Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Szwep napot lanyok.
En nemtudok aludni a hetem. Tegnap ejszak a arra keltem, hogy csurom viz vagyok. Szet izzadtam magam pedig Jani szerint a futes sem ment.
Nemvagyok pedig ideges. Szerintem ez a z ido is. Nagyon fuj a szel ejszakanket.
Remelem mindenki jol van. :)
Szep napot mindenkinek.
Adali: fényképező, popsi törlő, kis takaró a babának,vastag ruha amiben hazahozzátok.
Cirbolya, Anyapocak: nálatok nem zavart be az óraátállítás??nálunk totálisan:(
jo reggelt lanyok.
ugy latom, ez egy horkolos ejszaka volt :) en is tobbszor felebredtem, hogy a parom horkol mellettem + megint elkezdett gorcsolni hajnalban a vadlim. lehet magneziumot szedni a terhesseg alatt?
Adali en kb ezeket tettem a csomiba:
Terhes foder, irataim (just in case..), telefon, 1-2 csoki, papucs, kontos, haloing, tusfurdo, fogkefe, fogkrem, eldobhato bugyi, matermity betet (jo sokat tegyel!!), szoptatos melltarto, mellbetet, a babanak ruha (2valtas just in case ha maradni kell) pelenka a babanak, apropenz (ital, kaja automatakhoz, parkolni)
most hirtelen ez jut eszembe, szerintem ezek a legfontosabbak!!
Meg agyalok azert!
Mar csak 11nap!!! Juhejj, aztan a jol megerdemelt pihi!!
Uuuuu, bundaskeneyer, wow, en is azt fogok este, megkovantam nagyon!!!
Most eszema piritosomat, es szamolom a napokat, meg 12!!! De ha levonom a midwife-ot, ami ket fel nap, akkor mar csak 11:)
jo reggelt!
Nekem is mennem kellett a 16.heten, aztan a 20.on scan, es en is mindig az utolso midwife vizitnel foglaltam a kovetkezot a surgery-ben.
A legvege fele kellett mar mennem Cambridge-be midwife-hoz, mert itt nalunk a surgery-be 2 hetente jon a midwife, es a vegenel mar hetente kell jarni.
Ami itt jo volt, hogy a cambridge-i midwife ami hetente van csak ugy nevezett
drop in clinic, mehetsz amikor akarsz, nem kell foglalni appointment-et.
Esetleg nezzetek neten a kornyeketeken drop in midwife clinic-et, szerintem biztos talaltok, es oda lehet menni ha valami miatt aggodtok vagy barmi....
Ezek a ferjek..... neha Sanyi is el szokott tunni, de mindig megkerul a kis dragam:)!!
Anyukam bundikenyeret sutott, tettem ra sajtot olvadni, megyek es reggelizek, a health visitor 9:15kor jon megnezni Dorka babat:)
Addig is pussz mindenkinek!
Jo reggelt lanyok.
Adali, orulok, hogy "meglett" az igazabol el sem veszett ferjed :)) Ejjel en is a kisszobaban landoltam, ugy horkolt a parom, hogy mar nem volt szivem minden fel oraban felebreszteni, de nekem is kell pihenni, igy hajnalban atvandoroltam a masik szobaba :))
Uhhh, milyen jo, hogy mar a korhazi taska pakolasnal tartassz :)
1Kata, koszi, hogy gondoltal rank :))
Lanyok, megneztem megint, itt nincs semmi idopont a 12 es 20 hetes uh kozott, es a midwife sem emlitett semmi 16. heti appointmentet a bookingon. Szoval en nem parazok, ha van valami ugyis felhivnak, illetve ha gondom van be tudok menni a korhazba vagy felhivom oket :)
Milyen a dosszietok amugy, az enyemnek vilagos lila karton a fedolapja. Lehet valtoznak is ezek a dolgok, nem?
Konyvtaros lady, hogy alltok a pakolaszassal? Valami alakul mar?
Puszi neked is, remelem jol vannak a kisordogok:)
Jo reggelt csajok!
Vegul meglett a parom, haza is ert rendesen 10-re, csak nem hallotta a telefont...ferfiak...:)
De mivel ivott sort, megkertem aludjon mar kint a nappaliban, es olyan jot aludtam...rajottem, engem fokent nem is a kisfiam tart fent! Hanem a ferjem, mert ugye gyakrabban megebredek ilyenkor, es a horkolastol nem megy utana az alvas...na ez most nem volt, ki vagyok pihenve jobban!
Csajok, 34. hetes vagyok, beleptem a 35.-be!!! Huuu, durva, hetvegen tutira korhazi taska pakolas lesz.
Egy listat dobjunk mar ossze egyutt, mik kellenek, mert nekem nem sok lovesem van... Azt tudom, hogy kontos, pizsama, tusfurdo, papucs, eldobhato bugyik, betet, mellbetet, ...segitsetek tovabb!
Igen, nekem is 16. hetes midwife-ot ir a dossziem csajszi. Es most mar igy emlekszem, hogy tenyleg en kertem erre idopontot a gp surgeryben.
1kata, mutass linket a babakocsitokrol, megneznem:)
Anyapocak, Haaeen hogy vagytok?
Csajszi, Gratulalok! De jo hirek! Sokat gondoltam ratok! :) Mikor voltal midwife-nal, nem mondta, hogy mikor kell legkozelebb menjel? Nekem mindig ha vegzunk mar adja is a kovetkezore az idopontot.
@ntea, furcsa, hogy nem huznak ott kesztyut, nalam eddig mindig huztak. Meg itt a vizeletes uveget sem ok nyitjak ki, hanem neked kell, ok hozza sem nyulnak.
Hát ennél jobban nem tudom megfogalmazni, vagyis ezt is csak bemásolom :)
A vizsgálat a szívműködést ultrahangos elven detektáló, az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselés anyaggal bekent vizsgálófej segítségével történik. Ezt a hason a terhes méh azon pontjára helyezik, ahol a magzat szívműködése a legjobban észlelhető. Ezzel egy időben egy másik vizsgálófej a méhizomzat összehúzódásait észleli.
Hát igazából a picit figyelik vele.
Nem nem, nem értettem félre... tetszik ez a szó, és az is hogy írtad... :)
Puszika Nektek!
huhh Moncsi remélem nem értetted félre. én a "husi" szót nem arra használom h husis vagy ilyenek hanem a kispocaknak is szoktam mondani h "husibogyó", olyan szójárás féleség!
Most néztem meg a táblázatot én most nekem vagy amnéziám van vagy lemaradtam sok mindenről...láttam halmedit is birminghamből van, akkor mi közel vagyunk mert mi meg Coventry-be élünk!!
Pusszkka
Sziasztok Lányok!
Csajszi, hatalmas gratula :))
Anyapocak, köszi szépen hogy "husik" vagyunk... bizti Ádi is az... :)
Adali, legalább most már tudom hogy nem vagyok egyedül ezzel az alvásproblémával, nekem sem nagyon megy... hihetetlen folyton az jár a fejemben hogy most az utolsó 6hétben nem lesz alvás... :(
Csinita, hát ma talán már megtudom a pontos idejét annak hogy apa mikor is érkezik, de remélem minél hamarabb, mert nagy szükségünk van rá hogy itt legyen... :)
Ma voltam a védőnőnél, és október elejéig 2kg- ot híztam, de az utolsó mérés óta viszont felrántottam 7.5kg- ot... ez normális? Biztos ezért megy nehezebben minden, hogy gyorsan jött fel ennyi, ugye???? Még lesz egy nagyobb vizsgálatsorozat(vérvétel, nőgyógyászati vizsg. mintavétellel, UH, NST) aztán minden héten NST! Kell még futkorásznunk bőven a rendelőbe... :$
Többiek... remélem mindenki jól van!
Most megyek filmet nézni... :)
Szép estét Kismamik!
Puszika.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?