Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2013. máj. 9. 23:18

"Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne. "

(Pedro Calderón)

2013. máj. 9. 23:16
" Amikor úgy jön, hogy sírnál, jussanak eszedbe azok a pillanatok amikor nevettél... Amikor úgy érzed, hogy az életnek nincs semmi értelme, gondolj azokra akiknek egy nap van az életből... Amikor úgy érzed, hogy meg akarsz halni, gondolj azokra, akik mindent megadnának, hogy élhessenek... Szeresd az életet főképpen a barátaidat! Ez a legdrágább kincs..."
37151. barai (válaszként erre: 37149. - Cilumiluci)
2013. máj. 9. 21:53
Nincs testvérem :(
37150. Cilumiluci
2013. máj. 9. 21:46

Szembesülni önmagammal,

érdekes találkozás.

Együtt rezegni egy hanggal,

amit nem tud senki más.

Megismerni ott a mélyben,

milyen szép lélek lakik,

s eggyé válva, egy személyben,

így lehetünk valakik...

(Aranyosi Ervin: Itt és most)

37149. Cilumiluci
2013. máj. 9. 21:40

Testvérek között hamar átadódnak a titkok, soha nem maradnak egészen rejtve.

Huguette de Broqueville

37148. Cilumiluci
2013. máj. 9. 21:40
A testvéri szív színtiszta gyémánt, gyöngédsége határtalan!
37147. 5bcf1b7c01
2013. máj. 9. 21:20
Kenichiro Kobayashi-t én sem értem :D
37146. hottie
2013. máj. 9. 20:52

"Inkább legyek szegény egy könyvekkel teli kunyhóban, mint egy olyan király, akiből hiányzik az olvasás szenvedélye."

Thomas Babington Macaulay

37145. Cilumiluci
2013. máj. 9. 20:40

Szeretem a mosolyokat és a nevetést.

Ha valaki mosolyt szeretne saját életében, akkor annak tennie is kell érte valamit.

...Hogy mit is? Természetesen nem haraggal, féltékenységgel, mohósággal vagy gyűlölettel, hanem szerető kedvességgel, nyitott szívvel és bizalommal.”

Dalai Láma

37144. 16b5d6ae34
2013. máj. 9. 20:06

Hiányzol (...), ez olyan nem tudok enni, nem tudok aludni, már lassan nevetni is elfelejtek nélküled dolog, és komolyan úgy érzem, hogy amikor elmentél, magaddal vitted a szívemet.

Diploma után

37143. Cilumiluci
2013. máj. 9. 19:46

"Semmiről sem mondható el annyira,hogy csakis az enyém,mint a testemről.Én érzem,nekem fáj,nekem fázik-lényem határait a bőrömnél érzem.Senkinek semmi köze hozzá!

Ebbe a véres,nyálkás,szervekkel,idegekkel és erekkel teli magánszférába beengedni egy másik embert-és lüktető szervemmel behatolni a másik húsába olyan misztérium,mely minden fecsegésnél többet mond arról,mi a szeretet.

Ilyenkor beöltözünk egymás két szívvel működtetett,erekkel és hajszálerekkel átszőtt testébe.

Müller Péter

37142. **sue**
2013. máj. 9. 19:09

"Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég."

(Nicholas Sparks)

37141. **sue**
2013. máj. 9. 19:07

"Senki sem kérheti számon tőlünk, hogy miért nem vagyunk olyanok, mint egy idealizált regényhős vagy egy angyal. De azt igen, hogy miért nem vagyunk önmagunk."

(Popper Péter)

37140. Meda
2013. máj. 9. 17:36

"Idővel a gyász sajgó fájdalma átadja helyét az emlékezésnek, s az ember lényének üresen kongó részei újra megtelnek hangokkal, beszéddel, nevetéssel..."

(Lois Lowry)

37139. Meda
2013. máj. 9. 17:34

József Attila

Ne bántsatok, ha most rossz vagyok,

Ha most kicsit halkabban élek.

Halkabban élnek a felhők is,

Meg a halottak, meg a rétek.

(...)

Nagycsöndű, komoly kisértet kisér

S hová lépek, kibú a föld alól -

Az árnyékom, mely mindenütt követ

S találkozunk is egyszer valahol.

37138. Meda
2013. máj. 9. 17:30

"A gyász mindannyiunkban közös, de mindenkiből mást hoz ki. Nemcsak a halált gyászoljuk, az életet is, a veszteséget, a változást. És ha eltűnődünk, miért szívunk annyiszor, hogy miért fáj annyira, nem szabad elfelednünk, hogy tudunk változtatni. Így maradunk életben. Mikor már annyira fáj, hogy fojtogat, az segít túlélni. Ha visszanézünk arra a napra, furcsamód, hihetetlen mód nem érzünk már úgy. Nem fog ennyire fájni. A gyász mindenkit utolér a maga idejében, a maga módján. A legtöbb, amit tehetünk, amit bárki tehet, hogy becsületesek vagyunk. A legrosszabb dolog, a gyász legrémesebb része, hogy nem tudjuk irányítani. A legtöbb, hogy átadjuk neki magunkat, ha eljön, és ha tudjuk, kieresztjük. De a legrosszabb, hogy mikor már azt hiszed, vége, kezdődik elölről, és mindig, minden alkalommal eláll a lélegzeted."

(Grace klinika c. film)

37137. Meda
2013. máj. 9. 16:27

"Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész."

(Victor Hugo)

37136. Meda
2013. máj. 9. 15:36

"Az élet egy malomkő. Egyedül Tőled függ, hogy felőröl-e, vagy megcsiszol."

"Cavett Robert"

37135. 16b5d6ae34
2013. máj. 9. 14:27

Nincs rosszabb, mint hazugságban élni, bármilyen súlyos is legyen az igazság. Az igazsággal mindig lehet mit kezdeni. Az igazság mindig megváltás, mert csak általa járható be a lélek mélyére vezető út.

-Pierre Franckh-

37134. hottie
2013. máj. 9. 14:23

Kosztolányi Dezső - Nyár(rejtett üzenet)

Nyár,

A régi vágyam egyre jobban

Lobban,

De vár még, egyre vár.

Kár

Így késlekedned, mert az éj setétül.

Az élet

Siralmas és sivár

Enélkül.

Gigászi vágyam éhes, mint a hörcsög,

Görcsök

Emésztik s forró titkom mélye szörcsög.

Mostan hajolj feléje.

Közel a lázak kéjes éje.

Akarod?

Remegve nyújtsd a szájad és karod.

Itt ez ital illatja tégedet vár.

Nektár.

Te

Hűtelen, boldog leszel majd újra, hidd meg.

Idd meg.

37133. 925bfc6000
2013. máj. 9. 13:24
"Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!"
37132. 925bfc6000
2013. máj. 9. 13:03

"Az egész életedet eltöltheted mihaszna, légből kapott képzelgésekkel! Ha egy szerelem viszonzatlan, ott csak kérdések vannak, válaszok nem. Nem élhetsz úgy, hogy a végtelenségig vársz ezekre a válaszokra!"

(Sophie Kinsella)

37131. 925bfc6000

"Nemrég még csak néma tekintetekben nyilvánult a szerelem, olyanok voltak e tekintetek, mintha milliárd hangya mászkálna az ember testén; égetők, de tüzük édes zsibongást okoz; azután a kézérintés jött, a "költészet kapcsa", kéz kezet fog, mintha két puha fészek tapadna egymáshoz... milyen csodálatos villanysodrony szívtől szívhez. Most már a csókoknál vannak. A mama a másik szobában (...), akkor aztán meg van engedve a lopás. Hiszen a szerelem maga lánc, s ha már valaki úgyis láncon van, hadd legyen legalább igazi tolvaj."

(Mikszáth Kálmán)

37130. 925bfc6000

"Elrabollak és magammal viszlek! Harcolni fogok veled, teérted. Legyőzök mindent, meglátod, leküzdöm a nehézségeket, és nem adlak senkinek és semminek!"

(Wladyslaw Stanislaw Reymont)

37129. 16b5d6ae34
2013. máj. 9. 12:57

Barnaky Miklós: Távolság

Ha néha, éjjelente meg-megállsz,

s felnézel a csillagokra

onnan várva vigaszt és reményt,

gondolj arra, hogy talán ebben a percben

kint állok valahol én is az égbolt árnyékában,

s a csillagokat nézem. Ugyanazokat a csillagokat.

S ha egyszerre nézzük őket, lassan mintha

egymás mellett állnánk; kinyújtom karom,

s a végtelenségen át szorítalak magamhoz,

hogy tudjam: enyém vagy.

37128. 925bfc6000
2013. máj. 9. 12:55

"A pitypang a szerelem növénye is. Sokan úgy tartják, hogy ha elfújod a magvait, a szél elviszi a szerelmedet a szerelmedhez. Ha fújás közben kívánsz valamit, és egy levegővel sikerül minden magot elfújnod, a kívánságod teljesül."

(Cecelia Ahern)

37127. 925bfc6000
2013. máj. 9. 12:54

"A szerelem olyan, mint a "pi": Természetes, irracionális, és nagyon fontos."

(Lisa Hoffman)

37126. 16b5d6ae34

Azért fáj most annyira a búcsúzás, mert lelkünk összeér. Talán eddig is így volt, és így lesz a jövőben is. Lehet, hogy ezelőtt már ezer életünk volt, és mindegyikben találkoztunk. És lehet, hogy mindegyikben ugyanaz volt az oka szétválásunknak. Ez azt jelenti, hogy a mostani búcsú búcsú az elmúlt tízezer évtől, és talán a jövő előjátéka.

Nagy Ágnes Karolina fordítása

37125. 925bfc6000

"De most nem félek többé... Igézetben élek. Mintha tudnám a varázsszót... De a varázsszó mindössze annyi, hogy szeretek valakit."

(Márai Sándor)

37124. 925bfc6000
2013. máj. 9. 12:53

"Akár az egyenesek. Egyetlen pontban, egyetlen pillanatra metszik egymást a tér végtelenjében. S aztán haladnak tovább kiszabott útjukon, soha vissza nem térve. De ez a pont és az a pillanat örökre meghatározza őket."

(John Willard Young)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook