Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Virradjon rád szép nap,
köszöntsön rád jó év,
kedves hajlékodba
költözzön a jólét.
A lelkedbe boldogság,
a szívedbe béke,
ezt kívánom neked
a következő évre.
"Drágám, az évek és napok,
Hidd el, nem lesznek sohse szebbek:
Holnap s mindig az emberek
Ölelnek, szűlnek és temetnek. "
Ady Endre
Erre az évre, ami most kezdődik, azt kívánom neked…
Hogy egyre inkább magadba tudj nézni anélkül, hogy ítélkeznél mások vagy magad felett.
Hogy fel tudd fedezni, hogyan bogozódtak össze benned a félelem és a szenvedés metsző kötelékei.
Hogy felfedezd, hogy szinte mindig a saját, belső központodtól eltávolodott cselekedeteid visznek el kedvezőtlen irányba.
Azt kívánom neked, hogy találd meg az erőt ahhoz, hogy képes legyél lágyan nézni és hallgatni magadat, és fel tudd fedezni, hogy akkor is értékes vagy, ha tévedsz.
Azt kívánom neked, hogy ne legyen szükséged arra, hogy bárkit is leértékelj vagy kritizálj ahhoz, hogy bátornak érezd magad.
Azt kívánom neked, hogy ne a leereszkedés útját válaszd és az árnyak útját sem, mert ha egy kis erőfeszítést teszel, és csak egy kicsit is felemelkedsz, akkor elkezded meglátni a ragyogást.
Azt kívánom neked, hogy tanulj meg elvárások nélkül szeretni, teli marokkal adni és vetni.
Azt kívánom neked, hogy találd meg az igazságot magadban anélkül, hogy meghamisítanád a gondolataidat, az érzéseidet vagy a cselekedeteidet; mert ez a magad iránti szeretet és megbecsülés azért, ami valójában vagy és mindazért, amivé válhatsz.
Azt kívánom neked, hogy próbáld meg minden erőddel lecsendesíteni az elméd zaját, hogy meghallhasd a benned lakozó szent éneket.
Azt kívánom neked, hogy erős legyél ahhoz, hogy szembenézz a régi sebeid fájdalmával, melyek még mindig véreznek azért, mert nem szereted magad, és nem fogadod el magad olyannak, amilyen vagy.
Azt kívánom neked, hogy megértsd, senki nem tud boldoggá tenni téged, ha nem hozod létre magadban a béke és öröm központját.
Azt kívánom neked, hogy tanuld meg kivárni, hogy a szeretet magja kisarjadjon az életedben, nyugtalanság és követelőzés nélkül.
Azt kívánom, hogy át tudd magad adni a veszteségtől való félelem nélkül.
És végül…
Azt kívánom neked, hogy megtaláld lényed legmélyén az elrejtett bölcs ideálodat, akit elfedtek és elfátyoloztak a félelmek, hogy képes legyél szeretetet adni és kapni, feltételek nélkül.
Gazdag vagy, Új Év!
hisz az Épp-Elmúlt: hagyott
fél véka rizst ránk!
Ó-évre új év.
- Mondd, amit a majmon látsz:
arc-e, vagy álarc?
Fodor Ákos:Újév
Kívánok - azoknak, akik szeretnek, meg azoknak, akik nem szeretnek - 2012-re ...
többet, jobbat, szebbet, ígéretesebbet, eredményesebbet,
tartalmasabbat, érdekesebbet, vidámabbat, jövedelmezőbbet, fényesebbet,
igazabbat, kellemesebbet, szellemesebbet, könnyebbet, könnyedebbet,
ölelősebbet, bújósabbat, szenvedélyesebbet, megértőbbet,
sárgábbat, pirosabbat, kékebbet, zöldebbet
...egyszóval BOLDOGABBAT!
Egy napon felébredtem, és észrevettem, hogy hiányzik. Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod a kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van az életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami.
Márai Sándor
Szegény nyomorultak - szólalt meg Cole, a csillagokat bámulva. - Eléggé unhatják már, hogy mindig minket néznek, mi pedig mindig ugyanazokat a hibákat követjük el.
Maggie Stiefvater
Sírt, sírt. És lassan minden könnyebb lett. Szelídebb, szomorúbb. Mint amikor a vihar villámai elpihennek, tovanyargal a dörgés, és csak az eső esik. Esik és esik, csöndesen és szomorúan, és már nem ijesztő és nem rettenetes, csak bánatosan szelíd, és a szelídsége mögött, valahol messze, már derengeni kezd a vigasztalás.
Wass Albert
Új év Istene, tarts meg
Magamnak
S tarts meg mindenkit
A réginek,
Ha lehet:
Boldog új évet kivánok.
Ady
Az angyalokat nem fenyegeti kárhozat, az emberek azonban nem ilyen szerencsések - számukra mindig közel a pokol...
Stephen King
A legfontosabb számomra mind e közül:
A szeretet – kijelölt út valaki, valami felé.
Senki nem kényszerít, de legtisztább meggyőződésed szerint menned kell.
A szeretet: út.
Tanulási út megérezni és megérteni, elfogadni azt, mire van szüksége a másiknak, akit megszerettél – még akkor is, ha neked az egyáltalán nem lenne fontos, nem szép, nem helyes, és nem kellene! -, az is szeretet.
Ha hozzásegíted ahhoz, ami neki fontos, az is szeretet.
Nem igaz, hogy a szeretet olyan, mint a magányos virág illata,
és akkor is árad,ha nem jár arra senki. Nem!
A virág azért illatozik , mert vár valakit.
Müller Péter
A szeretet néha ezt teszi az emberrel, valahogy ott ragadunk azon a helyen, ahol a szerelem elhagyott bennünket, miközben a világ forog tovább.
Vass Virág
- Én nem próbálok elfutni a múltam elől, Mark, és nem is tudom megosztani a jövőmet egy olyan emberrel, aki viszont menekül a sajátja elől - tekintetét a földre szegezte, és elfordult tőlem.
- Most mennem kell.
Visszafutott a házhoz. Én pedig csak álltam, földbe gyökerezett lábbal, döbbenten, értetlenül, és figyeltem, ahogy eltűnik a szemem elől a szívemmel együtt.
Richard Paul Evans
Akit érdekelsz,keres téged..
Aki látni akar,talál rád időt..
Aki akar téged,megtalál..
A többi csak kifogás.. ! ;)
"Aki ápolja baráti kapcsolatait, azt soha nem tépázzák meg a lét viharai: van elég ereje, hogy túllépjen a nehézségeken, és folytassa útját."
Coelho
Csak úgy kaphatunk képet arról, hogy kik is vagyunk, ha elfogadjuk a bennünk lévő vágyakat."
Paulo Coelho
"A szeretet nem szokás, elkötelezettség vagy hála.A szeretet nem az, amit a romantikus dalok mondanak róla. A szeretet van. Nincs definíciója. Szeress, és ne kérdezz sokat. Csak szeress."
Paulo Coelho
Soha nem leszel az enyém, és ezért mindig az enyém leszel. Te voltál a remény magányos napjaimban, a kín a kétség óráiban és a hittel teli pillanataimban. Mert tudtam, hogy egyszer eljön a Másik Felem. (...) Csak azért léteztem tovább, mert biztos voltam a létezésedben.
Paulo Coelho
Egy kívánság sem hiábavaló, és egy kérés sem haszontalan. Mindenki tudja, hogy mivel táplálja a lelkét.
Paulo Coelho
Neked az én közelségem kell. Neked ez a szerelem kell, amitől mind a ketten elveszítettük a józanságunkat.
Szilvási Lajos
Az ismeretlen iránt nincs bennünk vágyakozás. Az sokkal nehezebb, ha egyszer találkozunk valamivel, ami megragadja a lelkünket, aztán soha többé.
Moldova György