Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Köszönöm a biztató szavakat Drága Jucibb! Igen, ma már lényegesen jobban vagyok. Éjszaka tudtam aludni is és nem volt extrám sem. Ma voltam az itteni dokimnál a kardiológián és mondta, hogy ezek az extrák lassan szűnni fognak és minden más is. Viszont mivel hajlamos vagyok, ezért idegeskedéskor biztos lesz egy-két beütés, de nem kell vele foglalkoznom. Azt mondta,hogy fogjam már fel, hogy meggyógyultam!!. Igen, igen, boldog vagyok és az örömtől is sírok. Csak még nehéz elhinni, hogy 20 év után meggyógyultam. 20 éve szenvedtem és ez hosszú idő. De idővel majd sikerül...
Te mit érzel, miért gondolod úgy, hogy nem sikerült az ablatiod?
Drága Natalia! én hasonlóképpen éltem meg a műtétet mint Te! Örülök, hogy túl vagy rajta!
Gondolj most arra, hogy a szívednek is regenerálódnia kell. Azért, ha belegondolsz ott lézerrel egy sebet ejtettek, vagy csak hámos lett, ezt pontosan nem tudom, de türelmesnek kell lenned!!!
Pihenj és gyógyulj! Egyébként engem a nov-2ai ablatio után most pszicho-hoz küldtek, hogy hátha most csak pszi tüneteim vannak, de én ezt kételkedve fogadom.
Ne aggódj, elvileg, ahogy telnek a napok, egyre jobb lesz!!!! :)
Szia Natalia,
örülünk hogy itt vagy. Nem lehet hogy a frontokat erzed te is? Tegnap meg ma kettős front van, még a lányom is rosszul volt, pedig neki eddig nem volt ilyen. Én is extrázom. Valószinű a beavatkozás után most még érzékeny vagy. Holnap viszont állítólag már jó idő lesz. Bár nekem még ablatiom nem volt, de még lehet hogy lesz.
Üdv
Natalia, örülök, hogy írtál és hogy túlvagy rajta! Reméljük, most már minden rendben lesz :) hátha az extrák is elmúlnak...
Ijesztő, hogy ilyen borzasztó volt a beavatkozás, furcsa, hogy mindenki másképp éli meg. Remélem én nem jutok oda :(
Mielőbbi jobbulást neked :)
Sziasztok Lányocskák! Megjöttem!!! Túl vagyok. Élek.
Őszinte leszek: Elmondhatatlan szörnyű volt, nagyon fájt, nagyon hosszú ideig tartott, nagyon kellemetlen volt és azt hittem, hogy belehalok. Ez az igazság.
Az orvosok és ápolók,nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Mindenki nagyon kedves és maximálisan meg voltam velük elégedve. A lehető legjobb hely.
De maga a beavatkozás maga volt a pokol. Soha többet nem szeretnék rész venni rajta. Egy hajszálon múlt, hogy nem kaptam pacemakert, mert sajnos olyan helyen volt az ér, hogy kérdéses volt, sikerül-e a műtét. Hála a JÓ Istennek és az Angyaloknak, sikerült. Két óra után kitoltak és én egész délután sírtam a félelemtől és a megkönnyebbüléstől.
Ma már itthon vagyok, nagyon fáradt vagyok, alig van erőm felkelni, 4 kilót lefogytam vasárnap óta. A lábam szépen gyógyul bár az is nagyon fáj.
A műtét óta folyamatosan extrázom, az orvos szerint az extrákkal nem lehet mit tenni, az alapritmuszavar elvileg nem fog jelentkezni.
Engem ezek az extrák is zavarnak, azt hittem ezek is el fognak múlni. Nektek műtét után volt és maradt is?
Mindenkinek nagyon köszönöm a bíztató szavakat és a jókívánságokat. Remélem, hogy meggyógyultam, úgy érezem, hogy nagyon nagy kő esett le a szívemről, szó szerint. Remélem, hogy soha többet nem kell visszakerülnöm oda a műtőasztalra, soha nem fogom elfelejteni, életem legszörnyűbb emléke marad:( ugyanakkor pedig a legszebb, ha végre igazán kigyógyulok.
Szia!
Igen adnak vagy kérni ha elfelejtenék.
Minden jót!
Drága Natalia, remélem minden rendben ment és meggyógyítottak végre!
Nagyon várunk, jelentkezz mihamarabb :)
Itt vagyunk veled, bár nem tudom mikor kerülsz sorra,
lehet hogy már túl is vagy rajta.
Mindjárt holnapután lesz és már itthon is leszel. Egyébként nagyon jóképű orvosok vannak a klinikán, és kedvesek,csak a szemüket nézd és beszélgess velük.
Üdv
Drága Jucibb! Köszi a biztatást, sajnos most épp abban a fázisban vagyok, hogy elveszítettem az önkontrollomat, így aztán ne is hallgassatok rám!!!! de már nemsokára vége:)
Aztán majd beszámolok, hogy nálam hogy alakult utána. Remélem, hogy neked is megoldódnak a problémák, szívből kívánom és te se add fel, járj utána, igenis rendbe kell jönni.
Kedves Zsoki!
Mi volt ez a cardio torna? még soha nem hallottam róla. Elárulnád a titkos :) vitaminkoktélod receptjét?
Kedves Natalie!
Lentebb már írtam Neked, hogy nagyon drukkolok, és kérlek ne félj a mensi ellenére is megcsinálják, én annyira véreztem akkor, hogy csak na!
És ne haragudj, hogy pont itt a műtéted előtt arról sírok, hogy nekem nem oldotta meg, de az esetek döntő többségében szuper eljárás!!
Szia, nem akarok menni, de már 2000-ben kiírtak ablációra. Jártam cardio tornára, azzal le tudom állítani többnyire. Mostanában napi több órás elfoglaltságom, hogy a neten próbálok valamilyen alternatív megoldást keresni. A múltkor kevertem magamnak egy vitamin komplexet, akkor 2 hónapig nyugi volt, aztán abbahagytam, hogy ne szokjon hozzá a szervezetem és most hiába szedem, nem használ. :-(
Az ablációtól nagyon félek, de ha tudnám, hogy biztosan elmúlik tőle a "szívzűr" belemennék. Itt is többnyire azt olvasom, hogy aki átesett rajta, folytatódik a felpörgés, ezért inkább más utat próbálok keresni. Úgy érzem van alternatíva, csak meg kell találni. (remélem nem tévedek nagyot)
Kitartás Natalia! Hamarosan túlleszel rajta :)
Nagyon drukkolok!
Szia Natalia,
Drukkolunk. Kár hogy nem csütörtökön mész, akkor meglátogattalak volna, megyek pacemaker kontrollra.
De lehet hogy később nekem is kell ablatio, mert újra extrázom időnként a beültetés után. Nekem még nem volt ablatio, csak katéterezés. Most a vérnyomásommal kínlódom, hol fel, hol meg lemegy. Várjuk az örömteli jelentésedet jövő héten.
Sziasztok!
Valaki el tudná mondani, hogy az ablatió előtt adnak-e valamilyen nyugtató, vagy enyhe "kábító" injekciót?
Kedves Csajok!
Először is Natalie! Drukkolunk! Meglátod minden rendeben lesz!
Szeretném Nektek elmesélni, hogy nekem a nov 2-ai ablatióm óta volt három felgyorsulásom, de ne olyan hosszúak, mint régen , és na reggel is elkezdődött a dobogás, levert a víz, és olyan szarul voltam, mint az ablatió előtt, mikor bekerültem az intenzívre.
Ezekből a tünetekből úgy vélem, nem volt sikeres, de a doki Debrecenben állítja, amíg nem hozok ekg-n dokumentált ritmuszavart, gyógyultan tekint.
lara!!, kedves! :)
Neked az első ablatió után ugyanígy bizonyítanod kellett?
Sziasztok Judit
Tundeva, de rég láttalak. Hogy megy a meló?
Ígérem, hogy jelentkezem ha hazaértem, csak szorítsatok, hogy hétfőn el tudjak menni és addig ne menstruáljak. Jajajajaj:(
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?