Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
17748. Sandra.london (válaszként erre: 17747. - 3a5c305959)
2015. márc. 19. 14:24

Igen nagyon igazad van mindenben!! Pontosan ezek a dolgok miatt gondolom h itt jobb lenne szulni.

Csak sajnos nem tudok megbizni az itteni ellatasban, 2014 marcius ota nagyon sok szenvedesen estem at, egeszsegugyileg sok problemam volt, de itt nem foglalkoztak velem..honapokat vartam idopontomra de hamarabb jott a baj mint az idopont (juniusban) amikor mar annyira fajt a hasamalja h nem birtam mozdulni se elvonszoltam magam a surgossegire , nem nagyon akartam velem foglalkozni de aztan vegul csak sikerult eszre venniuk h nem viccelek. Nogyogyaszatilag nem vagyok 1szeru eset es akkor is azt gondoltam h ott lehet a baj, de meg se hallgattak amikor akartam mondani vagy inkabb mutatni az elozo papirjaimat..csak h tudjak h mi is volt velem. Kertem h ultarhangozzanak meg (jo persze ez nem igy mukodik h en majd mondom h milyen vizsgalat legyen stb) de mondjuk nem tudom h hasi fajdalomnal miert a rontgen a megoldas (de igaz nem vagyok orvos). Vegul vakbelmutetet csinaltak , es mondtam masnap mehetek is haza.. Egy hetig bent kellett maradnom mert nem voltal jol es a mutet utan kiderul h semmi baja nem volt a vakbelemnek de ha mar ott jartak akkor kivettek es annyit mondtak h vmi fertozesem volt. Kerdeztem h mar ugyis bent fekszem 1hete akkor nem lehetne h vegre nogyogyasz lasson vagy vegre kideuljon h mi is tortenik velem ... Valasz ez nem igy mukodik .. Menjek vissza GP hez majd ö elkuld mondom , marcius ota folyamatosan kuld... Ra egy honapra lattot nogyogyasz ja es meg mi dig nincs ultrahang majd 2honap mulva , mondtam a panaszaimat .. Valasz csak annyi volt h meg gyenge vagyok az operacio miatt azert lehet..Ja jo tanacskent igyak Actimelt ! Nem foglalkoztak velem/nem talaltak meg a bajom. Ezek a dolgok miatt nem tudok megbizni bennuk nem tudom h "oda fognak" e ram figyelni a babavaras ideje alatt.. Par honapja meg nem volt ovulaciom es fiatal korom ellenere klimaxos tuneteim voltak (de volt lehetosegem h haza menjek es otthoni nogyogyaszom ellason es termeszetgyogyaszhoz is jartam mert akarok mar semmilyen gyogyszert vagy hormonkeszitmenyt szedni) es a csoda valosag lett most kismama vagyok!! De meg van csavar a tortenetben h ket mehem van...ezek a dolgok miatt vagyok bizonytalan.

17747. 3a5c305959 (válaszként erre: 17746. - Sandra.london)
2015. márc. 19. 12:52

Sziasztok! Igen, a legtobbeknek mar oviba, iskolaba jar a gyerkoce akik annak idején kismamak voltak itt.

Sandra, a szules helyenek kivalasztasakor azt vedd figyelembe hogy 36 hetesen repulhetsz haza. Legrosszabb esetben a baba 6 hettel kesobb is johet. Az elso par heten nem repulhetsz a babaval, de amig nem lesznek meg a papirjai addig nem is tudsz. Szoval hajlando vagy-e (es a parod) 3 honapot otthon tölteni, ha nem tobbet? En szemely szerint nem gondolom hogy ez jo ötlet. Szuled utan a szuloknek es a babanak az a legjobb ha a sajat otthonukban rendezkednek be. Apa vehet ki két hét paternity leavet, amit otthon tölthet, gondoskodhat az anyukarol es a babarol. Utana meg esetleg kijohet egy-ket hetre valamelyik nagymama. Mi legalabbis igy csináltuk es jol jott ki. Nem mintha nem szívesen vennem a nagymamak tanácsát, de azt akartam hogy mi tanuljunk meg boldogulni a babaval egyedul. Es pont ez tortent :-)

2015. márc. 19. 10:36

Sziasztok, most talaltam ezt a jo kis forumot... Par oraja csak olvasom a jobbnal jobb kommenteket ;)),

Agave87 jo lenne feléleszteni ezt a forumot!!

8hetes kismama vagyok, kedden volt az elso talalkozasom a midwife-al, es aprilis 13.an megyunk az elso UH-ra.. Mar nagyon varom!!!

Sajnos en meg mindig nem tudom eldonteni h Londonban szuljek vagy inkabb Budapesten..

Szep napot!!

17745. agave87
2015. márc. 19. 07:26

Sajnálom, hogy a fórum nem nagyon él, pedig biztos többen is vannak, akik pont most terhesek itt.

Mi újság mindenkivel?

Én most vagyok 7 hetes, és jövőhéten lesz az elős találkám a midwife-nál. Nekem volt már egy korai vetélésem, és ezért nyugtalanít, hogy itt nem lehet csak úgy elmenni egy uh-ra és ahogy azt már ti is írtátok a vizsgálatok hiánya főleg a második szakaszban.

17744. 3a5c305959 (válaszként erre: 17743. - Meskete13)
2014. dec. 21. 13:45
Sulyt itt nem szoktak nezni ( a kismamanak legalabbis). A 16. heten meg nem minden midwife csinal szivhangot mert nehez megtalalni a babat neha es ez inkabb beparaztatja a szuloket. Igen szerintem is aggaszto hogy a vege fele nem csinalnak vizsgalatot, talan egy ctg-m volt mielott meginditottak volna 41+3 hetesen. Mostmar a mostani eszemmel felhivnam oket es panaszkodnek hogy nem ereztem a babat mozogni reggel ota, erre ezt fogjak mondani hogy igyak egy pohar hideg folyadekot, ezek utan mondanam hogy megittam de meg mindig nem mozog a baba. Egeszen biztosan csinalnanak ctg-t es talan uh-ot is. Sajnos a vege fele tenyleg nem csinalnak annyi vizsgalatot ami megnyugtato lenne az anya szamara. De ez azert van mert ok biznak a mereseikben. Ha a baba novekszik ahogy kell akkor azt gyanitjak nincs baj. Egyebkent meg nem egy olyan esetet ismerek hogy megneztek a baba szivhangjat, meg meg volt aztan par ora vagy nap mulva mar nem volt meg. Ezt sajnos nem tudjak kontrolalni hiszen nem tudjak allando monitorra rakni a kismamakat a 30. hettol. De ilyenkor mar mozog a baba rendesen, es ha lelassul a mozgasa azonnal menni kell a korhazba. Ezt komolyan veszik a midwive-ok.
17743. Meskete13 (válaszként erre: 17742. - 3a5c305959)
2014. dec. 21. 13:24
Koszi a valaszt. Igen, tudom, ha gondot gyanitanak, tovabb vizsgalodnak. Am, ha minden rendben, nem es ez bizonytalanit el picit. Pl nekem nem neztek szivhangot a 16 heten, meg sulyt sem mertek, ami furcsa volt. A Down kor szuresemrol sem kaptam meg a papirt, ugy nezett ra a midwife a rendszerben, meg azota felhivtam a korhazat is, akik persze kikuldtek. Meg jo, hogy erre nem paraztam ra. Cukorbeteg nem vagyok, csak a pajzsmirigyemmel van multam. A 25 heten lesz is extra vervetelem, vizsgalatom miatta, de ha az ertekek rendben vannak, visszakerulok a korhaztol a midwife-hoz. Inkabb a kesei vizsgalatok erdekelnenek, amik otthon vannak, mondjuk a 30 het utan es itt nincsenek.
17742. 3a5c305959 (válaszként erre: 17741. - 3a5c305959)
2014. dec. 21. 13:07
20. het utan pl ha nem megfeleloen no, ha kevesebbet mozog, ha cukorbeteg vagy, ha verzel, ha kevesebb vagy tobb a magzatvized vagy azt gyanitjak hogy breech akkor csinalnak uh-ot.
17741. 3a5c305959 (válaszként erre: 17740. - Meskete13)
2014. dec. 21. 13:06
Lehet privatben vegeztetni hogyha szeretnel. Ha van ra indok megnezik a babat a 20. het utan. Szivhangot nez a midwife minden alkalommal mikor nala jarsz (16. 28. 34. 36. 38. 41. heten). Nem szoktak nezni aramlasvizsgalatot meg tulhordas eseten ami engem is aggasztott egy picit, annyira nem hogy magan uton nezessek. A baba mozgasat figyelik, azt szamolni kell a vege fele. Ha komplikaciod van akkor valoszinuleg orvos is fog latni es jobban figyelnek rad.
17740. Meskete13
2014. dec. 21. 13:01

Sziasztok, ujonnan erkezo vagyok! :)

18 hetes terhes vagyok, tul mar a 12 heti ultrahangon, midwife latogatasokon. Endokrinologust is megjartam, korabbi tulmukodesemet szerencsere a GP komolyan vette, valoszinu az idei, korabbi vetelese miatt. Magan hormontanacsado is fogalkozik velem, egy Angliaban elo, itt praktizalo magyar lany.

Erdeklodnek, hogy mik a tapasztalataitok: kicsit elbizonytalanit, hogy a 20 heti UH utan mar nem neznek ra a babara, nincs mehlepeny vizsgalat, baba szivultrahang, aramlasvizsgalat, stb. Nincs otthoni terhesgondozasi tapasztalatom, szoval, az erdekelne, ezekre a vizsgalatokra mennyire lenne szuksegem? Egyaltalan privatban ilyesmit el lehetne vegeztetni, mit gondoltok? Amugy 35 eves vagyok.

17739. Yaweb
2014. dec. 5. 22:27

Szia.

En is VBAC-nak indultam aprilisban. Az elso babam csaszaros volt. Nagyon biztam, hogy a 2.szules termeszetes lesz. Sajnos nem sikerult, de a midwifek nagyon hittek es biztattak, hogy sikerulni fog. Sajna a kicsi fiam nem igy gondolta :-)

Sok sikert. Remelem sikerulni fog!

17738. syvy (válaszként erre: 17737. - 3a5c305959)
2014. dec. 4. 16:22
Koszonom a gyors valaszt ironica22! Remelem en is,hogy minden jol alakul, eddig nem izgultam, de most, hogy kozeledik a datum, egyre tobbet gondolok ra.
17737. 3a5c305959 (válaszként erre: 17736. - Syvy)
2014. dec. 4. 11:44
Szia! Nagyon sok no szul VBAC-el, de sok sok tenyezon mulik a dolog. Ha inditani kell sajnos nem a legjobb kezdes, de azert kozel sem remenyelen a helyzet. Folyamatosan mmonitoron leszel vajudas kozben hogy azonnal lassak ha te vagy a baba nem vagytok jol es ehhez merten tudnak cselekedni. Kivanom a legjobbakat! Remelem sikerul termeszetes uton szulnod!
17736. syvy
2014. dec. 4. 09:50
Sziasztok! Valaki szült itt VBAC -vel sikeresen? Az első szülésem otthon sajnos császárral vegződött. Most a terhesgondozásom nagyon körültekintően zajlott a terhességi cukorbetegsègem miatt is. A doktornő áldását adta a termèszetes szülèsre, ha nem lèp fel komplikáció, de nem engedi kihordani a terhesség vègèig a kisbabát. Dec.23-ára lettünk kiírva (39. hét közepe). Elindítjak mestersegesen, ha addig nem indulna be. Kicsit aggódok, hogy miden rendben menjen. Nagyon sokat jelentene nekem, ha sikerülne.
17735. agave87 (válaszként erre: 17733. - Orsika86)
2014. nov. 11. 23:27

Biztos nehéz lehet egy ilyen döntést meghozni. Én is mindig gondolkozok rajta, noha én még nem vagyok várandós csak tervezzük.

Erről az extra összegről egy barátomtól hallottam, tehát nem olvastam sehol. Persze lehet csak én értettem félre, nem akartalak ijesztgetni csak nekem is szöget ütött a fejemben.

17734. 3a5c305959 (válaszként erre: 17733. - Orsika86)
2014. nov. 11. 08:23

Szia! Megertelek, mert en is ugy akartam hogy anukam it legyen mikor szulok. Aztan a kislanyom megviccelt es ket hettel kesobb bujt csak ki, akkor mar nem volt itt anyukam. Eloszor ijeszto volt egyedul, de mostmar nem banom. Pl a ferjem azonnal segitett pelenkazni, mosdatni stb mig ha it lett volna anyukam akkor nem lett volna szukseg arra hogy a ferjem segitsen. Igy viszont tok jo volt hogy a ferjemmel egyutt benaztunk az elso par napban hogy mikent is kell oltoztetni egy ilyen csoppseget :-)

Az en lanyom itt szuletett Londonban, de mikor bejelentettuk otthon allando lakcimre es kertunk neki szemelyit akkor kuldtek neki az adokartyat is. Elvileg a tTB kartya is jarna neki, de azt meg nem katpuk meg. Majd anyukam utana jar hogy miert nem, mert elvileg minden 18 even alulinak jar.

17733. Orsika86
2014. nov. 11. 01:04

Sziasztok!

Hát leginkább a család/segítség hiánya miatt döntöttünk így. Átrágtuk magunkat minden lehetőségen, de végül a szívünkre hallgattunk :) Megpróbáljuk otthon, aztán ha nagyon nem sikerül, még a maternity lejárta előtt vissza tudunk jönni, hiszen nekem megmarad addig az állásom. De ne legyen erre szükség....

Az S2 igénylést már beadtam. Ez a szülésre és az azt követő 15 hétre érvényes. Azt nem tudom mi van utána... Az EU-s kártyával majd ellátnak otthon ha esetleg valami bajom lenne? A baba automatikusan megkapja otthon a TB számot? Nem gond, hogy az anyukájának nem abban az országban van?

Én erről a félmilliós dologról nem hallottam. Ezt hol olvastad ageve87?

17732. Livilla (válaszként erre: 17729. - Orsika86)
2014. nov. 5. 16:55

Szia Orsika,

ez az oldal akkor vonatkozik rád, ha UK egészségbiztosítás alapján szeretnél Magyarországon szülni : [link]

(S2 nyomtatvány alapján)

Ha nem, akkor a magyar Tb- nél kell regisztrálnod és az alapján látnak el.

17731. agave87
2014. nov. 5. 08:44
Azt hallottam, hogy ahhoz hogy Magyarországon visszakerüljünk a TB rendszerbe fél millió forintot kell kifizetni ha hazamegyünk. Ez igaz vajon?
17730. agave87 (válaszként erre: 17729. - Orsika86)
2014. nov. 5. 08:30
Miért döntöttél úgy hogy haza mész szülni? Én csak kíváncsi vagyok mindenki véleményére.:)
17729. Orsika86
2014. nov. 4. 00:49
Sziasztok! Vannak itt olyan anyukák, akik hazamentek szülni? Lenne pár kérdésem :) Sikerült döntenünk, december 21-én hazamegyünk, de még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés. Köszi előre is!
17728. cirbolya2
2014. okt. 28. 17:09
Lanyok nekem mar csak 10 het van hatra... Izgalmas lesz a karacsony es a szilveszter :)
17727. agave87
2014. okt. 20. 22:53

Húh csak most olvastam, hogy mennyien hozzászóltatok a problémámhoz, köszönöm!:)

Bizonyítottan PCOS, pm alulműködéses, T3 hiányos és IR-es vagyok, szóval lehet bőven oka a vetélésnek ezért is nem hagyom annyiban, hogy megint megtörténjen, ha rajtam múlik. Most Mo-on magánban nézettem egy labort endokrinológus ajánlására trombózisra.

Amikor itt elmentem a GP-hez ő csak annyit mondott, hogy szerinte jók az értékeim az otthoni vv alapján és itt amúgy se foglalkoznak az IR kezeléssel, úgyhogy csak diétázzak és minden ok lesz. Megpróbálom majd még egyszer, hátha itteni endokrinológushoz is sikerül eljutni.

17726. lizocska82
2014. okt. 20. 16:33
Köszönöm kb ugyanaz hisz nhs annyiban mas hogy itt a recept ingyenes es tobb kedvezmeny van mint az anyaorszagban. De az alap rendszer szerintem ugyanaz.
17725. 3a5c305959 (válaszként erre: 17724. - Lizocska82)
2014. okt. 20. 15:41
Gratula! Nem tudom mennyire hasonló az angliai rendszerhez azottani ellatas, de nyugodtan kerdezzel majd legfeljebb nem tudjuk a valaszt :-)
17724. lizocska82
2014. okt. 20. 10:21

Sziasztok

szeretnek csatlakozni a csoporthoz. Harom gyerekes anyuka vagyok harom eve elunk Skociaban. Most varjuk a negyedik picit es a tobbi gyerkoc meg Mo-on szuletett. Igy az itteni terhesgondondozasi rendszer nekem teljesen uj. Elore bocsanat ha neha hulyesegeket fogok kerdezni.

17723. Livilla (válaszként erre: 17715. - Agave87)
2014. okt. 19. 20:49

Szia Agave87,

Teljesen megértem, hogy megijedtél egy vetélés után, de nem feltétlenül kell megijedni. a terhességek 20%-a végződik vetéléssel . Egy ilyen eset után nem kell kivizsgálás, sőt kettő után sem, csak 3 után, mert az statisztikailag ritka, hogy három vétetlenszerű vetélés legyen. Próbálkozni rögtön lehet amint jól érzed magad, nem kell következő ciklust megvárni ( Magyarországon 3 hó szünetet ajánlottak régebben, most már talán nem). Érdemes próbálkozni és nem pazarolni az időt kivizsgálásokra, hacsak nem vagy teljesen biztos benne, hogy súlyos problémád van. Ezek nagy része egyébként sem kezelhető teljes biztonsággal. Nekem két vetélésem volt és most van egy egészséges kisfiam (mind Angliában). Én is itt szereztem tapasztalatokat, de Mo-ról is kértem véleményt. Szóval próbálkozz :)

17722. 3a5c305959 (válaszként erre: 17721. - VendrinerPiroska)
2014. okt. 9. 19:09
En kifejezetten agave87-rol beszeltem mivel neki nem volt sorozatos vetelese, (ha jol ertelmezem) csak egy. Vagy tevedek? Megis van otthon endokrinologusa. Ebbol kovetkeztettem arra hogy mar van egy meglevo endokrinologiai problemaja amivel kezelteti magat es nem a veteles (vetelesek?) volt az elso tunet. Pl ha valaki PCOs vagy pajzsmirigy problemaja van az mar sokkal korabban kiderul(het), meg mielott babat tervezne egy no.
2014. okt. 9. 19:02

Tudom, hogy szülésznő leszel, bár én is az NHS-nél dolgozom és nekem is van némi rálátásom a dolgokra.

Az okfejtéseddel ott van az alapvető probléma, hogy endokrinológushoz úgy jut el valaki, ha megvizsgálják és elküldik szűrővizsgálatokra. Sokszor pont az ismételt vetélés lehet a tünete annak, hogy valami komoly gond van a háttérben pld pajzsmirigy problémák v. alvadászavar, ami kezeletlenül akár az életébe is kerülhet valakinek. De remélem, ezekről ti is tanultok. Sajnos az idősebb generációs szülésznőknek fogalmuk sincs erről.

Mellesleg nem azt mondtam, hogy elfogadják az otthoni leleteket, hanem hogy figyelembe veszik. Ha nem vennék figyelembe, miért és milyen alapon ismételtetnék meg a vizsgálatokat itt? Annyira nem bőkezű az NHS.

17720. 3a5c305959 (válaszként erre: 17717. - VendrinerPiroska)
2014. okt. 9. 13:51
Elvileg a terhesgondozas a terhesseg elott kezdodik.. El lehet menni egy midwife-hoz akkor is ha meg csak tervezgeti egy par a babat. Sajnos ezt kevesen tudjak.
17719. 3a5c305959 (válaszként erre: 17718. - VendrinerPiroska)
2014. okt. 9. 13:49

Midwife tanulo vagyok, úgyhogy eleg sok mindent tudok a vetelesrol/tethessegrol. Meg nekem is volt mar 6 terhessegem, szoval van egy keves szemelyes tapasztalatom.

De akkor sem gondolom hogy egy veteles utan el kene kezdeni vizsgalodni. Annak csak az lenne az eredmenye hogy csomo tok egeszseges nő alavetne magat felesleges vizsgalatoknak. Ezert írtam hogyha olyan baja van valakinek amivel endokrinologushoz jar, akkor esetleg jo otlet beavatni a dologba az itteni orvosokat. Es nem, nem fogadjak el az otthoni diagnózist, itt is meg fogjak csinalni a maguk kis vizsgálatait hogy vajon ugyanazt a diagnozist tudjak-e felallitani.

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook