Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Na, sehol senki?
Mindenki hetvegezik ugy latom. Mit foztok?
Nekem iszonyatra faj a fejem, es meg agyban sem maradhatok, mert ha lefekszem nem kapok levegot a bedugult orrtol meg arcuregtol:(
Csajszi, ti hogy vagytok? Biscuit, te jobban? Valami jel?
Jo reggelt csajok! Hat ez az alvas csak nem megy orrcsepp nelkul:(
Mi ujsag veletek?
hú, jó nagy kupac tényleg :))) nagyon jó fejek voltak veled! tisztára elérzékenyültél, mi? ;) elhiszem!
csini a pocakod is! még fog nőni egy kicsit biztos, nekem is hasonlóan nézett ki a formája (nem mintha annyira sokféle lehetne de akkor is :))
Feltettem a kepeket!:)
Jo ejt nektek, megyek kamillaval inhalalni, utana meg agyba..
Meronka, paracetamolt nyugodtan szedhetsz!! A panadolban ami nekem van potassium sorbate van, nem tudom mi az, de NE AGGODJ, biztos csak valami tartositoszer, ami nem baj! Vedd be, nem lesz semmi baja!
Csajok, most teszem fel a kepeket. Egyet az ajandekhalomrol, egyet a pocakrol:)
Meronka ird a reszleteket es beteszlek a tablazatba!!
Adali gratulalok ehhez a gyonyoru naphoz, en meghatodtam ahogy irtad milyen kedvesen elbucsuztattak, irigylesre melto!! Biztos hogy nagyon szeretnek Teged, ugy orulok neki, es kivancsian varjuk a kepet az "ajandek halom"-rol:):)
Nagyon ugyesen vegig csinaltad tenyleg, hisz mar kevesebb mintegy honap van hatra.
Jaj nekem meg kozbe elkezdett hianyozni a munka, a kollektiva... meg total karacsonyi hangulatba is kerultem, ceges buli (nem mintha sokban lett volna reszem...) jaj de jo lenne most dolgozni picurkat, vagy legalabbis unnepelni az ev veget!
na megyek gyujtok valami karacsonyi illatu gyertyat......
koszi a tanacsokat. talaltam itthon paracetamolt, de ebben meg sodium metabisulphite van, ami allergias reakciot valthat ki. persze, mint mindenre, erre is rairjak, h konzultalj az orvosoddal. hat az aztan baromira tudhatja, ha a gyarto se tudja. :S
mar a hasam is kezd fajni kohoges, orrfujas es tusszentes utan. ijesztgetem szegenykemet :(
Meronka en is ugyanigy voltam vele, a lemsip-ben is van ez a phenyleprine, es en is elolvastam, es arthat, nem is vettem be, de ne aggodj ez az egy szem nem arthat!!!
En is orrcseppeztem rengeteget mikor megtudtam hogy terhes vagyok, szerintem semmi baja nem lesz a babonak.
Ne aggodj! En csak be fogok fujni megint ezzel a masik orrcseppel, amire az van irva, hogy elso 3 honapba ne, es inkabb csak a kockazatok merlegelesevel...semmi baja nem lesz Kisendrenek, ugy hiszem.
Sziasztok Lányok!
Próbálok egy picit visszaolvasni, 1hete nem jártam itt :(:(
Puszi mindenkinek!
Sziastzok csajok, megjottem haza!!! Idom nem sok volt, szuper szep napom volt!
Kepzeljetek a TA-m, a tanari asszisztensem kiadott egy levelet a gyerekeknek hetfon (titokban elottem), es a szulok kuldtek ajandekokat a gyerekekkel, amit ma kaptam meg a gyerekektol!! A kocsibol nem is probaltam meg felhozni,e s ki se bontottam meg semmit, csak egy par van csupaszon ilyen hogy virag meg micimacko! Varom a parom, hogy hivjon, ha a haz elott van, m,ert TELE VAN a csomagtarto!!!! Nagyon durva, nem??? Ha felhoztam, le fogom tuti fenykepezni, felteszem nektek! Ugy meghatodtam!
Plusz szunetben a tanariban is feldiszitettek a tanarak egy szeket nekem lufikkal meg ilyen diszekkel, hogy It's a boy! es ott kellett ulnom ebedszunetben:)
Utana meg az egesz iskola enekeltek nekem az Abba-tol a Thank you for the Music-ot (mert ugye en csinalom a zenet nekik, nem tudom anno irtam e, en zongorazom minden nap, most ugymaradnak nelkulem, meg en csinaltam a choir-t, stb), de atirtak a Thank you for the Music szoveget, mar nem emlekszem mire, de nagyon szep volt! Valojaban az iskolat en tanitottam meg enekelni, mert eleg rubbish-ok voltak tavaly amikor kezdtem ott:)
Szoval olyan kedves volt mindenki!
Meg a megfazasom is jobb, atment rajtam az a fazis, amikor folyamatosan tusszogok es folyik mindenem, most mar csak a torkom kapar, meg nagyon blocked a nose (mint biscuit-nek), meg hat gyengus a kozerzetem, de eskuszom ez a nap hozzajarult, hogy jobban erzem magam.
Nem gondoltam, hogy igy szeretnek ott. Jol esett. (Persze a hulye anyuka gondolom, nem kuldott semmit, majd megirom) Most mar alig varom a kedvesemet, hogy jojjon, es bontogassunk egyutt!!!
jA, ES meg a cotbed-et is rendeljuk meg ma este, most mar itthon leszek, at tudom venni:)
Es az egeszben a legjobb erzes az, hogy MEGCSINALTAM! Hogy megcsinaltam, hogy amig terveztem dolgoztam, es hogy akarmennyire is beteg voltam, bementem, kibirtam! Igaz, lehet kicsit tulfeszitettem magam most, ugy ne jarjak mint Csinita, de van egy olyan euforias erzesem most!
Jaj, csajok, ne haragudjatok mar, hogy ilyen sokat irtam magamrol onzo modon, de olyan jol esett, hogy valakinek le tudom irni!
Latom, ti is jol vagytok! Huu cirbolya, mar ilyen jol alszik Dorka meg Judy, Martin is??? Tok ugyi kismanok!
Macskabagoly, koszi, megnezem az oldalakat.
Tolnai nem voltal bunko, dehogyis, udv itt.
Irjatok lanyok!
tök jó, szépen gyarapszik a kiscsaj! :)
oké, majd igyekszem, judy, ha lesz egy kis időm. most elég hulla vagyok, nehéz napunk volt.
adali, hogy telt az utolsó nap, a betegséget leszámítva? remélem, jobban érzed kicsit magad már. mindenesetre mostantól teljes gőzzel pihenhetsz, gyógyulhatsz!
hahó lányok,
találtam egy tökjó oldalt sok hasznos infoval a baba-problémákról. biztos van ezer ilyen, de eddig ez tűnik nekem a leghasználhatóbbnak, nem csak találgat, h mi lehet az ok, hanem alaposan körbejárja a problémákat.
ebből most a legújabb konklúzióm, hogy Lóri valószínű "lactose overload"-ban szenved. vagyis túl sokat eszik :) valamennyire lehet szabályozni a cicik megfelelő váltásával (ill. nem-váltásával), meglátjuk....
aki még nem szült, annak is érdemes megjegyezni szerintem ezt az oldalt.
Judy, nagyon cuki Martin :) hogy lehet online szavazni? nem találom..
Biscuit Dorka is sokat ficankolt, es nekem is jottek ezek a fajasok, ejszaka erosek, nappal kevesbe, aztan ejszakara megint felerosodtek es rendszeresse valtak, igy szultem meg a 3.napra rendszeres kontrakcioktol szamitva...
Tuti mar nem sok van nektek sem hatra! Hajra!
Judy mi is 2 es 5 korul kelunk, msr csak 2x egy ejszaka, ekoruli idopontban plusz minusz fel ora!! Ez mar kb 2 hete van nalunk igy, es este 8 fele mar alig birok vele olyan almos! Nagy elorelepes, mar sokkal konnyebbek igy az ejszakak! Csak mi eleg koran kelunk, fel7-7 korul mar mindig magyaraz,en meg kb 8ig birom, aztan mosdatas, oltozkodes es kajcsi!
De legalabb van mar napi rendunk, szepen ki tudom szamitani mikor mi kovetkezik:):)
Delutan meretes, majd beszamolok
Forgott azota Martin baba?? Mi meg mindig nem forgunk, de mar emeljuk a fejunket es a torzsunket ha fel ulo helyzetben vagyunk!
Sziasztok:)
Martin is mozgott végig ;)
Lányok elvagyok ájulva a gyerekemtől... este 7kor aludt és csak 2kor kelt először, hangsúlyozom KETTŐKOR!!!Durva!!Ja és a heti trend, hogy hajnali 5kor felkelünk fostizni...úgy nyomja tiszta vörös a feje :DD
Jo reggelt mindenkinek!
Tegnap este azt hittem megyunk szulni, de aztan megse. Nagyon idegesito a dolog, mar parszor tortent ez velem, elkezdek sokat kemenyedni- neha rendszereseket is-neha faj is, de legtobbszor nem-es mivel elso baba, nem tudok donteni. Ezek a sok kemenyedesek-neha gorcsok mindig este jonnek, reggel vagy kora delutan tok jol vagyok. Midwife szerint ez igy jo, keszulodok szulni-meg azt is merte allitani, hogyha sokat kemenyedek igy a vegen, majd konnyebb lehet szulni. Hat meglatjuk :) Macska beoltva, a megfazasom meg egesz jol gyogyul, mar csak blocked orrom van juhej:) Amugy az orrcsepp nem art a babanak. Egyszer olvastam Czeizel urtol, hogy alig-alig van olyan gyogyszerkeszitmeny, ami valoban es bizonyitottan art a babanak, de az elovigyazatossag(es persze a felelem a perektol)miatt majdnem mindenre rairjak hogy ne hasznald.
Ja, lanyok, van koztetek olyan akinek a babaja non-stop mozog, es mar majdnem a vegen van? Mindenhol azt hallom, nem kene mar annyit mozognia, de az enyem meg sem all-orulok en neki, de mar szulni szeretnek hamarosan(2 hetem van meg a due-date-ig, de remelem csak maximum 1-mar olyan nehez :) )
Szep napot mindenkinek!!!
Szerintem leirtad a lenyeget Cirbolya :)
Otthon csaladtagokat, baratnoket lattam a terhesseguk alatt es tenyleg szinte betegkent kezelik oket. Anyam azt mondta a kornyekukon a 30 ev feletti kismamakat szinte automatikusan veszelyeztetett terhesnek nyilvanitjak, foleg ha elso baba. Szoval en orulok, hogy itt varom a babamat :)
Jo reggelt:) Remelem mindenki hamarosan meggyogyul, van most jopar beteg kozottunk! Szerencsere mi jol vagyunk, probalok magamra nagyon vigyazni, nehogy adjak valamit at a kislanyomnak!
Egy kis kiegeszites az angliai terhesgondozashoz, nehogy megijesszuk a sok kismamat:)
Bar itt korant sincs olyan sok vizsgalat mint otthon, de ha az ember valami miatt concerned, akkor azonnal megnezik, en is kikotottem a korhazban 1x hogy nem erzem ugy mozogni a babat mint azelott, es jo alaposan-hosszasan megvizsgaltak, nem mkuldtek haza, nem szereltek le semmi szoveggel!
Szoval ha baj van/ bajt velsz alaposak es segitokeszek, amugy meg hagyjak a dolgokat hadd menjenek a maguk medreben, hiszen a kismamasag nem betegseg.
Legyen szep napja mindenkinek:)!
Adali, ne panikolj ezen szerintem :)
Vagy lehet en vagyok tul "vagany" de szerintem attol hogy par napig hasznaljuk az orrsprayt tenyleg nem lesz baj. Gondold el azokat, akik kokemenyen cigarettaznak es/vagy isznak terhesseg alatt vegig es sokszor egeszseges gyerekuk szuletik. Szoval no para, probald kielvezni az utolso napod (nem konnyu betegen...) :))
En CSAK szensavasat ittam, mert a hanyingerhez az volt a legjobb!!! Kb 26. het utan alltam vissza szensavmentesre.
Csajszi en a Rhinospray plus-t hasznaltam ejszaka, de aztan reggel neztem az interneten a hatoanyagait, azt irja, inkabb ne...de nem birok mas nelkul aludni...:(
Nem tudom, igy reggel nem is tettem be a taskamba, majd ejszakara lehet megint hasznalom. Ugye nem lesz baj ebbol csajok, hogy most tenyleg 4-5 napig ejszakara egy felet befujok? (nem is merek csak egy hangyafasznyit befujni)
Udv tolnai, en dec 16-ra vagyok kiirva.. Mit csinal a fiad itt? Es te otthon elsz?
Jo reggelt lanyok.
Adali, kitartas, remelem, rovid napod lesz ma es jo sok ajcsit kapsz ;))
En is hasznalom az orrspray-t muszaj, kulonben nem kapok levegot :( Biztosan nem lesz gond attol, hogy mast par napig neha hasznaljuk :)
Lanyok, szerintetek az gaz, hogy szensavmentes vizet szinte egyaltalan nem iszok, max 5-7 dl/nap, viszont szensavasbol lemegy egy masfel literes uveg. Korabban mindig menteset ittam, de most par napja nem csuszik :( Talan majd megprobalom facsart citrommal mert csak jobb a sima asvanyviz, nem?
Na szép jó reggelt!
Ádi még mindig pocsék módon alszik, nem tom, kicsit el vagyok keseredve. 4 hónapos lesz már, mindenki azt mondja/mondta h az idő elteltével jobb lesz de most valahogy inkább vissza fejlődünk, no de sebaj. Képzeljétek anyukám mondja hétfőn h amikor kicsi voltam ettem a lábam újját. Erre mit csinál másnap az én fiam???? Eszi a lába újját!!! Összetkeredik mint egy kis csiga, mert ugye másképp nem tudná bekapni....
kedves Adali!! jobbulást! ez tényleg hihetetlen, h pont most betegszel meg!
cirbolya: írd majd meg a mérlegelés eredményét!!
mindenkinek szép napot!
Üdv tolnai67, a fiad anyukája!!! :-))) mesélj magadról vagy a fiadról!!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?