Isten szeretete - beszélgessünk róla és a bibliáról (beszélgetés)
Egy frászt!
Ennél sokkal többről volt szó:)
Jézus hitt abban,hogy Ő Isten fia.
Ettől a hitétől pedig nem tántorította el senki.
Volt amikor megingott,de hát ember volt ,érthető,de akkor is tovább ment,mert a hite vitte előbbre.
Ha én azt mondanám én vagyok Isten második gyermeke,és ettől sem a keresztre feszítés,sem a máglya ,sem semmi nem tántorít vissza ,vajon mit mondanál?:))
Nem kell válaszolni,azt hogy istenkáromlás.
Pont ugyanezt tették Jézussal is.....
Igen,azt mondja ,és jól mondja!:))
A kövess engem,számomra azt jelenti,bármi is a te hited,harcolj érte,vagy akár halj is meg,és akkor nem hiába éltél!:)))
NEM!!!!
Nem hinném ,hogy Jézus azt akarta volna,hogy őt kövesd!
Sem szellemileg sem sehogy.
Ő megmutatta neked az utat.
Hát vállald a kereszthalált, ha úgy adódik ,de ne térj le róla,ha úgy érzed az az utad amin jársz.
Nem dödörgésre,és önfeláldozásra tanított,hanem hogy mindenki harcolja meg a saját harcát,és igenis,a kereszthalált is vállalja önmagáért,a hitéért.
Azt mondják ,feláldozta önmagát mindannyiunkért,meg megváltott minket a bűneink által,pedig nem.
Arra tanította az embereket,hogy önmagukat váltsák meg ,még az életükben,megbocsátással ,szeretettel,és a saját hitükkel.
Már hogy a fenébe ne kellene?:)))
Jézus életútja megtaníthatná minden emberrel ,hogyan kell élni!
Ő hitt valamiben ,és soha nem árulta el önmagát ,sem másokat.Hitt istenben ,és abban ,hogy olyan tudást kapott tőle ,amit a halála árán is tovább kell adnia.
A kereszt egy szimbólum ,de nem az önmagunk feláldozásának szimbóluma másokért,hanem a mindent feláldozás szimbóluma a saját hitünkért.
Mondandód elejét inkább nem véleményezem.....
A második pedig a buta embereket minősíti, és nem lehet általánosítani. Ja, ezek az emberek nem azok, akik a tudományba "kapaszkodnak", hanem inkább a másik oldal.
Kettős mérce... te leszarod a tudományt, de a másik fogadja el tényként, amit te hiszel :D Nem fura kicsit?
Engem nem érdekelnem igazán a tudományosan alátámasztott dolgok,sőt,a tudomány sem igazán:))
De azt oktalanságnak tartom,hogy a tudományba belekapaszkodva,eszükbe sincs az embereknek elgondolkodni a történtek,az összefüggések és a tanulságok lényegén.