Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? fórum

Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)

❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯
504. Jucibb (válaszként erre: 503. - NataliaWeiss)
2011. jan. 9. 17:15

Tudom, hogy nehéz, de arra kell gondolnod, hogy minden rendben lesz, és utána tökéletes lesz minden.

nálam is csak az idő fogja eldönteni, hogy hogy sikerült a beav. (Köszi a jelet! :)

Látod, tőlem is elvettek minden gyógyszert, sőt a papíron úgy áll: el vagyok tiltva.

Ne keseredj el, segíteni fog. beszélgess sokat a szeretteiddel, ha jól emlékszem van egy gyerkőcöd is , ugye?

Én lelkileg az édesanyámra, és a férjemre hagyatkozok a leginkább, és őket is készítem ki idegileg.

Most folyamatosan agykontroll cd-t hallgatok 101 pozitív állítás. Egy mondata: szerveim egészségesen működnek. Próbálkozok, hátha segít.

503. NataliaWeiss (válaszként erre: 500. - Jucibb)
2011. jan. 9. 15:59

Nekem nem mondott a doki semmit, csak azt, hogyha megcsinálják ezt a műtétet akkor elégetik azt a szálat, ami okozza ezt a beverést és többet nem fog jelentkezni.

Igazából nekem három féléből tevődik össze ez az egész.

1.) Az egyik, amelyik a legrosszabb de ritkábban van, amikor egyik pillanatról a másikra kiugrik a szívem a ritmusból és össze-vissza ver nagyon gyorsan, kilengés szerűen, magas 250 feletti pulzusszámmal kb. Olyan érzés, mintha hintázna, de össze-vissza, ezt mikor elkezdi, akkor tart vagy 10 percig, vagy két óráig, ez volt eddig a max. Aztán egyszer csak visszaáll mintha mi sem történt volna. Közben nagyon rossz érzés, rosszul vagyok, fulladok és a mellkasom szorít. Szerencsére ez ritkábban van.

2.) Aztán a másik, ami naponta van, hogy megmondhatatlan időpontokban bever vagy kihagy egy ritmust, de nagyon észrevehetően. Van úgy, hogy ez a beverés vagy kihagyás szúrószerű, de van úgy, hogy csak elkezd kilengeni, de vissza is áll. Ez amúgy testhelyzetváltozásra is elő tud jönni. Hirtelen guggolás vagy hanyat fekvéskor, ha felállok vagy felülök, akkor elmúlik.

3.)És a harmadik, ami alapból gyors szívdobogás. Ritmusos és rendes, csak mélyek a dobbanások, nagyok, hangosak, szinte kihallatszik a mellkasomból és nagyon gyors. Ez akkor van, amikor nem veszem be a gyógyszert. Aztán ez minden mozdulatkor gyors. Ha ülök és felállok, ha leguggolok és felállok vagy elindulok, lépcsőzök, stb. Mintha szaladnék és még a levegőt is kapkodva kell venni. Ettől félek, hogyha a gyógyszert egyik napról a másikra el kell hagynom, akkor ez fog történni, egyszerűen kiszakad a szívem majd még a legkisebb megeröltetéstől is.

Szóval ez a három van. Melegfrontkor és menseskor turbófokozatban előtörnek.

Remélem az ablatio megszabadít mindhárom nyomorulttól, mert már nem bírok velük élni:(

502. Jucibb
2011. jan. 9. 15:34
Elfelejtettem válaszolni, Natalia, hogy azért sokkal jobb lett, mint műtét előtt volt? bár az extra ütések megmaradtak(nekem ez az, mikor nagyon erőset ver a szívem, és úgy érzem ki akar szakadni, vagy kb2-3 gyorsat), ja és volt egy rövidebb felgyorsulásom kari előtt, de nem volt olyan hosszú mint régen. Bár gondolom ennek sem kéne lennie.
501. Jucibb
2011. jan. 9. 14:51
Mi az az extrázás? :) Sajna, sejtem, hogy nem vmi szexi dolog... :)
500. Jucibb
2011. jan. 9. 14:49
A debreceni klinikán azt mondta a prof., hogy ezekkel a beverésekkel nem kell foglalkozni, mert ez mindenkinek van, csak van aki jobban megérzi. Natalia, Neked mit mondtak rá? Mi visel meg jobban? Vannak gyorsulásaid?
499. Jucibb
2011. jan. 9. 14:44
Mit kellene cserélni? Hidd el 2 óra múlva járkálni fogsz!
498. Jucibb (válaszként erre: 497. - NataliaWeiss)
2011. jan. 9. 14:43
Semmi pánik! Ezerrel menstruáltam, amikor abláltak :)
2011. jan. 9. 14:31
Én már a szorongáson túl vagyok. Néha érzem, hogy pörgök, akkor benyomok egy fél vagy egész frontint, de majd amikor közeledik az idő, akkor biztos szednem kell gyakrabban. Próbálok nem gondolni rá és ha gondolok is, akkor arra, hogy utána meggyógyulok és szülök egy kislányt:)Talán ez erőt ad:)
2011. jan. 9. 14:28

Lányok annyira aranyosak vagytok, hogy öntitek a lelket egymásba és belém is. Megmondom őszintén, hogy nagyon félek, de már belenyugodtam és eldöntöttem, hogy túl kell esnem rajta. Én is félek attól, hogy utána megint előjönnek a beverések, mert akkor igazán nincs értelme az egész tortúrának.

Jucibb!!! nem is tapasztalt semmi változást a katéter után???

Nekem még az is nehezíteni fogja a dolgomat, hogy a mensesem pont akkor jön meg. Mit fogok akkor tenni? Ki fogja a dolgokat ott cserélni?:( jaj nagyon kiszolgáltatottnak érzem magamat már most:(

495. Tundeva
2011. jan. 9. 13:43

Én Procoralant szedek, ez egy elég új gyógyszer, a gyógyszertárak nem is tartanak, mert drága, rendelni kell. (4200 Ft/28 db, 70%-os támogatásra :( de béta blokkolót állítólag nem szedhetek, mert alacsony a vérnyomásom... )

Nem volt ablatiom, mert a dokim azt mondta, ha jó a gyógyszer, felesleges kockázat, ennél a betegségnél elég nagy az arány a kiújulásra ablatio után.

A gyógyszert 2 hónapja szedem, a tachikardiás tüneteim kb. 2éve kezdődtek, de születésem óta van mitralis prolapsusom, amitől kisebb rosszullétek, tünetek gyerekkorom óta voltak. (Sokszor pszichés alapon, ha így utólag visszagondolok. )

494. Jucibb (válaszként erre: 493. - Tundeva)
2011. jan. 9. 12:01

Szia! Úgy szeretném, ha az enyém is már csak szorongásból származna. Tőlem jelenleg minden szívritmusszabályzó szert elvettek. Azt mondta a doki, tegyem hozzá agyilag, hogy jól vagyok. Nem tudom, hogy a beütéses tünetek mellett menni fog e.

Te mit szedsz? Nem volt ablátiód? Mióta tart?

493. Tundeva (válaszként erre: 492. - Jucibb)
2011. jan. 9. 10:13
Én eleinte nagyon szorongtam a betegségtudattól. Ahogy kezdett hatni a gyógyszer, és vele párhuzamosan tudatosan törekedtem arra, hogy elfoglaljam magam, a gondolataimat másra tereljem, szép lassan ritkultak a rosszullétek, elhagytak a tünetek. Szóval nagy része tényleg előidézett, szorongásból fakadó probléma :s (persze a gyógyszer iskordában tartja, anélkül nemhiszem, hogy elmúltak volna a tüneteim).
492. Jucibb
2011. jan. 9. 09:44

Meg tudod csinálni!!!!!!!!!

Én jelenleg a nov 2.i ablatió után kaptam egy 3 hetes ekg-t, reggel -este, vagy ha panasz van megcsinálom, és telefonon átküldöm az adatokat.

Ezeket a nagy bedobbanásokat, amelyről már többen beszéltetek, nekem már elkapták ekg-val, és figyeljetek!:Minden orvos jól lebasszintott(elnézést, hgy vulgáris vagyok), hogy ez semmi, menjek ezzel a fenébe, nekik ettől több lennne.

