Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Ok, megvan. Valóban elég jelentős a különbség.
Nem véletlen, hogy ő is meglepődött. AZ ismerőseid akik régen láttak, nem döbbentek meg? :-)
Érdekes, az első képeim eltűntek a hozzászólással együtt, és Camylla döbbent válasza is.
A 17. hozzászólásban van a link.
:-D
Szegény gyerek, lesz nemulass ha hazaér... :-)
A "pasik" már csak ilyenek. A szájukba kell rágni különböző alternatívákkal, különben ki tudja mit kapunk...
A Bázison nem találtam képet. Rossz helyen jártam? Az "ösztönző sikerek! Előtte-utána képek"nél kerestem.
Jaj nekem, a fiam most volt a boltban.
Kértem, hozzon vagy két almát, de szóljon haza, ha az almánál tart.
Most csörgettem meg: nem volt alma, de már mindjárt itthon lesz. Ha kiderül, hogy narancs lett volna, fejbeverem!!!
Majd megveszek valami gyümölcsért.
Most a házhoz szállítós emberkének sincs almája, csütörtökre ígérte csak.
Még jó, hogy egyáltalán léteztél és dolgoztál így!
Na mondjuk a sima cukor elég sok lehetett.
Háát...lehet...
Arra még emlékszem, hogy volt, hogy ebédre ettem a joghurtot (és jóreggelt kekszet) - ez amolyan elsősegély volt.
Az egészéges és kiegyensúlyozott étkezést nem sikerült megszoknom, az tuti.
Viszont a jó pap is holtig tanul...szóval még nem vagyok elkésve. :-)
Aha...akkor amolyan nasis üzemmódban voltál, nemigen volt külön reggeli...
Én egy időben a villamosmegállóban levő sütisnél reggeliztem rendszeresen két darab almás pitét.
Addigra már bő két óra eltelt a felkelés óta, már az oviban hagytam a lányokat, és vártam a villamost, ami az asztalosműhelybe vitt. Nem volt súlyproblémám...
Melóztam, sajna korán kellett beadnom a fiam a bölcsibe.
Ő volt a legfiatalabb akkor, mert 15 hónapos volt.
Ez az időszak kb. 8 évig tartott, ezért nem értem az egészet. Azt tudom, hogy ettem cerbona szeleteket, meg gyümi joghurtokat. Meg itt a többiek azt mondták, hogy "madár adagokat" ettem.
Ennyit sikerült eddig összeszednem.
Kispata kalapál a billentyűkön otthon, meg ebéd időben átvágtatott a nagymamához egy kis abrakért. :-)
Nem, hanem hogy abban a súlytartós időszakban hol etted a reggelit, amire nem emlékszel?
Hátha így sikerül becserkészni az emléket.
Kispata ilyenkor mit csinál?
Újra átolvastam.
"És akkor otthon voltál? Vagy dógozóba'? " - ezt mire értetted?
Még bőszen a melóban vagyok.
Jobb esetben 1/2 5 - 5 fele fogok ma végezni.
Én az almát már reflexből reszelem a nagy lyukó reszelőn.
A pumi már tudja, ott kunyerálja a csutkát. :-D
És akkor otthon voltál? Vagy dógozóba'?
Különben szívesen adok tippeket, ha megírod, éppen mi van otthon.
Nálam nagyon ritka, hogy szabályszerű egy étel, mert a legtöbbször én találom ki, vagy annyira megvariálom, hogy azannya se ismerne rá...
Valószínűleg nem harapom majd, hanem összevágom a reggeli gyümimet és azt fogom megszórni a dióval vagy a mákkal.
Igaz, a joghurtba is bele tudom tenni a zabkorpát. Nem is tudom, hogy mit ennék, ha nem lennél... :-))
Tudod van egy baromi fura dolog. A terhesség alatt/után elért akkor verseny súlyom 95kg volt. Ez amikor a fiam kb.2-3 éves volt leadtam, utána sok-sok évig voltam 63kg. Aztán 2-3 éve elkeztem felhízlalni magam és az egészben az a furcsa és számomra totálisan érthetetlen, hogy egyszerűen Abszolút NEM EMLÉKSZEM, hogy miket ettem, amikor tartottam a súlyom. Nem tudom, hogy miket ettem reggelire, vagy ebédre. próbáltam visszaemlékezni, de mintha memória törlésem lett volna....egyedült azt tudom, hogy nem vacsoráztam ill. csak gyümit ettem - ha ettem. :-(((
A zabpelyhet, zabkorpát ezerféleképpen lehet enni.
Gyümölccsel, tejtermékkel, ezek kombinációjával.
Reszelt alma+sárgarépa+zeller keverékkel is, és pl, a felkockázott sárgadinnyére lehet reszelt almát tenni, erre már mehet egy kis zabkorpa. Ha a főtt ételbe szórod a zabpelyhet, akkor kiváltod vele a tésztás levesbetétet.
Ha a zabkorpát kis hideg vízzel elkevered, majd ehhez az étel levéből is keversz, ls így öntöd vissza a megfőtt ételbe, még egyet forrni...akkor finoman krémes habarást csináltál zsír nélkül.
Annyira nem, hogy állandóan azt egyek.
Hetente 1-2 alkalommal ok, de nem is a zabbal van bajom, hanem hogy nem tudok állandóan ugyanazt enni. Mármint a mákos-zabos cuccosra gondoltam.
Kell vmi más is, különben pikk-pakk megunom.
A paleo sütit meg megeszi a barátom, neki meg amúgy is csinálni akartam vmi ilyesmit.
Van almás-mákos süti is, többféle.
Én a bázisra is tettem fel receptet.
Hozok egy rosttáblázatot, a leírt kajádban szinte nincs is rost.
Akár...vagy nézek mákos paleo süti receptet.
A múltkor a mákos muffinba is alig tettem gesztenyeliszt, a 70%a mák volt.
Az Omega3-ra én is gondoltam....maradok a máknál.
Azt nem tudom, hogy a zabkásás cuccon kívül még mit lehet mákkal enni? Tésztát nem eszem.
Hááát, bármi lehet...igazából azt nem tudom, hogy mi számít kevésnek.
Ma pld. reggeli 30kdg sárgadinnye (tudom nem volt a legjobb választás a vércukrot hirtelen nyomja meg - ha jól tudom -, de kezdett tönkremenni)
Ebéd: 20dkg vegyes zöldség köret, most vettem egy grill csirkecombot kb 10-15dkg lehetett és kb. 3kdg trappistát olvasztottam a zöldségre.
Most tele vagyok, mint a déli busz.
:-D :-D
Olyat tényleg fogok csinálni, most már mákot is tudok frissen darálni. :-)
Kispata nem eszik semmi ilyesmit.
Van pár dolog (kb. 10-15 fajta a gumicukrokat is beleszámolva) ami a repertoár része és slussz.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?