Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

25339. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:49

Legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat!

Ravasz László

25338. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:48

Ha minden az ellenkezőjét hirdeti, ha elszomorodom, ha tehetetlennek érzem magam, ha pillanatnyilag úgy érzem, hogy semmi nem lesz jobb, akkor sem veszíthetem el azt, ami életben tart: a reményt.

Paulo Coelho

25337. Angyalka20

Egészíts ki, mint régen. Azelőtt, amikor én aludtam, te ébren voltál, amikor én sírtam, te nevettél. Segíts nekem most is. Emlékezz arra, amit elfelejtettem, s felejtsd el azt, amire emlékszem. Én is segítek majd neked. Bennem is van érték.

Kosztolányi Dezső

25336. Angyalka20

Igen. Eljön az idő, amikor ki kell nyilvánítanunk a gyöngeségeinket. Amikor a titkaink nem számíthatnak többé magánügynek. Amikor a magányunk többé nem letagadható. Amikor a kínlódásunkról nem lehet többé nem tudomást venni. De van úgy, hogy annyira egyedül érezzük magunkat, hogy a gyöngeség, amelyről azt hittük, már legyőztük, hirtelen olyan erős lesz, hogy képtelenek vagyunk küzdeni ellene.

Született feleségek c. film

25335. Angyalka20

Ha azt látod, hogy sokan megelőztek, gondolj arra: hányan vannak, akik még utol sem értek.

Lilli Promet

25334. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:47

Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban.

Paulo Coelho

25333. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:47

El sem tudom képzelni, hol lennék én ma, ha nem volna az a maroknyi barátom, akik képesek voltak örömmel megtölteni a szívemet. Nézzünk szembe a tényekkel, barátokkal az élet sokkal vidámabb.

Charles Rozell Swindoll

25332. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:46

Nem tudom, meddig tarthat ez az álom, de elhatározom, hogy minden pillanatát úgy fogom megélni, mintha az lenne az utolsó.

Paulo Coelho

25331. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:46

Fogadom, hogy őrülten szeretlek. Akármilyen leszel is, most és mindörökké. Sosem felejtem el, hogy ez egy életre szóló szerelem. A lelkem legmélyén tudni fogom, hogy jöhet bármi, ami elválaszt minket, mi mindig visszatalálunk egymáshoz.

Fogadom c. film

25330. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:44

Mert mindenik tükör volt,

Ahonnan láthatám:

Hogy a földön nekem van

Legszeretőbb anyám!

Petőfi Sándor

25329. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:43

Édesanyám,

virágosat álmodtam,

napraforgó-

virág voltam álmomban,

édesanyám,

te meg fényes nap voltál,

napkeltétől

napnyugtáig ragyogtál.

Ágh István

25328. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:43

Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataidban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekéért.

Sophia Loren

25327. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:42

Ha csak egy virág volna,

én azt is megkeresném.

Ha csak egy csillag gyúlna,

fényét idevezetném.

Ha csak egy madár szólna,

megtanulnék hangján.

Ami csak szép s jó volna,

édesanyámnak adnám.

Létay Lajos

25326. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:41

Édesanyám, köszöntelek

most e meghitt ünnepen,

azt kívánom most és mindig,

mindig maradj meg nekem.

Devecsery László

25325. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:40

Köszönöm, hogy elviselted az elviselhetetlent. Hogy valamit teremtettél a semmiből. Hogy üres zsebekből is képes voltál adni. Hogy szerettél bennünket, mikor nem volt bennünk semmi szeretetre méltó. Köszönöm, hogy a lehetetlent is megoldottad egyetlen mosolyoddal. (Még ha az a mosoly néha el is halványult egy kicsit.)

Pam Brown

25324. Angyalka20

A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország.

William Goldsmith Brown

25323. Angyalka20

Az én édesanyám nagyon jó asszony – többet tudok róla mondani: de lehet-e többet mondani valakiről, mint azt, hogy jó?

Kosztolányi Dezső

25322. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:38

Ha van szeretet, ha egymás szívében lüktettek, akkor ne váljatok el. Akkor ne törődjetek a világgal, ne törődjetek a többi ember véleményével, és éljetek úgy, ahogy boldogok tudtok lenni.

A. J. Christian

25321. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:29

A buddhisták egy fontos dolgot tanítottak meg nekem. Ők az „itt és most”-ban hisznek. Vallják, hogy az egyetlen valóság az, ami itt van velünk, az, ami itt és most történik. Ha a holnapnak élsz, ami csupán egy álom, akkor mindössze ez a megvalósítatlan álom marad neked. A múlt sem valóság, értéke mindössze annyi, hogy azzá tett, ami most vagy, nem több. Így hát ne élj a múltban. Élj a mának. Amikor eszel, egyél. Amikor szeretsz, akkor szeress. Amikor beszélgetsz valakivel, beszélj. Amikor egy virágra nézel, láss. Ragadd meg a pillanat csodáját!

(F.Buscaglia )

25320. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:28

A szeretet olyan, mint egy magányos hegyi kunyhó, amelyben az ember csak azt találja, amit magával visz....

Az igaz szeretethez vezető úton az első lépés, hogy úgy kell a másikhoz odafordulni, hogy érte semmi jutalmat ne várjak, és magából az odafordulásból nyerjek magam számára boldogságot és megelégedettséget. Ha mégis kapok valamit, akkor az egy plusz ajándék.

(Kurt Tepperwein)

25319. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:27

Dsida Jenő: Hálaadás

Köszönöm Istenem az édesanyámat!

Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!

Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.

Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.

Áldott teste, lelke csak érettem fárad.

Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este

imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.

Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban

- itt e földön senki sem szerethet jobban! -

Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,

Istenem, köszönöm az édesanyámat.

Te tudod, Istenem - milyen sok az árva,

Aki oltalmadat, vigaszodat várja.

Leborulva kérlek: gondod legyen rájuk,

Hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk!

Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel,

Nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el!

Áldd meg édesanyám járását-kelését,

Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!

Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,

Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat!

Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:

Köszönöm, köszönöm az Édesanyámat!

25318. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:24

Ahogy a hideg szavak fagyossá teszik az embereket, a forró szavak megperzselik, a keserű szavak elkeserítik, a dühödt szavak feldühítik őket. A kedves szavaknak is megvan a maguk lelki hatása. S milyen nagyszerű hatás ez! Megnyugtatják, lecsillapítják és megvigasztalják a hallgató felet.

Blaise Pascal

25317. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:23

Az élet értelmét nem a nagy áldozatok és kötelességek adják,

hanem apróságok; a szív egy-egy mosolyból,

vagy egy-egy kedves gesztusból meríti a boldogságot és a vigaszt.

Sir Humprhy Davy

25316. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:15

Te adtál nekem életet, és ami még fontosabb, leckéket arra, hogyan kell élni. Te vagy minden jónak a forrása, amit elértem életem során. Mami, köszönetet mondok mindazért, ami vagy és ami én vagyok.

David L. Weatherford

25315. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:11

Amit szeretünk, az szomorúságot, fájdalmat, szenvedést, bánatot, gyötrelmet okoz azáltal, hogy szeretjük.

Buddha

25314. b203172578
2012. máj. 5. 21:09

Fogj egy mosolyt,ajándékozd el annak,ki sohasem mosolygott.

Fogj egy napsugarat,ragyogtasd be vele a legsötétebb éjszakát.

Fedezz fel egy forrást,fürdesd meg benne azt,ki sárban él.

Fogj egy könnycseppet,helyezd el olyan arcra,amely sosem sírt.

Fogd az elszántságot,helyezd el egy olyan lélekbe,mely nem tud küzdeni.

Fedezd fel az életet és meséld el annak,aki eddig nem értette meg.

Fogd a reményt,és éld meg a ragyogását.:)

25313. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:08

Meg akarlak tartani, hozzád akarok tartozni. Utadat akarom állni, el ne mehess. Azt akarom, hogy erőtlen legyél, kiszolgáltatott, magatehetetlen. Hogy csak én kelthesselek életre. (...) Hogy mindig csak belőlem lélegezhess...

Szilvási Lajos

25312. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:07

Csak ne add át magad a bánatodnak! (...) Nem vagyunk urai az életnek, de módunkban áll harcolni vele. Igyekezz mindenhez jó képet vágni.

John Galsworthy

25311. Angyalka20
2012. máj. 5. 21:07

A legfontosabb dolgok az életben, amelyek gyarapítanak minket, soha nem mutatják az arcukat.

Paulo Coelho

25310. a14deb9047
2012. máj. 5. 21:06

."Nem érdekel,hol élsz és mennyi pénzed van.

Azt akarom tudni,fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után,

sajgó sebekkel,hogy gyermekeidnek megadd mindazt,amire szükségük van?!"...

/Oriah Hegyi Álmodó,indián törzs főnök/

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook