Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

54073. Cilumiluci
2016. okt. 27. 12:50

"Az emlékezéshez nem emlék,

hanem szeretet kell,

S akit szeretünk,

Azt nem feledjük el."

William Shakespeare

54072. bd8f0b56fe
2016. okt. 27. 06:35

Fokozatosan jöttem rá, hogy a legtöbb esetben a világ ígéretei csupán illúziók; az a legjobb és legbiztosabb, ha hiszünk önmagunkban, és tisztában vagyunk saját értékeinkkel.

Buonarroti Michelangelo

54071. bd8f0b56fe
2016. okt. 27. 06:34

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel,mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.

Ron Cristian

54070. bd8f0b56fe

Vannak dolgok, amiket egyedül kell megtennünk. Ha át akarjuk ugrani az előttünk tátongó mélységes szakadékot, akkor nekifutás közben csak a saját hitünk adhat erőt. Nekünk kell ugranunk, és hinnünk kell önmagunkban.

Danielle Steel

54069. bd8f0b56fe

Ha elhiszed, hogy legyőztek - legyőztek.

Ha elhiszed, hogy nem mered - nem mered.

Ha győzni akarsz, de azt hiszed, nem győzhetsz,

Csaknem biztos, hogy nem te leszel a győztes.

(...)

Az élet csatáit nem mindig

Az erősebb, gyorsabb nyeri,

És előbb-utóbb az győz,

Aki, hogy győzhet, elhiszi.

Walter D. Wintle

54068. bd8f0b56fe
2016. okt. 27. 06:33

De soha ne légy, ki a sorba beáll,

Mások után, ameddig élsz.

Soha ne szégyelld, ha máshogy élsz,

Amíg érzed, hogy így többet érsz.

Soha ne szégyelld, legyél önmagad,

Ne félj, álmaid nem kell, hogy megtagadd.

54067. bd8f0b56fe
2016. okt. 27. 06:33

Voltam már lenn, és hagytak egyedül,

Üres falak között, távol mindentől.

Keserű a magány, de tudtam, sikerül

Ide elérni fel, csak mindig hinni kell!

54066. Cilumiluci
2016. okt. 26. 21:31

Ha szíveddel nézed a világot,

A lelked majd adja a fényt,

A láthatatlant megláthatod

Ha tiszta szívvel élsz.

Sokáig éltem én is így,

Valami megmaradt bennem még,

Ha elveszi álmodat tőled a sors,

Belül nem maradsz más, csak jég.

De az élet szép és akar téged,

Bármilyen mély sebbel élsz,

A láthatatlant megláthatod

Ha tiszta szívvel élsz.

Ha életed ajtaja bezárul már,

Nyugodtan mész majd el,

Mert úgy élted az életed

Hogy a rossz nem érhet el.

De az élet szép és akar téged,

Bármilyen mély sebbel élsz,

A láthatatlant megláthatod,

Ha tiszta szívvel élsz.

/Králl Attila: Ha tiszta szívvel élsz../

54065. Cilumiluci
2016. okt. 26. 21:06

Kívánok Neked érzéket, hogy felismerd

a minket, körülvevő szépséget.

Bátorságot, hogy kitarts és egyre erősebb légy,

örömet, elégedettséget, szeretetet.

Életet, melyet érdemes élni!"

54064. Cilumiluci
2016. okt. 26. 20:21

Tűrhetetlennek éreztem már a puszta gondolatát is,

hogy nem hallom többet a nevetését.

Hiszen olyan volt számomra, mint forrás a sivatagban.

(Antoine de Saint-Exupéry)

54063. Cilumiluci
2016. okt. 26. 19:28

"Arra nem veheted rá magad, hogy érezd, amit nem érzel. De arra igen, hogy helyesen cselekedj az érzéseid ellenére.

Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.”

(Tatiosz)

54062. Cilumiluci
2016. okt. 26. 19:11

"Az a virág, amely a szívből nyílik nem hervad el soha,

ahogy a szeretet sem múlik el, ha lélek az otthona.

Hiszen a szeretet nem más, mint a lélekből sarjadt virág:

láthatatlan, és mégis érzed rejtélyes illatát. Láthatatlan.

Csak akkor látni, ha szemed mosolyog,

s felragyognak szirmai közt csillagharmatok!"

54061. Cilumiluci
2016. okt. 26. 19:08

"Csak életünk öregszik, lelkünk halhatatlan"

Erich Fromm

54060. e4b8a8b24f
2016. okt. 26. 16:10

Elméletben nincs különbség az elmélet és a gyakorlat között.A gyakorlatban viszont van.

Chuck Reid

54059. cicaaa65
2016. okt. 26. 06:35

"Nem a valóság... hanem a valóra nem váltható érzelem szokott hatalmas erőt adni, egy másik dolog megvalósításához."

Léria Dipán

54058. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:31
Az életben mindig érkezik figyelmeztetés a megfelelő időben. (...) Amikor több út kínálkozik, ott mindig megállít az élet, hogy nézzünk körül. A kérdés csak az, észrevesszük-e, hogy egy stoptábla előtt állunk? Ha igen, akkor kezünkben a döntés, és mindig választhatjuk a jó utat.
54057. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:31

Maradj ember,

Őszinte tiszta fejjel,

Tanulj meg élni,

Adni is, nem csak kérni,

Így leszel halhatatlan.

54056. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:30
Vannak dolgok, amiket egyedül kell megtennünk. Ha át akarjuk ugrani az előttünk tátongó mélységes szakadékot, akkor nekifutás közben csak a saját hitünk adhat erőt. Nekünk kell ugranunk, és hinnünk kell önmagunkban.
54055. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:30
Az élet olyan, mint az óriáskerék, hol fönt, hol lent. Talán furcsán hangzik, de még hálás is vagyok azokért a dolgokért, amelyek megviseltek, mert ma már tudom, hogy ezektől lettem erősebb.
54054. cicaaa65
2016. okt. 26. 06:28

"Szép most az Ősz. Akárha köddel

érkezik egy hűvös hajnalon,

s míg fázósan bújunk össze a csípős esőben,

a Föld készül. Mereng új Tavaszon.."

Signor István: Ősz

54053. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:27
Mindenkinek az emlékei között akadnak olyanok, amelyeket az ember nem mindenki előtt tár fel, legfeljebb a barátai előtt. Akadnak olyanok is, amelyeket még barátainak se tár fel, legfeljebb saját magának, de magának is csak hétpecsétes titok gyanánt. És vannak végül olyanok is, amelyeket még saját maga előtt se mer feltárni, és ilyen dolgokból minden rendes ember emlékezetében épp elég halmozódik fel. Sőt úgy áll a dolog: minél rendesebb ember valaki, annál több ilyen emléke van.
54052. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:27

Légy olyan, mint a madár,

Mely alól, ha kivágják a fát,

Nem zuhan le, hanem

Még magasabbra repül.

54051. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:26
Egy bölcs ember egyszer azt mondta, bármit megkaphatsz az életben, ha minden mást feláldozol érte. Ezt úgy értette, hogy mindennek megvan a maga ára, így mielőtt csatába szállsz, jó, ha átgondolod, mit vagy hajlandó veszíteni. (...) A legnagyobb áldozatok azok, amiket nem látunk előre. Van, hogy nincs időnk terveket gyártani, döntést hozni, vagy felmérni az esetleges veszteséget. Mikor ez történik, mikor a csata választ minket és nem fordítva, akkor kiderülhet, hogy az áldozat nagyobb, mint amit el tudunk viselni.
54050. bd8f0b56fe
2016. okt. 26. 06:26
Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak, és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy ha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek, hogy jó abban hinni, hogy nincs "nem tudom", hogy nincs "úgyse sikerül" vagy "lehetetlen". Ők emlékeztetnek minket arra, hogy jó elhinni, a lehetetlen nem létezik.
54049. Cilumiluci
2016. okt. 25. 21:38

"Van egy nap, amikor kimegy a falu a temetőbe, virággal és fénnyel, ami elmúlik, és békével, szeretettel, ami nem múlik el. Nincs már ezen a napon fájdalom, csak enyhe távoli szomorúság úszik a táj felett, mint maga az ősz bánatos, ködös álomra készülő ragyogása."

Fekete István

54048. cicaaa65
2016. okt. 25. 20:39

"Minden tűz kialszik egyszer, de az ember megmarad, hogy újra és újra tüzet rakjon, és meglássa benne a saját örömét vagy bánatát."

Fekete István

54047. Cilumiluci
2016. okt. 25. 20:37

Amikor úgy érezzük, hogy a magány minden szépséget elpusztít, a túlélés egyetlen módja az, ha nyitottak maradunk."

Paulo Coelho

54046. Cilumiluci
2016. okt. 25. 19:55

Aki önmagával túlságosan szigorú, kegyetlen - másokhoz is az lesz. Aki önmagának sokat hazudik - hazudik a környezetének is. Aki megérti önmagát - másokat is meg fog érteni."

(Popper Péter)

54045. bd8f0b56fe
2016. okt. 25. 18:59
És ekkor hirtelen, egy pillanat alatt, egyszer az életben meglátsz valakit, és tudod, hogy minden álmod valóra vált. Olyan ez, mint amikor felébred az ember, a feje még kába, a látása homályos, nem is tudja pontosan miért, aztán hirtelen, a reggeli kávéivás közepén eszébe jut az álma. Először csak az álom kis szelete, aztán nagyobbik része, aztán az egész. Fölidéződik hirtelen a teljes történet színhelyestől, szereplőstől. Ismerős lesz az egész, és az ember szeretne visszajutni az álom színhelyére. De nem tud. Akármennyire próbálja, nem tud. Az álom üldözi majd tovább. Lehet, hogy egy napig. Lehet, hogy egy életen át. Ezt is megtehettem volna. Megtehettem volna, hogy hagyom, hogy a képed üldözzön egy életen át. De ezt nem akartam. Elhatároztam, hogy inkább rohanok, mint egy őrült, hogy visszajussak az álmomhoz, mielőtt túl késő lenne mindkettőnknek. Ezért jöttem el hozzád. Nem tudtalak volna csak úgy, könnyedén elveszíteni, nem bizony, ennyi év várakozás után.
54044. bd8f0b56fe
2016. okt. 25. 18:59
Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak, és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy ha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek, hogy jó abban hinni, hogy nincs "nem tudom", hogy nincs "úgyse sikerül" vagy "lehetetlen". Ők emlékeztetnek minket arra, hogy jó elhinni, a lehetetlen nem létezik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook