Kisgyereket SZÁJON csókolni... (beszélgetés)
Te még mindig nem tudod mi a csók és mi a puszi?
Ne itt nyavalyogj,hanem a párodtól kérdezd meg miért puszilja szájon a szüleit! Ha ettől ennyire viszolyogsz miért itt keresed a választ és nem a párodnál vagy a szüleinél?
Azért egész más egy 2-3 éves gyerek, mint egy "30 éves gyerek" esete a témában.
Én nem tudnám tolerálni, ha a párom szájon csókolná a szüleit, megkérném, hogy ne tegye. Ha nem hagynának fel vele, tovább gondolnám. Nekem ez perverz. Értem én, hogy szokás, más kultúra... de én ebben nem hiszem, hogy tudnék elfogadó lenni.
És természetesen azt sem szeretném, hogy a fiaim felnőttként szájon csókoljanak, de nem is akarnak majd, mert nem úgy fogom nevelni őket.
Köszönöm a sok véleményt!!! :)
Igen, sokszor látok szájra puszit anya és kisgyerek között az utcán, eddig szokatlannak tartottam, és mindig arra gondoltam, hogy "brr, én sose tenném", de mióta "testközelbe" került a téma, azóta valahogy egyre viszolyogtatóbb számomra.
A párom 30 éves férfi, és nem szokott le sajnos felnőtt korára a szájra pusziról, az apukájának és az anyukájának is a szájára ad puszit. Nekem pedig rettentően fura látvány, mikor két felnőtt férfi szájon puszilja egymást. Igyekszem nem oda nézni ilyenkor, nem tehetek róla, nekem ez borzasztó idegen.
Az aranyos kisbaba szájára adott csóktól én sem viszolyogtam eddig ennyire.. de így, hogy felnőtt korra sem "növi ki a gyerek" ezt, így már egész más, így sokkal jobban idegenkedek tőle mostanában..
Nem gondolom, hogy ezért el kéne hagynom a párom. Igyekszem szoktatni magam a dologhoz, de ez iszonyú nehéz. Ezért érdekelt a véleményetek, hogy könnyebbé tegyétek. Jobb több nézőpontból is nézni ezt, mert az is lehet, hogy engem neveltek a szüleim túl maradian, és annak ellenére, hogy eddig nem tűnt fel, sokan puszilják egymást szájon a világon..
vagy ez tényleg nem teljesen elfogadott, és normális ez az érzés, amit kivált belőlem a látvány...? :)
Ne má!:) Akkor ezzel az erővel a szoptatás is bizarr, mert ott meg a gyerek a mellbimbót veszi a szájába.:DDD
Ahány ház annyi szokás, amíg senkinek semmilyen szempontból nem kellemetlen, addig nem lehet erős határvonalakat húzni ebben a témában sem.
Hát, ha már egy pár vagytok, de bizonyos szokásaitól "összeszorul a gyomrod" és már előre azon aggódsz, hogy mit fog a KÖZÖS gyereketekkel művelni, akkor szerintem a gyerekvállalás előtt át kell gondolni, hogy mennyire tudod elfogadni őt magát, és mennyire lesz jó ha közösen vállaltok gyereket.
Amúgy gondolom ő sem szájon CSÓKOLJA a szüleit, hanem PUSZIT AD nekik a szájukra. Ha valóban CSÓK, akkor menekülj! ;)
Javaslom elolvasásra a következő cikket, számomra sokkal egészségesebb és elfogadhatóbb hozzáállást tükröz mint itt sokak véleménye:
Már megérte végigolvasni, megtudtam, hogy egy perverz állat vagyok... :)
Szájon CSÓKOLNI csak és kizárólag a férjemet szoktam. A lányommal a szánkra szoktunk puszit adni, annak ellenére hogy korábban ez pl. nálunk nem volt szokás. Így alakult és ennyi, így jó neki is, nekünk is. Idegenekkel nem puszizkodik semmilyen formában, a nagyszülőkkel arcra puszilnak. Nem kell ezt túllihegni szerintem...
Meg kell mondjam, nekem inkább az a furcsa - mondhatnánk beteges és aberrált - aki nem tud különbséget tenni egy szerelmes, erotikus tartalmú csók és egy anya-gyerek kapcsolatban elcsattant puszi között. Amúgy ölelés és ölelés között is van különbség... az nem beteg aki a férjén kívül mást is megölel? Én pl. sokkal intimebb dolognak érzem, bármikor adok puszit pl. a barátnőm arcára, de sokkal ritkábban ölelgetem...
Naaaa,most szájon puszilni vagy csókolni, mert egyáltalán nem mindegy??
A férjemet puszilom vagy csókolom a gyerekemet meg puszilom....ha úgy esik akkor akár a száját is!
Undorral,hányingerrel,perverzióval gondolni egy puszira .....egyesek részéről durva túlzás!
Miért kell utálkozni azokon a családokon akiknél ez a szokás? Hadd tegye mindenki ahogy nekik jól esik! Idegenek meg ne legyen lehetősége a gyerekünket puszilgatni!
Bizarr,fura szokás.Én ezt csak felnőttek szerelmi kapcsolatában tudom elképzelni.És szerintem kisgyerekkel csak egy bizonyos alsóbb társadalmi réteg csinálja...
Nálunk fizikailag is szokás volt kifejezni a szeretetet családon belül:ölelés,somogatás,odabújás,puszi-de szájra puszi sosem.
Mikor legutóbb a foghíjas roma anyuka csókolgatta így a 3 év körüli gyerekét,szó szerint undort éreztem.
Ebből a fórumból is kiderül hogy mennyire szélsőségesek vagyunk.
Vannak akik adnak vannak akik nem adnak szájra puszit.
Akik szájra adnak nekik ez a természetes de akik arcon puszilják azok szerint ez undorító ,beteges , perverz.
Nem kellene ennyire túlzásba esni egyik félnek sem.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?