel és olyan sűrűn fertőződhet meg valaki, hogy pont oltás után legyen (megint) covid pozitív, pedig már több ilyen esetről számoltak be itt a fórumon is. És ha okozhat covid tüneteket, akkor az most betegség vagy nem?
Amúgy érdekes, hogy annak ellenére, hogy átestem (semmiféle teszt nem igazolta, de sok jel arra utal) az elsőnél semmi reakció nem volt, második volt ütős;) Volt olyan aki igazoltan fertőzött volt, igaz régebben, mint én (ő november, én február) és semmi reakció nem volt. De olyan is volt szintén novemberi fertőzéssel, hogy elsőtől is lázas lett. Másodikat nem tudom. Mindegyik Pfizer. Nagyban szervezet függő is.
Én is megijedtem, hogy covid. Vasárnap délig voltam nagyon rosszul szombaton oltottak. Ma reggel mindennek keserű íze volt, 10 perce ettem ismét most rendben volt. Tegnap este még kellett lázcsillapító, ma úgy tűnik délben nem lesz rá szükség, remélem este sem. Levertnek sem érzem magam, tudtam jönni dolgozni, bírom a munkát. Nem gondolom úgy, hogy belém oltották a covidot még mielőtt az jönne le, de most sokkal inkább voltak covid-os tüneteim mint covid-nál. Oltásra rosszabbul reagáltam, ez van. Ha már nem lesz gond kb. 36 órával megúsztam. Covid 4 nap enyhe tünet volt láz nélkül.
Sokat nem veszítesz a facebookkal az tény. Nekem sem kellene ilyeneket nézegetni sem ott, sem máshol tudom, csak kíváncsi vagyok több irányú véleményre is. Na de, amikor valami túlmegy egy bizonyos ponton az már nekem is sok!
Hál Isten én nem vagyok Facebookon, így "vak9n vagyok", de legalább megkímélem magam egy csomó megrökönyödéstől az emberi természet felett.
A személyes ismerőseim pedig nagyrészt épeszűek és kb normálisak.
Hú a facebookon már szinte lincshangulat van a védettségi igazolvány nélküli csoportban! Már durva, amit az oltásellenességgel kapcsolatban csinának!
Oltástól volt, többen is panaszkodtak ilyen mellékhatásra. És más covidos tünetre is. Nem értek hozzá, de furcsa, hogy az oltástól covidos tüneteid lesznek. Ez normális?
Szerintem ezt is helye válogatja, van ahol ellenőrzik, van ahol nem.
Az állatkertben elkérték.
:)
Tőlünk az ismerős is elkérte, személyit hozzá nem, hisz ismer, de a kártyát igen, sőt még meg is jegyezte a bajsza alatt, hogy oké oltás miatti kártyák, tehát hogy rajat a dátum nem a lejárati dátum. Gondolom nem akar kockáztatni.
Ellenőrizni egyszerű. Sima QR kód leolvasó bármelyik telefonra letölthető és 2 pillanat ránézni,hogy érvényes-e a kártya.
Délelőtt alacsony volt, mostanra 100 fölé ment. 100-115 között szokott lenni mindig.
Szerintem ha nem lesznek razziak, nem is fognak. Ahogy maszkot se vette senki komokyan