Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sikerülni fog, biztosan. Én most a második előtt úgy voltam vele, hogy egyszer már teherbe tudtam esni, tehát szervileg - elvileg - oké vagyok, akkor más lehet a baj, megoldom - jelen esetben az IR-t, meg a pm-et - és aztán sikerülnie kell. Csak amíg legeljén nem tudtam mi van, akkor volt rossz, gyötrődtem sokat.
Te mióta vársz a babára?
Bárhogy. Kajába sűrítésnek, édesen meg annyi variáció van, h el sem lehet mondani.
Citromhéjjal, vaníliával, tejszínnel, fahéjjal, sütire, sütibe, palacsintába, gofrira, gyümölcsre... de persze tegyél mellé édesítőt.
Kurutty, tejtermék még a tejföl, tejszín, vaj, túró is. Abból is fincsi nasikat, uzsikat is lehet kihozni.
Ez a diós édesítős tejföl például nekem is nagyon tetszik, ki is próbálom.
De vannak tök jó túrós sütik édesítővel, zabkorpával, túrógombóc tk.búzadarával.
Nézz szét Hajnánál, a sütis részlegen:)
Az nem is olyan vészes idő!
Ilyenkor mindig elkezdek reménykedni. Hátha egyszer nekem is sikerül!
Mi itt úgy tudjuk, h a kefírnek, joghurtnak nagy az inzulinválasza. Vagyis sok inzulint termel, emiatt mellőzzük. A tejet lehet inni számolva, a megfelelő étkezéskor.
Vannak ilyen kaják, mi ezt is figyeljni szoktuk. Legalábbis a régebbiek itt. Annyi más tejtermék van, akkor miért is ennék olyat, ami nem a legjobb?
Ott a túró (mindenféle, juhtúró, sós pl.: körözött, édesen gyümölccsel), a tejföl (ez is lehet mindenféleképpen), a mascarpone, a tejszín, a nekünk jó tejszínhab... Ki lehet kerülni simán a kefírt meg a joghurtot.
Igen igy van :D és 2 kislánya.
Igen valóban nem foglalkoztam a dologgal egy pár évig, de attól még van önkritikám ... és tudom hogy az egészségem miatt is muszáj hisz 100 felett vagyok.
Csak utálom ha idiótának néznek.
Sajnos én mindig elfelejtek kihozni.....
Belátom ez az én hibám!!!!!!!
Köszönöm. hú, hát 15 hónapja született a kislányom, de már pár hónapja próbálkoztunk (illetve nem védekeztünk), amikor kiderült szeptemberben az IR és a pm alulműködés. Ezt tekintve nem régóta.
De a kislányom sem magától érkezett, ugyanígy sztem IR volt (már jó régóta), de nála clostyt kaptam.
EZ a bébi most spontán sikerült, bár a gyógyszerek itt is biztosan segítettek.
Őt 32 évesen szültem, most 34 leszek. Kb 29 éves korom óta próbálkozunk.
Nagyon gratulálok!
Megkérdezhetem, hogy miòta vártál a babóra?
Ezt a témát kerestem. Szóval volt róla szó múltkor, és már nem emlékszem ki írta, hogy nem lehet enni. Nekem a dietetikus azt mondta, hogy kefír, joghurt, tej tilos reggelire, meg minden gyors is, de a nap többi részében lehet, sőt kell is, mint tejtermék, főleg mert én nem iszom tejet. Én be is tartottam, reggelire soha, most már pirítóst sem, de joghurtot azért néha ittam, nap közben, időben, beleszámítva persze.
Most akkor ez hogy van? Nem értem. Ti hogy tudjátok? És babásan meg nem lehet egyáltalán? Jáj, sok kérdés....
Kint vagyok az Anyósomnál és olyan rendes, hogy palacsintát süt amiből én nem ehetek...... Hát nem tündéri?????? :-(((((((((((((
Csak nyelek nagyokat.......
SZiasztok! nem tudom lesz-e időm visszaolvasni. Szóval ma már van négy db pozitív tesztem. Ma reggel a clearblue-n előbb látszott a teszt mint a kontrollcsík, a g@abriel is kimutatta, csak kb 1-2 perc múlva. És tegnap délután végül elhasználtam a xepil másik tesztjét - bár tudtam, hogy du. nem jó csinálni - de ugyanolyan erős lett, mint a reggeli.
A MMben megnyugtattak, és Breyer dnő holnpa válaszol. A nőgyógyászomat hívom, de tuti úgyis csak 2-3 hét múlva mondja, hogy menjek.
Szóval úgy néz ki, tényleg állapotos lehetek.:)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?