Isten szeretete - beszélgessünk róla és a bibliáról (beszélgetés)
Elmondanád nekem ,ogy belőled mi fakad?:))
Miben hiszel ,úgy igazán,őszintén ?:)
Eldöntötted?:))
Vicces.
A hit belülről fakad,átérezhető.és csak úgy jön.....
A bíróság ítéletében megállapította, hogy Bartus László "valótlan kijelentéseivel" megsértette Németh Sándor jóhírnévhez f?ződő személyiségi jogát, továbbá becsülethez f?ződő személyiségi jogát, amikor "durva, lealacsonyító, bántó kifejezésekkel illette" és vele szemben "félelem keltésére alkalmas" kijelentéseket tett. Mindezekért eltiltotta a további jogsértéstől és 300 ezer forint kártérítés, plusz visszamenőleg 11 százalékos kamat megfizetésére kötelezte. A bíróság szerint az újságíró "obszcén, becsmérlő kijelentései trágárságuknál fogva túllépik a szabad véleménynyilvánítás határát", továbbá megállapítást nyert, hogy minden alapot nélkülöz az a vád Bartus László részéről, amellyel Németh Sándort "fasisztának" nevezte.
Mivel nem tudta bizonyítani azon vádját sem, hogy szolgálati autóját Németh Sándor utasítására rongálták meg – arról pedig megfeledkezett, hogy a szélsőjobbról, a Fradiról és a maffiáról írt könyvei kapcsán számtalan ellenséget szerzett – a bíróság "valótlannak" minősítette és a felperesre nézve "sértőnek" ítélte kijelentését.
Bartus a per során arról próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy fenyegetéseit és gyalázkodásait "méltányolható felindultságában" tette, ám úgy t?nik, esetében folyamatosan zaklatott lelkiállapotról beszélhetünk, hiszen telefonüzenete előtt három évvel, már 1998-ban a következőt táviratozta a gyülekezet egyik lelkészének: "Kisfiam (…) kerülj, hogy szét ne verjem a pofádat."
Tavaly pedig nem kis megütközést keltett a Hit Gyülekezete teológiai lapja, az Új Exodus szerkesztőségében egy névtelen és nyomdafestéket nem t?rő e-mail üzenet, amely a Világgazdaság cím? napilap egyik munkatásának számítógépéről érkezett. Az üzenetről csak kitartó kutatás után derült ki, hogy Bartus László küldte egy volt kollegája neve mögé bújva. A Világgazdaság főszerkesztője elismerte a "kétségtelenül szerencsétlen névcserét".
Németh Sándor keresetlevelében rámutatott: azért fordult bírósághoz, mert Bartus "számtalan, az egyházat és lelkészeit súlyosan sértő írásbeli, illetve szóbeli megnyilvánulást tett", a gyülekezetről írt gyalázkodó hangvétel? könyve után is "minden lehetséges alkalmat megragad, hogy az igazság bajnokának tüntetve fel magát az egyház és vezetője jó hírét megsértse". A Hit Gyülekezete eddig nem fordult segítségért az igazságszolgáltatáshoz, de a gy?lölködő újságíró telefonos üzenetei után már teljesen nyílvánvalóvá vált, hogy a "további jogsértések megelőzésének" egyetlen útja a jogi elégtétel keresése.
Az előzményekhez tartozik, hogy Bartus Fesz van cím? könyve hamisítatlan szektázós tébolyt indított útjára Magyarországon, mely az akkor még kisgazda Molnár Róberten és a fideszes Ughy Attilán keresztül a parlamenti arénába is betüremkedett, majd mivel gerjesztői csalódtak a reakciókban, húszoldalas ügyészségi feljelentés formájában foglalták össze Bartus könyve alapján a közösség feltételezett visszaéléseiről szóló vádjaikat. Ha az ügyészség nem söpörte volna le kapásból asztaláról a vádpontok döntő többségét, akkor azokat Bartus egyházának vezetői, a Budapesti Autonóm Gyülekezetet megalapító exhites "félvezetők" "bizonyító erej?" tanúvallomásaikkal támasztották volna alá. Mivel erre nem nyílt lehetőségük, nyilatkozatot adtak ki hittestvérük könyvéről: "Megismerve Bartus László Fesz van cím? könyvét, magunkat is megítélve tanúsíthatjuk, hogy az abban leírt történetek hitelesek és igazak." Sőt, mikor a vallástörvény módosítási kísérlete során a Hit Gyülekezete ügye az Országgy?lés Emberi Jogi Bizottsága elé került, levélben fordultak a képviselőkhöz, mondván: "…szimpátiával figyeljük Bartus László úr polgárjogi küzdelmeit, aki a nyilvánosság fegyverét használva akarja szembesíteni Németh Sándort és közvetlen környezetét saját tetteikkel és mentalitásukkal." Ketten közülük, Görbitz Tamás és Takács Ferenc, e mostani per során is készséggel siettek volna az alperes segítségére, és Bartus szerint arról próbálták volna meggyőzni a bíróságot, hogy Németh Sándor "hívei az erkölcsi gátlásoktól megszabadított emberek", akik "programozottan" hajtják végre a lelkész utasításait, ugyanakkor "lelki sanyargatás" és "uralkodás" áldozatai. A bíróság elutasította a "tanúk" meghallgatását, mondván: a fenti állítások igazolása nem tartozik a per tárgyához.
A korábban Tolerancia-díjat is begy?jtő újságíró első üzenete 2001. július 22-én landolt a sértett munkatársának üzenetrögzítőjén, és tartalmához nyugodtan citálhatnánk a kereskedelmi tévék brutális vagy perverz filmjeinek bemutatása előtt felvillanó szöveget, mely arról tájékoztatja a kedves nézőket, hogy a következő percekben nyugalmuk megzavarására alkalmas képi- és hanghatások fogják érni őket. Íme: "…Mondd meg a fasiszta barátodnak, a Németh Sándorról beszélek, hogy (…) ha velem ujjat húz, érted, megf…-tom úgy a parasztot, hogy a füle az kettéáll, és éjjel-nappal bombariadótok lesz, és a f…-ra ráborítok érted olyan embereket, érted, hogy nem győzitek majd sikálni a feliratokat, érted, meg mindent, amit akarsz. (…) Hülye, bunkó parasztok vagytok. (…) Ha még egy bármi történik (…) ott robbani fognak, érted, felrobbantom a f…-nak az autóját, meg mindent, amit akartok. Figyelj én nem vagyok piskóta, érted, én megszivatom, jó? Hülye barmok vagytok, kinyalhatjátok a s…-t!" Miután a "tényfeltáró" újságíró tartózkodó méltósággal artikulálta álláspontját, következő üzenetében arra is kitért, hogy a Hit Gyülekezetét lejárató Fesz van cím? könyvének megírásában milyen mélyről fakadó belső késztetéseknek engedve cselekedett: "…kiadom újra a Fesz vant. Na most ez a minimum, hogy baromi nagy, izé reklámmal kiegészített, bővített kiadásban fogom kiadni, ez a minimum, amivel holnaptól indítok, és utána mondd meg, hogy a f… kapaszkodjon, mert érted én szét fogom szaggatni a f…-t, érted? (…) Szórakozzon a k… anyjával, azzal a tetves barommal!" Utolsó, másnap érkezett közlendőjét a következő mondatai summázzák leghatásosabban: "…mostantól sz…-jon és f…-son, mert a palit kikészítem."
Folyt köv.
Németh kontra Bartus per: ítélet
Én nem vagyok piskóta
Első fokon pert nyert Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze Bartus László újságíró ellen. A Budai Központi Kerületi Bíróság február 20-án kelt ítéletében megállapította, hogy Bartus megsértette a gyülekezetvezető jóhírnévhez f?ződő személyiségi jogait, ezért eltiltotta a további jogsértéstől, és 300 ezer forint kártérítés megfizetésére kötelezte. A per tárgyát három, tavaly nyáron elhangzott telefonüzenet képezte, melyek nyelvezete oly mértékben volt penetráns, hogy a bíróság az elmarasztaló ítélet indoklásában eltekintett azok újbóli említésétől, így Bartus "idézhetősége" már csak lakcímére korlátozódott.
Hidd ténynek. :) Ha neked ettől jobb.
Én nem mondtam, hogy a vallás=hittel.
Nem sértegetek én senkit, csak próbálok rávilágítani a szűklátókörűségre. Nem mellesleg, bosszant az emberi butaság.
Nem egy emberrel találkoztam már, aki ennyire elvakult volt, aztán kinyílt a szeme. Csak akkor már késő volt, mert barátai nem voltak, a családja elpártolt mellőle, mert a szűklátókörűségével ezt érte el.
Én meg azt kívánom, hogy te ezt ne tapasztald meg.
Ki mondta hogy hülyék vagytok?
Ez nem igaz,egyszerűen csak korlátoltak.
Mint Jézus ellen bíráskodók,akik nem láttak tovább az orruknál,mert sajnos nem a szívükkel,hanem a tudásukkal érveltek....vagyis az akkori tudásukkal ,amit igaznak véltek.....
A tudás és a hit,egy bizonytalan változó valami....képlékeny,és formálható,nem kemény és adott forma.Csak azok ragaszkodnak más elveihez,hitéhez,akik még nem döntötték el miben higgyenek ,és milyen elvet valljanak.
Nem ítélkezés, hanem tény! :)))
Azt is tudom mit jelent ateistának lenni!
A másoddiplomámat ebből írom, a vallások közti különbségekből, úgyhogy azért van némi fogalmam erről-arról!
Pont ezért hangsúlyozom minig, hogy a vallás nem egyenlő a hittel!!!!
És nem kell szólnom, ha eljön az a nap, mert Te is részese leszel, csak szerintem ellenkező oldalon fogunk állni!!!!
Bár kívánom, hogy ne így legyen!
De olvasd kérlek végig a hozzászólásaidat! A legtöbben másokat bántasz és sértegetsz... Erre mondhatnád, hogy csak a véleményed nyilvánítod ki, de láthatod azért, hogy ezen már túlmész!
jaj, kicsi lány. ha nem tűnt volna fel majdnem mindent kis betűvel írok. tudod, kb 4 centi hosszú a körmöm, és nehéz még a shift-et is nyomni a vakon gépelésnél.
mondjuk ha így nézzük, én vétettem 1 hibát, ő meg, a központozást nem számítva, egy mondatban 8-at.
ja! azt tudtad, hogy a muzulmánok a keresztényeket tartják hitetleneknek? :) vagy ennyire nem mentél bele a vallástörténetbe? én nem hitetlen vagyok amúgy, hanem ateista. vagyis nem hiszek istenben. de másban igen. amit te úgysem fogsz megérteni addig, amíg a vörös köd ott lebeg a szemed előtt.
itt többen értik azért, hogy miről beszélek.
és nem ítélkezel? most mondtad, hogy hitetlen vagyok. :) ez mi, ha nem egy ítélet?
ja, és majd szólj, ha eljön az a nap :) (na ezen viszont baromi jót röhögök)
"És a vallás nem egyenlő a hittel. . . Tök mindegy ki milyen vallású, nem az számít. . . . "
Ez jó felfogás... :)
"A tény: Vannak Istenhivők és vannak Istentelenek... Ezt el kell fogadni, mindenki abban hisz, amiben akar és mindegyik fél megpróbálja megmagyarázni a másik félnek, hogy miért jobb az az oldal, amit Ő képvisel. Ez mindig is így volt és így is lesz!
Majd egy napon eldől, kinek érte meg jobban ragaszkodni az életfelfogásához! :))))
Szép estét mindenkinek!!!"
Kinek érte meg??:)))))))
Hmmm...............:D
Szerintem a legkifizetődőbb megtalálni a saját gondolatainkat,az abból megszületett hitünket,és bárki bármit mond kitartani ,mindaddig ,amíg nem érezzük azt,hogy tévedtünk.
Azért, mert keresztények vagyunk, még nem hülyék!
Ha csicsó nénit megszóltad a helyesírásért, akkor Te miért nem nagy betűvel írod azt, hogy Tajgetosz? :))))
Látod, az a különbség, hogy a keresztények nem ítélkeznek emberek felett, nem tartják butának a másikat, nem okoznak senkinek fájdalmat, st... Ellentétben a hitetlenekkel! Erre büszkék lehettek... Megszólni és cikizni másokat... Hurrá, de jó emberek vagytok! :)))))
És lehet, hogy Te nem hiszed, de lesz olyan nap! :)))))