Kismamák magas vérnyomással (beszélgetés)
Én is azt gondoltam, mikor Vicus írta a 160-at, h én már nem élnék.
110-nél már nem tok feküdni, mert rosszabb.
de hogy mitől, azt én is passzolom :/
Nekem ink a pulzus volt magas terhesség előtt is..és érdekes: sose napközben.
Lefekvés után kb 1 órával arra ébredtem, h kiugrik a szivem.
Én gyógyszertárban veszem, mert amelyikben én veszem, a gyógyszerész foglalkozik a forgalmazásával, lehet, hogy Angi már küldött is Neked privit róla... :-)
Én most napi 4X1 cordaflexet és 3X1 dopegytet szedek, de nagyon sokáig tudtam húzni csak a cardio porral, hogy ne kelljen semmit se szedjek, ha jól emlékszem, valahogy a 27. hét környékén kezdtem el gyógyszert szedni, pedig a 20. héten ugrott ki először igazán és a cardio porig le sem ment, épp karácsonykor.
Hol lehet kapni? Gyógyszertárban?
Én 2x1 dopegytet szedek...ha el nem felejtem.
De a reggelit el szoktam. csak akkor veszem be, ha carul vagyok, mert sokat ront a közérzetemen nap közben.
Vérnyomásom kb rendben van...
Én sok tanácsot sztem nem adtam, uh az egész köszönet Vicusé :D
Ezmiez a Cardio???
Am...mostanában megkérdezik, hogy vagyok,rávágom, h szarul! és megvonom a vállam.
Röhögnek és ennyi.
Úgy se tudnának mit csinálni, nekem kell megbírkózni vele és ennyi :)
de a legtöbb embert nem is érdekli. csak azért kérdeznek, h beszéljenek, de a válaszra nem is kíváncsiak.
:D
Itt kötelező is :)
De ez nem panasz, csak tényközlés :D
Az olyan emberekkel nem kell foglalkozni... Szerintem senki baja sem semmi (na jó, ha valakinek az a legnagyobb, hogy letört a műkörme, vagy hogy nem bír aludni a pocakjától, akkora... :-D). Abban meg igazad van, hogy semmi sem tökéletes, mindig van valami, hol kisebb, hol nagyobb zavaró tényező.
Úgy vágtunk egyébként bele ebbe a terhességbe, hogy számítottunk rá, kórházba kell feküdnöm. Az orvosom azt mondta, hogy a nagykönyv szerint másodjára súlyosabb lesz a toxémiám, mert rárakódásos toxémiára gyanakodtak. Hála Istennek, eddig azért elég jól tudtam kordában tartani a dolgokat, de azt mondom, sokat segítenek a tapasztalatok is már nekem! Például az, hogy vasárnap este, a 166-os vérnyomással nem hívtam azonnal az orvosomat, hanem vártam kicsit, mert tapasztaltam már Hangánál, hogy azért az esetek többségében lemegy magától, így megúsztam a kórházat most. De természetesen ha azt tapasztalom, hogy már folyamatosan rossz, nem kockáztatok és irány a kórház.
Szóval most nagyon örülök, hogy enyhébb lefolyású ez az egész! :-)
Azért nem szeretek panaszkodni, mert észrevettem az embereken, h mindig annak "sírnak" akinek rosszabb, mint nekik.
Ezt ne arra értsétek, h valaki mondja, h fáj valamije, vagy aggasztja valami, hanem arra, mikor leszólja más baját, h az semmi, bezzeg az övé!!!!
Én szerencsés vagyok, van 4 gyönyörű és egészséges gyerekem, akik imádnak és akiket imádok. Van egy jó férjem, aki mindig dolgozik és nem úszunk az adósságban.
És van egy tágabb családom, de ezt a témát a vérnyomásom miatt hanyagoljuk :D
Semmi sem tökéletes, de mindig van rosszabb(sajnos )
Olvastam, Vicus a cikkeidet...ezek után meg pláne egy szavam sincs :(
De azért...ha most alakult volna úgy, mint Hangával, rosszabb lenne, mert már ő is megszenvedné, h sokat nem vagy otthon .
És most jobban állsz, mint nála, ugye?
Azért nem semmiség, és ugye mindenkinek a maga baja a legnagyobb... Persze néha az ember észbe kap, hogy másnak rosszabb, de szerintem képtelenség úgy élni, hogy mindig mások legyenek a mércéink.
Panaszkodni meg szabad, sőt kötelező! :-) Inkább panaszkodd ki magad itt, nekünk, mint hogy a vérnyomásod menjen fel!!! ;-)
Úgy tekintem :)
Nem is nagyon panaszkodok, mert ez a meddőséghez, lombikhoz, beteg babához és hasonló rossz dolgokhoz képest igazán semmiség.
A cikket olvasom :)
Sajnos én is így érzek mostanában... :-( Én hármat szerettem volna világ életemben, de nem tudom, lenne-e bátorságom belevágni még egyszer. Ugyan ez most kevésbé rémes terhesség, mint amilyen a Lányommal volt (írtam róla cikket, ha érdekel...), de ez sem piskóta, és most más is jött a vérnyomás mellé.
Tekintsd úgy, hogy szerencsés vagy, hogy csak az 5-nél érzed azt, hogy terhes vagy. ;-)
Én azt mondom. ha fiú, ha lány, nekem ő az utolsó, mert most valóban TERHES vagyok.
A cukron kívül minden összejött :(
Szeretném felnevelni a meglévőket, nem pedig rámenni egy esetlegesre.
Naagyon...és nem csak én :)
Apa azt mondta, ha ez is fiú, világgá megy :D
Most jönni akar velem uh-ra, pedig eddig sose volt :)
További ajánlott fórumok:
- Terhességi magas vérnyomás
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Magas vérnyomásra melyik gyógyszer vált be?
- 10 hetes kismamaként folyamatosan fáj a fejem, az orvos szerint az alacsony vérnyomás miatt. De a kávé nem emeli.Tud valaki valami ötletet?
- A kismamak hamarabb megerzik a fronthatast? Ilyenkor felmehet a vernyomasunk?
- Magas vérnyomásos kismamák ide