Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5508. biscuit (válaszként erre: 5501. - Adali)
2010. nov. 23. 13:05

Adali, az en midwife-om neve Cathy valami, most nincs mellettem a maternity note-om, szoval nem tudom, fura neve van, es kedves de unalmas 50 feletti fekete no. De az utobbi 3 alkalommal mindig mas volt bennt, szoval nekem szamtalan midwife-om van. A surgery-m ahova jarok a midwife-hoz a Brownhill Road-on van, egesz kozel hither green station-hoz es nagyon kozel Lidl-hez Lewisham-ben :D Amandarol meg nem hallottam, de ki tudja, amint irtam annyian lattak mar hogy csak na :D

En mar megvettem ezeket a csorgoket, de nem emlekszem a nevukre, viszont edesek. Vettel mar babakocsit?A legdragabb resze a babfelszerelesnek, legalabbis nalunk.....

5507. Adali
2010. nov. 23. 13:02
Sokunknak honvagyunk van, nekem nem nagyon, neha csalad miatt kicsit, de halistennek mi szeretjuk itt.
5506. Adali
2010. nov. 23. 13:02

:)

Itt sokat irtunk ilyenekrol, igazad van.

En szeretek itt lenni nagyon.

5505. a10e31f3b5 (válaszként erre: 5504. - Adali)
2010. nov. 23. 12:59

sajnos nem élek Angliában, csak benéztem ide a topikcím miatt.

Szívesen olvasok ehhez hasonló topikokat. Minden érdekel: milyen kint bemenni egy közértbe, találkozni a midwife-al, szocializálódni, milyenek az angolok magyar szemmel, milyennek látnak minket az angolok, stb.

5504. Adali
2010. nov. 23. 12:57

Hello, koszonom!!!:)

Te ki vagy?:) Itt elsz? Huu, micsoda napok, egyszerre sokan talalnak minket meg:)

5503. a10e31f3b5 (válaszként erre: 5501. - Adali)
2010. nov. 23. 12:55

ágy felé függeszthető játék: mobile

babakocsira: pram string

5502. a10e31f3b5 (válaszként erre: 5501. - Adali)
2010. nov. 23. 12:53
pram strings, rattles
5501. Adali
2010. nov. 23. 12:45

Kihez jarsz midwife-hoz???

Meg hova?

Mert en arrafele Hither Green fele jarok. Amanda Augar a midwife neve, nem ismered?

Csajok, kerdes: hogy hivjak angolul azokat a csorgoket, vagy ilyen kis logo mesefigurakat amiket felakasztanak a babakocsira, vagy a kisagy fele??

5500. biscuit
2010. nov. 23. 12:19
Lewisham-10 perc kocsival :)
5499. Adali
2010. nov. 23. 12:11

Hello, mi is vettunk lakast. Nagyon kozel vagyunk mi is Grove Parkhoz:)

Nekem Farnborogh Princess Royal University Hospital-ban:) Az tolunk 15 perc kocsival.

Neked?

5498. biscuit (válaszként erre: 5496. - Adali)
2010. nov. 23. 11:54
Amugy melyik korhazban lesz meg a babad?
5497. biscuit (válaszként erre: 5496. - Adali)
2010. nov. 23. 11:52
Okes, akkor azt mondom 2 het es kesz :) Milyen kicsi is London, mert en pedig Hither Green-ben, de inkabb kozelebb Grove Park-hoz lakom:) Meg igy is azt hiszem josloid vannak, csak enyhebbek, amikor eloszor ereztem nekem is csak enyhe menziszeru fajdalmam volt, az utobbi talan egy hetben kezdtem ezeket az eroseket is erezni. Mikor erzed a fajdalmat, a hasad is kemeny ha az igazi osszehuzodas sztem. Amugy Bromley-t jobban szeretem mint Lewisham-et :)Nagyon kellemes hely. Bereltek vagy sajat lakas-haz? Nekunk el kellett koltoznunk az elozo helyunkrol, mert a haz nem volt alkalmas egy babara, szoval vettunk inkabb sajat lakast.
5496. Adali
2010. nov. 23. 11:43

Az meg 14 nap, nem 11:(

En nem erzek ilyen felpuhulast vagy mit...es max 2-3-4 ilyen mensziszerut erzek naponta, a legerosebb mindig este lefekvesnel van, miutan ettunk, lefekudtunk, es olyankor mindig a kis babo fesziti nagyon magat, az azert van, mert a mehed is feszul?

