Kisgyereket SZÁJON csókolni... (beszélgetés)
na pont ezt mondom, ott meg az arcra a fura... hát hol mi az áltlános szokás.
de ha meg a férjed költözik ide, gondolom ő vált. ennyi, nem? aztán itt is ott is rendebn vana dolog :)
Végre valaki más is :)
Már kezdtem rosszul érezni magam :D
Látom, ez sok helyen így szokás.
Nem tudom, annak a kicsinek milyen, amikor az apja amúgy fokhagymás-kolbászos szájjal, (ráadásul dohányzik is)szájon puszilja, de láttam ilyet.
Egy ismerős fiatalasszony büszkén küldte hozzám a kisfiát puszira, de láttam, hogy a számra akarja, nem engedtem, és az anyjának is megmondtam, hogy én nem puszilok szájon gyereket, a sajátomat sem.
Én ettől viszolygok, elsősorban higiénés okból, de amúgy is.
A gyerek pontosan tudja, hogy van különbség aközött, hova adnak egymásnak puszit a szülei, vagy őneki. Mivel ő világéletében az arcára kapta a puszit, ez lesz a számára a természetes, és nem a szülei közötti.
(Bár nem feltétlenül kell ennek sem a gyerek orra előtt történnie.)
Kilimcs, te ezt írtad:
"már miért nem lehet megmondani??"
Nem kötekedés, csak félreértést nem akartam.
én meg azt írtam, ha a szülkők a kezdetektől arcon puszilgatják, ő is valószínű ezt tekinti mintának. mert annak örül ...
mindegy.
mi nem puszilunk ygereket szájra, de tényleg szokás kérdése. van ahol meg az a szokás. azt mégse beteg senki lelkileg.
annyira nem akkroa dolog azért a puszi gondolom, csak mivel a i kulturkörünkben nem ez a szokás általánosan, ezért fura.
Ezt írtam:
"Most már meg lehet neki mondani..."
már miért nem lehet megmondani?? amúgy meg mit lát.. ha lát rokonokkal, barátokkal találkozni első pillanattól , illetve az arcrapuszit szokja meg a szülőktől ő is arcra akar majd.
nálunk így volt. sián szétválasztották, hogy apa anya egymásnak máshogy ad, mitn nekik. hsiezn anya paa egy pár :)
Amíg nem volt gyermekem, én is irtóztam ettől.
De amióta van, másképpen látom a dolgot. Ma sem tartom szépnek, jónak... na de amikor a gyermeked szeretetből szájon puszil (mert ezt látja Apukától is, hogy Anyát szájon puszilja), akkor nehéz azt mondani, hogy ne!
Most már meg lehet neki mondani (elmúlt 2 éves), hogy az arcomra adjon puszit, mert úgy kell, de ha mégis a számra akarja adni, nem tiltakozom. Egyébként én sosem puszilom szájon.
Nekem is hidegrázásom van tőle.
És vannak ismerőseim (18-20 éves lányok) akik olyan fényképet tettek fel facebookra, amiken a 3-4 éves unokahúgukat/öccsüket szájon csókolják. Beteg dolog.
Közöm semmi...de nekem ez az, ami nem természetes...ebben van valami perverz...:(
Miért nem szólhatsz a párodnak?
mi fúúj?:)
azok a bizonyos smacik, vagy a hozzászólásom?
Vendégségbe mentem egyik rokonunkhoz és mondták a kisgyerkőcnek hogy adjon puszit és láttam hogy a számra akarja én próbáltam úgy fordulni hogy ne oda adja.
Nekem volt kellemetlen.
Ez valahol szokás és neveltetés dolga is lehet
Én még emlékszem a TV-ben közvetített brezsnyevi csókokra.
Nekem ez már akkor sem jött be. Brr!
hát szerintem nálunk ez fura...
mondjuk nekem már az is, amikor valaki a ygerekét szerelmemnek hívja...
dehát ahány ház annyi szokás. Én sokmidnent nem vonok le belőle, amíg nekünk nem kötelező :)
szóval nálunk nem szokás, mi arcrapuszi és öleléspártiak vagyunk:D mrmint gyerek és rokon viszonyban (gyerek szülő is)
A párommal beszélgettünk
ő felnőtt létére szájon csókolja a szüleit
amitől engem kiráz a hideg, de ebbe nem szólhatok bele
ma azt mondta, a saját gyerekét is szájon fogja..
amit azért nem gondoltam volna
és összeszorult a gyomrom, ha belegondolok..brr
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?