Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
21580. forrest2010 (válaszként erre: 21577. - New(l))
2021. máj. 14. 09:08
... miből ?! volt kiöregedőben ?! 38 évesen ?! soha semmire nincsen késő ! ... igaz h itt a főváros mellett mindig könnyebben lehetett találni valamilyen munkát , de amikor régen láttam a Körúton a rengeteg bezárt lemeszelt üzlet kirakatát , fel se fogtam még h azokban zárás előtt emberek dolgoztak , sajnos azóta még többet romlott minden :(
21579. New(l) (válaszként erre: 21578. - Channa*)
2021. máj. 14. 09:05

Nekem a túlképzettet konkrétan megmondták. Van ahol bértábla van, és meg kell(ene) adni a magasabb bért, azt pedig nem akarják/tudják kifizetni.

Illetve ismerőseim is mesélték, hogy amikor megüresedett egy állás, úgy szólt a főnökség, hogy ha tudnak ajánlani valakit tegyék meg, de ne legyen "agyoniskolázott". Úgyhogy nem a kisujjából szopja az ember ezt.

21578. Channa* (válaszként erre: 21576. - Forrest2010)
2021. máj. 14. 09:02

Nem tudom, hogy honnan veszi valaki, hogy túlképzett, mert ugye ezt nem mondják, ahogy mást sem, csak egyszerűen nem hívják az embert interjúra és kész.

Tehát, én senkinek nem hiszem el, hogy azt mondták túlképzett vagyok, túl idős, túl fiatal, kevés a gyakorlatom, stb., mert ez mind kiderül az önéletrajzból.

Én sem tudom a valódi okokat amikor sikertelenül jelenkezek állásokra, egyszerűen csak azt gondolom, hogy a korom miatt, de még senki nem mondta egy interjú után, hogy ezért nem vesznek fel, azaz hazudok, mert amikor 24 évesen jelentkeztem egy állásra vezérünk szervezetéhez, akkor behívtak interjúra és valószínű, hogy nem voltam szimpatikus az interjúztatónak, mert közölte, hogy fiatalabbra gondoltak, én meg megkérdeztem, hogy akkor miért hívtak be, hiszen az önéletrajzomból egyértelműen kiderül, hogy 24 éves vagyok;)

Úgy 2 éve beszélgettem egy HR-essel, és ő mondta nekem, hogy a legtöbb állásra azért nem vesznek fel, nem hívnak be interjúra, mert sok fiatal fele annyiért elvállalja, ők könnyebben beilleszthetők a csapatba, mert még nincs kialakult egyéniségük, így olyanná formálják őket, amilyet akarnak.

Tehát, nem csak a fiataloknak nehéz a kovid idején, hanem mindenkinek, de előtte sem volt egyszerű. Ezt viszont csak az tudja, aki benne van és el nem tudja képzelni, hogy valóban nem vesznek fel sehová. Nem arról van szó, hogy a diplomás nem vállalna egy takarítónői melót, hanem arról, hogy még egy interjúra sem kap esélyt, nemhogy a takarítónői munkára.

Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy fennhordjuk az orrunkat és nem akarunk más munkát, csak a diplománkhoz kapcsolódót, és tudom, hogy el sem hiszitek, hogy nem így van;)

Engem egyszer behívott egy könyvelőcég vezetője interjúra, csak azért, hogy megnézze és megkérdezze, hogy miért nem bankba akarok dolgozni. Mondtam neki, hogy ezért kár volt egymás idejét rabolni;)

Munkahely teremtés: Még is mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy teremtsünk munkahelyet? Milyet? Neked van ötleted? Mert nekem még arra sincs ötletem, hogy mit lenne értelme tanulni, nemhogy még munkahelyet is teremtsek.

A kényszervállalkozásoknak sok értelmét nem látom, olyan munkahely kell, amiből meg is lehet élni, nem csak veszteséget termelni.

Szerintem egy többszázezredik webboltra sincs szükség, ahogy én pl. kőműves munkát sem tudok vállalni, hát akkor?

Esetleg elmondhatnád az ötleteidet, ha már azt gondolod, hogy sokan inkább otthon vakarják a feneküket, ahelyett, hogy elmennének segédmunkásnak...;)

21577. New(l) (válaszként erre: 21576. - Forrest2010)
2021. máj. 14. 08:42

Dehogy bántottál, én reagáltam erősebben, elnézést, még nem tudtam teljesen hátam mögött hagyni ezt az időszakot, de most már előre kell nézni.

Igazad van, sosem volt ez könnyű, Anyám kb. 20 évvel ezelőtt járta meg ezt a kálváriát, de akkor még nem volt polkorrektség (ha-ha), és simán az arcába mondták, hogy 38 évesen már kiöregedőben van. :D

21576. forrest2010 (válaszként erre: 21574. - New(l))
2021. máj. 14. 08:35
... persze !! nem is kell magyarázkodni ! ez a " munkahely-teremtés " dolog nem is 1 mai keletű , van annak már több mint 10 éve ! h a férjem kollégájának a fia azzal küszködött h nem veszik fel sehova , olyan indokkal h : túlképzett ! nyilván h most a covid idején + milliószor nehezebb minden ! tényleg sokunknak halvány fogalma sincsen róla h mi megy manapság ?! sajnálom is a mai fiatalokat h akinek kijut annak nagyon kijut a nehezéből :( remélem h nem bántottalak meg ?! nem annak szántam !
21575. New(l) (válaszként erre: 21571. - Forrest2010)
2021. máj. 14. 08:20

Én is így voltam vele, ezért dolgoztam raktárban, és adtam be szinte már bárhova a pályázatomat. Más kérdés, hogy egy friss munkahelyen, teljes idős állásban hogyan mész el adott esetben interjúra. Mert hát nagyon nem illik kéreckedni próbaidő alatt...:/

A tanuláshoz még annyit akartam írni, hogy másfél éve is szerettem volna új szakmát tanulni, de az azért ment füstbe, mert a gyakorlati hely az utolsó pillanatban visszamondta, így el sem tudtam kezdeni a képzést, ott ugyanis feltétel a gyakorlati hely megléte (ami nekem egyúttal teljes állás is lett volna). Az volt a mázlim, hogy a képzési hely visszautalta az előre kifizetett tandíjat, de így is ott álltam, hogy nincs melóhelyem. Na ilyen szépen bántak el velem akkor is. Most meg egész egyszerűen nem volt fölösleges pénzem tanulni. Mert nekem vagy pénzem van és időm nincs, vagy időm van és lóvém nincs. :)))

21574. New(l) (válaszként erre: 21570. - Forrest2010)
2021. máj. 14. 08:14

Azért ez covid idején pláne nem volt olyan egyszerű, hogy "teremtek" magamnak lehetőséget. Ha nincs ismerősöd, aki betolja a jó helyre az önéletrajzodat vagy szól két szót az érdekedben, hosszú ideig tart, hogy utcáról fölvegyenek. Nekem végül sikerült, de borzalmas időszak volt.

A diplomám egy szférához kötődik, ahol elvben értékelni kellene, de a gyakorlat nem ezt mutatja, ez pedig politika, szóval nem fejthetem ki. Sajnos nem informatikus vagy programozó vagyok, viszont nem is büfé szakos diplomám van.

Letagadni meg...egyrészt nagyon gyorsan fény derül rá, másrészt akkor hogyan magyarázom az önéletrajzomban lévő eddigi állásaimat? Ugyanis azonnal lerí, hogy nem középfokú a bementeli feltétel egyikhez sem.

Mindegy, nem akarok többet ezen témázni, aki nem volt benne, fogalma sincs, mi megy manapság, én pedig nem szeretek magyarázkodni.

21573. forrest2010 (válaszként erre: 21567. - Globus)
2021. máj. 14. 07:49

... tuti h ebbe nem kevés igazság van ! h " nem hallgatják meg ... " egyik idős mami takarítani járt régen olyan idősebb emberekhez akiknek igényük és pénzük volt rá ! aztán , mikor odament hozzájuk , mondta neki a mami h hagyja a fenébe a takarítást ! beszélgessenek !!! :) :)

... a lányom sokszor panaszkodott h az ajándékboltba úgy mennek sokszor idősebb emberkék beszélgetni h nem akarnak venni semmit , csak beszélgetnének , dehát ezt 1 alkalmazott ritkán engedheti + magának ! főleg ha még vevő is van ott , akivel foglalkoznia kellene !

21572. Channa* (válaszként erre: 21569. - Nikice)
2021. máj. 14. 07:41

Sokat nem értem a hiányos önéletrajzommal sem;)

Igen, a bizonytalanság a legrosszabb.

Én simán elvoltam 3 hónapig, mert végre pihenhetek, megcsinálhatok mindent kényelmesen otthon, stb.

De a 4. hónapban már kezdtem aggódni, és nem feleslegesen. Meg is lett az eredménye, mert beindult a pm. betegségem és műtét lett a vége...

21571. forrest2010 (válaszként erre: 21570. - Forrest2010)
2021. máj. 14. 07:35
... végülis ez a srác ment az apjával füvet nyírni , h azért legyen valami bevétele ! az akármilyen kereseti lehetőség mellett azért még mindig megtalálhatja a neki való munkát is amivel még hasznosíthatja a megszerzett tudását is ! átmenetileg akármilyen munka , amivel a mindennapit előtudja teremteni jobb , mint belezakkanni a reménytelenségbe , a semmittevésbe !
21570. forrest2010 (válaszként erre: 21549. - New(l))
2021. máj. 14. 07:31

... ha van hozzá energiád ? és pláne lehetőséged ? akkor tanulj ki 1 új szakmát ha még ennyire fiatal vagy ? akkor előtted még az egész élet !!

... nem értek hozzá , ha nem kötöd az orrukra ? h neked diplomád ? és nyelvvizsgáid vannak ? akkor ők mindenképpen megtudják ?

... a férjem egyik kollégája taníttatta a fiát , végül nem alkalmazták , mert szintén nem akarták megfizetni azt a végzettséget , amit ő megszerzett , nem tudták / v nem akarták :( / neki azt a bért megadni amikre jogosult lehetett volna a papírjai alapján :(

... de ... én nem is azon akadtam 1x ki h 1 emberke aki 4 !!!! diplomával rendelkezik , + a nyelvvizsgáival , nem tudott elhelyezkedni ?!!! hanem h 1 ilyen végzettségű valaki hogy a manóba h nem tud teremteni magának valami munkalehetőséget ?!

21569. Nikice (válaszként erre: 21552. - Channa*)
2021. máj. 14. 06:53

22 voltam, amikor a fiamat oviba irattam, onnantól 2 hétig voltam munkanélküli. Azóta sem. Na de a szépsége, hogy nem tudod, hogy ez két hét, vagy két év. Ha tudom, felteszem a lábam, csokit eszek és csajos filmeket nézek - erre már nem emlékeznék ilyen élénken. De így elég meghatarozó időszak lett.

Szóval a bizonytalanságnál rosszabb nincs. Abba nem találsz kapaszkodót. Le a kalappal, aki ekkorát tud fordítani, kitanul mást. Egyre szerencsésebbnek érzem magam....

Sajnálom, aki magasabban kvalifikált és azt le kell tagadnia :(

21568. eandi78 (válaszként erre: 21566. - Channa*)
2021. máj. 13. 20:37
Dietetikus szeretnék lenni, de ahhoz is diploma kell. Az nem menne. Nem tanulás miatt. A legutóbbi diplomámnál annyira pofára ment minden, hogy végleg kiábrándultam. Szerintem a váltást is azért húzom. A mostani környezetemtől már tudom mit várjak, még akkor is, ha néha így is pofára esek, nehezen tudnék beilleszkedni már. Magántanítványokból meg nem lehet megélni. Edző is lehetnék, de nem vagyok sztár influencer ultrafutó, hogy mindenki engem válasszon :D Sokan olyan feladatokra keresnek edzőt, amihez nem kell. Most leginkább edzői suli vonz, de csak az én fejlődésemre.
21567. globus (válaszként erre: 21566. - Channa*)
2021. máj. 13. 19:52
Hagyod őket beszélni :) Legtöbb embernek az a baja, hogy nem hallgatják meg. Egy jó kibeszélés többet ér az orvosságnál.
21566. Channa* (válaszként erre: 21565. - Eandi78)
2021. máj. 13. 19:50

Csak bízok benne, hogy nem kell nyugdíjig ismét állást keresnem, mert már teljesen esélytelen leszek. Ezért gondolkodok másik szakmán...

Régen azt terveztem, hogy kitanulom a pszichológus szakmát és tök jól el leszek ott idős koromba, csak hallgatom a pácienseket és közben rajzolgatok:DDD

De már nincs kedvem egy újabb diplomát megszerezni...

21565. eandi78 (válaszként erre: 21552. - Channa*)
2021. máj. 13. 19:15
Én is így vagyok ezzel :( Váltani szeretnék, de már semmihez nem értek. Mennénk én boltba is polcot pakolni. Informatikában is mindig azt mondják hiány van. Vajon hova kellenék? Illetve a tudásom is elavult lesz lassan.
21564. Channa* (válaszként erre: 21561. - 71ddaa07fa)
2021. máj. 13. 18:20

Az őszi meccs után volt emelkedés?

Már nem emlékszek rá....

21563. Channa* (válaszként erre: 21558. - L.luiselotte)
2021. máj. 13. 18:19

Én már lassan nem merek ilyeneket írni.

Múlt héten is és ezen a héten is voltam fogászaton, illetve havonta 2 alkalommal voltam januártól, de soha senkit nem érdekelt a negatív teszt, nem kérnek védettségit, csak lázmérés és nyomtatvány kitöltés van, ennyi, utána megyek a váróba a többi x ember közé, a rendelőben már maszk nélkül vagyok.

Múlt héten, pont bent volt egy néni is velem és sorolta a dokinak a tüneteit, én meg mondtam, hogy szerintem a néni koronás, de senkit nem izgatott, annyit mondtak, hogy ők nem voltak koronások, nem tudják, hogy milyen tünetek vannak...

21562. Channa* (válaszként erre: 21556. - Andi6020)
2021. máj. 13. 18:15

Hát szerintem fogalmuk sincs, hogy befolyásolja e.

Én voltam teszten fogmosás, evés-ivás nélkül is, és fogmosás után, kávé és kaja után, rágózva.

Minden alkalommal azt mutatta, amit kellett, pedig le is szúrtak, hogy a kávézással lemostam a vírust a torkomról. Hát nem sikerült, mert pozitív lettem...

21561. 71ddaa07fa (válaszként erre: 21557. - _Berry_)
2021. máj. 13. 18:14

Senki sem tud semmi biztosat, csak találgatnak. A hétvégi, vagy a hét eleji adatok, azért mutatnak kevesebb fertőzöttet, mert valamelyik labor nem jelent időben, ez aztán a későbbi napokon jelenik meg. Egyébként összehasonlítva az egy héttel ezelőtti adatokkal, minden nap látható némi, pár száz csökkenés a napi betegek számában. Illetve, a kórházakban lévő egyre kevesebb beteg is azt mutatja, kicsit fellélegezhetünk.

Én továbbra is az EB-től tartok, mikor azért jönnek ide, majd külföldről is szurkolók, nehogy ők hurcoljanak be valamit.

21560. _Berry_ (válaszként erre: 21559. - Kori54)
2021. máj. 13. 16:40
A tervezett műtétek előtt kérnek vagy igazolást vagy tesztet, amit az oltatlan maga fizethet (kivéve, ha nem oltható).
21559. kori54 (válaszként erre: 21558. - L.luiselotte)
2021. máj. 13. 14:16
Az egészségügyben mindenkit ellátnak függetlenül attól, hogy oltatta e magát vagy nem :) Étterem, szórakozó hely, tömegesen látogatható helyeken stb kell kérniük a kártyát.
2021. máj. 13. 13:49
Ma volt kisebb eü beavatozásom, fülfelszúrás. Kedden kértem időpontot, mára kaptam. CSak azért irok a topicba, hogy a hirekben irtakkal ellentétben senki nem kért tőlem védettségi igazolványt vagy tesztet, rá sem kérdetek, hogy voltam-e koronás, katonák megmérték a lázamat belépéskor, ennyi.Az adott szakrendelőben nagyon kevesen voltak minden osztályon.
21557. _Berry_ (válaszként erre: 21542. - Channa*)
2021. máj. 13. 13:46
Hát nem tudom, de ha ezzel a Rusvaival kapcsolatban olvasok egy cikket, akkor az jut eszembe, hogy úgy tippelget, mint mások a szerencsejátékokon. Egyik héten ezt mondja, másik héten meg azt. Beharangozta az indiai mutánst, aztán meg azt mondta, hogy ott, ahol a brit megjelent, ott nem kell tartani tőle, miközben meg Angliában most azt elemezgetik, hogy hogyan nyissanak tovább, mert nőtt az indiaival fertőzöttek száma. Nálunk is hét elején csökkenőben volt a fertőzöttek száma, most megint emelkedett. Nyilván ebben a bulik is szerepet játszanak. Valószínű, hogy nyáron nem lesz durvulás, mert sokan mennek nyaralni, állítólag már most is tele vannak foglalással a szállodák pünkösdre. Majd meglátjuk, hogy május végétől a nagy esküvők mit hoznak.
21556. andi6020 (válaszként erre: 21553. - Channa*)
2021. máj. 13. 13:27
Valamiért csak nem lehet enni inni fogat mosni stb.
21555. andi6020 (válaszként erre: 21553. - Channa*)
2021. máj. 13. 13:26
Mondjuk gondolom nem a mentol a lényeg, hanem a torokfertőtlenítő.
21554. andi6020 (válaszként erre: 21553. - Channa*)
2021. máj. 13. 13:21
Dehogy vagyok. Semmi bajom. Utazáshoz kell a teszt.
21553. Channa* (válaszként erre: 21551. - Andi6020)
2021. máj. 13. 12:58

Beteg vagy? Miért akarsz úgy tesztelni, hogy mentolost szopogatsz?

Szerintem nem befolyásolja a teszt eredményét az evés-ivás-mentoloscucc...

21552. Channa* (válaszként erre: 21549. - New(l))
2021. máj. 13. 12:56

Hát ez az!

Én első alkalommal 40 évesen tapasztaltam meg a munkanélküliséget.

Addig kapkodtak értem, azóta egyre kevésbé, és ha nem lenne ismeretségem a szakmámban, akkor fogalmam sincs, hogy mit tudnék dolgozni, mert hiába van diplomám, nyelvvizsgám, hatalmas tapasztalatom bankban és banki informatikába, jellemzően fiatal fiúkat akarnak alkalmazni és harmad annyi fizetésért, mint amit nekem fizetnek.

Máshová meg nem vesznek fel, pedig már van olyan önéletrajzom is, ahol még érettségim sincs;)

Kereskedelembe nem csak a korom miatt nem kellek, hanem azért sem, mert nincs kereskedelmi végzettségem.

Én is gondolkodtam már azon, hogy kellene valami új szakmát tanulnom, na de az én koromban 53 évesen, kezdőként...

Sokat beszélgetek 30 körüli fiatalokkal. Pl. van egy lány, aki 32 éves és kisboltban eladó, mellette van diplomája, de sosem kapott még esélyt a diplomás szakmájában, mert nincs gyakorlata. Interjúra nem jut el, mert az önéletrajzába nincs egyetlen egy szakmai munkaköre sem, csak a kisbolti eladói állása. Hát persze, hogy nem őt fogják behívni...

21551. andi6020 (válaszként erre: 21539. - Channa*)
2021. máj. 13. 11:40
Akkor én elszopok előtte egy sztrepszilszt 😁😁
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook