Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Ivi, annyira sajnálom, hogy ilyen nehezen találsz Magadra:( És nagyon szorítok Neked, hogy mielőbb lenyugodjon a lelked.
Tejkaramella, mi az a szívhangfigyelő, amit kölcsönkaptatok? Hülye kérdés tudom, de Te tudod vele ellenőrizni a babáét? Szorítok, hogy minden rendben legyen, amit írsz, a barátnőmnek is volt ilyen vérzése kb. 2-3 hónaposan, egész éjjel sírt, aztán semmi baj nem lett, lett egy kisfia rendes időre. Nagyon drukkokok Neked.
Molygó, pihizzél Te is, neked is megy a drukk.
Puszi Mindenkinek a fórumon!
Ha budapesti vagy akkor a Mensmentis-t fogják ajánlani itt a csajok, nagyon sokan odajárnak, telefonon vagy e mailben is be lehet jelentkezni, ha mázlid van 1-2 hétre is kapsz időpontot.
Ott teljesen kivizsgálnak, hogy van e pajzsmirigy gondod is esetleg.
Diétához anyagot meg tudunk küldeni és ha valami nem világos itt kérdezhetsz.
Szia Bri!
Üdv a fórumon. Sok hozzáértő van ezen a fórumon, és nagyon rendesek, valaki biztos segít majd neked. Hogyhogy nincs 0 perces és 60 perces inzulin érték a papíron. Csak mert anélkül nem igazán lehet kiértékelni. És kellene a 0-60-120 perces vércukor eredmény is.
Babásodás miatt csináltattál terheléses vizsgálatot? Ki a dokid? Endokrinológushoz mész kedden?
Szia Szalma!
Nem tudtam, hogy többféle mértékegységet is használnak, bocs :)
uIU/ml
Bocsi( en is telorol vagyok) gyors leszek.
Kismamik, nagyon drukkolok. A dokinak f.ck.
Titti, mi az inzu mertekegysege?
Sziasztok!
Jó pár hónapja nem jártam erre. Így visszaolvasni sem tudok sajna, mert kinek van annyi ideje. Beköltöztünk az új házunkba végre, a felújítási munkák és a munkahelyi pörgés miatt nem nagyon volt időm olvasni Benneteket :(
Remélem mindenki halad az általa jónak, kívánatosnak vélt úton, és mindenki gyógyulgat és babásodik.
Megvannak a vizsgálati eredményeim végre. Most már papírom is van róla, hogy PCOS beteg vagyok.
Elég komoly IR-em van. De ami a jó hír, hogy legalább van peteérésem. Csak nagyon vékony a méh nyálkahártya.
Valaki megszakértené a terheléses leletemet?
0 perc: vc 5,6 inzu 19,4
60 perc: vc 7,5 inzu 188
120 perc: vc 4,9 inzu 58
Homa IR: 4,8
Volt olyan köztetek akinek ennyire rossz lett az eredménye?
Merckformin XR-t írt 2x500 mg este kell bevenni.
Meg persze 1200 kcal/160 g CH diéta és heti 3-4 alkalom 30 perc kardio mozgás.
Úgyhogy hétfőn kezdem szedni a bogyót, remélem nem fogok szenvedni mellékhatásoktól.
Tervezem, hogy hetente többször benézek mindenképp.
Köszönöm előre is, ha valaki véleményezi az adataimat.
Sziasztok addig is.
Ivi! Sajnálom én is. Nem is könnyű túllépni ez biztos, remélem kárpótol az élet egy nagyon rendes pasival és babával!
Tejkaramella! Átérzem helyzeted, én is voltam benne, bár csak egy kicsit véreztem terhesen. De az aggodalom, a félelem az szörnyű. Remélem minden rendben lesz! Szorítok!
Molygó! Pihenj és szedjed a gyógyszert! Minden jót!
nemtudom lezárni sehogy a szívemben, iszonyatosan hiányzik, egyszerűen nem tudok másra gondolni, bár eszemmel tudom, h nem kéne, de nem megy bármit is csinálok. mintha kést forgatnának bennem 24órában..
nekem is kéne vmi pasi, aki pátyolgat, meg elvisz ideoda, h felejtsek, mint ahogy neki van a csaj, de még a környékemen sincs ilyen raktáron.
jóvolt szüleivel találkozni, ők nagyon szeretnek engem, és az az álmuk h mi kibéküljünk, de hát sajnos beleszólásuk ebbe nem nagyon van:(
kicsit megnyugszom ha beszélek velük v tesójáékkal, akkor picit úgy érzem h tudok erős lenni és csinálni a dolgaim, de utána minden kezdödik előlről:(
Sziasztok!Óóó mi van itt semmi jó hír:(
Tejkaramella nagyon drukkolok írj majd ha tudsz valamit.Molygóó neked is mi van veled vérzel is?:(
Na majd megkóstolom én is ezt a lidl-s kenyeret,köszi az infót megyek takarítani este meg mehetek dolgozni.
Tejkaramella, nagyon szorítok neked!
Ivi, megértem, hogy átugrottál. Exem szüleihez, és kisöccséhez én is átmentem normálisan elköszönni, jó volt így lezárni egy 7 éves kapcsolatot és a mellékszálakat. Bár én ott laktam náluk, és bírtam őket. Csak ha többször átmész, akkor azzal tényleg a saját szívedet fájdítod.
Tejkaramella, ezerrel szorítok én is.
Ivi, jaj szegényem, ne kínozd Magadat!! Vagy úgy érzed, csak így tudod lezárni, hogy még elmentél a szüleihez? Mert ha ez segít a dolgok feldolgozásában, akkor még akár jó is lehet. De most már nem kéne majd odajárkálni. Nagy lelki erőt kívánok Neked, előbb-utóbb találkozol az igazival, amikor nem is számítasz majd rá, hidd el!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?