Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Adali, az en midwife-om neve Cathy valami, most nincs mellettem a maternity note-om, szoval nem tudom, fura neve van, es kedves de unalmas 50 feletti fekete no. De az utobbi 3 alkalommal mindig mas volt bennt, szoval nekem szamtalan midwife-om van. A surgery-m ahova jarok a midwife-hoz a Brownhill Road-on van, egesz kozel hither green station-hoz es nagyon kozel Lidl-hez Lewisham-ben :D Amandarol meg nem hallottam, de ki tudja, amint irtam annyian lattak mar hogy csak na :D
En mar megvettem ezeket a csorgoket, de nem emlekszem a nevukre, viszont edesek. Vettel mar babakocsit?A legdragabb resze a babfelszerelesnek, legalabbis nalunk.....
:)
Itt sokat irtunk ilyenekrol, igazad van.
En szeretek itt lenni nagyon.
sajnos nem élek Angliában, csak benéztem ide a topikcím miatt.
Szívesen olvasok ehhez hasonló topikokat. Minden érdekel: milyen kint bemenni egy közértbe, találkozni a midwife-al, szocializálódni, milyenek az angolok magyar szemmel, milyennek látnak minket az angolok, stb.
Hello, koszonom!!!:)
Te ki vagy?:) Itt elsz? Huu, micsoda napok, egyszerre sokan talalnak minket meg:)
ágy felé függeszthető játék: mobile
babakocsira: pram string
Kihez jarsz midwife-hoz???
Meg hova?
Mert en arrafele Hither Green fele jarok. Amanda Augar a midwife neve, nem ismered?
Csajok, kerdes: hogy hivjak angolul azokat a csorgoket, vagy ilyen kis logo mesefigurakat amiket felakasztanak a babakocsira, vagy a kisagy fele??
Hello, mi is vettunk lakast. Nagyon kozel vagyunk mi is Grove Parkhoz:)
Nekem Farnborogh Princess Royal University Hospital-ban:) Az tolunk 15 perc kocsival.
Neked?
Az meg 14 nap, nem 11:(
En nem erzek ilyen felpuhulast vagy mit...es max 2-3-4 ilyen mensziszerut erzek naponta, a legerosebb mindig este lefekvesnel van, miutan ettunk, lefekudtunk, es olyankor mindig a kis babo fesziti nagyon magat, az azert van, mert a mehed is feszul?
Mindig megkerem a ferjemet, hogy merje az idot:)
En is Lewisham mellett lakom. Illetve Bromley es Lewisham hataran:)
Lewisham mellett igen. Az-az, menziszeru fajdalom, de igazabol nem csak a fajdalom amit erzek, en erzem az egesz osszehuzodast-furan hangzik, de erzem ahogy "felepul", "tetoz" es aztan lassan elmegy. Szoval ez nem csak fajdalom, amit erzek. Egesz terhessegem alatt azon izgultam, nehogy koraszules legyen-mert ismeroseim, anyut is beleertve ezzel ijesztgettek, mivel sokat kemenyedett a hasam. De azok csak kemenyedesek voltak. Ahogy ereztem az elso joslot, azonnal tudtam az eddigiek semmik voltak :) En erosen bizok abban, hogy a sok josloval majd szep lassan kinyilok, es amikor mar igazibol szulok, nem lesz sok hatra. Na ez csak a terv persze :) .
Szoval neked is josloid vannak Adali- ez a midwife-om szerint tok jo. Nem vagyunk mar messze:D Amugy december 6, hetfo, szoval az meg 11 nap ezzel egyutt :)
köszi, jól van, amikor épp nem fáj a pocija... azt nehezen viselem én is, nemcsak ő. de majdcsak elmúlik egyszer, meg hátha bejön a módszer, amit próbálgatok, h csökkentse.
most épp játszik a békájával és a krampusszal, amennyire egy 7 hetes baba játszani tud :)) ütögeti őket :) de sajna elég kiszámíthatatlan a hangulata (illetve a hasa). remélem, neked nem lesz hasfájós a babád! az nagy könnyebbség.
cukik a macis képek (is) :)
Pontosan merre laktok? Lewishamben? Ugye azt irtad?
Huu, mar kozel vagy, nekem is vannak mensziszeru fajdalmaim este elalvas elott, kb 1 percig tartanak... ilyen neked volt?Eros menszesz-fajdalmak?
Csináltam tesztet az előbb de negatív. Hát lehet még korai volt. Na mindegy :)
Veszprémből vagyunk.
Nekem már a húgom is itt volt a férjével, az öcsém is a feleségével, mi meg jöttünk utánuk :)
Úgyhogy a szüleimet kivéve lassan itt van az egész család.
Nem volt amúgy előre tervezve hogy kijövünk. Két éve decemberben kijöttünk meglátogatni a tesókat, Január haza, kocsi elad, február 2.-án már jöttünk ki.
Húzós volt az eleje, de így utólag nem bántuk meg. Férjem sok helyen volt már, mindig csak munkaközvetítős meló, most idén dolgozik már március óta ugyanannál a cégnél, múlt héten kapott full time-t.
Most már van remény hogy maradhat is.
Én összesen 4,5 hónapot dolgoztam szintén ezen a meló helyen, de mivel szezonális főként, így én nem maradhattam. Ha nem leszek babás addig, akkor márciusban megyek vissza.
De főként itthon vagyok a kislányommal.
Hat,az az igazsag,hogy orulnek neki, pedig Attilaval par napja beszeltuk meg,hogy varunk meg.
En nem szoptattam mar a mellproblemam utan sajnos, macskabagoly :( Ugyhogy el kezdtem szedni a tablettat, de nem volt ram jo hatassal (fokent a nemi eletemre nem) :) ,igy inkabb abbahagytam.
Persze,vigyazunk azota is, csak tudod, nem a legbiztosabb a modszerunk :)
Nem lenne nagy baj,ha jonne a masodik, de ep esszel felfogom,hogy meg nincs itt az ideje igazan.
Amugy nalam ez mar talan kicsit beteges.. talan emlekeztek,par honapja is bekepzeltem magamnak,hogy ismet terhes vagyok..:) Talan tudat alatt nagyon szeretnem.
Adali,nekem nem is a szules,a fajdalom a visszatarto, hanem hogy te atya eg, mit csinalnek 2 gyerekkel,ha sokszor ezzel az eggyel is alig birok! :) Es felek,hogy ot elhanyagolnam,es nem akarom.
Dehogy fecsegsz, itt mindenki rengeteget fecseg, ne aggodj! En valahol a lead-ben vagyok:)
Hatha baba van a dologban akkor:)
Otthonrol eredetileg merrol vagytok?
Mit csinalsz itt? Es a ferjed?
Wow, ez micsoda hir lenne!!!:) Orulnel neki??? Legalabb nem nagy a korkulonbseg a ket kicsit kozott:) Az egyik kolleganom (ezt mar egyszer ide irtam) 3 honappal szulese utan terhes volt megint.
En is kozeli babakat tervezek, igaz meg azt se tudom milyen a fajdalom ami vele jar, de mar masodikat is akarnek:)
Huu, majd irj, mi van! Nem tesztelsz egyet?
Udv macskabagoly ! Hogy van Lorika??
HÚ Pandamama ez nagyon izgi! :) Nekem is már csak 2 nap van "nem vártig" bár nekem már tegnap menzesz görcsöm volt, de még mára sem jött meg...
Az még a fura hogy általában úgy alszom hogy oldalt és a lábam felhúzom. Most olyan fura érzés van a hasamba ha ráfekszek... rosszul esik... ne ez furán hangzik de nem tudom máshogy leírni :) Bocsi!
jaj, lányok, iszonyatosan fáj a hátam, meghúzódott egy izom benne. mondjuk amúgy is kikészíti a babázás...
ma már beszéltem egy szoptatási tanácsadóval is, annyira el vagyok keseredve a babó hasfájása miatt.. másfél napja kezdtem a "terápiát" a "lactose overdose" problémára, de még nincs igazi javulás...
meg azt is tanácsolta ma a csaj, h a vasat se szedjem, az is lehet oka. tegnap este kb 2,5 órát sírt vigasztalhatatlanul...:(( meg kicsit ma reggel is, de most alszik. végre!
Adali, nekem nem volt időm unatkozni az utolsó 4 hétben, nem tudom, hogy, de rohantak a napok. Jártam tornázni is, meg csomó barátnőmmel csináltunk utolsó, szülés előtti randit :) De tudom, odakint nincs annyi barát, sajna..(legalábbis többen is ezt írtátok). Nehéz azért ebből a szempontból a kintlét.
puszi nektek!
üdv az újaknak is!
na,megyek pelenkazni,pakolni,ENNI :) ,aztan majd meg jovok.
11re megyunk a konyvtarba gyerekfoglalkozasra.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?