Kedvenc idézetek (beszélgetés)
# Elég pattanásos voltam. Egyszer elaludtam a könyvtárban és arra ébredtem, hogy egy vak ember olvassa az arcomat.
# Egyszer azt mondtam az apámnak, hogy már unom a körbe-körbe szaladgálást, erre odaszögezte a másik lábamat is a padlóhoz.
-Woody Allen-
Nem csupán szeretlek: szeretem, ahogy te szeretsz engem.
És egy ilyen erősnek látszó pasi mellé egy olyan csaj kerül majd, aki az erősnek látszó pasira támaszkodik, miközben ő is erősnek mutatja magát. És közben mind a kettő azzal hitegeti önmagát, hogy ez a szerelem. Valójában mindketten gyengék és bizonytalanok, márpedig a bizonytalan ember szerelme mindig csak illúzió - az nem szerelem. A bizonytalan ember mindig felruházza a partnerét olyan tulajdonságokkal, amellyel a másik nem rendelkezik.
"Légy aki vagy, és mondd ki, amit érzel, mert akiket ez zavar, azok úgysem számítanak, akik számítanak, azokat úgysem zavarja."
"Ha egyszer visszanézel a parton,és rádöbbensz, hogy már régóta csak a Te lábad hagy nyomot a homokban, akkor visszaszaladsz - e kétségbeesve
hogy megtalálj?"
"A csodák mindig akkor jönnek el, ha már elengedtük a nehéz dolgokat."
bárcsak tudnék ezt tenni! Sokkal könnyebb volna az életem!:)
"Adni,adni jó szót,mosolyt,hitet,
Bátorítást,de mindenekfelett
Soha el nem múló szeretetet."
Napi Micimackó
Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél?
Ahhoz, hogy a saját életed éld, azt kell tenned, hogy nem foglalkozol azzal, amit mások mondanak rólad.
Amíg az ember kitart, mindig van reménye a változásra. Az életet nem szabad eldobni. Akármilyen rosszra fordulnak is, akármilyen feketének látszanak is a dolgok, nem szabad feladni.
Daniel Keyes
Több okos ember kéne a világra, olyan rossz hogy egyedül vagyok:D
Ha szenvedélyesen szeretünk valakit, mindig több fájdalomban lesz részünk, mint örömben. De az ember azért mégsem mondana le erről az élményről. Aki sose szeretett igazán, nem is tudja, mi az élet.
Agatha Christie
Nem mások alkotta kotta,
Nem az égi csillagflotta,
Remegõ kezemet
Egyedül Te vezeted,
Aki a kígyótól se félsz
És az almát is szereted...
Nem mások alkotta kotta,
Nem az égi csillagflotta,
Remegõ kezemet
Egyedül Te vezeted,
Ne mondd ki a nevedet,
Te vagy az Asszony,
Akit szeretek.
Edda-A csend igazsága. Nagyon szeretem. :)
Vehetsz házat
De otthont nem;
Vehetsz ágyat,
De álmot nem;
Vehetsz órát,
De időt nem.
Vehetsz könyvet,
De tudást nem;
Vehetsz pozíciót,
De tiszteletet nem;
Megfizetheted az orvost,
De az egészséget nem.
Megveheted a lelket,
De az életet nem;
Megveheted a szexet,
De a szerelmet nem.
Kínai tanítás
"Nem vagyok rád dühös. Türelmetlenek vagyunk, nincs bennünk elég megértés. Álmodozunk, a lehetetlent akarjuk. Te is, én is. Szeretném elfelejteni a múltamat. Általad, veled akarok túllépni rajta. Nem hagylak el. Melletted leszek addig, míg rá nem ébredek, hogy közös álmaink sose válhatnak valóra. De ha mégis elmegyek, vissza sose nézek. Megbánás nélkül megyek tovább. Feladom az álmodozást."
Engedjünk el mindent szép sorjában, amivel már nem vagyunk elégedettek, vagy ami jelentéktelenné vált az életünkben. Az elengedés éppoly egyszerű, mint az irányított figyelem. Csak elvonjuk figyekmünket arról, amit el szeretnénk engedni, és arra irányítjuk amit szívesen elfogadnánk vagy amivé válnánk!
Nem keresem többet
az Igazságot...
csak leülök csendben,
halkan ülök és várok...
Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és ha nem találjuk, csak remélhetjük, hogy ő talál meg minket.
Annyira nehéz, amikor csak egy egyszerű kérdést szeretnél feltenni,de közben rettegsz attól, hogy hallani fogod a választ.
Gondolj rám, ha már nem leszek veled. Gondolj arra, mennyire szerettelek.Gondolj a sok szép időre, amit együtt töltöttünk, s az utolsó napra, amikor kimondtad: végeztünk! Gondolj arra a fájdalomra, amit akkor átéltem, nem is sejtetted mit jelentettél nekem. A legjobb barátomat, az egész életemet, a boldogságom, a végzetemet. Te voltál az, kire életemet bíztam volna. Te voltál, kiért pokolba is mentem volna. S íme e könnycsepp miattad folyik arcomon, tudd, hogy hiányzol nagyon. Gondolj erre, ha már máshol leszek, s más teszi szebbé életedet. Emlékezni fogok rád, mint egy régi barátra, kiért életemet áldoztam volna. S idővel gondolsz rám, mikor már nem leszek veled, s arra, mennyire szerettelek. Gondolsz a sok szép időre mit együtt töltöttünk, s arra a napra, mikor kimondtad... Végeztünk!
A felejthetetlen Love Story magyarul:
Szerelem
Hogy is kezdjem el,
Ami elmondhatatlan,
Hogy is mondjam el?
Amiért érdemes volt
Megszületni tán,
S meghalni sem nagyon nagy
Áldozat talán:
Ki érti meg?
Egy fiú és egy lány,
Az első pillanatban
Játszanak csupán,
De már az első csókban
Benne ég a vágy,
A mindent elemésztő
Olthatatlan láng:
A szenvedély.
Már felednénk
Magányos éveket
Elvenni őt
Tőlem már nem lehet!
Arca közel,szeme ölel,
S ha végre rámtalált
Egyszer egy álom,
Nem engedem,
Hogy köddé váljon!
Nincs szó rá elég,
Mily gyönyörű szép!
[:Meddig lesz enyém?
Sivár kis életemre
Meddig tűz a fény?
Amiért érdemes volt
Megszületni tán,
S meghalni sem nagyon nagy
Áldozat talán:
A szerelem!:]
"Valakit szeretni azt jelenti:egy mások számára láthatatlan csodát látni. "
Ha pontos akarok lenni:
[link]
Csak ennyit tudok belőle. Hogy van tovább?
Ennek van ám folytatása .....
Ha volt is bűn, mit elkövettem, már régen leróttam az árát. Nem kell több férfi, aki átver, nem kell több gyötrelem, sóhaj, ábránd!
Herkules c. film
Oh! kedvesem, hol s merre jársz már?
Oh! jöszte, hallgass: híved itt vár,
Mély s magas hangon dalol.
Ne kóborolj, szép ledérke:
Szeretőké a nap vége,
Okos ember tudja jól.
William Shakespeare
További ajánlott fórumok: