Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
aha hát nekem most kezdődött ez az egész ősszel, előtte nem volt ilyen remegés :)
és én mentem egyből dokihoz is...ezt okosan tettem akkor nem?:)
jóhogy itt vagytok csajok :)
azért nem szedtem be a gyógyit, mert napi kettőt kell, és mivel du.2re értem haza, nem akartam úgy h nem reggeli után!
majd hnap reggeli után és vacsi után!
de most megfáztam ajj :( fáj a torkom, és a hátam is :S
próbálok pihenni sokat.
viszont, ma nem jelentkezett olyan sokat a sok verés...mármint az extra ütések.
A szívritmuszavar konkrétan az, hogy érzem ezeket az extrákat? van ám, hogy órákon keresztül. De ma nem volt semmi szinte. Aminek örülök, nem is veszek be több magne b6ot ma :) egyet csak reggel :D
holnap akk kezdem a propafenont...de olyan rossz,beképzelem h attól bajom lesz meg leáll tőle a szivem mert nekem egészséges a szivem és bizti csak elszúrták...jajj =(
mindenféle rémisztőt olvastam h ez meg ez történhet, meg elindul a vérrög az agyba meg ennyi mindent...:(
Sziasztok!
Natalia, minden rendben lesz!
Anyett, nekem az abláció után volt ilyen remegő érzés a szivemben hónapokig. Ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor órákig zokoz az ember és lassan kezd megnyugodni. Nekem ez biztos a felépülés velejárója volt, sajnos én nem tudom nálad mitől lehet. De beszélj más orvossal is! Velem 11 évig nem foglalkoztak rendesen, végül amikor magam kezdtem utánajárni kapásból Pesten kötöttem ki.
de én azt se tudom mennyi ilyenkor a pulzusom mondjuk :D
hát nemtom fel lett írva a gyógyszer kiváltottam, de úgy félek bevenni :S
Natalia, nyerni fogsz! :) Én nagyon drukkolok neked, és örülök, hogy te is bizakodóan állsz hozzá.
Anyett, nekem mások a tüneteim. Ha visszaolvasol, többször is leírtam már, megemelkedik ok nélkül a pulzusom, kb 160ra felmegy pillanatok alatt, de nekem ütemesen ver a szívem. Érzelmi,fizikai hatsra fokozottan reagál a szívem, többszörösével emelkedik a pulzusszámom pl ijedtségnél, egy normál szívműködésű emberéhez képest. (Nem 10-20szal emelkedik a pulzusom, hanem 40-50-nel mondjuk.) És nekem a gyógyszer előtt egyfolytában 90-100 körül vot a pulzusom, még éjjel is.
Amióta szedem a gyógyszert, jól vagyok, szóval az is megoldás :)
Kedves Anyett! Én is így vagyok, ahogy te. De nekem ez a remegés, illetve én úgy hívom, hogy lebegés, kilengés ez volt már úgy, hogy két órán keresztül tartott, mire helyre állt. Ilyenkor sok pici aprót ver ütemtelenül, nagyon magas a pulzusszám, 250 körül vagy még magasabb. Én már régóta szenvedek ezzel és nagyon megelégeltem. Folyamatosan gyógyszereket szedek, elegem lett. Én most megyek ablatióra január 31-én Pestre. Ha túlélem akkor írok neked, hogy utána milyen lett. Az orvos szerint 99%-ban elmúlik ez a betegség, mivel elégetik a rezonanciát kiváltó eret. Reménykedem, hogy utána helyre jövök. Írni fogok és ha igen, akkor neked sem szabad haboznod. Túl fiatal vagy még, hogy állandó rettegésben éld le az életedet. Én tudom mit beszélek, 14 éves korom óta szenvedek és rettegek, pokol az életem. Úgyhogy most mindent feltettem egy lapra. Várom az eredményt és szemébe nézek a gonosznak január végén és bízom benne, hogy Én NYEREK!:)
Fel a fejjel, ne keseredj el, van megoldás.
hát igen :)
neked is voltak extráid?
mit éreztél pontosan?:)
rám épp most jött a roham...:S
remeg kezem lábam, sírok, és ver össze vissza a szivem, nagyon nagyon nagyon ritkán érzek apró szúró érzéseket is...de azt télleg alig.
Szia anyet101! Szomorú, hogy ilyen fiatalon neked is szívproblémáid vannak, de azért ne keseredj el! Legjobb lenne, ha a kezelőorvosod elmondana mindent, amit tudni szeretnél erről a betegségről, mert akkor biztosabban tudnád, hogy végleges-e a gyógyszerszedés.
A Propafenol egyébként béta-blokkoló,a legtöbb ritmuszavarban, vagy magas vérnyomásban szenvedőnél ilyen típusú gyógyszert adnak.
A VES pedig ventrikuláris (=kamrai) extraszisztoliat jelent, ami általában jóindulatú ritmuszavar, amikor a normális sinus ritmusba beékelődik egy kamrából jövő ingerület. Ezért érezheted a remegést esetleg.
A szív furcsaságai mindig ijesztőek, amikor nekem voltak extráim, én is rettegtem, de nekem azt mondta a kardiológus, hogy ezek amennyire félelmetesnek tűnnek, annyira ártalmatlanok, szóval először is nyugodj meg, mert ezzel elősegíted, hogy kevesebb tüneted legyen :)
Én másfajta gyógyszert szedek, és én már tudom, hogy sajna ez végleges (ha csak meg nem műtenek), de én már sokkal jobban vagyok. Remélem, neked is rendezi a problémádat! Hidd el, jobb gyógyszerrel élni, mint a tünetekkel, és rettegni tőlük, hogy mikor és hol jönnek ki rajtad.
csajok ,én is idejövök picit :)
22 éves vagyok, fogalmam sincs mi a bajom :D
de volt 24 órás ekg-m, na hát most megkaptam az eredményt. Propafenont írtak fel- tud vki vmit erről a gyógyszerről tapasztalatból? most ha én ezt szedni fogom, örök életemre kell ?:(
nekem remegni szokott a szivem, én így hívom. Főleg nyugalmi állapotban. Fekszek és remeg, azt érzem mint mikor a szemhéjunk néha megrebeg. UTÁLOM.
esténként totál bepánikolok hogy jaj mi lesz velem, remeg kezemlábam és sírok...persze ez azóta hogy megjött a lelet.
mellesleg volt 1 hónapja szívultrahangom és akkor azt mondta a doki h nincs semmi baj csak kis billentyűhiba ami teljesen rendben van, nem kóros stb..erre most kapok ilyen sz.r papírt?:S
az van ráírva hogy a VES éjszaka alacsonyabb frekvenciához kötődik, 2 alkalommal couplet is regisztrálható.
el vagyok teljesen képedve, hogy mennyi fiatalnak van szívproblémája..... :-O ez szomorú
van esetleg olyan közöttetek akinek megcsinálták az ablációt és kiújúlt a problémája?
nekem koszorúér szűkületem van, a ritmuszavar kisebb,arra nem szedek gyógyszert (még)
Trombex,Cestor,Nebilet. Ezeket szedem. Adexort is szedtem sokáig, de azzal már leálltam.
Sziasztok!
A férjemnek WPW szindrómája van, neki 7 éve csináltak szívkatéterezést a Városmajorban. Szerencsére nem volt szükség műtétre. Az egyetlen probléma az volt, hogy 21 napig étlen szomjan volt:-(((
Ne izgulj, minden rendben lesz.
Szorítok Neked!
Szia!
A problémád kísértetiesen hasonlít az enyémre. Nekem 11 évesen kezdődött, évekig nem vette komolyan a háziorvosom. 22 évesen már szinte napi rendszerességgel jelentkezett, kb 180-as pulzusszám olykor órákon keresztül. Az utolsó csepp a pohárban az volt amikor munkából vittek a belgyógyászatra és ott 3 órát feküdtem infúzión mire rendeződött. Akkor azt mondta az orvos, hogy ha sűrűsbödik a panaszom menjek vissza. Nekem ez már elég sűrű volt, egy kedves ismerősöm által jutottam Gellért professzor keze alá. Enne 5 éve, azóta tünetmentes vagyok, de mostanság néha újra furcsán érzem magam (ezért foglalkozom a témával újra), de lehet, hogy ennek semmi köze a régi bajomhoz.
Minden jót a beavatkozáshoz! Biztosan hatásos lesz :-)
Okina, köszönöm a biztató szavakat.
Megmondom őszintén, hogy rengeteget olvastam már utána és kérdezgettem is, de nem nyugodtam meg. Nagyon félek, nemsokára eljön a január 31 és egyre jobban rettegek tőle. Tudom, hogy rutinműtét, de amikor az ember saját maga fekszik ott, akkor nem ezt gondolja. Nekem már napi rendszerességgel jönnek a ritmuszavarok és ez nagyon kellemetlen. Már előre félek a frontoktól, a menstruációtól, mert ilyenkor még erősebb és még rosszabb.Van úgy, hogy csak néhány extra beütés, de van úgy, hogy sokáig tart. Már ott tartok, hogy hirtelen mozdulatváltáskor is. Ma pedig ahogy kiléptem a hideg levegőre és kirázott a hideg, egyből ki is ugrott a ritmusból:( Ez már elviselhetetlen. Útálom, hogy önálló életet él rajtam kívül:(
Bízom benne, hogy a műtéttől megoldódik a problémám és én is elmondhatom, hogy eltűnt ez a csúnya betegségem.
A várakozással tisztában vagyok. A vizsgálatkor 5 órát vártam, mire jött a doki. Gondolom a műtét sem lesz jobb, lehet, hogy délután kerül rám a sor. De addig éhgyomorral és folyadék nélkül?
Én 34 éves leszek januárban, szóval azért még korai, de már 14 éves korom óta ez van. Remélem most vége lesz a rémálomnak.
Örülök, hogy te is rendbe jöttél. Szörnyű ezzel a betegséggel együtt élni.
Kedves NataliaWeiss,
először az orvosom szintén a Gellért professzorhoz akart küldeni, mert őt már ismerte.
De aztán olyan újfajta pacemarkert kaptam ami egy kutatási programhoz tartozik.
Ezt pedig mindig ugyanaz az orvos végzi.
Ahogy én láttam nagyon tapasztalt orvosok vannak ott, és mivel naponta sok ilyet csinálnak, már rutinszerűen megy. A felszereltségük is nagyon jó.
Egyébként a férjemnek 3 éve a lábában és a veséjében végeztek katéteres tágitást. azóta ez remekül működik nincs problémája vele.
Amig bent voltam sokan mesélték hogy a mütétet nem is érezték. Ami rossz benne, hogy nyomókötéssel kell utána feküdni.
Ha karon keresztül tudják csinálni, akkor 6 óra, ha lábhajlatból akkor 12 óra. De akkor már örül az ember hogy túl van az idegeskedésen.
Még ami kellemetlen, a várakozás. Lehet hogy az ember csak délután kerül sorra. Én is csak du 5 körül kerültem be, és utánam még voltak.
Hát ennyi, de a kellemetlenségek után bizhatsz benne hogy jobb lesz.
Bár én már 57 éves vagyok, itt úgy látom vannak nagyon fiatalok is, ők biztosan még könnyebben túl vannak rajta.
Drukkolok neked bár azt hiszem az egészben a várakozás a legrosszabb.
Okina, neked is kellemes ünnepeket kívánok.
Megkérdezhetem, hogy ki műtött a Városmajori Klinikán? Én is oda megyek ablatióra jan. 31-én. Én Dr. Gellér Lászlóhoz megyek.
Kedves Fórumozók,
együttérzésem az érintettekkel. Én is 5 éve szenvedek a szivritmuszavarban. Sajnos a gyógyszerek nem segítettek, mert nagyon alacsony volt a pulzusom. Éppen ezért az abláció sem jöhetett szóba, mert az kismértékben lejjebb viszi a pulzust (ha jól tudom)
Hogy mitől jött elő sajnos nem tudtam rájönni de szerintem a munkahelyi stressz nagyon sokban hozzájárult. Az időjárás, a kávé, a tea, egy hosszabb beszélgetés, de a szorongás, a bizonytalanság érzés, a TV híradó, szóval minden előhozta.
Végül a nyáron egy pacemarker beültetésre került sor a városmajori klinikán.
Nagyon lelkiismeretesek, és értenek is hozzá amit csinálnak.
Csak azért irok, mert ha az orvos úgy látja hogy ez az egyetlen megoldás akkor nem kell megijedni.
Van élet ezután is.
Most sokkal jobban érzem magam. Gyógyszert azt kell szednem, de már csak nagyon ritkán fordul elő zavar, és az is csak 1-2 percig tart. Előtte ez 2 naponta volt, és fél napig is eltartott. Szóval sosem tudtam mikor és hol jön elő, már nyaralni sem mertem elmenni.
Így tudom mit jelent ez, és nagyon drukkolok nektek is hogy megtaláljátok a megfelelő megoldást.
Boldog ünnepeket és nyugodt szivritmust kívánok mindenkinek.
Kedves Banda!
Hazaengedték a párodat? Hogy van? Remélem minden rendben van és gyógyul:)
Sziasztok,
11 évvel ezelőtt kezdődött az én ritmusproblémám, sokat gondolkodtam mi történt akkoriban. Nem igazán jutottam semmire, átlagproblémáim voltak. Egy kudarcba fulladt első szerelem,ami még mindig bánt,ha eszembe jut, a szüleim furcsa házassága, amiben mint két előkelő idegen éltek egymás mellet, de minket gyerekeket imádva, akkor ez nem is tűnt fel,hogy külön szobában élnek,ennek ellenére boldog gyerek voltam és kamasz meg minden. Megszülettek a gyerekeim a férjem a legjobb barátom volt, nagyon klassz társ, most is. Persze néha hiányzik egy kis romantika, becézgetés, babusgatás, eddig se volt, eztán se lesz. A munkámat imádom, sokat és keményen dolgozok, sok sikerélményem van. Tehát nem annyira vacak az életem, hogy ez produkálná a bajomat. Eleinte nem voltam fizikailag rosszul, csak kaparászás, volt a mellkasomban, vagy "ugra-bugrál" a szívem, mostanában kihagy, majd erős dobbanás vagy dobbanások után szünet szédülés, bal kar és bal mellkas zsibbadás, szédülés, hányinger, gyomorfájás, fejfájás következik. Ja és a halálfélelem, amit nem bírok megszokni.
Utálom ezeket, nekem katéterezésem volt kétszer ablálni nem tudtak, de biztosan belemennék,ha kicsi esély is lenne, hogy megszabadít a bajomtól.
Natali ne félj, meg kell próbálni, bízz benne, bízz az orvosodban, ő meg akar gyógyítani.
Maga a beavatkozás nem fáj, de míg nem tapasztalod addig tartassz tőle mint minden ismeretlentől, pl. én az első szüléstől nagyon féltem, pedig az egy természetes dolog.
Légy bátor, ne gondolj rá mindig, mert,akkor túl hosszú a várakozás, foglald el a gondolataidat mással, találj ki hobbit, táncolj, kirándulj, vásárolj, főzz vagy nem is tudom, de a bajod legyen eszedben legkevesebbszer, pon elég akkor rá gondolni,amikor éppen van a rosszullét.
Sok erőt és kitartást kívánok, szurkolok, hogy jól sikerüljön.
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?