Mindig megkerem a ferjemet, hogy merje az idot:)

En is Lewisham mellett lakom. Illetve Bromley es Lewisham hataran:)

5495. biscuit (válaszként erre: 5493. - Adali)
2010. nov. 23. 11:30

Lewisham mellett igen. Az-az, menziszeru fajdalom, de igazabol nem csak a fajdalom amit erzek, en erzem az egesz osszehuzodast-furan hangzik, de erzem ahogy "felepul", "tetoz" es aztan lassan elmegy. Szoval ez nem csak fajdalom, amit erzek. Egesz terhessegem alatt azon izgultam, nehogy koraszules legyen-mert ismeroseim, anyut is beleertve ezzel ijesztgettek, mivel sokat kemenyedett a hasam. De azok csak kemenyedesek voltak. Ahogy ereztem az elso joslot, azonnal tudtam az eddigiek semmik voltak :) En erosen bizok abban, hogy a sok josloval majd szep lassan kinyilok, es amikor mar igazibol szulok, nem lesz sok hatra. Na ez csak a terv persze :) .

Szoval neked is josloid vannak Adali- ez a midwife-om szerint tok jo. Nem vagyunk mar messze:D Amugy december 6, hetfo, szoval az meg 11 nap ezzel egyutt :)

5494. macskabagoly2 (válaszként erre: 5485. - Adali)
2010. nov. 23. 11:20

köszi, jól van, amikor épp nem fáj a pocija... azt nehezen viselem én is, nemcsak ő. de majdcsak elmúlik egyszer, meg hátha bejön a módszer, amit próbálgatok, h csökkentse.

most épp játszik a békájával és a krampusszal, amennyire egy 7 hetes baba játszani tud :)) ütögeti őket :) de sajna elég kiszámíthatatlan a hangulata (illetve a hasa). remélem, neked nem lesz hasfájós a babád! az nagy könnyebbség.

cukik a macis képek (is) :)

5493. Adali
2010. nov. 23. 11:20

Pontosan merre laktok? Lewishamben? Ugye azt irtad?

Huu, mar kozel vagy, nekem is vannak mensziszeru fajdalmaim este elalvas elott, kb 1 percig tartanak... ilyen neked volt?Eros menszesz-fajdalmak?

5492. biscuit
2010. nov. 23. 11:16
Udv eme hideg reggelen! Tegnap este olyan josloim voltak, hogy csak na! Valoban igaza volt mindenkinek,aki azt tanacsolta fajasoknal a legzesedre koncentralni kell-ha megfeleloen lelegzel, egy kicsit jobban birod... Delutan midwife-al vagyok, jaj csak mar jonne a pici, mar ugy unom ezt a terhesseget :) Orvosregisztraciorol csak annyit, hogy mikor en regisztraltam-eddig 2 orvosnal 3 even belul, nem csak passport kellett nekik, hanem proof of adress is! Anelkul nem regisztraltak...lehet ez attol fugg hol laksz, nalam az elso kelet London volt, es most pedig del-London.
5491. monoka25
2010. nov. 23. 11:07
Hacsak a férjem majd nem lesz épp szabad hogy eljöjjön velem :)
5490. monoka25
2010. nov. 23. 11:06
Amúgy mivel én itthon voltam főként, előtte pedig németet tanultam, nekem még nem megy az angol. Remélem lehet majd tolmácsot kérni az orvosnál is ha egyszer aktuális lesz a baba.
5489. monoka25 (válaszként erre: 5487. - Adali)
2010. nov. 23. 10:50

Csináltam tesztet az előbb de negatív. Hát lehet még korai volt. Na mindegy :)

Veszprémből vagyunk.

Nekem már a húgom is itt volt a férjével, az öcsém is a feleségével, mi meg jöttünk utánuk :)

Úgyhogy a szüleimet kivéve lassan itt van az egész család.

Nem volt amúgy előre tervezve hogy kijövünk. Két éve decemberben kijöttünk meglátogatni a tesókat, Január haza, kocsi elad, február 2.-án már jöttünk ki.

Húzós volt az eleje, de így utólag nem bántuk meg. Férjem sok helyen volt már, mindig csak munkaközvetítős meló, most idén dolgozik már március óta ugyanannál a cégnél, múlt héten kapott full time-t.

Most már van remény hogy maradhat is.

Én összesen 4,5 hónapot dolgoztam szintén ezen a meló helyen, de mivel szezonális főként, így én nem maradhattam. Ha nem leszek babás addig, akkor márciusban megyek vissza.

De főként itthon vagyok a kislányommal.

2010. nov. 23. 10:48

Hat,az az igazsag,hogy orulnek neki, pedig Attilaval par napja beszeltuk meg,hogy varunk meg.

En nem szoptattam mar a mellproblemam utan sajnos, macskabagoly :( Ugyhogy el kezdtem szedni a tablettat, de nem volt ram jo hatassal (fokent a nemi eletemre nem) :) ,igy inkabb abbahagytam.

Persze,vigyazunk azota is, csak tudod, nem a legbiztosabb a modszerunk :)

Nem lenne nagy baj,ha jonne a masodik, de ep esszel felfogom,hogy meg nincs itt az ideje igazan.

Amugy nalam ez mar talan kicsit beteges.. talan emlekeztek,par honapja is bekepzeltem magamnak,hogy ismet terhes vagyok..:) Talan tudat alatt nagyon szeretnem.

Adali,nekem nem is a szules,a fajdalom a visszatarto, hanem hogy te atya eg, mit csinalnek 2 gyerekkel,ha sokszor ezzel az eggyel is alig birok! :) Es felek,hogy ot elhanyagolnam,es nem akarom.

5487. Adali
2010. nov. 23. 10:33

Dehogy fecsegsz, itt mindenki rengeteget fecseg, ne aggodj! En valahol a lead-ben vagyok:)

Hatha baba van a dologban akkor:)

Otthonrol eredetileg merrol vagytok?

Mit csinalsz itt? Es a ferjed?

5486. monoka25
2010. nov. 23. 10:26
Na de mivel a kislányomnál semmi tünetem nem volt, valószínű most menzesz lesz a vége. De nem szoktam görcsölni egyáltalán előtte, csak mikor már megindul a vérzés is. Na bocsi hogy ennyit fecsegek :)
5485. Adali
2010. nov. 23. 10:24

Wow, ez micsoda hir lenne!!!:) Orulnel neki??? Legalabb nem nagy a korkulonbseg a ket kicsit kozott:) Az egyik kolleganom (ezt mar egyszer ide irtam) 3 honappal szulese utan terhes volt megint.

En is kozeli babakat tervezek, igaz meg azt se tudom milyen a fajdalom ami vele jar, de mar masodikat is akarnek:)

Huu, majd irj, mi van! Nem tesztelsz egyet?

Udv macskabagoly ! Hogy van Lorika??

5484. monoka25 (válaszként erre: 5477. - Pandamama3)
2010. nov. 23. 10:24

HÚ Pandamama ez nagyon izgi! :) Nekem is már csak 2 nap van "nem vártig" bár nekem már tegnap menzesz görcsöm volt, de még mára sem jött meg...

Az még a fura hogy általában úgy alszom hogy oldalt és a lábam felhúzom. Most olyan fura érzés van a hasamba ha ráfekszek... rosszul esik... ne ez furán hangzik de nem tudom máshogy leírni :) Bocsi!

2010. nov. 23. 10:22

jaj, lányok, iszonyatosan fáj a hátam, meghúzódott egy izom benne. mondjuk amúgy is kikészíti a babázás...

ma már beszéltem egy szoptatási tanácsadóval is, annyira el vagyok keseredve a babó hasfájása miatt.. másfél napja kezdtem a "terápiát" a "lactose overdose" problémára, de még nincs igazi javulás...

meg azt is tanácsolta ma a csaj, h a vasat se szedjem, az is lehet oka. tegnap este kb 2,5 órát sírt vigasztalhatatlanul...:(( meg kicsit ma reggel is, de most alszik. végre!

Adali, nekem nem volt időm unatkozni az utolsó 4 hétben, nem tudom, hogy, de rohantak a napok. Jártam tornázni is, meg csomó barátnőmmel csináltunk utolsó, szülés előtti randit :) De tudom, odakint nincs annyi barát, sajna..(legalábbis többen is ezt írtátok). Nehéz azért ebből a szempontból a kintlét.

puszi nektek!

üdv az újaknak is!

5482. monoka25 (válaszként erre: 5474. - Adali)
2010. nov. 23. 10:21
Szia! :) South Elmsall West Yorkshire
2010. nov. 23. 10:15
Hu, pandamama, ez elég izgi!!! de gondolom, vigyáztatok a gyógyszer után is, nem? és milyet szedtél, spéci szoptatás alattit? vagy nem szoptattál már miután gondod volt a gyulladással? én pont tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, és azt mondta a doki, csak 1 féle gyógyszer van, amit lehet szopi alatt, ösztrogéntartalmút tilos. de én azt se akarom elkezdeni egyelőre.
2010. nov. 23. 10:05

na,megyek pelenkazni,pakolni,ENNI :) ,aztan majd meg jovok.

11re megyunk a konyvtarba gyerekfoglalkozasra.

5479. macskabagoly2 (válaszként erre: 5436. - *Csajszi*)
2010. nov. 23. 10:04
szerintem ez testalkat kérdése teljesen. nekem gyorsan lement, a baba (hasfájós, ugye) meg rendesen kiszívja az energiát abból, amit megeszem, szóval lehet, h kevesebb vagyok, mint előtte (nincs mérlegünk)..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook