Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5358. Anyapocak
2010. nov. 19. 08:22

Jó reggelt!

Látom korán reggel már egy kisebb "kabaré" van....

nagyon vicces...:-)))))))

2010. nov. 19. 07:50
A fiam anyuja.Mikor szülsz? Margit
5356. Adali
2010. nov. 19. 07:21
Oke, koszi, te ki vagy?:) Udv itt.
5355. e39cc92199 (válaszként erre: 5354. - Adali)
2010. nov. 19. 07:14
Szia!Akkor szorítunk ám!Az én fiam is Angliában dolgozik.Szép napot!!!
5354. Adali
2010. nov. 19. 07:12

Jo reggelt lanyok! Ez az utolso munkanapom! Ha most szeptemberben lennenk, siman beszolnek hogy beteg vagyok, qrva szarul erzem magam...az ejszakat csak orrcseppel tudtam atveszelni, remelem nem teszek vele rosszat, az van rairva, hogy terhesseg elso 3 honapjaban ne hasznaljuk, utana a kockazatok es elonyok merlegelesevel. Hat, ha nem teszek, nem kapok levegot, ugyhogy tettem.:(

@ntea termeszetesen nem a tapasztalaaiddal nem ertek egyet, de ezekszerint korhaz-korhaz valogatja, plusz szules-szules, es vervetel-vervetel. Nalunk vesznek vert a picitol, persze ujjlenyomatot nem tudom :)

Csak nem akarok aggodni mindenert, mert mar igy is eleget teszem.

Remelem jol vagytok, en meg csuszva maszva fogom ezt a napot kibirni:(((

2010. nov. 18. 22:49

hahó csajok

én is csatlakozom, jobbulást a betegeknek! amúgy mi a 2 év alatt szinte egyáltalán nem voltunk betegek kint, lehet azért, mert falun laktunk...? pesten sokkal inkább. városban szerintem könnyebb mindenfélét összeszedni.

úgy néz ki, mégiscsak elmegyek a babamasszázs tanfolyamra, felhívtak a szervezök, és mondták, h baba nélkül megy (persze szülés előtt praktikusabb, de akkor elmaradt amire akartam menni), úgyhogy majd apa vigyáz rá addig, elmennek shoppingolni v valami, közben meg majd néha szopiztatom, ez a terv legalábbis... aztán ha nem bírja ki a 4 órát, otthagyjuk a bulit.

kíváncsi vagyok, meg izgulok is, ez lenne az első ilyen hosszú külön töltött idő! nekem még sétálni se vitte el más.

Cirbolya, biztos nem baj a könnyezés Dorkánál, remélem, a doktornéni is megerősíti. jaj, már néha Lóri szeme is kicsit könnyesen csillog, ha sír, így még inkább szívfájdító látvány...

pusz, jó éjt mindenkinek!

5352. b486c9cf7d (válaszként erre: 5341. - Adali)
2010. nov. 18. 21:12

A tapasztalataimmal nem ertesz egyet? Azokat csupan megosztottam, hatha valakinek segitek veluk. A velemenyemmel termeszetesen nem kell.

Jobbulast minden betegnek!

5351. cirbolya2
2010. nov. 18. 19:38

A makacs zokogás mellé a könnyek csak az első hónap vége felé folynak az apró szemekből. Ez az az időpont, amikor a sós folyadék elegendő mennyiségben kezd el termelődni a könnymirigyekben. A váladék normális esetben a belső szemzugban lévő vékony csatornán keresztül elvezetődik, és az orrba kerül: ezért kezd el erős sírás után a babák orra is folyni.

Jo lenne ha csak ennyi lenne, de azert holnap rakerdezek:

A könnycsatornák azonban az újszülötteknél nagyon vékonyak, és gyakran el is vannak záródva. Ilyenkor nem vezetik el megfelelően a folyadékot, ezért a pici szeme akkor is könnyes lesz, amikor nem is sír. Az eldugult csatorna miatt azonban nem kell aggódnod: az esetek többségében magától, kezelés nélkül megnyílik az első év végére

5350. cirbolya2 (válaszként erre: 5349. - Meronka82)
2010. nov. 18. 19:32

persze, add meg az adataidat, hol fogsz szulni, mikor, kisfiu-kislany, es hogy hol elsz:)

szivesen beirlak Teged is!

5349. meronka82 (válaszként erre: 5346. - Cirbolya2)
2010. nov. 18. 19:30
Cirbolya: lehet meg jelentkezni abba tablazatba? :)
5348. cirbolya2
2010. nov. 18. 19:21
mi holnap merlegelunk! Nagyon kivancsi vagyok!
5347. Judy86
2010. nov. 18. 18:25

Nekünk se volt ilyen még Cirbolya.

a mi mérlegelésünk 5750g 4 hét alatt 650g :)) és58cm

5346. cirbolya2
2010. nov. 18. 18:21
Csinitat attettem a masik tablazatba!
5345. cirbolya2
2010. nov. 18. 18:18
Adali nagyon koszonom ha rakerdezel Anyukadtol, o biztos tud nekem tanacsot adni.
5344. Adali
2010. nov. 18. 17:57

Cirbolya nem teszed at Csinitat a masik tablazatba, hogy mar babazik?:) Igaz, meg nem otthon, de mar nem otvenvalahany napja van, mint ahogy a tablazat irja:)

Ha beszelek anyukammal, megkerdezem tole a konnyezest, de szerintem amig nem piros biztos nem kell aggodni. Kerdezd meg a health visitort legkozelebb.

5343. Anyapocak (válaszként erre: 5342. - Cirbolya2)
2010. nov. 18. 17:42

cirbolya: ne haragudj, de nem tok segíteni Ádinak nem volt!

Ma voltunk mérlegelésen: 6kg 10dkg!! 430grammot szedett fel 3 hét alatt, hála Istennek hízik!!

Mindenkinek szép napot, Adalinak és Csajszinak és a betegeknek jobbulást!!

5342. cirbolya2
2010. nov. 18. 17:22

Sziasztok! Anyukak kerdessel fordulnek hozzatok: a babam szemecskeje sokat konnyezik, kulonosen etetesek vegen veszem eszre hogy legordul 1-1 konnycsepp a szeme sarkabol! En olvasgattam a neten utana, konnycsatorna elzarodas...ilyenek, de nem piros, dagadt, valadekos, stb, lehet nem kellene aggodjak...

Valakinek valami hasonlo??

5341. Adali
2010. nov. 18. 16:34

Nem mindennel ertek egyet @ntea, de azert koszi az otleteket. Mi is voltunk mar bent korhazban ha visszaolvasol fajdalmaim voltak, es 150%-ra voltam megelegedve.

A kisbababm csak valoszinu azt erezte, hogy beteg lesz anyukaja, mert eleg ramatyul vagyok. Most kuldtek haza a sulibol, agyban fekszem, folyik mindenem:(

Ma mar sokat mozgolodik, minden rendben van vele.:)

Csajszi te hogy vagy?

5340. b486c9cf7d (válaszként erre: 5332. - Cirbolya2)
2010. nov. 18. 15:03

Semmit nem visznek itt tulzasba. Pl. a babakat se vizsgaljak meg valami alaposan. Meglepodtem, hogy meg csak vert se vettek, hogy a vercsoportjat legalabb megnezzek.

Spanyolban mikor megszuletett, azonnal ujjlenyomatot vettek a babatol es tolem is, hogy meg ezzel is kizarjak annak lehetoseget, hogy elcsereljek a gyereket, itt csak a labara es karjara tettek cedulat (a ferjem ledogcedulazta).

5339. b486c9cf7d (válaszként erre: 5335. - Adali)
2010. nov. 18. 14:54

Barmikor hivatkozhatsz arra, hogy a baba nem mozgott eleget, azonnal kuldenek NST-re, biztos nem art a vegen, mert ha belegondolsz, megis milyen szivhangnal tartjak indokoltnak? Ha mar 100 alatt van? Vagy mikor?

En elmentem ultrahangra is meg egyszer a vege fele, hogy tudjuk, minden rendben a babaval es megnezzek a placentat es aramlast (mar 31 eves vagyok, barmi elofordulhat), 90 font volt.

Neha utana kell a dolgoknak menni, engem pl. szules elott hazakuldtek a korhazbol, hiaba mondtam, hogy nalam igy kezdodott elozoleg is, szerintem szulni fogok. 3 ujjnyira voltam tagulva es rendszeresen kemenyedtem, de azt mondtak, hogy menjek haza, vegyek be paracetamolt es aludjak. Mire hazaertunk, 4-5 perces fajasaim voltak, gyorsan meg letusoltam es mire visszaertem, mar ketpercesek.

Szedj C vitamint, egyel mezet, sajnos itt terheseknek szinte paracetamolon kivul semmit nem lehet szedni :(

5338. b486c9cf7d (válaszként erre: 5336. - Meronka82)
2010. nov. 18. 14:40

Szia! Hat nem tudom, mennyire lehet itt mashol valasztani, en ugy inditottam, hogy EDA-t kerek, mert 2 perces fajasokkal ertem a korhazba, de egyszeruen nem adtak, csak gazt, nem volt valasztasom :D Azt mondtak, hogy minden rendben megy, nincs ra szukseg (vagyis az elhuzodobb eseteknel adnak, ugy jott le nekem).

Utolag persze igy jobb volt, de az szuloszobaban kicsit pipa voltam, foleg mikor mar majdnem elviselhetetlenek voltak a fajasok.

Engem nem kuldtek tanfolyamra, se szulesfelkeszitore, de mar nem az elso szulesem volt.

Szerintem ha indokoltnak talaljak barmilyen segedeszkoz hasznalatat, akkor erdemes elfogadni, vagy masodik szakvelemenyt kerni, ha az idobe belefer, mindenesetre velem egy orvos es midwife voltak vegig, de nem avatkoztak bele a folyamatba, nem volt beontes, nem volt burokrepesztes (amiatt huzodott nalam a vege, mert nem repesztettek burkot, pedig mar konyorogtem), se gatmetszes, mikor kozeledett a kitolas, mindent odakeszitettek, a fogotol kezdve, ha szukseg lenne barmire, de semmit nem hasznaltak. Ha indokolt lett volna, biztos megteszik.

Kinyomaskor mindketten csak alltak az agy vegeben (a labakat se kellett feldobnom sehova, ahogy Magyarorszagon nogyogyaszati vizsgalatkor szokas) es neztek, ahogy kijon a baba, nem nyomtak a hasam se, csak mondtak, mikor vegyek levegot, mikor nyomjak, mikor ne, hogy a gat a leheto legjobban meg legyen kimelve.

Szoval az en tapasztalatom az, hogy ha egy mod van ra, nem akarnak beleavatkozni a termeszetes folyamatba. Viszont lelkileg tamogatoak voltak, nagyon megnyugtatoan viselkedtek.

A lenyeg, hogy kerj segitseget, ha ugy erzed, szukseged van ra es akkor segitenek, ahogy szamodra a legmegfelelobb, es utana, szoptatasnal, a baba ellatasanal is, szolni kell, mert nem lognak az ember nyakan, hogy miben allhatnak a rendelkezesere.

5337. b486c9cf7d (válaszként erre: 5331. - *Csajszi*)
2010. nov. 18. 14:26

Miota eljottem Magyarorszagrol, ez a harmadik orszag, ahol elek, tudom, hogy az elso ev mindenhol nehez, uj bacik, virusok, eghajlat, paratartalom, mindenhol az elso evben leteritett ami csak tudott, de itt tart a tobbihez kepest is a legtovabb nalam minden nyavaja es a ferjemnel is, pedig neki tenyleg jo az immunrendszere, itt beteg a tobbihez kepest a leggyakrabban, holott rengeteget mozog, edz, csak annyi a kulonbseg, hogy nala rovidebb ideig tart minden, mint nalam.

Persze nem irom, hogy masnal is igy kell lennie, csupan a mi tapasztalatunk ez.

5336. meronka82
2010. nov. 18. 12:40

Sziasztok! Latom, tobben is betegek. Hat lehet van valami az itteni bacikban. Amikor bekoszont az esos,szeles ido, en tutira betaknyosodom. Most is kifolyik a szemem es ejszaka nem kapok levegot. Ugye aztan meg (gyogyulasi folyamatkent :() kijon az orromon a herpesz. :( Igyekszem ma pihenni, ugyis szabadnapos vagyok, a kaja meg mindjart kesz. aztan megyek vasarolni es benezek a kozeli alberletkozvetitokhoz is. December vegen, januar elejen koltozni szeretnenk, es meg a neten kivul nem is kerestunk mashol lakast.

Az itteni terhesgondozasrol csak annyit, h mivel hal' Istennek eddig meg nem volt gondom, nem tudom, h eleg vagy sem. elso baba, igy ossze sem tudom hasonlitani.

Jo tudni, h napi 10szer kell rugni neki. Az nalunk is tutira megvan :)

A parom azt olvasta, h amig nem panaszkodok, addig nem fognak velem foglalkozni. Azert viszont nem fogok fajdalmat hazudni, amikor szerencsere jol vagyunk.

Allitolag majd a vegen kuldenek szulesfelkeszitore meg vmi tanfolyam szerure. Igaz ez?

A szulesi modok atnezesere meg nem vettem ra magam.

Ti milyen szulesi modot valasztottatok? A fogo ellen allitolag tiltakozni kell erosen. Mi a velemenyetek?

Koszi elore is.

5335. Adali
2010. nov. 18. 12:18

En meg vagyok elegedve az itteni terhesellatassal. Eddig csak pozitiv elmenyem volt. Szerintem nem feltetlenul az a jo, amit Magyarorszagon tapasztalunk, hogy minden sz**rert vizsgalgatnak. En annak a hive vagyok, hogy nem kell feleslegesen felzaklatni a kismamat. Az itteni vizsgalatokbol is kijon, ha valami baj van, es akkor kuldenek alaposabb vizsgalatokra.

Otthon is mit ernek el ezzel a terheleses cukor meg heti nst vizsgalatokkal, szerintem semmit, max a kismamamt ijesztik meg. En ezen a velemnyen vagyok. Oke, egy dologban egyetertek, szerintem is kene egy uh meg igy a legvegeb, hogy megnezzek a placentat meg a koldokzsinor helyet. Ezt az egyet hianyolom, de tenlyeg bemehetek azzal amit mondtal o@ntea, bar most mar nem aggodom, szerintem vagy 10-re megvolt ma a NAPI 10 rugas!:)

A baba mar kb 11-12-re eleri altalaban a 10 mozgast, ami jo, este meg nem hagy aludni, tehat meg tobb mint 10.

Jaj, csajok, csak ne lennek ilyen szarul...kb 127-et hapciztam reggel ota, a gyerekek mar itt kuncognak rajta, nem birok tanitani...:(

Durvan megfaztam...:(

5334. biscuit (válaszként erre: 5331. - *Csajszi*)
2010. nov. 18. 11:25
Teljesen egyetertek, en is igy gondolom, csak egy kicsit szarkasztikus voltam :) Volegenyem pl. skot, es szinte soha nem beteg, meg a futest sem igenyli :):):)
5333. biscuit (válaszként erre: 5332. - Cirbolya2)
2010. nov. 18. 11:23
Csak csatlakozom a midwife-kedvelok klubjaba, hat nem sok ellatasunk van itt kint az biztos, nekem csak 2 vervetelem volt, 2 uh-m, bar szivhang mindig, es az osszes midwife mindig megtapogatta-nyomkodta a hasamat is, hogy lassak baba merre kalandozik-de ennyi. Peldaul ami otthon norma-hogy mehszajat neznek- nekem csak egyszer volt, mert bementem surgossegire, de ennyi. Ja, es 9 honap alatt egy orvossal sem talalkoztam. Most hogy mar csak 2 hetem van, ezek nem izgatnak, de mint elso terhesseg, meg kell mondjam nem vagyok elajulva a terhesellatastol Angliaban....
5332. cirbolya2 (válaszként erre: 5329. - B486c9cf7d)
2010. nov. 18. 11:13

igen, szerintemis felre beszeltek a midwife-ok!

Azt mondtak nekem mindig hogy amig erzem hogy mozog, addig felesleges szivhangot hallgatni!!! de az utolso ket vizitem 38-39het normalis midwife-fal volt, es o meghallgatta a szivhangot...

Meg jo hogy minden okes volt, ugy ertem volt 3 vervetel, 2 uh, 2x szivhanghallgatas plusz 1x bementunk a korhazba es kb ennyi volt a terhesgondozasom a 9 honap alatt (mar ami ert is valamit, a midwife konzultaciok... hat nem sokat ernek szerintem, szerintuk mindig minden okes)

5331. *Csajszi*
2010. nov. 18. 11:05

Szerintem nem kifejezetten az angol bacik erosebbek, hanem ha uj kornyezetbe kerul az ember ott lehet baj. En pld 10 eve, mikor kikoltoztem Kanadaba, bo 1 evig olyan betegsegeim voltak, hogy csak neztem. Pedig korabban sosem voltam beteg, igen eros a szervezetem, meg himlom sem volt gyerekkoromban sem.

Szoval sztem a kornyezet valtozas lehet a felelos sok korabban nem tapasztalt vagy nem ilyen mertekben tapasztalt betegsegre. Ezek legalabbis az en tapasztalataim :)

5330. biscuit (válaszként erre: 5328. - B486c9cf7d)
2010. nov. 18. 10:57
Az-az, emlekszem 3 eve mikor kijottem ide, az elso 3 honapban beteg voltam, de olyan torokgyulladasom volt, hogy soha ilyesmire nem emlekeztem Magyarorszagrol!!! Sokszor ugy erzem allandoan meg vagyok fazva-az otthoni 3 napos natha itt 3 hetes nalam-pedig dokik szerint egeszseges vagyok :) Angol bacik bizony erosebbek, vagy csak a mi kontinentalis szervezetunk nem szereti oket :)
5329. b486c9cf7d (válaszként erre: 5317. - Cirbolya2)
2010. nov. 18. 10:45
Ez hiba volt, mert elvileg abbol allapitjak meg, hogy a babat ellatja-e meg a placenta, jo-e a keringese. Bar mas orszagokban ultrahangoznak, de itt ugye a magzati szivhang a donto.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook