Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5478. macskabagoly2 (válaszként erre: 5425. - Biscuit)
2010. nov. 23. 09:58

nekem sem volt NI number-em, és mégis elláttak, nem kértek semmit, a magyar európai egészségbizt. kártyáról azt se tudták, mi az :)

(most olvasok tovább vissza, csak erre gyorsan válaszoltam, hátha segít goldfish-en. amúgy üdv itt! :))

2010. nov. 23. 09:53

Huhh,lanyok,talan ezt a klubba kene irnom.... de mar olyan regen jartam ott... na mindegy,leirom, de meg nem mondtam senkinek...

Szoval ma reggel gondolkodtam,hogy mi lehet velem, hogy pontosan mikor kell megjonnie,nem emlekszem konkretan, miota abbahagytam megint a tablettat (kb 3honapja), nem tudom kovetni.. ,de mostanaban lenne esedekes, es meg nem jott meg, es az elmult par hetben annyit de annyit eszek!!!!!

Pedig hetek ota rendszeresen tornazom reggelente, es az etkezesre is probaltam figyelni, es megsem fogytam, sot az 1-2 kilo,ami elindult lefele, most megint visszajott :(

Es egyik nap a parom is megjegyezte, hogy eszrevette,valoban sokat eszem mostanaban.

Uhhhh, nalam ez volt az elso terhesseg elejen is, egyfolytaban ettem.

Lehet,hogy.........terhes vagyok megint?????!!!!!!

5476. pandamama3 (válaszként erre: 5473. - Adali)
2010. nov. 23. 09:49
Mar nem kell sokat varnod :) :)
2010. nov. 23. 09:48

En is ugy gondolom,monoka, hogy meg fogunk nyugtatni az itteni egeszsegugyi ellatasrol.

legalabbis remelem... :)

Jo reggelt,Adali! :)

Hogy a zsibbadas mitol van,nem tudom, de feltetlenul emlitsd majd meg a midwife-nak, hatha nyom valami ideget a baba,vagy ilyesmi..

Jobb ha tud rola. Biztos tud mondani valami megnyugtatot :)

5474. Adali
2010. nov. 23. 09:48

Monoka, ti merre laktok?

Es ildi24 hova tervezed jonni, melyik varosba?

5473. Adali
2010. nov. 23. 09:46
Pandamama, milyen edi lehet Mark, ahogy mondja, hogy "apa":) Szerintem vedd annak, hogy kimondta!!!:) Ooo, annyira varom mar, hogy nekem is legyen egy kismokusom aki gugyog ott nekem ezerrel:)
5472. pandamama3 (válaszként erre: 5466. - Ildi24.)
2010. nov. 23. 09:45

Ildi,akkor sok sikert!! Hogy fogsz nekiindulni ?

Lanyodat hozod magaddal?

Nem lehetsz egyszeru helyzetben, kisgyerekkel,apa nelkul. :(

Miota elsz egyedul?

2010. nov. 23. 09:44

Jo reggelt!

Mi csak most bujtunk ki az agybol, de bizony gyorsan bekapcsolom a hosugarzot, mert nincs lelkierom letoporogni a konyhaba ebben a hideg lakasban,hogy bekapcsoljam a futest...brrrr...

Udv neked is,monoka25!

Hat ez jo, egy nap alatt 3 uj emberke talalt rank.

Gyarapodik a letszam... nagyon jo nagyon jo.

5470. Adali
2010. nov. 23. 09:43

Sziasztok csajok!!

Welcome Ildi es monoka:)

Ildi, sok szerencset, kicsit nehez lesz az eleje, de aztan belejossz meglatod. Angolul mennyire tudsz?

Es ki fog vigyazni a kicsire amig dolgozol?

Monoka, nektek is sok szerencset, es az angol egeszsegugyrol pedig ne aggodj, mert a legjobb!!!:) En vakon bizom bennuk, at kell ugyan programozni a szemleletedet, de ha mar nem magyar szemszogbol nezed, akkor tenyleg szuper. Olvass vissza, ha van idod, sokat irtunk rola.

Mindenkinek szep jo reggelt, megint 7-kor pattant a szemem, de az orrom begudulasa is felebresztett, de kibirtam es nem tettem vegre orrcseppet:)

Lanyok, az miert van, hogy zsibbad a bal kezemen a kozepso, gyurus es kisujjam??? Reggel a legrosszabb, de hellyel kozzel egesz nap:(

Szep napot, majd nezem ki mit irt:)

5469. *Csajszi*
2010. nov. 23. 08:48

Jo reggelt lanyok, udv az ujaknak.

Milyen hideg van ma reggel :/

5468. monoka25
2010. nov. 23. 01:51

Sziasztok! De örülök hogy rátok találtam :)

Nem lenne gond ha csatlakoznék?

Mi két éve élünk itt kint Angliában. Van egy 4,5 éves kislányom aki 2 hónapja jár suliba. Vagyis még csak előkészítőbe, majd januártól meg full time-ba.

Szeretnénk neki kistesót, ez az első próbálkozós hónapunk. Két nap múlva "nem várom".

Igazából kicsit parázok hogy mi lesz ha itt jön össze a baba, mert már nagyon sok rosszat hallottam az itteni egészségügyről. Na de mivel mostanában nem tervezünk hazamenni, így muszáj lesz amennyiben összejön a tesó.

Egyenlőre talán ennyi :)

5467. ildi24.
2010. nov. 22. 23:37
ja és nagyon cukika a babád:)
5466. ildi24. (válaszként erre: 5465. - Pandamama3)
2010. nov. 22. 23:36
Szia!!!én anyuka vagyok.egy 3 éves kislány anyukája.egyedül nevelem a kincsemet.és muszáj mennem dolgozni.szállodába mennék takaritani.de még nincs lefixálva semmi...de eldöntöttem megpróbálom.majd meglátjuk mi lesz:)
2010. nov. 22. 23:32

Szia Ildi24! Akkor csatlakozol hozzank? Babat varsz?Babad van?

Ez johir,hogy jottok?

Mit fogsz itt csinalni?

Udv koztunk goldfish!! Elfelejtettelek udvozolni.

5464. ildi24.
2010. nov. 22. 23:28
Januárba go anglia:))))
2010. nov. 22. 23:22

Inkabb visszaolvastam most :) de most mar megyek aludni parocskam melle.

Adali,megtalaltam a cikket a savelleni etrendrol a Kisma.. magazinomban, majd holnap elolvasom,es megirom a tanulsagot :)

Jo ejt!!

2010. nov. 22. 23:04
Holnap visszaolvasok.Puszi
2010. nov. 22. 23:03

sziasztok!

A mai nap fejlemenyei:

-atverekedte magat az inyen a harmadik kis fogacska hegye is, juhiiiiiii. Jonnek szepen sorban a fogak, majdhogynem gond nelkul. Ugy orulok. Sokat szenvedett eddig a foga miatt Mark babam, most "csak" nyalzik, rag, hasonlo fogzasi tuneteket produkal, de nem nyugos, hisztis, es elalszik este, nem ucsorog az alvo kendojet a szajaba tomkodve orakat, mint nehany hete is, honapok ota. . .

-es kimondta ketszer, hogy APA !!!!!!!!!!!!!

de komolyan nem tudjuk eldonteni, hogy ez most direkt volt, vagy veletlen sikerult utanoznia bennunket. . ?? vajon ez most az elso szava volt, vagy csak ertelmesre sikerult a gugyogese. . ?? Egyaltalan tudja-e , mit mondott . . ?? Bar gyanitom, az apa szo jelenteset tudja, hiszen barmikor kerdezem, hol apa?, ranez apara. Mikor kerdezi valaki, hol anya?, ramnez.

Hat akkor csak tudja.

Majd a kovetkezo napokban kiderul. Szerencsere mar alszik, ugyhogy nem kommunikal tobbet velunk.

5460. Adali
2010. nov. 22. 21:37

Anyapocak, bepakoltatok??? Szep utat, erezd jol magad, es ne foglalkozz semmivel!!!! Frissulj fel, es ujult erovel fogsz visszajonni!!!

Puszi nektek!

5459. Adali
2010. nov. 22. 21:34

Jobbulast cirbolya, remelem nem leszel beteg!

Megyek en is lassan, vigyazzatok magatokra es a babakra:)

Puszi

5458. cirbolya2
2010. nov. 22. 21:07

Csondes ma a forum, en is eleg vacakul erzem magam, megyek is lefekszek,csak meg Dorkat megetetem!

Kellemes pihenest mindenkinek!

2010. nov. 22. 18:17
szia cirbolya. kérték a lányom oltási papirjait 5 oltást kapott egyszerre.meg kérték hogy hova vagyunk regisztrálva.orvos nevét is.
5456. cirbolya2
2010. nov. 22. 18:04

Sziasztok, akkor en sem varok meg semmilyen child benefitet... Vanessa milyen orvosi papirt kertek toled augusztusban? En holnap talizom egy magyar baratnommel, neki 1,5 eves kislanya van, meg fogom kerdezni, hogy ok mennyit vartak ra!

Azert nem semmi, hogy heti 10en par font miatt mennyit kell varni!!

Goldfish a gp regisztracio tenyleg csak ennyi, pontosan ahogy judy irta, csak az utleveled kell, es kitoltod a formanyomtatvanyt, es kuldik majd postan nhs szamodat, es azzal mehetsz barhova korhazba, orvoshoz vagy ahova kell!! Ha valami akkor ez egyszeru itt Angliaban! ( a child benefittel ellentetben....)

QAdali en is megneztem a kepeidet, hat nem panaszkodhatsz:):) csini kismami vagy nagyon!! semmid nem nott csak a pocak, es szerintem Kisendre szep nagy baba lesz!!!!!

en ma nagyon pangtam, biztos az ido, csak lezengtem es semmit sem csinaltam!

5455. Adali (válaszként erre: 5453. - Anyapocak)
2010. nov. 22. 17:48
Jaj, de aranyos vagy!!!:)) Koszonom!
2010. nov. 22. 17:37
Ma irtam emailt az igazgatonak mert mindenhol csak leráznak és az angol páromnak ez diszkriminácio szagu...
5453. Anyapocak
2010. nov. 22. 17:34

Adali!

iszonyat jók a képek, gyönyörű pocakod van!!!

:-)))

5452. Judy86 (válaszként erre: 5450. - Vanessa2006)
2010. nov. 22. 17:28
hát nem, de mit tudunk csinálni??
5451. Anyapocak (válaszként erre: 5450. - Vanessa2006)
2010. nov. 22. 17:21

mi sem kaptunk még....nekünk is 26 hetet mondtak nagyon számítanék a pénzre, a fiam már lassan 18 hetes.....:-((((((

ötletem sincs h hova fordulhatsz, hol complaint-olhatsz. csajok nektek???

2010. nov. 22. 17:14
szia judy és szerinted ez normális hogy 1 évig nem kapom meg ami jár a gyerekre..
5449. Judy86 (válaszként erre: 5447. - Vanessa2006)
2010. nov. 22. 16:42
Hát a benefitet még mi se kapjuk sőt papír se jött még tőlük igaz még "csak" 14 hete adtam be!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook