Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A virágok, a növények nevelése együtt jár a sikerélménnyel és a rácsodálkozással. Ha boldog akarsz lenni ültess egy fát és táncold körbe!
Jóba Katalin
Mindenkinek van egy különleges ember az életében,
aki kiváltságos helyet foglal el a szívében. Akiért meg kell mozdulnia.
J. J. Stalter
Nem kell túlkomplikálni. Ha egy fiú látni akar, ő keres. Ha veled akar lenni, megteszi. Nem egy nőnek kell őrült módjára, tíz körömmel belekapaszkodva mindent feláldozni. Csak ésszel. Egyébként is, akinek a figyelméért harcolni kell, az már rég nem jó. A legjobb dolgok maguktól jönnek. Erőlködés, játszmák, és buta hisztériák nélkül, tisztán, csak úgy belehuppannak az öledbe, amikor nem is számítasz rá.
De ha elmegy, hagyd. Ha megteszi, fogadd el. Aki elmegy, az nem a tiéd. Aki elmegy, az sosem ért ide igazán. Majd jön olyan, aki fél percet sem tud lélegezni nélküled, mert annyira kellesz neki. Levegőt fog kapni, meg minden, de csak igazán akkor él, ha mellette vagy - és ezzel te sem leszel másképp. Feltöltöd és feltölt téged. Támogat és melletted áll. Harcoltok mindennel, együtt, és erőt merítetek egymásból. Mert ami jó, az valami ilyesmi. Ott aztán nem lesz megalázkodás, vagy épp önfeladás. Csak az van, hogy hisztek egymásban, és húztok előre. Az összes többi csak gyerekes és szükségtelen játszma.
Közel sem vagyok tökéletes. Hibáztam és hibázom. Adtam már sok mosolyt és könnyet is. Csalódtam és okoztam csalódást. Sokszor hittem annak akinek nem kellett volna. Vártam amikor már nem kellett volna és kapkodtam mikor még várnom kellett volna!
Voltam már túl türelmes, de ijesztően türelmetlen is, néha önző vagy túl megalkuvó!
De mégis ember vagyok! Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között. És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal. És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó. És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez. Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel a lelked, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked. És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz. Hogy valóban erős vagy. És valóban értékes."
- Veronica A. Shoffstall
Az igazi érzelmeket nem kell tudnod befolyásolni, mert azok csak
úgy jönnek. Nem kérdezik, hogy akarod-e őket, vagy sem, kopogtatós nélkül törik rád az ajtót, te meg nem tudsz ellenük mit tenni. De gondolhatod, hogy nem így van. Tök mindegy. Egy dolgot meg kell értened: nem siettetheted az Életet. Türelmesnek kell lenned vele. Ha ezt képes vagy felfogni idővel majd eljutsz arra a pontra, ahol semmit sem akarsz siettetni. Ahol minden jó úgy, ahogy jön. A tempója nem lesz lassú, nem lesz gyors, csak akkor fog érkezni, amikor érkeznie kell. Neked csak meg kell tanulnod nyugodtnak lenni, elvárások nélkül élni. Úgy, hogy nem döntöd el, hogy neked majd mi lesz a jó, ugyanis az Élet sokkal jobban tudja, hogy mi visz előre az utadon. De ha nem hiszel neki, szép kis pofonokat kapsz majd tőle. Nem direkt, nem azért, hogy belehalj, csak azért, hogy megtanuld hagyni azt, amit hagyni kell. Ugyanis képzeld, vannak dolgok, amibe tényleg nincs beleszólásod, és soha nem is lesz.
Kell valaki, aki vigyáz rád. Aki gondoskodik rólad, hogy minden rendben legyen. És az a valaki én akarok lenni.
Claudia Gray
Be akarom bizonyítani neked, hogy sokkal több van közöttünk. Része vagy a személyiségemnek. Te vagy a fény az alagút végén. Miattad érdemes élnem, és meg kell tennem mindent, hogy magam mellett tartsalak.
Christina Dodd
A mosoly bámulatos hatalommal bír, amit nem lehet eleget hangsúlyozni. Egyetlen elragadó mosoly többet ér bármilyen fondorlatnál. Mágnesként vonzza a tekintetet.
Meg Cabot
A szerelem azt jelenti... hogy képes vagy várni.
Meg Cabot
"Aki hozzád fordul, mind jobb és boldogabb emberként távozzék tőled! Mindenkinek látnia kellene a kedvességet az arcodon, a szemedben, a mosolyodban."
(Teréz Anya)
"A boldogság egy állapot, ami addig tart, amíg hiszel benne, jön ő, ha hívod, de ha félsz tőle, eltűnik az életedből. Na nem mintha olyan messzire menne. Ott lesz ő mindig körülötted, csak lehet, hogy nem fogod észrevenni. Tenni kell érte, hogy meglásd. Elfogadja, ha nem törődsz vele, és azt is, ha befogadod. Ő ilyen. Feltétel nélkül létezik. De neked kell hinned benne."
Oravecz Nóra
"Nincs annál könnyebb, mint ítéletet mondani az emberekről. Nincs nehezebb, mint helyesen megítélni őket."
(Hollós Korvin Lajos)
"Szeretetet adni és kapni fáradhatatlanul lehet.
Csak a fájdalomba, a kételkedésbe, a hazugságokba
és a játszmákba lehet kegyetlenül belefáradni."
(Deverdics Éva)
Az élet olyan mint egy széles délibáb ,mely kegyetlenül űzi játékát.
Néha azt gondoljuk boldogok vagyunk,s későn döbbenünk rá,hogy álmodunk!
Teljes mértékben hiszek a sorsban,
de abban is hiszek, hogy mi magunk
irányítjuk a sorsunkat, és nem vagyok
biztos benne, melyikben hiszek jobban.
Szerintem az élet kicsit olyan, akár egy fa.
És számtalan ága közül választhatunk.
Nézetem szerint itt lép be a saját
sorsunk irányítása.
Ha egy bizonyos ágat választunk,
akkor az életünk egyik irányba halad,
a sors pedig attól kezdve sodor
A hajnal bársonyával ébredj!
A szívedben a szeretetet érezd!
Mert ha szeretsz,a szeretetet Te is kapod..
Boldog legyen életed,még élsz e világon
Ne érje szívedet se bú,se fájdalom.
A szerencse Téged el ne hagyjon soha
Álmaid,vágyaid váljanak valóra!