Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismamák magas vérnyomással fórum

Kismamák magas vérnyomással (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
780. vvicus (válaszként erre: 779. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 13:48
Fekve én is rosszabbul bírom! Amikor a mostani terhességgel bent jártam a kórházban és vérnyomást mértek, ami tök jó volt, de a pulzusom 138-as volt, megint ledöbbentek, hívták gyorsan a dokimat. Pedig nem is éreztem magam olyan rosszul vele, mint amikor fekve 110-120. Én arra tudok gondolni, hogy azért rosszabb fekve, mert akkor hallom és nagyon érzem a szívemet, míg ha felkelek és tevékenykedek, kevésbé igaz az előbbi kettő. Persze kellemetlen olyankor is, meg alig kapok levegőt, de jobban tolerálom úgy.
779. zsakagi
2012. márc. 29. 13:08

Én is azt gondoltam, mikor Vicus írta a 160-at, h én már nem élnék.

110-nél már nem tok feküdni, mert rosszabb.

de hogy mitől, azt én is passzolom :/

778. Angica27 (válaszként erre: 777. - Vvicus)
2012. márc. 29. 13:08
Szerencsére sikerült és ez a lényeg ;) :)
777. vvicus (válaszként erre: 776. - Angica27)
2012. márc. 29. 13:07
Őszintén? :-D Én sem... :-) Amikor a mentő vitt, csak azért imádkoztam, hogy ha én belepusztulok is abba, Hangának ne legyen baja! És tényleg az a fura, hogy ha most 120 a pulzusom, de akár 110, én is nagyon rosszul érzem magam, és olyankor tényleg nem tudom, hogy hogyan sikerült túlélni, meg az eszméletemnél maradni.
776. Angica27 (válaszként erre: 774. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 13:02
Az sem jobb :( én nem is tudom vicus hogy birta azokat az elképesztően magasakat, én 110 körül nagyon rosszul érzem már magam :(
775. vvicus (válaszként erre: 774. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 12:57
A magas pulzus összevissza jön rám, és még csak nem is tudom beazonosítani, miért, mert tényleg annyira szabálytalan a dolog. Azt tudom, hogy a cordaflex megszaporázza, de hogy máskor miért, arra már nincs magyarázatom...
774. zsakagi (válaszként erre: 773. - Vvicus)
2012. márc. 29. 12:54

Nekem ink a pulzus volt magas terhesség előtt is..és érdekes: sose napközben.

Lefekvés után kb 1 órával arra ébredtem, h kiugrik a szivem.

773. vvicus (válaszként erre: 770. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 12:50

Én gyógyszertárban veszem, mert amelyikben én veszem, a gyógyszerész foglalkozik a forgalmazásával, lehet, hogy Angi már küldött is Neked privit róla... :-)

Én most napi 4X1 cordaflexet és 3X1 dopegytet szedek, de nagyon sokáig tudtam húzni csak a cardio porral, hogy ne kelljen semmit se szedjek, ha jól emlékszem, valahogy a 27. hét környékén kezdtem el gyógyszert szedni, pedig a 20. héten ugrott ki először igazán és a cardio porig le sem ment, épp karácsonykor.

772. vvicus (válaszként erre: 767. - Angica27)
2012. márc. 29. 12:47
JAj, ne hülyéskedj már, úgy örültem, hogy Neked is segített!!! :-D Én is megittam most a mai adagot. :-)
771. Angica27 (válaszként erre: 770. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 12:44
Nem gyógyszertárba, bár azt szem vicus ott vette ha érdekel konkrétan leirom privibe , hogy én kitől vettem :) az jó , hogy rendben van 2*1 től is.. :) nekem már egyből 3*1 el indított a belgyógyász, mert a terhesség előtt is kellett már kezelni vele, volt olyan , hogy egy kis lépcsőzőgépezés után ami kb 15 perc volt 225 öt mértem :S szóval most ahoz képes totál jó vagyok ;) de persze ez mind a terhesség előtt volt.
770. zsakagi
2012. márc. 29. 12:41

Hol lehet kapni? Gyógyszertárban?

Én 2x1 dopegytet szedek...ha el nem felejtem.

De a reggelit el szoktam. csak akkor veszem be, ha carul vagyok, mert sokat ront a közérzetemen nap közben.

Vérnyomásom kb rendben van...

769. Angica27 (válaszként erre: 768. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 12:31
A cardio egy étrend kiegészitő por amiről szerintem csak privibe beszélhetünk konkrétabban. Nagyon szuperül beállította a vérnyomásom . 3*1,5dopegytet szedtem és azzal is alig akart 140 alá menni az értékem :( elkezdtem szedni és pár nap múlva olyanokat mértem, hogy nem hittem a szememnek 98/60 a legtöbb 110 volt :) így elhagyhattam a gyógyszerből , most napi 3*1 -t szedek és így is szinten van :) plusz a cardió meg egy egy fokhagyma tabi :)
768. zsakagi (válaszként erre: 766. - Angica27)
2012. márc. 29. 12:27

Én sok tanácsot sztem nem adtam, uh az egész köszönet Vicusé :D

Ezmiez a Cardio???

2012. márc. 29. 12:25
Nem is beszélve Vicus remek tanácsáról a cardióval kapcsolatban :) az borzasztóan sokat segített :) egyszer valahogy meghálálom neki :* :) ;)
766. Angica27 (válaszként erre: 765. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 12:24
Én meg pont az ellenkezőjét szoktam :) mindig ha kérdezik "mizujs" csak rávágom , hogy minden okés szuperül vagyunk :) igy nem kell magyarázkodnom :) Nektek itt elmondom , hogy épp mi a helyzet, mert tudom ti is hasonló cipőben jártok és a sajnálkozás helyett hasznos tanácsokat kapok :) Köszi nektek érte :)
765. zsakagi
2012. márc. 29. 12:06

Am...mostanában megkérdezik, hogy vagyok,rávágom, h szarul! és megvonom a vállam.

Röhögnek és ennyi.

Úgy se tudnának mit csinálni, nekem kell megbírkózni vele és ennyi :)

de a legtöbb embert nem is érdekli. csak azért kérdeznek, h beszéljenek, de a válaszra nem is kíváncsiak.

764. zsakagi
2012. márc. 29. 12:01

:D

Itt kötelező is :)

De ez nem panasz, csak tényközlés :D

763. vvicus (válaszként erre: 762. - Angica27)
2012. márc. 29. 11:58
ja, amúgy én sem szoktam panaszkodni már senkinek... :-D Amikor kérdik, hogy vagyok, akkor mindig azt mondom, hagyjuk, mert panaszkodni nem akarok. :-) Mert tényleg nem akarok. De ez itt egy ilyen fórum!
762. Angica27 (válaszként erre: 760. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 11:55
A panaszkodásról nekem is ugyan az a véleményem mint neked :) De komolyan mondom, hogy számomra nagyon sokat jelent , hogy rátok találtam itt. Sokszor kapok megnyugtatást , ha baj van akkor jó tanácsot :) Biztos , hogy a vérnyomásunknak is sokat tesz pozitív értelemben ez a fórum :)
761. vvicus (válaszként erre: 760. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 11:53

Az olyan emberekkel nem kell foglalkozni... Szerintem senki baja sem semmi (na jó, ha valakinek az a legnagyobb, hogy letört a műkörme, vagy hogy nem bír aludni a pocakjától, akkora... :-D). Abban meg igazad van, hogy semmi sem tökéletes, mindig van valami, hol kisebb, hol nagyobb zavaró tényező.

Úgy vágtunk egyébként bele ebbe a terhességbe, hogy számítottunk rá, kórházba kell feküdnöm. Az orvosom azt mondta, hogy a nagykönyv szerint másodjára súlyosabb lesz a toxémiám, mert rárakódásos toxémiára gyanakodtak. Hála Istennek, eddig azért elég jól tudtam kordában tartani a dolgokat, de azt mondom, sokat segítenek a tapasztalatok is már nekem! Például az, hogy vasárnap este, a 166-os vérnyomással nem hívtam azonnal az orvosomat, hanem vártam kicsit, mert tapasztaltam már Hangánál, hogy azért az esetek többségében lemegy magától, így megúsztam a kórházat most. De természetesen ha azt tapasztalom, hogy már folyamatosan rossz, nem kockáztatok és irány a kórház.

Szóval most nagyon örülök, hogy enyhébb lefolyású ez az egész! :-)

760. zsakagi
2012. márc. 29. 11:45

Azért nem szeretek panaszkodni, mert észrevettem az embereken, h mindig annak "sírnak" akinek rosszabb, mint nekik.

Ezt ne arra értsétek, h valaki mondja, h fáj valamije, vagy aggasztja valami, hanem arra, mikor leszólja más baját, h az semmi, bezzeg az övé!!!!

Én szerencsés vagyok, van 4 gyönyörű és egészséges gyerekem, akik imádnak és akiket imádok. Van egy jó férjem, aki mindig dolgozik és nem úszunk az adósságban.

És van egy tágabb családom, de ezt a témát a vérnyomásom miatt hanyagoljuk :D

Semmi sem tökéletes, de mindig van rosszabb(sajnos )

Olvastam, Vicus a cikkeidet...ezek után meg pláne egy szavam sincs :(

De azért...ha most alakult volna úgy, mint Hangával, rosszabb lenne, mert már ő is megszenvedné, h sokat nem vagy otthon .

És most jobban állsz, mint nála, ugye?

759. vvicus (válaszként erre: 758. - Böbe071)
2012. márc. 29. 11:39
szia, köszi, vagyogatok, voltam már jobban is, de nem vészes! :-) És Ti?
2012. márc. 29. 11:39
Sziasztok) Szia vicusom Jol vagy?
757. vvicus (válaszként erre: 756. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 11:35

Azért nem semmiség, és ugye mindenkinek a maga baja a legnagyobb... Persze néha az ember észbe kap, hogy másnak rosszabb, de szerintem képtelenség úgy élni, hogy mindig mások legyenek a mércéink.

Panaszkodni meg szabad, sőt kötelező! :-) Inkább panaszkodd ki magad itt, nekünk, mint hogy a vérnyomásod menjen fel!!! ;-)

756. zsakagi (válaszként erre: 755. - Vvicus)
2012. márc. 29. 11:30

Úgy tekintem :)

Nem is nagyon panaszkodok, mert ez a meddőséghez, lombikhoz, beteg babához és hasonló rossz dolgokhoz képest igazán semmiség.

A cikket olvasom :)

755. vvicus (válaszként erre: 754. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 11:25

Sajnos én is így érzek mostanában... :-( Én hármat szerettem volna világ életemben, de nem tudom, lenne-e bátorságom belevágni még egyszer. Ugyan ez most kevésbé rémes terhesség, mint amilyen a Lányommal volt (írtam róla cikket, ha érdekel...), de ez sem piskóta, és most más is jött a vérnyomás mellé.

Tekintsd úgy, hogy szerencsés vagy, hogy csak az 5-nél érzed azt, hogy terhes vagy. ;-)

754. zsakagi (válaszként erre: 753. - Vvicus)
2012. márc. 29. 11:22

Én azt mondom. ha fiú, ha lány, nekem ő az utolsó, mert most valóban TERHES vagyok.

A cukron kívül minden összejött :(

Szeretném felnevelni a meglévőket, nem pedig rámenni egy esetlegesre.

753. vvicus (válaszként erre: 752. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 11:15
Kicsit off, és nem is hangulatrombolásnak írom, de a szomszédunkban van egy nő, van 4 fia, kb. egyszerre lettünk most terhesek, nagyon lányt szeretett volna, de sajnos félidőben meghalt a babája, a nyakára tekeredett a köldökzsinór... :-( Akkor lett nekem is rossz a vérnyomásom, egyidős terhesek voltunk, engem is megviselt. De azt mondta, nem adja fel, újra próbálkozni fognak. Hát le a kalappal, én tuti nem vágnék bele újra ezek után, na meg 38 éves már.
752. zsakagi (válaszként erre: 751. - Vvicus)
2012. márc. 29. 11:10

Naagyon...és nem csak én :)

Apa azt mondta, ha ez is fiú, világgá megy :D

Most jönni akar velem uh-ra, pedig eddig sose volt :)

751. vvicus (válaszként erre: 748. - Zsakagi)
2012. márc. 29. 11:02
igen, azt hiszem, április 13. :-) Nagyon lányt szeretnél, gondolom... :-)
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook