Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
En is beteg voltam a szules elotti honapban, sot honapokban, torokgyulladasom volt vagy 6 hetig, most a gyerekek is taknyosak, itt Angliaban iszonyu makacs bacik, virusok vannak, amikor a haziorvosnak mondtam, azt mondta, most nagyon sokan betegek.
Nem tudom Ti hogy vgytok vele, de kikuralni is sokkal tovabb tart, mint normalis esetben tartana.
Jó reggelt lányok!
Nem nagyon vagyok híve az ilyeneknek de tegnap valahogy még is ide kattintottam és küldtema családnak 1000ft-ot, légyszi olvassátok el és ha tudtok segítsünk egy kicsit. 1000ft nem a világ vége, adtunk már ennél többet a kéregetőnek az utcán! Itt a címe a cikknek és hozzátartozó fórumnak!
"Egy megalázott és meggyötört szerelmi válság"!
Sziasztok!
Adali, en is vacakul vagyok meg mindig. Az egyetlen oromom az uromben, hogy lazam szinte nincs, neha hoemelkedes, de nem gaz. Ma mar elkezdtem kohogni is, csunya es nagyon fajdalmas, de ez mar a vegso stage, 2-3 nap es jol leszek.
Igyal jo sok citromos teat, hatha segit!!
Szep napot mindenkinek :)
Jo reggelt mindenkinek!
Na, elkapott a nyavalya igy az utolso ket napra. Iszonyatosan faj a fejem, taknyom-nyalam egybefolyik, es a torkom meg szerintem be van gyulladva...:( Nem hiszem el, hogy ez is csak velem tortenik meg, hogy ket nappal a munka befejezese elott meg azert kapok egy ilyen jo kis "leaving present"-et a gyerekektol, vagy ki tudja kitol:(
Ugye a szervezet tudja, hogy meg nem kell szulni, amikor beteg, megvarja mig egeszseges lesz ujra?
Csajszi te hogy vagy, gondolom te se tul jol!
Tobbiek? Valaki volt megfazva szules elott par hettel? Megygyogyultatok eloszor?
Na, nezzunk pozitivat most: ma vagyunk 36 hetesek Kisendrevel!!!!:)
Csajok, elkezdett fajni a torkom rohadtul:(( Pont most kell betegnek lenni, amikor mar ket nap es vegzek?????
Huu, nagyon faj, mar 3 nagy bogre forro teat ittam, de egyre rosszabb...:(
Csajszi te jobban vagy?
jaj, tényleg édi lehet :))
köszönjük , egyébként jól vagyunk, hál' istennek azért nagyon durva ordítós sírás nincs minden nap (kopp-kopp), szóval lehet, h nem is mi vagyunk a legpocakfájósabbak másokhoz képest. most már szeret a fürdővízben lenni :) csak öltözködni nem :( tegnapelőtt volt 4 kg 77 dkg, szóval gyarapszik. épp ma vagyunk 6 hetesek. tök jó mostmár lehet kádban fürdenem, meg egyebeket is ;-))
napirend még elég vegyes... délután mindenesetre muszáj egy nagy alvás, de ma csak 1 órás volt a séta közben, aztán felébredt, én meg úgy döntöttem az nem volt elég, és bepakoltam a kendőbe és még szunyál rajtam most is :)
amúgy azt mondták ez a babamasszázs babásoknak van, nem pocakosoknak... majd még 1x rákérdezek, de így nem hiszem, h megyünk.
Adali, ne aggodj, szerintem jobb, h 1 hét múlva visszahívott, inkább többször nézzen mint ritkán. gondolom, nem 100%-ig tudta eldönteni, hogyan áll, csak 99-re ezért inkább látni akar még. a szívhangnak nem tudom a szélső értékeit, mi a jó, de akkor biztos igazat mondott és még benne van a range-ben. én olyan 120-140 közt emlékszem, hogy volt.
a teát igyad, ártani biztos nem fog.
majd még teszek képeket fel.
puszilok mindenkit!
Adali kepzeld nekem az utolso 2 het midwife visit kivetelevel sosem hallgattak a szivet, tok gagyi midwife volt mert azt mondtak az nem mervado!!!!!
na de akkor mi a mervado kerdezem en???
Orulj hogy minden okes, szerintem a szivhang ertek normalis, Kisendre jo iranyban all, keszen a kijovetelre:):)!!
Nagyon izgi!!! Szurkolok ezerrel! Korhaz bag kesz van mar??
Na, elszallt amit irtam. Akkor megegyszer:
Midwife azt mondta minden oke, tobbszor egy percig hallgatta aszivet, megkert hogy forduljak oldalamra, mert a baba nem szerette ha hanyatt fekszem. Igy is beirt 118-126-ot, ugye ez normalis? nem tul alacsony? Kerdeztem ot is, azt mondta 110-es 160 kozott okes. En megis ugy erzem egy kicsit concerned volt, hiaba mondta, hogy Im not concerned.
A feje van lent, azt mondta, hogy penzt tudna ra rakni, de szerintem meg mindig nem 100%os volt, bar tenyleg ahogy mutatta nekem a nagy kidomborodast, az tenyleg iszonyuan nagy fejnek, csak popsi lehet:) Igy kerdeztem nincs e eselye egy ultrahangnak, azt mondta, hogy ha o tudja, hogy fejjel lefele van, es megis bekuld ultrahangra, akkor orola nem fognak nagyon jokat gondolni, kikap.
Na, mindegy, remelem tenyleg okes minden, bar miert ne mondana meg, ha nem lenne? Nektek milyen szamok voltak a vegen a heartbeat-ek?
Plusz meg annyi, hogy egy het mulvara megint visszahivott, bar a dossziemban 2 het lenne. Ennek en csak orulok, de remelem tenyleg nem baj miatt...
Ooooo, szerintem mar megorulok az aggodastol...:(
Adali!
azt mondják a nagy öregek h amikor már nem érzed mozogni a kispockot akkor már nincs sok vissza ugyanis állítólag erőt gyűjt a nagy napra!!! kitartás, már csak 2 nap meló!!!
mar nincs olyan sok helye ficankolni, ne aggodj. en is idegeskedtem ezmiatt anno, ki is kotottem a korhazba, annyira izgultunk hogy bementunk,aztan ott monitorra tettek, es minden a legnagyobb rendben volt, jo volt a picur szivhangja:)!
ne aggodj, biztosan minden rendben van!!
Sziasztok csajok. Holnap vagyok 36 hetes. Az normalis, hogy mar nem erzem olyan sokat mozogni a kicsit? Kicsit parazok miatta. Ma meg alig ereztem:(
Megyek midwife-hoz 2.15-re.
Sziasztok! Ha mar megkerdeztetek, en egy pekseg boltjaban dolgozom. Valaszthatok, h korai vagy kesoi muszakot nyomjak. A koraihoz 3.40 vagy 4.40kor felkelnem, ami teljesen kikeszit. Hanyok a buszon, szedulok, es ulve vegzem a konyhaban az allos melot. Ettol jobb a zaros muszak, ami altalaban 12tol vagy 1tol fel 9ig tart. Nincs akkora hajtas, le tudok ulni az irodaban es mivel en viszem a muszakot, ha ugy erzem, h nincs erom takaritani, nem kotelezo, a tobbiek megcsinaljak, csak iranyitgatni kell oket. Neha azert viszek reggeli muszakot is, az razosabb, bar fel 3kor vegzek, de akkor altalaban mar nem vagyok kepes vasarolni, fozni utana, mint a regi szep idokben. Ezek azert meg belefernek a zaros muszak ele.
Es ti mit dolgoztok? Azt latom, h Adali tanar. :)
Amugy egyszer mar otthagytam a ceget (forgalmi vizsgat kellett letennem otthon), de eppen azert mentem vissza, mert babat terveztunk. Meg 2 es fel honap es remelhetoleg maternity leave utan talalok vmi masfele melot. eleg volt mar a croassaint-bol. ;)
sziasztok lanyok :) Keson jottem, annyi a munka, mint a nem is tudom mi, mint a szemet.
Uhh, lattam a tagulas/szules a tema, en elegge be vagyok parazva bar meg messze van az en idom, es talan mire odaerek tenyleg alig varom mar, hogy kibujjon a pici. Nem konnyu a terhesseg foleg a vege fele mikor mar tenyleg szinte sehogy nem kenyelmes.
Sziasztok lányok!
Andris épp alszik, igy gyorsan beleolvasok mi a helyzet.
Sajna a hugom már ma megy vissza, de nagyon jó volt , hogy itt volt. Na sebaj, már csak 3 hét és megyünk haza!
A fűtési szezonban én sem bírom elviselni a száraz levegőt! Teljesen kiszárad a torkom és az orrnyálkahártyám, sokszor vérzik is! Lányok nagyon javaslom a párásító berendezést! Iszonyat hasznos, én nagyon meg vagyok vele elégedbe. Megoszlanak a vélemények a hideg ill meleg párásítóval kapcsolatban, nekem hideg van és szeretem és nagyon helpful! Nekem már 2 éve megvan, eredetileg magamnak vettem, de már tavaly télen is használtam Andrisnak. Már most is be van üzemelve!
Én a fogára a dentinoxot és a calpot használtam!
Én is ittam a málnalevél teát, de fogalmam nincs segített e! Sajna én nem tágultam olyan gyorsan mint Anyapocak. De Adali idd mindenképp, ártani tuti nem árt. legalább megadod az esélyt a gyors tágulásra!
Macskabagoly én is kipróbáltam mindent, már alig ettem valamit a szoptatás alatt. Én is gyanakodtam mindenre. Kipróbáltam mindent. Ezek a cseppek talán csokkentették , de nem szüntették meg a hasfájást! Amelyik baba pocakfájós, az majd kinövi! Hamarosan elmúlik, s Lóri sem fog tőle szenvedni!
Ja és üdv az újaknak!
no most megyek, mert már hamarosan várható Andris, aztán megyünk egyet levegőzni!
Puszi mindenkinek!
igen ez tenyleg igy van, minel erosebbek a fajasok, annal jobban tagulsz, annal kozelebb vagy mar a vegehez! en a vegen mar labujjhegyen alltam:):)!!
szoval annak csak orulni kell amikor mar nagyon faj, az jo jel!
segít a tágulásban! és gondoltam amikor már elfolyt a magzatvízem h gyorsan megiszok egy párat gyorsan-gyorsan táguljak! borzasztó, de minnél nagyobb fájásaid vannak annál jobban és gyorsabban tágulsz. én hajnali 4:40kor voltam 5cm-re nyitva és 6 órára 10cm-re! 1 óra 20 perc alat tágultam 5cm!!! el tudod képzelni milyen fájásaim voltk, huhh de nem akarlak megijeszteni, távol áll tőlem. Te is túl leszel rajta és a kisEndre mindent elfeledted majd veled! Most így visszagondolva arra nem volt időm szinte h levegőt vegyek, olyan gyors volt az egész. Hidd el neked sem lesz gond, nem hagytad el magad.
:-))) pusszzzz
Jo reggelt, Dorka nem hagy aludni, pedig majd leragad a szemem!
Adali a malnalevel tea segit a tagulasban, en is ittam becsuletesen az utolso 4 hetben, bar nekem nem segitett, hiszen en vagy 3 napig tagultam...
de mindenki csak jot mondott rola aki itta, szoval idd mindenkeppen!!
Meronka tenyleg mit is dolgozol? nem semmi hogy olyan keson vegzel, en terhessegem alatt, total kimerultem kora estere, altalaban mar 8-9kozott agyban voltam:)
Anyapocak orulok hogy kitalaltad mi a baj, ugyes vagy!
Judy sok szerencset a fogzashoz, papirforma szerint mi leszunk a kovetkezo fogzok:):) En meg nem sejtek ugyan semmit, de a kis okle allandoan a szajaban log:)
biscuit hogy vagy ma?
Macskabagoly koszonjuk jol vagyunk, egesz jol kovetem mar Dorka napirendjet, mostmar delutan is horpaszt egy oracskat,igy tudok a konyhaban segitkezni anyunak. Ejjel mar csak 2x kelunk, bar tegnap 3x ebredt fel, mert az esti kajaja kimaradt, bealudt furcsi utan, es azt bepotolta 11kor:) Ti hogy vagytok a pocakfajast nem szamitva?
Jó reggelt!
Adali én 37 hetesen kezdtem el inni, és mivel nyár volt lehűtöttem, mert ugye nem nagyon ajánlják az izesítést. Próbáld meg mind 2 fajtáját és majd kitapasztalod h melyik ízlik jobban. Akár napi 2 pohárral is megihatsz, a "nagyok" napi 2litert is isznak, nekem annyira azért nem jött be az íze (cukor nélkül) :-). Én becsomagoltam magamnak a kórházban is aztán időm sem volt elővenni, de majd a vége felé egy 2-3 filtert nyugodtan bedobhatsz, sőt amikor nekem elkezdett folyni a magzatvízem, itthon gyorsan megittam 2 pohárral. Nagyon izgi!!
Jo reggelt csajok!!!
Huu, de jo anyapocak, hogy rajottel!!! Kulonben nekem minden ejjel es napkozbenis faj a torkom! Eloszor azt hittem, valami nyavalya jon ra, de nem! A futes!!! Es a szam is kiszaradva mint allat, ki van cserepesedve, csak ugy nyakalom a labello-t:)!
Ugyhogy bbiztos hogy tenyleg szegeny Adikanak ez a baja!! Ugyi vagy!
Macskabagoly, szerintem is igaza lehet Anyapocaknak, ez csak szuloknak valo foglalkozas lehet, 4 ora? Hova nem gondolnak ezek?:)
Igen, Anyapocak, a szekrenyben lapul vagy ket csomag malnalevel tea, mikor kell elkezdenem inni??? Ma vagyok 35+6. Holnap 36 hetes!!! Wow, ijeszto!
Meronka, mit csinalsz te, hogy ilyen keson vegzel? Vigyazz magadra! Huu, jol hangzik a kajcsi is, de engem tuti puffasztana:)
Sziasztok! Vegeztem vegre.
Adali: a kerdesedre valaszolva, ratatuile avagy francis lecso volt az ebed. Finom lett, holnap is viszek belole a melohelyre. :)
Jo ejt mindenkinek!
egyébként azért van nekik pocakfájás mert még nem fejlődött ki rendesen a kis gyomruk és "bántja" a tej és az teljesen mindegy h anyatej vagy formula. nem gond h 20 percenként eszik, annyival többször éri inger a cicit és marad tejcsi jó sokáig és ha meg szépen hízik. ez a lényeg.
nézd meg ezt az oldalt:
ház ezt a 4 óra babamazzsázst én is kicsit hosszúnak tartom ez nem olyan tanfolyam féle a szülőknek? mert akkor esetleg azt is megcsináéhatnád h fejsz les tejcsit és akkor közben is szoptathatod. én úgy tudom h a babamasszázsok max 1 órásak. próbálj meg csak órát keresni nem tanfolyamot. ha már 1x voltál akkor utánna úgy is fogod tudni, fogsz emlékezni h milyen fogásokat csináltatok, ne haragudj h ezt mondom de szerintem a tanfolyam túl hosszú.
nektek is szép estét.
Anyapocak, nagyon örülök, hogy kiderült, mi volt a baj! néha olyan prózai oka van... :))
ki fogom a tejtermékeket próbálni, összeszedem magam, hátha!
az espumisan cseppet már próbáltuk, sajnos semmi...:(( sőt, írt a dokinéni papaverint is, ez egy elég erős cucc, azt mondta, ha a szopi se segít, akkor adjuk ezt. eddig kb 4-szer adtuk, de olyan nagyon nem vagyok elájulva tőle, sokat meg nem merek belőle...
babamasszázsra most szombaton mi is mehetnénk, csak 4 órás a tanfolyam, félek, h az túl sok lesz neki, mikor néha 20 percenként is szopizik...:S
na jó éjt mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?