Nekem is mellkasom szinte kiszakad érzés. Tanácstalan vagyok , de azért félek, de most erősítem a lelki oldalt, hogy ne csináljak belőlük gondot.

A nov 2-i műtét után karácsonykor volt újra felpörgésem(ezért a 3 hetes), nem olyan hossszú mint régen , de ugyanolyan intenzív, de ujra dokumentálniuk kell ekg-n, ha probléma van.

Hú csajok remélem nem csapongtam össze-vissza.

Ti nem szoktatok szorongani? Hogyan kezelitek?

Sziasztok

Judit

Natalie! Menni fog!! :) :)

491. Jucibb
2011. jan. 9. 09:34

FOLyt. köv. Natalie! És mindenki :)

ÉN azonnal kértem műtét előtt bátorítót, de ez lehez hogy mindenki kapja, plusz jeleztem, hohy nagyon-nagyon félek, és adjanak vmit. Így kaptam nyugtatót a beav. közben . Kb 3-4 asszisztens lesz Veled a műtőben, plusz a doki, hol a kameránál, hol melletted, támaszkodj rájuk, beszélgess velük. (főleg assz.)

490. Jucibb
2011. jan. 9. 09:30

Kedves Natalie!

Bocs, hogy csak most válaszolok. Amit D-né Judit mondott, az állítólag régen valóban így volt, de ma már nem kell majd 12 órát feküdnöd. kb 4 óra múlva, vagy hamarabb felállhatsz, és nincs gésa járás. Bár régebben tényleg így volt. A többi része az stimmel. (Nem tudom, JUdit, D-né, Neked mikor csinálták az ablátiót?)

489. Tundeva (válaszként erre: 488. - NataliaWeiss)
2011. jan. 7. 20:48
mielőtt nem szedtem gyógyszert, nagyon megviselt, főleg a melegfront. Minden mozdulatra megszaladt a pulzusom, aluszékony voltam, szédültem, össze-vissza kalimpált a szívem. Az utolsó időkben a hidegfrontra jött az extrázás, és még a gyógyszerszedés első 2-3 hetében is megmaradt. Nekem is napi 20x beleütött, néha akkorákat, hogy azt hittem, kijön a helyéből. De most már nem érzem meg annyira, az aluszékonyság megmaradt, meg tegnapelőtt este egy pillanatra megremegett a szívem, de ennyi. Remélem, hogy ez így is marad, és hosszú távon erre is tényleg hat a gyógyszer...
488. NataliaWeiss (válaszként erre: 486. - Tundeva)
2011. jan. 7. 19:45

A melegfront a legrosszabb. Én már előre rettegek tőle. Már két napja egyfolytában extrázok:( Tegnap a buszon ülve akkorát vágott belém, egy pillanatra fel is szisszentem, mert olyan érzés volt, mintha egy kést vágtak volna a szívembe:( De szerencsére csak egy darab félrement ütés volt, de nagyon rosszul esett. Aztán ma volt kb. 5 alkalommal extrázás. Én nagyon rosszul viselem ezeket a melegfrontokat. Már ezt a pár napot valahogy bírjam ki....:( remélem műtét után nem leszek ilyen frontérzékeny.

Tundeva, te mit érzel, érzékeny vagy?

487. Tundeva
2011. jan. 7. 13:56
*melegfrontot... bocsi :D
486. Tundeva
2011. jan. 7. 13:55
Sziasztok! Ti hogy viselitek a melgfrontot, okoz problémát a szíveteknek?
485. NataliaWeiss (válaszként erre: 484. - Anyett101)
2011. jan. 5. 20:36
Hát sajnos nem tudok segíteni. Szerintem próbál meg a gyógyszert és lehet, hogy attól jobb lesz. Ez úgyis kiderül egy-két hét után. Bár a bétablokkolok azonnal hatnak. Szerintem hamarosan tapasztalod, hogy jó-e vagy sem. Jobbulást kívánok.
2011. jan. 5. 16:08

annyira nem is vagyok rosszul hogy most húúúú

remeg a szivemnél, tényleg ilyen fibrillálós érzés, mint mikor a szemhéjad rebeg.Ezért fordultam dokihoz, csinált ultrahangot, oké volt, kis billentyűhibát mondott, de h az nem baj.

aztán jött a 24 órás ekg, és akk véglis éjjel jöttek a dolgok, végig 0 volt minden de aztán 1 után jött csomó szám :D

leírta a diagnózist, kifejezett synus arrhytmia meg mindenféle, ezt leírtam lejjebb.

webdoki azt mondta h nem komoly a lelet, nem kell aggódnom, de a gyügyszert azért írta fel a doki mert éjszaka kapcsolódott a nemtudommi a nemtudommihez(szintén alább) és az komolyabb szívritmuszavarra is adhat félelmet. Azt pedig kezelni kell.

de 20.án már megyek is kontrollra!:)

de ha szeretnéd leírom neked a kis szöveget ha nem találod. couplet, nagyszámú VES, ilyenek vannak rajta.

az a baj h nemtom ti mit éreztek?? mert én semmi hűűűdenagy fájdalmat, nem érzem h kiszakad a szivem...este felkeltem, 1 órát szarul voltam de nem tudom pánik volt e csak. de remegett a szivem, kicsit feszített a mellkasom. szúr is néha a szivemnél és mintha zsibbadást is éreznék a bal karomban. meg amúgy a nyakamban is úgy érzem, fáj valami.

483. NataliaWeiss (válaszként erre: 482. - Anyett101)
2011. jan. 5. 15:46

Anyett!

A szülést követően elkezdtem fogyni drasztikusan, nagyon sokat, erős szívdobogás, ritmuszavar, hajhullás, remegés, gyakori széklet, ami gyakorlatilag bement, egyből ki is jött a gyors anyagcsere miatt, folyton izzadtam, verejtékben csöpögött a víz rólam, gyengeség, fáradtság, szédülés, homályos látás, reflexzavarok, bizonytalanság. Nekem nem látszódott semmi, mert nem strummám volt. A hormonok voltak magasak illetve alacsonyak. Műteni sem kellett soha, bár egy kisebb göb van benne, de az nem érdekes, mert nem nő. Vérből lehet megállapítani, illetve izotópvizsgálattal. Ez úgy történik, illetve régen történt, már nem tudom, hogy van, nekem annó innom is kellett izotópot, de intravénásan is adták. Lényeg, hogy megfesti a pajzsmirigy állományát és megnézik mit rejteget. Egyébként gyógyszerrel tökéletesen lehet kezelni, a hormonokat rendberakni. Csak engem félrekezeltek sajnos, illetve tudatosan nem kaptam megfelelő gyógyszert.

Azért vigyázat! Mert sok tünet egyezik a pánikbetegség tünetével. Én mindkettőt átéltem, tudom a különbséget:) Miután kigyógyultam a pajzsmirigyből, utána 5 évig voltam kemény pánikbeteg, annyira megviselt ez az egész, hogy utána még mindig voltak "rosszulléteim" amelyeket már én magam produkáltam és idéztem elő tudat alatt, holott már nem is voltam beteg. Mindkettő alattomos dög:(

Ha nem vagy beteg, akkor tényleg nem kell gyógyszer. Amikor rosszul vagy mit is érzel?

2011. jan. 5. 15:03

natalia és hogy érzékelted h baj van a pajzsmirigyeddel? arra akarok kilyukadni h ha baj van ott, elvileg látni lehet szabad szemmel is h nagyobb lett nem?

kérdezek.

ha pl meggyógyul valakinek teljesen egészségesre a szive, de szedetik tovább vele a szívgyógyszert, az nem káros?

tudom hülye vok de olyan félelmeim vannak h én nem is vagyok beteg, nincs semmi bajom mégis gyógyszerrel pumpolnak -.-

481. 2e0264df59 (válaszként erre: 478. - NataliaWeiss)
2011. jan. 5. 13:18

nem semmi amin keresztülmentél. Figyu, ehhez képest bakfitty az abláció :-) Anyukám is pont így járt a pajzsmiriggyel, de neki nem terhesen volt. Fogyás és a többi tünet, férekezelés, 8 hét szanatórium (én voltam akkor 9 éves) Kékestetőn, műtét, hosszú évekig gyógyszerek. Ezért gyanakodtak nálam is erre (de semmi másra)

Lehet köze a ciklushoz mert nálam a pupertázskor kezdetével kezdődött. Aztán a stresszes munka során megerősödött.

Égetést nem éreztem akkor, utána (már a szobába) ittam és az volt olyan mintha jéghideg vízzel öntenének mellkason (gondolom a szív környéke fel volt hevülve). Nem hírtelen lesz vége a "zakatolásnak" a beavatkozás során, hanem fokozatosan rendeződik.

480. NataliaWeiss (válaszként erre: 471. - Anyett101)
2011. jan. 5. 12:35

Anyett!

Lehetséges, hogy Te pánikbeteg vagy. A tünetek is nagyon erre utalnak. Sokat foglalkozol velük. Vigyázz, nehogy tényleg eluraljon a pánik, mert abból nagyon nehéz a kiút:( Természetes, hogy megijed az ember, de nem kell mindjárt rosszra gondolni. Bízz az orvosodban, ha azt mondta, hogy nincs komoly baj, akkor az tényleg úgy van.

Ha nem hiszel neki, akkor vizsgáltasd meg magad más orvossal is és ha a kettő tényleg azt mondja, hogy nincs okod az aggodalomra, akkor higgyj nekik. Nem szabad bebeszélned magadnak, hogy beteg vagy, mert aztán jönnek a "kényszertünetek", a morfondírozások és bele lehet őrülni.

2011. jan. 5. 11:58

de jó h nekem ilyenekről még szó sincs..

nem is értem mi az én bajom...

az lehet h nekem egy sima alap szívritmuszavar amit gyógyszerrel kezelnek és ennyi? esetleg meggyógyulhatok?:(

a webdoki írta a leletre h nem kell aggódni emiatt a lelet miatt, maximum ami komolyabb baj lehet h éjszaka alacsonyabb frekvenciához kötődött a VES. (asszem) és ezért javasolt a gyógyszer.

ti eleinte nem éreztétek azt h ez gyengíti a sziveteket, jaj biztos jönnek a mellékhatások stb?

propafenont nem ismeri senki?:S

nekem 2*150 mg kell

478. NataliaWeiss (válaszként erre: 477. - 2e0264df59)
2011. jan. 5. 09:55

Dehogy haragszom, örülök, hogy megírtad őszintén. Legalább fel vagyok készülve mindenre. Azt nem írtad, hogy az égetést lehetett érezni? Vagyis amikor kiiktatták a rosszaságot okozó fonalat, akkor utána egyből jobb lett? Egyik percről a másikra? vagy lassan múlt a rosszullét?

Nekem 14 éves korom óta van ilyen problémám, de eleinte csak egy évben egyszer jött elő. Aztán folyamatosan sűrűsödött. Mostanra már annyira, hogy napi rendszerességgel van extrázás, és kb. havonta egy kiugrásos ritmuszavar hosszabb. Na és testhelyzetváltoztatáskor is kiugrás. Az szinte minden nap.

Nekem a terhességem alatt pajzsmirigytúlműködésem is lett, nagyon erős és kemény. Két hét alatt 18 kilót fogytam és tönkrementem. Egy hajszál híján bele nem haltam, erőtlen és nagyon beteg voltam. Abba kellett hagynom a szoptatást 3 hónaposan. Nagyon nehezen javultam meg, mert nem kaptam gyógyszert, az orvos félrekezelt. Fél évre rá mentem el egy másik megyébe egy másik orvoshoz, aki visszahozott a halálból szinte. Már 40 kiló voltam (terhesség előtt 70 voltam), kapaszkodás nélkül nem tudtam járni sem, hullott a hajam, a gyors anyagcsere miatt folyton vécéznem kellett, remegtem és a szívem is kikészült. Betalocot és Propranolol-t szedtem, majd Concort és most Lokrent. Kaptam pajzsmirigygyógyszert is. Fél év után a pajzsmirigyem a gyógyszertől helyrejött, azóta elvileg tünetmentes vagyok. De ezeket a ritmuszavarokat is tudom kötni a menstruációs időszakjaimhoz, tehát van benne valami, hogy köze van a női hormonokhoz, esetlep pajzsmirigyhez, stb.

Ezért is félek a második babát bevállalni. Az orvos szerint simán menne. De először a ritmuszavart rendbetenni, a gyors szívdobogást, aztán már csak a pajzsmirigy maradna, ha előjönne. Végülis a terhesség alatt semmi gond nem volt, én 9 hónapig szuperül éreztem magamat, csak nem híztam egy dekát sem, inkább fogytam. A hasam nőtt, én pedig fogytam, akkor még nem gyanakodtunk a pajzsmirigyre. 70 kilósan lettem terhes és 65-el szültem. A szülés előtt 5 kilót híztam, közben pedig fogytam. Ez a öt öt kiló a gyerek+ méhlepény volt.

Viszont annyi van, hogy azóta is vékony vagyok és pillanatok alatt le tudok fogyni. Most karácsonykor rengeteget ettem, hogy hízzak egy picit, mert a stressztől biztos ledobok egy jó pár kilót megint ablatio előtt. Szóval már nem vagyok a régi, aki ha ránézett egy sütire, akkor hízott két kilót. Én kétszer sem mondom, hogy ez a pajzsmirigy ott lapul a háttérben valahol és lesben áll:(

477. 2e0264df59 (válaszként erre: 475. - NataliaWeiss)
2011. jan. 5. 09:40

az első babánál nem volt még problémád?

az jó ha van fogalmad arról, hogy milyen. Én borzasztóan meglepődtem, hogy mi történik velem.

476. 2e0264df59 (válaszként erre: 472. - NataliaWeiss)
2011. jan. 5. 09:37

tudom nem engem kérdeztél, remélem nem haragszol, hogy válaszolok.

azért válaszolok mert nekem téves infóim voltak a dologról és tudom, hogy másképp élem meg ha tudom mire számítsak.

Én csak olyanokkal beszéltem előtte akik vizsgálat során estek át katéterezésen. Ők elmondták, hogy semmit nem éreztek közben, beszélgettek az orvossal és néhány perc volt az egész. Én erre számítottam és meglepődtem, hogy nem ennyire egyszerű. De nem kell megijedni, nem kell félni. Arra gondolj, hogy minden bizonnyal ez után a beavatkozás után megszűnik a kellemetlen problémád. Én 1-2 hét lábadozás után (amikor kicsit remegett a szivem utána) úgy éreztem magam mint akit kicseréltek. :-)

Nem a legkellemesebb dolog. Előidégik a ritmuszavart és úgyanúgy érzed magad mindt akkor csak fokozottabb formában. Nekem 350-ig pörgették fel a szivemet (ami közel járt a duplájához annak amit magától szokott produkálni) ez légszomjjal és homlok-mellkas feszüléssel járt (amúgy is, de ekkor jobban) Kicsit kapaszkodtam a műtőasztalba, mert féletm, hogy ledob a szivem :-) (persze erről szó sem volt) Összesen kb másfél órát töltöttem a műtőben. Kicsit éreztem amikor felfelé haladt a katéter (ezen is meglepődtem mert mindenki azt mondta, hogy nem érezni semmit) Utána 12 órát kell erős szorító kötéssel feküdni (de ha szépnek látják a bemenetet felkelhetsz hamarabb csak a kötést nem veszik le, úgyhogy gésa módjára lehet közlekedni) Ami nekem még furi volt a rezgő érzés utána néhány hétig. De rá 2 napra már dolgoztam (persze nem fizikai munkát)

Szóval: nem egy leányálom, de megéri mert sokat javít az életminőségen (nem mindegy, hogy egy fiatal nő nem mer hirtelen mozdulatot tenni)

NO PARA!!!

2011. jan. 5. 09:26
Attól is félek, ha elhagyom a gyógyszert, akkor esetleg előjön a gyors szívverés. Nem a ritmuszavar, hanem az, hogy még felállni is alig tudok, mert kiszakad a szívem annyira ver és gyenge vagyok. De lehet, hogy ez attól van, hogy már évek óta szedem a gyógyszert. Egyszer próbáltuk meg elhagyni az orvossal fokozatosan, de sajnos nem ment. Most műtét előtt már két nappal nem szabad beszednem, szerintem meg fogok fulladni olyan zakatolás lesz.
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook