Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Egyetlen titkom van csak: szeretek élni!
Nem takargathatom tovább, mert elmúlik az élet.
Csoóri Sándor
A rettegés olyan érzés, amellyel az ember egész életében egyedül kell, hogy küzdjön.
Stephen King
A félelem csak a hit fordítottja: ilyenkor nem a jóban hiszünk, hanem a rosszban.
Bärbel Mohr
- Félek - mondta a fiú.
- Ez csak azt bizonyítja, hogy szereted az életet. Vannak olyan pillanatok, amikor természetes, hogy félünk.
Paulo Coelho
Aminek meg kell történnie, az úgyis megtörténik, nem érdemes előre félni tőle, vagy örülni neki.
Jonas Jonasson
Vannak dolgok, amiket nem lehet megosztani. Nem szabad félnünk azoktól az óceánoktól, amelyekben szabad akaratunkból merítkezünk meg. A félelem tönkreteszi a játékot.
Paulo Coelho
Félünk szeretni. És nem alaptalanul. Levetni az önzés páncélját, s meztelennek maradni mások között, közönyös és könyörtelen én-őrültek között, veszedelmes.
Müller Péter
Elkap a sodrás
mibe is kapaszkodjam?
Nincs szalmaszálam.
Buda Ferenc
Ha hívod
beomlik hozzád minden rossz.
Félelmed tárgya már nem víziód.
Testet ölt. Áthatol a húsodon.
Szepes Mária
Minél távolabb menekülünk félelmeinktől, annál nagyobbaknak és fenyegetettebbeknek látszanak. Ha közel megyünk hozzájuk - jelentéktelenné zsugorodnak. Az átélés és a megismerés a reális szintre szállítja le a túlértékelt eseményeket, a félelmek enyészni kezdenek. Átéltem, kibírtam, túl vagyok rajta - ez a félelem igazi eloszlatója.
Popper Péter
Nem félek. De az
út! Az utat odáig:
azt nem akarom.
Petőcz András
- Honnan tudod, hogy megbízhatsz bennem?
- Sehonnan. Ilyen a bizalom!
Csillagközi romboló c. film
Szája sarkában halvány mosoly bujkál. Nem tudom pontosan megmondani, miért, de nekem tökéletesnek tűnik ez a mosoly. Kicsiny, napsütötte helyet juttat eszembe, mert csak csendes, eldugott zugba tűz be így a derűs napsugár.
- Murakami Haruki
Ők ketten... mindig csak ők ketten tudtak egymásra úgy ragyogni, akár ha két nap sétálgatna az égen, s azok figyelnék óvó szeretettel egymást.
- Raffai Sarolta
Létezhet-e annál jobb és megnyugtatóbb dolog,
mint amikor valaki a lelke legbensőbb morzsájáig ismeri a másikat
és ennek ellenére tiszta szívéből szereti?
- Richard Russo
Szent isten, micsoda forradalom az, ha a szerelem megjelenik. Mindenik érzék el akarja csikarni a többi négynek is a hatalmát. A szem tapintani mer, a kéz ízlelni tud, a száj látni akar, a szív hallani próbál. És ebben a káoszban, mikor mind az öt érzék megbomlik, elszilajodik, egymás tetejére ágaskodik, előjön fenséges ködben, a csodálat foszlányaiban a hatodik érzék, mely mindent tud, mindent lát, mindent megérez...
- Mikszáth Kálmán
Rájöttem, hogy nem én vagyok a fény, még csak nem is a fényforrás.
De a fény, az igazság, a megértés, a tudás létezik, sok sötét helyen csak akkor fog fényleni, ha én odatükrözöm.
-Robert Filghum
Mindennél jobban szeretném visszaforgatni az időt egy kicsit. Újra az a gyerek lenni, aki voltam, amikor anyám minden egyes szavát jónak és igaznak hittem. Amikor még nem voltak hajszálrepedések ezen a bizalmon.
Jodi Lynn Picoult
Az emberré válás szabályai
1. Kapsz egy testet
Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.
2. Tanulsz
Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj. Talán szereted az így szerzett ismereteket, talán lényegtelennek vagy ostobaságnak tartod őket.
3. Nincs balsiker, csak tanulság
A fejlődés próba szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A ,,sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az ,,eredményesek".
4. A lecke addig ismétlődik, míg nem tanulsz belőle
Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formákban kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot. Miután felfogtad, továbbléphetsz a következőhöz.
5. A tanulásnak soha nincs vége
Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád, ha megéred azt a kort.
6. Semmivel sem jobb ,,ott", mint ,,itt"
Mire eljutsz ,,oda", az ,,amott" még vonzóbbnak tetszik.
7. Mások pusztán éned tükörképei
Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.
8. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel
Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, hogy használod őket. Tiéd a választás joga.
9. A válaszokat magadban találod.
Az élet kérdéseire magadban lelehetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint nézni, hallgatni és bízni.
10. Mindezt úgyis elfelejted.