Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

25459. Cilumiluci
2012. máj. 8. 19:28
Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben..:)
25458. bd8f0b56fe
2012. máj. 8. 18:57
''Mire felneveled a gyerekeidet,megtudod,mivel tartozol szüleidnek." (Miguel Tirado Zarco)
25457. bd8f0b56fe
2012. máj. 8. 18:57
'Aki hattyútojásból kel ki, hattyú marad,ha baromfinép között nevelődik is!'' (H.C.Andersen)
25456. bd8f0b56fe
2012. máj. 8. 18:56
A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás,hogy az ember megengedheti magának,hogy hülyét csináljon magából előttük.
25455. bd8f0b56fe
2012. máj. 8. 18:56
Az emberek nem érnek rá,hogy bármit is megismerjenek.Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél.De mivel barátkereskedők nem léteznek,az embereknek nincsenek is barátaik. [A kis herceg c. könyv]
25454. bd8f0b56fe
2012. máj. 8. 18:55
-Neked csak az számít,hogy ÉN,ÉN,ÉN.Tudod mit?Most én jövök.Úgyhoogy fogd be és figyelj rám!Undok vagy velem,sértegetesz,és lefitymálod,bármit is teszek,és mindig leszúrsz engem,vagy kiszúrsz velem. -Tényleg?Hogyha ilyen rossz vagyok hozzád,miért jössz mindig vissza?? -Mert ilyen egy barát,hogy mindig mindent megbocsát. :) [Shrek c.film]
25453. bd8f0b56fe
"Az igazi barátok nem azok,akikkel leülsz egy órácskára dumálni és iszogatni.Az igaz barátokkal nem kell minden nap találkozni,az ember egyszerűen tudja,hogy ott vannak,ha szükség van rájuk." :) :) :)
25452. bd8f0b56fe
"A barátságban nincs semmi színlelt,semmi valótlan,mindaz,ami tőle származik igaz,és tiszti szívből jövő." :)
25451. b203172578
2012. máj. 8. 18:38
Bárhogy is lesz, becsüld meg az életet, becsüld meg a társad, becsüld meg a Szerelmet. Légy hálás azért, amit kaptál és ne félj akkor sem, ha éppen egyedül utazol. Néha nem is kell több, elég csak kinézni az ablakon, hogy észrevedd ezt a temérdek csodát, ami körülvesz a világban. Merj élni, merj boldog lenni a körülményeid dacára is. Merj Szeretni akkor is, ha nem szabad. Ne akarj felejteni, ne akard kitörölni a múltat. Ha valami fáj, akkor éld meg a fájdalmat. Sírj, tombolj, ordíts. Add ki magadból. Vedd észre, hol hibáztál és tanulj belőle. A legfontosabb azonban mégis az, hogy ne okold magad a hibáidért. Csak egy ember vagy. De igyekezz mindig jobb ember lenni. Olyan ember, aki űrt hagy majd maga után miután eléri a végállomást. (Sz.F.)
25450. 3b1a5ec920
2012. máj. 8. 18:25
Életemben először találtam valakit, akitől utálok elválni, akár csak 5 percre is. Találtam valakit, akiből egyszerűen sosem elég. Aki elfogad olyannak amilyen vagyok, és nem akar megváltoztatni, a saját képére formálni. Aki mellett rádöbbentem, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a fontos szavakat kimondatlanul hagyjuk. ♥
25449. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:23

Egyetlen titkom van csak: szeretek élni!

Nem takargathatom tovább, mert elmúlik az élet.

Csoóri Sándor

25448. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:18

A rettegés olyan érzés, amellyel az ember egész életében egyedül kell, hogy küzdjön.

Stephen King

25447. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:14

A félelem csak a hit fordítottja: ilyenkor nem a jóban hiszünk, hanem a rosszban.

Bärbel Mohr

25446. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:13

- Félek - mondta a fiú.

- Ez csak azt bizonyítja, hogy szereted az életet. Vannak olyan pillanatok, amikor természetes, hogy félünk.

Paulo Coelho

25445. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:06

Aminek meg kell történnie, az úgyis megtörténik, nem érdemes előre félni tőle, vagy örülni neki.

Jonas Jonasson

25444. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:05

Vannak dolgok, amiket nem lehet megosztani. Nem szabad félnünk azoktól az óceánoktól, amelyekben szabad akaratunkból merítkezünk meg. A félelem tönkreteszi a játékot.

Paulo Coelho

25443. Angyalka20
2012. máj. 8. 18:05

Félünk szeretni. És nem alaptalanul. Levetni az önzés páncélját, s meztelennek maradni mások között, közönyös és könyörtelen én-őrültek között, veszedelmes.

Müller Péter

25442. 61d5ee0247
2012. máj. 8. 18:02
"Az életem minden egyes pillanatában szól idebenn egy dal. Legyek boldog vagy akár szomorú, mindig van hozzá háttérzene. Sajnos nagyon kevesek képesek meghallani a dalomat, de nem is fontos, a lényeg, hogy én halljam. Mindenkinek megvan a maga saját dala. Néha azonban észreveszem, hogy más is ugyanúgy "táncol", ahogyan én. Olyankor pedig közelebb lépek hozzá, elmosolyodom, kézen fogom és felkérem egy közös táncra. Nincs is csodálatosabb annál, mint amikor ugyanaz a dal csendül fel két emberben." (Szepesi Ferenc)
25441. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:59

Elkap a sodrás

mibe is kapaszkodjam?

Nincs szalmaszálam.

Buda Ferenc

25440. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:57

Ha hívod

beomlik hozzád minden rossz.

Félelmed tárgya már nem víziód.

Testet ölt. Áthatol a húsodon.

Szepes Mária

25439. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:57

Minél távolabb menekülünk félelmeinktől, annál nagyobbaknak és fenyegetettebbeknek látszanak. Ha közel megyünk hozzájuk - jelentéktelenné zsugorodnak. Az átélés és a megismerés a reális szintre szállítja le a túlértékelt eseményeket, a félelmek enyészni kezdenek. Átéltem, kibírtam, túl vagyok rajta - ez a félelem igazi eloszlatója.

Popper Péter

25438. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:56

Nem félek. De az

út! Az utat odáig:

azt nem akarom.

Petőcz András

25437. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:55

- Honnan tudod, hogy megbízhatsz bennem?

- Sehonnan. Ilyen a bizalom!

Csillagközi romboló c. film

25436. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:53

Szája sarkában halvány mosoly bujkál. Nem tudom pontosan megmondani, miért, de nekem tökéletesnek tűnik ez a mosoly. Kicsiny, napsütötte helyet juttat eszembe, mert csak csendes, eldugott zugba tűz be így a derűs napsugár.

- Murakami Haruki

25435. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:53

Ők ketten... mindig csak ők ketten tudtak egymásra úgy ragyogni, akár ha két nap sétálgatna az égen, s azok figyelnék óvó szeretettel egymást.

- Raffai Sarolta

25434. Angyalka20
2012. máj. 8. 17:52

Létezhet-e annál jobb és megnyugtatóbb dolog,

mint amikor valaki a lelke legbensőbb morzsájáig ismeri a másikat

és ennek ellenére tiszta szívéből szereti?

- Richard Russo

25433. Angyalka20

Szent isten, micsoda forradalom az, ha a szerelem megjelenik. Mindenik érzék el akarja csikarni a többi négynek is a hatalmát. A szem tapintani mer, a kéz ízlelni tud, a száj látni akar, a szív hallani próbál. És ebben a káoszban, mikor mind az öt érzék megbomlik, elszilajodik, egymás tetejére ágaskodik, előjön fenséges ködben, a csodálat foszlányaiban a hatodik érzék, mely mindent tud, mindent lát, mindent megérez...

- Mikszáth Kálmán

25432. Angyalka20

Rájöttem, hogy nem én vagyok a fény, még csak nem is a fényforrás.

De a fény, az igazság, a megértés, a tudás létezik, sok sötét helyen csak akkor fog fényleni, ha én odatükrözöm.

-Robert Filghum

25431. Angyalka20

Mindennél jobban szeretném visszaforgatni az időt egy kicsit. Újra az a gyerek lenni, aki voltam, amikor anyám minden egyes szavát jónak és igaznak hittem. Amikor még nem voltak hajszálrepedések ezen a bizalmon.

Jodi Lynn Picoult

25430. Cilumiluci
2012. máj. 8. 17:48

Az emberré válás szabályai

1. Kapsz egy testet

Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.

2. Tanulsz

Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj. Talán szereted az így szerzett ismereteket, talán lényegtelennek vagy ostobaságnak tartod őket.

3. Nincs balsiker, csak tanulság

A fejlődés próba szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A ,,sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az ,,eredményesek".

4. A lecke addig ismétlődik, míg nem tanulsz belőle

Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formákban kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot. Miután felfogtad, továbbléphetsz a következőhöz.

5. A tanulásnak soha nincs vége

Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád, ha megéred azt a kort.

6. Semmivel sem jobb ,,ott", mint ,,itt"

Mire eljutsz ,,oda", az ,,amott" még vonzóbbnak tetszik.

7. Mások pusztán éned tükörképei

Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.

8. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel

Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, hogy használod őket. Tiéd a választás joga.

9. A válaszokat magadban találod.

Az élet kérdéseire magadban lelehetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint nézni, hallgatni és bízni.

10. Mindezt úgyis elfelejted.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook