Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5448. Judy86 (válaszként erre: 5446. - Goldfish23)
2010. nov. 22. 16:40

A gp hez minél hamarabb menj mert ott fogják intézni az uh-dat!

Adali aranyosak a képek :))

2010. nov. 22. 16:21
Sziasztok ..tudnátok tanácsot adni..ez év márciusában adtam be az igénylésem child benefitre...minden papirom stimmel,,orvosi papirt jol elhuzták azt augusztusba kérték akkor küldtem ..azt mondták orvosi papir beküldése után 13 hétre kapom meg a pénzt visszamenöleg is..igy is már 8 honap lett volna..erre kaptam tegnap egy emailt hogy még várjak 26 hetet a pénzemre tehát valamikor jövö áprilisba kapom meg..tehát 1 évet kell várrni rá..mindenhonnan leráznak hogy várjak,,a weblapukon max fél év van várakozás..szerintetek ez jogos vagy mit lehet csinálni ilyenkor..valakinek tapasztalat van..
5446. goldfish23 (válaszként erre: 5445. - Judy86)
2010. nov. 22. 16:19
koszi:DAkkor csak ennyi lenne a gp reg? hm, de jo. lehet meg a heten el is nezek hozzajuk. Ennek orulok nagyon jo hir. a barnazasom tovabbra sem szamottevo. sot!!! gyorsan le is kopogtam. remelem hamar letelik az elso 12 het, es utana sem kell majd aggodnom.:)
5445. Judy86
2010. nov. 22. 15:58

A Gp regisztrációhoz kérni kell 1 nyomtatványt a rendelőben az kell kitölteni és az útlevél másolat kell.

Amúgy üdv goldfish :) jó a neved :))

Lányok nemsokára áttöri Martus foga az ínyét :))Eddig csak két pici pötty látszott de most már az egész fog :))

Anyapocak jó utat holnapra irigy vagyok ;)

5444. *Csajszi* (válaszként erre: 5443. - Goldfish23)
2010. nov. 22. 15:39
Sajnos en mar olyan reg csinaltattam ezeket, hogy nem emlekszem, a GP-hez mi kellett. Max egy utlevel... Pont azon beszelgettunk nehany napja Kedvesemmel, hogy miota terhes vagyok es gondozasra jarok, sehol soha nem kertek meg ID-t. :OO Monjuk jobban belegondolok, otthon sem kert a haziorvosom SZIG-et sosem, de ismertuk egymast. Itt meg mikor kihez kerulok... na mindegy :)
2010. nov. 22. 15:11

vettem ma terhesvitamint, pregnacaret.a barnazasom nem szamottevo, mert nem is latszik a tisztasagin, csak ha megtorlom magam pisi utan. szoval amig ilyen addig nem aggodok. kertem ni number interjut, holnapra kaptam is idopontot. en inteztem az iterjut a paromnak es az ocsemnek is anno, de mivel itt dolgozok igy magamnak nem tartottam fontosnak.

Erre,a szokasos kerdes: miert akarok ni numbert. Mondom mert itt elek. De miert kell nekem? Mondom mert el akarok menni az orvoshoz. mire a no:ahhoz nem kell. aaaaaa... mondom akkor mert itt dolgozom. ezt mar elfogadta, csak ugye ez meg nem annyira igaz. mert csak live in au-pair vagyok. ezert is nem vagyok bejelentve. itt nem kell az au-paireket bejelenteni. Neztem, elvileg van a kozelben marmint a faluban GP:D Nem tudom igy papirok nelkul, egy utlevellel mit csinalnak velem:D

5442. Adali
2010. nov. 22. 14:50
Na sehol senki sem???:(
5441. Adali
2010. nov. 22. 12:59

Igen, nekem meg pont annak a ketszerese van meg:)

Hajra biscuit.:) Akkor te dec 4-re vagy kiirva?

5440. *Csajszi* (válaszként erre: 5435. - Biscuit)
2010. nov. 22. 12:36
12 nap, de izgi, az mar barmelyik pillanatban megtortenhet ;)
5439. *Csajszi* (válaszként erre: 5437. - Adali)
2010. nov. 22. 12:35
Sajnos most szeptember vegen hosszabbitottuk meg a szerzodest 1 evre olyan feltetellel, hogy 6 honap utan 2 honapos felmondasi idovel mehetunk :SS Egyebkent bukjuk a depositot :/
5438. Adali
2010. nov. 22. 12:22
Moncsi, te hogy vagy??? Olvasol minket? Parod mikor erkezik?
5437. Adali
2010. nov. 22. 12:21

Csajszi, nem tudtok hamarabb koltozni, mint aprilis? Az tul kozel van, nem? Ugy jarsz mint Csinita:)

Biscuit nekem meg 24 napom van meg. Harom het es 3 nap. Ha megnezed a tablazatot, ott vagyok benne. De te elottem lennel. Ha akarod, privizz cirbolyanak, es o betesz....legalabb nem en leszek az elso:)

Na, csajok, megyek vasalni...:(

5436. *Csajszi* (válaszként erre: 5434. - Anyapocak)
2010. nov. 22. 12:07
Koszi Anyapocak, csak remelem, hogy a szoptatassal tenyleg lemegy majd...
5435. biscuit (válaszként erre: 5433. - *Csajszi*)
2010. nov. 22. 12:06
Szia Csajszi, en 6 honapos terhes voltam mikor koltoztunk :) Nem volt egy leanyalom, mert meg akkor is ha van segitseg, ez eleg megterhelo, de tul lehet elni, csak semmi tuldolgozas. Majusra vagy kiirva, gyonyoru honap babazasra. Nekem 2 hetem van. 12 naaaaaap. Ne gondold, hogy izgatott vagyok :D
5434. Anyapocak (válaszként erre: 5433. - *Csajszi*)
2010. nov. 22. 12:02

Kedves Csajszi!!

Ne aggódj én (szerintem) 15kg fölött híztam, olyan narancsbőrös voltam mint állat, már a terhes nadrágom sem jött fel rám, de nem volt bennem annyi puca h ráálljak a mérlegre nem mertem. Most szoptatok, és szinte visszanyertem az alakom (mármint nem akarlak elkeseríteni de sosem lesz olyan a tested szülés után, mint előtte-szerintem), már "csak" 4kg plussz van rajtam ahhoz képest amikor teherbe estem, mondjuk szeretnék még egy pöttyet azon túl is fogyni de nagyon boldog leszek ha azt a súlyt elérem és még csak 4 hónapos a babóm. Azt mondják annyi idő kell a fogyáshoz, mint amennyi idő alatt feljött. SZóval van még 5 hónapom h fogyjak 4 kg-ot! :-))))

5433. *Csajszi*
2010. nov. 22. 11:56

Nah, lanyok, probalok jonni, de hetfon mindig madness van itt :(

Udv goldfish kozottunk :)

Csak csatlakozni tudok a tobbiekhez, mielobb csinaltasd meg az NI kartyat, menj el regisztrald magad egy GP-nel is.

Adali, de jo Neked, hogy mar otthon vagy es nemsokara babazol!!

Lanyok, most jottem ra, hogy aprilisban nekunk koltozni kell majd !!! Ez a lakas nagyon hideg egy kisbabaval nem tudjuk majd a jovo telet kihuzni. Uhh, akkor majd nalam is lehet az lesz, hogy koltozes aztan 2-3 nap mulva szules (ugye majusra vagyok kiirva) :SS

Anyapocak jo utat Nektek!

Jajj csajok en mar eddig is rengeteget hiztam, pedig nem eszek tobbet, csak a szenhidratok miatt :(( Eddig ugye heti 5 napot szinte zero ch-n voltam, csak hetvegen ettem valamennyit, most viszont a rengeteg gyumolcs, napi 2 szelet tk magvas kenyer, neha barna rizs vagy durum teszta. Tudom, ezek JO szenhidratok, de nalam nincs olyan, hogy jo szenhidrat. Engem ugyanugy hizlal a jo szenhidrat, mint a rossz :((

5432. biscuit (válaszként erre: 5431. - Adali)
2010. nov. 22. 11:46
Igen-igen, Jeremy Kyle nagy ur ha unalom jon, meg mindig jobb mint Jerry Springer, ahova csak azert mennek az emberek hogy jol orrbavagjak a masikat :) Nekem mindig olyan deltol 4 oraig van gondom, nincs mit nezni9 a tevebe(160 csatorna ellenere) szoval en mindig beiktatok egy delutani catnap-et :) Mikorra is vagy kiirva Adali?
5431. Adali
2010. nov. 22. 11:42

Most epp Jeremy Kyle-t nezek:) Utana hajmosas, kiteregettem Kistappancs ruhait:) edesek...

Jaj, Cirbolya vigyazz magadra, nem jo ez a megfazas!:( Igyad csak a teat meg a coldrex-et, most kapd el. Vagy hasznalj First Defence orrcseppet, az nagyon jo.

Csajok, nezzetek meg a kepeimet a kisszoba falan, beraktam a kepek koze.

5430. biscuit (válaszként erre: 5427. - Adali)
2010. nov. 22. 11:30
Igen, igy gondoltam en is, hogy adjak azt anelkul is hogy be lennel jelentve vagy dolgoznal(mert diakoknak is van), de nem voltam biztos. Jo tudni, szoval goldfish, hajra :) ! Adali, remelem nem unatkozol tulzottan :)
5429. cirbolya2
2010. nov. 22. 11:29

sziasztok, udv goldfish kozottunk, igen nekem is barna valamivel kezdodott, de nekem csak a menzim napjan volt egy nagyon keveske, a menzim helyett, ahogy Adali is mondja beagyazodas soran fennmaradt, alvadt verdarabkak tavoztak el.

Baratnomnek ugyanugy, szoval ez common:)!

Meronka kosz az uzit, beirlak a tablazatba meg a mai nap folyaman.

A betegeknek jobbulast, az en torkom is fajdogal, napi 2 bogre coldrex hotremet iszok, plusz mezesteatfolyamatosan, nem akarok beteg lenni!!

Kesobb meg jovok, puszi Nektek, Anyapocal jo utat Kispocakkal, vigyazzatok magatokra!

Pussz

5428. Adali
2010. nov. 22. 11:28
Ja, es NEM VOLT BEJELENTETT MUNKAJA, es megkapta az NI szamot.
5427. Adali
2010. nov. 22. 11:20
Ja, amugy goldfish, ne aggodj, a sogornomnek se volt NI kartyaja, es bement a jobcentre-be, ahol volt egy interju, es par heten belul adtak. Probald meg a helyi jobcentre-t
5426. Adali
2010. nov. 22. 10:51

Huu, nekem problemam van a listening-gel csajok! Bocsi goldfish, en azt hittem, volt NI kartyad, csak elloptak:)

Haat, lehet ugy nehez, szerintem ahhoz be kell lenni jelentve, hogy adjanak kartyat. Nem tudszx beszelni a munkaadoddal?

5425. biscuit
2010. nov. 22. 10:31
Meg egy gondolat goldfish az ni kartyarol, nincs keso csinalni egyet, ingyenbe van, csak el kell menned egy interjura-na nem nagy dolog, par kerdes- es hamar megvan,szerintem egy honapon belul ki is kuldik, sot, amint feldolgozzak a kerelmedet, kapsz egy levelet majd benne a kartyad samaval. Erdemes elkesziteni, mert sok mindenhez kell! Hivd fel a legkozelebbi jobcentre-t ott elmondjak mi kell hozza, lehetseges hogy bej.munkahely nelkul is megy, nem tudom. Amugy meg irtad van eu-s biztositasod, azzal is elmehetnel, de szerintem ahhoz hogy terhesgondozzanak, kell az itteni ni number...Nem hiszem hogy elkuldenenek, de nem tudom...Eleg szegyen hogy nem vagy bejelentve-mar a munkaltatod oldalarol ertem, tudom, penzben sokszor megeri-ne erts felre! Nem akarlak ijesztgetni, de en a helyedben mielobb nekiallnek intezni az ni-t, sose tudhatod mikor lesz szukseged orvosra. Amugy meg semmi stressz!!!:)
5424. Adali
2010. nov. 22. 10:24

Igen, amit ir biscuit nekem is volt olyan, egy 3 napos menszi, de olyan barnas, en se ertettem:)

Amugy a tablazatban megnezheted ki hol tart.

Igen, vegyel Pregnacare-t, az jo, vagy Sanatogen a terhes fele.

Minden jot, irj, mi van!

5423. Adali
2010. nov. 22. 10:21

Udv goldfish kozottunk! Csak ne aggodj, kerlek,. A kis barnas darabkak lehetnek beagyazodasi verzesek is kicsit keson, szerintem akkor is el kell menned orvoshoz, ha nincs ni card-od. Emlekszel a szamara? Ha nem, akkor is szerintem fel tudsz hivni valami hivatalt, home office-t bejelenteni. Az orvos el fog latni.

Csak ne idegeskedj, az nem tesz jot!

Amugy gratulalok, csak pozitivan!

2010. nov. 22. 10:13

nekem nov. elejen kellett volna megjonnie, de neha elofordul keses, hat nagyon nagyon nagyon remelem hogy nekem is csak valami normalis dolog ez, es nem valami problema. gorcsok nincsenek, ha csak az nem, mikor neha faj a hasam alul, de ez valoszinu csak mehhuzodas, nem? de ma meg ez sem volt. Kicsit megfaztam, kapar a torkom, felek kohogni is..:S Remelem nem a megfazasom miatt van. hom szepen fent van, mindig ugyanannyi reggelente. Imadkozom, minden rendben legyen es velunk maradjon a kisbabo.mi a nemvart mensim-valoszinu idopontja elott, merthogy en olyan 6.-ara tippeltem, akkor fog megjonni, elotte 1 hettel voltunk egyutt, szoval valoszinuleg kesoi peteeresem volt. figyelem magam, delben vegzek a meloval, aztan pihenes ezerrel, de lehet, hogy a boltig elsetalok es nezek valami terhesvitamint.

Koszi a megnyugtatast, azert a tobbiek sztorijat is varom a barnazasrol, volt e valaki masnal is.

Delutan visszaolvasgatok, ki hany hetes, ilyesmi, ha megtalalom, ki hol tart.

5421. biscuit (válaszként erre: 5419. - Goldfish23)
2010. nov. 22. 10:05
Szia goldfish23, en ugy hallottam az elejen okes a barnazas, ha nincsen gorcsod es nem elenkpiros. Az en peldam a kovetkezo, en mar szepen 3 hetes terhes voltam,mikor meg kellett volna jonnie a menzeszemnek, es osszesen 2 napig tartott valami enyhe barna dolog-na itt lett gyanus, hogy tan terhes lehetek :) Nem lehet hogy ez a helyzet veled is? Szerintem ne aggodj. Szep napot!
5420. biscuit (válaszként erre: 5401. - Meronka82)
2010. nov. 22. 10:00

Sziasztok,

meronka82, a 25. hetig, ahol most te jarsz, en osszesen alig 4 kilot szedtem fel, az osszes tobbi kabe a 30. hettol csuszott fel-es nem eszek tobbet mint elotte! Mindenesetre ime egy tablazat amit talaltam errol a temarol neten:

[link]

Szoval minel kisebb vagy,annal tobbet hizol juhej!

Amugy meg mindig itt vagyok, 2 napig babam sokat aludt, es ezzel osszefuggesben alig elvetve voltam josloim, most meg megint rakezdett egy tancorara-napra, szoval rendszeres kemenyedesek. Azert remelem egy hetet meg birunk, mert apuka most ejjel dolgozik(de kis selfish vagyok) es vasarnaptol egy het szabija van :)

Remelem mindenki jol van, Adali, csak hogy elmondjam en is jo regota vagyok itthon, mert 6 honaposan eltortem a bokamat, szoval az utolso 3 honapot itthon toltottem, es neha elfog az unalom, de amugy elvezem a semmittevest-csak tedd ezt te is!

2010. nov. 22. 09:38

sziasztok. En szombaton teszteltem ket pozitivat, a netes kalkulator szerint 6het 5 napos vagyok. legutolso mensim oktober 6.an volt.

En is angliaban elek, au-pair vagyok. Mint ilyen, nem bejelentett... kicsit tobb mint egy eve elek kint a parom Londonban lakik, en nem messze onnan. 8 eve vagyunk egyutt, majusban lesz az eskuvonk.

Minden rendben volt, csak tegnap pisiles utan nehany darabka, de nagyon pici halvany barna valami maradt a wc papiron, nem szamottevo, csak kicsit megijedtem.

Nektek volt ilyen? anyuval majd csak este tudok beszelni skypeon csak nagyon megijedtem.

Pcos vagyok vagy voltam,....most 20 kilot fogytam, persze meg igy is sok vagyok, de igy osszejott a baba elso probalkozasra, szep eros lett a tesztem is. csak emiatt aggodom nagyon. nem dolgozok sokat, csak napi 4 ora, fokent takaritas, mert a gyerekek mar nagyok. a legkisebb 17. pihenek majd sokat...

vegyek esetleg terhesvitamint? ti milyet szedtek? nalunk ebben a pici faluban csak egy kis lloyds pharmacy van. ha jol emlekszem a pregnacare magzatvedo vitaminjuk van. az segit esetleg, hogy minden rendben legyen?

jol kivagyok most idegileg...:S

masik: nekem meg nincs ni numberem, es par honapja elloptak a penztarcam benne az otthoni es eus tb kartyammal. hogy tudok igy elmenni orvoshoz?

bocsi, hogy ezekkel farasztalak benneteket. Koszi ha valaszoltok.

Zsuzsi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook